IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Искаш да кажеш,че има хора,които вземат финансови решения в зависимост от коментарите във форума?
    И то немалко. Приеми, че форума се чете от поне 10 пъти повече хора, отколкото пишат в него. Това означава, че 2-3 пишещи да си кажат, че са се подвели, срешу тях стоят реално 20-30 за които никога няма да разбереш. Неслучайно преди няколко дена призовавах съфорумците да са по-умерени в прогнозите си, защото преди всичко съм патриот и не искам други българи да влизат в киреча заради крайности.

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение

Пазар, какво да го правиш -

[ATTACH=CONFIG]n4029604[/ATTACH]
      От това което си постнал се вижда че исканият наем от 260 евро е станал 300 евро

Разбирам че си разочарован, но аз не мога да ти помогна, поговори с човека ако се съжали над теб ще го намали пак на 260

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

А бе то моабет, моабет, ма сума хора изгореха с една торба пари заради него.
        Искаш да кажеш,че има хора,които вземат финансови решения в зависимост от коментарите във форума?

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
          Еми, браво!

Това си е един 3-годишен наем от един 3-стаен (като приспаднеш данъци, амортизации и празни месеци...)

А тия даже май не се и декларират?

Ако си обърнал в долари и после пак си превалутирал - това изобщо не подлежи на деклариране, ако не греша?
          Ами да, може да го пише положителна курсова разлика по валутен влог и това си е необлагаем доход...

... пропускаме, че ония с наемите трябва да плащат данъци + осигуровки... а ако отдават през Букинг, или ЕърБиендБи - трябва да се регистрират и по ДДС...
          Last edited by Frosty; 21.02.2023, 18:13.
          ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Какво да им кажа че искате вместо по 300 евро да направят наемите по 300лв?

ами ходете и си се пазарете аз да не съм ви омбудсман, кажете че сте в затруднено положение може някой и да се смили над вас
            Пазар, какво да го правиш -

Click image for larger version

Name:	Capture.JPG
Views:	1
Size:	45.2 КБ
ID:	4029604

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Лаф моабет да става.Нали затова са форумите.Не е задължително човек да има личен интерес.
              А бе то моабет, моабет, ма сума хора изгореха с една торба пари заради него.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                Еми, браво!

Това си е един 3-годишен наем от един 3-стаен (като приспаднеш данъци, амортизации и празни месеци...)

Ако си обърнал в долари и после пак си превалутирал - това изобщо не подлежи на деклариране, ако не греша?

Не подлежи, даже не ти трябва и счетоводител, защото реално са вътрешнобанкови операции - т.е. те си ги осчетоводяват.

Коментар

• Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение

Не, не четеш внимателно! Само от превалутиране имам над 30 000 лв. печалба, до този момент!
                  Еми, браво!

Коментар

Честно казано, не знам каква е идеята да се дават прогнози във форум, ако човек лично не се възползва от тях, дори и косвено. Дано не звуча прекалено меркантилно, но мен основно, ме движат 2 мотива за споделяне - 1.да изкарам пари и 2.съответно да помогна.

Каква е логиката да се пляскат прогнози наляво-надясно, ако лично не се възползваме от тях, или не са от полза за останалите? Както казваш, хвалбите за печалби постфактум, са по-скоро начин за придаване на тежест на мненията. Та странна работа като цяло.
                    Лаф моабет да става.Нали затова са форумите.Не е задължително човек да има личен интерес.

Коментар

Не, не четеш внимателно! Само от превалутиране имам над 30 000 лв. печалба, до този момент!
                      Браво, отлично постижение! Отличен резултат! 30 000 са ти влезли в джобчето, само от превалутиране, без да си мръднеш пръста!

А "великите инвеститори" в тухли всеки месец трябва да се разправят с някакви дрогирани, впиянчени индивиди, да бягат да им сменят кранчета, бушони, течащи тоалетни казанчета, или да отпушват запушени мивки...

Ако пък наемателят им случайно се натряска някоя вечер, и повърне на скъпия паркет... айдееее отидеха всички наеми за ремонти и подмяна с нов...
                      ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Грешни са ти предположенията, ето защо са ти грешни и анализите! Вървиш след събитията и си обречен да губиш!
                        Колко пъти ви набивах качетата?...на лягане и на ставане, че ФЕД ще увеличават лихвата с бързи темпове! След това ви повтарях до втръсване, че ЕЦБ е в капан и ще последва скоростта на ФЕД, но кой чу? Само подигравки и обиди, а сега се чудите как така? Същото, но с обратен знак се случи и през 2008, но кой да помни?...откъде толкова акъл?
                        Налягайте си парцалите и щом не помните, започвайте да четете, защото сривът при имотите вече се е случвал и ще се повтори!!!
                        Само те цитирам

Продал си март 2022 - долара е бил около 1.75лв

Имаш 30 000лв печалба от превалутиране - долара днес е 1.85

Ако си ни излъгал значи сметките са ни грешни

Коментар

• Какво да им кажа че искате вместо по 300 евро да направят наемите по 300лв?

ами ходете и си се пазарете аз да не съм ви омбудсман, кажете че сте в затруднено положение може някой и да се смили над вас

Коментар

Честно казано, не знам каква е идеята да се дават прогнози във форум, ако човек лично не се възползва от тях, дори и косвено. Дано не звуча прекалено меркантилно, но мен основно, ме движат 2 мотива за споделяне - 1.да изкарам пари и 2.съответно да помогна.

Каква е логиката да се пляскат прогнози наляво-надясно, ако лично не се възползваме от тях, или не са от полза за останалите? Както казваш, хвалбите за печалби постфактум, са по-скоро начин за придаване на тежест на мненията. Та странна работа като цяло.
                            Няма как да разбереш хора които твърдят:

- че цените ще падат ама не продават

- че демографията ще срине пазара и те щели да купят с цел препродажба после

магнит е и тази тема магнит

Коментар

Стимулира се изявата на потиснато его .

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Аз наем не съм намалявал от как се помня, ако на теб са ти го намалили да почерпиш
                                Кажи го на тези хора -

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=8yko86&f1=1

Коментар

Working...
                                X