IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Темата ли коментираш или хората, които пишат в нея?Забелязал съм,че тук постоянно се използват лични нападки,тоя бил безимотен,другият живял в детска стая, третият бил под наем (все едно е нещо срамно да живееш под наем)и тем подобни. Това си е избиване на комплекси.
    Иначе ми е интересно как една сляпа вяра може да влияе на цената на дадена стока.Щото именно сляпата вяра ,че цените на имотите постоянно ще растат карат много хора да купуват въпреки високите цени.Опитвам се да ви вляза в мисленето,ама не мога.Аз съпоставям данните за демографския срив, новопостроените жилища и необитаемите жилища и правя извод,че е невъзможно цените да растат.Да,ама много хора другояче мислят.Именно липсата на логика ми е интересна.За никоя друга стока не се отнася това.Явно българите имат някакъв фетиш към недвижимите имоти като към светая светих-най-ценното нещо на света.
    Има две неща в живота на българина, които са на пиедестал, неща които нашенеца цени повече от всичко друго на света.

Първото нещо са децата му.
    ​​​​​
    Вротото е домът му. Имота му
    .

ПС: може по отделно да се разглеждат, но ако ги разглеждаш заедно ще получиш някои отговори на въпросите си.
    ​​​

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Добър абзац, много хубав анализ, за което те поздравявам, но като колегата те попита за личния интерес да пишеш по темата, ти отговори нещо, че ти е интересна народо-психологията и с това ти обяснение, аз се съгласявам.
      А, ти, като примерно си любител на спа туризма, не ти ли е хрумвало да си купиш поне апарт хотел във Велинград, вместо да плащаш 11000лв. за президентски апарт за 2 нощувки за празниците?
      Аз, примерно, като от малък имам непоколебимо влечение към море, не към СПА, си намерих моето ядро-бургаския апарт, всички роднини са в еуфория от моя избор. Следват логистични добавки: подходящ гараж, яхта, съоръжения за риболов и уреди за наблюдение на птици в околните езера.
      Въпреки, че не съм толкова голям фен на СПА, като бях за последно в Боровец хилс, една жена, която живее в САЩ, ми сподели, че си закупила студио там и всяка късна есен лети от САЩ до Боровец. Каза, че има още едно-две свободни тогава , та се замислих.
      11 хиляди няма да платя никога. Едно е да си позволяваш да живееш добре, друго да харчиш неразумно. Плащам по 600 лева за две нощувки със закуска и вечеря за четири човека в петзвезден хотел. Не е чак толкова скъпо. Даже през седмицата излиза по 500 лв. В същият хотел жилището струва 150 хиляди лева, плюс такса поддръжка 1500 лв на година. Просто няма смисъл.
      Иначе ако бях скиор бих си взел апартамент на Банско или Пампорово. Един познат купи за 40 хиляди лева на Банско и зимата е поне един месец там. Лятото също ходи.Така че има смисъл от подобна покупка.
      Ти добре си направил,че си купил на морето. Един приятел също си купи къща на Лозенец и цялото лято е заета, или от него,или от роднините му.Струва си такава покупка, която ще използваш.
      Last edited by mirodes; 22.02.2023, 20:06.

Коментар

Колкото до скъпото лечение-опреш ли до такова в 99 процента от случаите е безполезно.То ако медицината беше всесилна богаташите нямаше да мрат.Така че ако някой си мисли,че парите ще го излекуват много се е заблудил.
        Добър абзац, много хубав анализ, за което те поздравявам, но като колегата те попита за личния интерес да пишеш по темата, ти отговори нещо, че ти е интересна народо-психологията и с това ти обяснение, аз се съгласявам.
        А, ти, като примерно си любител на спа туризма, не ти ли е хрумвало да си купиш поне апарт хотел във Велинград, вместо да плащаш 11000лв. за президентски апарт за 2 нощувки за празниците?
        Аз, примерно, като от малък имам непоколебимо влечение към море, не към СПА, си намерих моето ядро-бургаския апарт, всички роднини са в еуфория от моя избор. Следват логистични добавки: подходящ гараж, яхта, съоръжения за риболов и уреди за наблюдение на птици в околните езера.
        Въпреки, че не съм толкова голям фен на СПА, като бях за последно в Боровец хилс, една жена, която живее в САЩ, ми сподели, че си закупила студио там и всяка късна есен лети от САЩ до Боровец. Каза, че има още едно-две свободни тогава , та се замислих.

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

В случая коментирам теб защото ръсиш глупости и после викаш че всъщност друго си искал да кажеш

А реално ти няма и какво да кажеш по темата поради простата причина че всъщност тази тема не те интересува и нямаш познания по нея

Жив и здрав аз нямам излишно време за губене
          Много неща ме интересуват. Защо смяташ,че трябва да коментирам само,когато имам личен интерес?
          Иначе познатията ми са относно демографските процеси,брой нови жилища и брой необитаеми. Хората намаляват,жилищата се увеличават това ми е достатъчно, за да си правя дългосрочни изводи. Може и да сте прави, че 2029г цените ще намалеят.Но при тази демографска катастрофа е сигурно, че това ще стане рано или късно.

Коментар

• Първоначално изпратено от fred23 Разгледай мнение

"доходността на апартамент е от 1 200 лв. до 3 000 лв. на месец"

А защо като имат такава доходност се продават?
            Питането ти щеше да има някаква стойност ако имаше информация на каква цена се продават да кажем 60 000 евро и да се чудиш защо апарт носещ от 1200 до 3000лв на месец се продава за тези пари

А ако мислиш че един двустаен не може да има над 1200лв доходност това вече си е твой проблем

Коментар

• Първоначално изпратено от ВМПП Разгледай мнение

Вече почнаха да разпродават цели сгради, които към момента се отдават през booking и airBnB. Явно инвеститорите почнаха да усещат на къде духа вятъра...
              https://www.facebook.com/groups/1705...6830654707503/
              "доходността на апартамент е от 1 200 лв. до 3 000 лв. на месец"

А защо като имат такава доходност се продават?

Коментар

Темата ли коментираш или хората, които пишат в нея?Забелязал съм,че тук постоянно се използват лични нападки,тоя бил безимотен,другият живял в детска стая, третият бил под наем (все едно е нещо срамно да живееш под наем)и тем подобни. Това си е избиване на комплекси.
                Иначе ми е интересно как една сляпа вяра може да влияе на цената на дадена стока.Щото именно сляпата вяра ,че цените на имотите постоянно ще растат карат много хора да купуват въпреки високите цени.Опитвам се да ви вляза в мисленето,ама не мога.Аз съпоставям данните за демографския срив, новопостроените жилища и необитаемите жилища и правя извод,че е невъзможно цените да растат.Да,ама много хора другояче мислят.Именно липсата на логика ми е интересна.За никоя друга стока не се отнася това.Явно българите имат някакъв фетиш към недвижимите имоти като към светая светих-най-ценното нещо на света.
                В случая коментирам теб защото ръсиш глупости и после викаш че всъщност друго си искал да кажеш

А реално ти няма и какво да кажеш по темата поради простата причина че всъщност тази тема не те интересува и нямаш познания по нея

Жив и здрав аз нямам излишно време за губене

Коментар

Миро можеш ли да формулираш интереса си към тази тема?

Какво те мотивира да пишеш тук като нито те интересува дали ще се покачват или падат имотите нито ще купуваш, нито имаш познания по темата ?

Кажи що си го причиняваш?
                  Last edited by mirodes; 22.02.2023, 19:11.

Коментар

Акото мирише и цапа гащи.Една позната така спестяваше и умря на 38 години.Никъде не си позволяваше да ходи и преди да умре беше казала на мъжа си,че като се оправи ще ходят навсякъде и ще си наваксат. Да ,ама не се оправи и умря.Никой не знае дали ще доживее до утрешният ден.
                    Колкото до скъпото лечение-опреш ли до такова в 99 процента от случаите е безполезно.То ако медицината беше всесилна богаташите нямаше да мрат.Така че ако някой си мисли,че парите ще го излекуват много се е заблудил.
                    Миро можеш ли да формулираш интереса си към тази тема?

Какво те мотивира да пишеш тук като нито те интересува дали ще се покачват или падат имотите нито ще купуваш, нито имаш познания по темата ?

Кажи що си го причиняваш?

Коментар

Не е необходимо да ти преиначавам думите ти написа достатъчно глупости

Вече ти цитирах мнението дето се чудиш защо хората спестяват

От него е видно че явно ти такова нещо, като спестяване не практикуваш и преди те бях питал ако недай си боже се случи нещо с теб и имаш нужда от скъпо лечение какво правиш тогава???

Ще почнеш да обикаляш "балъците" дето са спестили некой лев да те спасяват???
                      Акото мирише и цапа гащи.Една позната така спестяваше и умря на 38 години.Никъде не си позволяваше да ходи и преди да умре беше казала на мъжа си,че като се оправи ще ходят навсякъде и ще си наваксат. Да ,ама не се оправи и умря.Никой не знае дали ще доживее до утрешният ден.

Коментар

Хахаха-недей да ми преиначаваш думите.Написах,че има хора,които се лишават от неща,които могат да си позволят, и ТРУПАТ пари в банки и имоти.Купуването на жилище ,за да живееш в него не е трупане на пари в жилище ,щото го купуваш с единствената цел да живееш в него, а не,за да инвестираш спестените пари.
                        И ако жилища се купуваха само от хора, които ще живеят в тях,цените нямаше да са такива. Ама Ганьо като спести някой лев и веднага ги набутва в имоти.
                        Не е необходимо да ти преиначавам думите ти написа достатъчно глупости

Вече ти цитирах мнението дето се чудиш защо хората спестяват

От него е видно че явно ти такова нещо, като спестяване не практикуваш и преди те бях питал ако недай си боже се случи нещо с теб и имаш нужда от скъпо лечение какво правиш тогава???

Ще почнеш да обикаляш "балъците" дето са спестили некой лев да те спасяват???

Коментар

• Тези постоянни ограничения какво и от къде не може да се купува, да не би да повишават стойността на парите. Мисля обратното се случва.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• mirodes, ти за това че хората търсят сигурност за спестяванията си не си чувал. Ако сигуацията е такава, че те се притесняват инвестират - харчат парите си за нещо, което биха могли по късно да продадат и да имат пари. Какво и пречи на цялата тази финансова система да е един голям - Юго агент. Като гледам по нищо не се различава от него.
                            D.Y.F-091066

Коментар

Миро явно трябва да те цитирам какво си казал само преди 2-3часа

За това време израсна много от там да се чудиш защо хората биха спестявали за да купят жилище до това да кажеш че е съвсем нормално
                              Хахаха-недей да ми преиначаваш думите.Написах,че има хора,които се лишават от неща,които могат да си позволят, и ТРУПАТ пари в банки и имоти.Купуването на жилище ,за да живееш в него не е трупане на пари в жилище ,щото го купуваш с единствената цел да живееш в него, а не,за да инвестираш спестените пари.
                              И ако жилища се купуваха само от хора, които ще живеят в тях,цените нямаше да са такива. Ама Ганьо като спести някой лев и веднага ги набутва в имоти.
                              Last edited by mirodes; 22.02.2023, 18:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
                                Викаш трябва да съм в унисон с повишителската група, че ей го кога станало ракиено време.

П.С. май верно ще изтичам за един коняк
                                Еми айде де... аз съм си налял едно Хенеси, че бедрата пулсират, пулсират!

Коментар

Working...
                                X