Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение[ATTACH=CONFIG]n4032995[/ATTACH]
Уни я кажи вдигнаха ли ти наема или още си при мама и тати?
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Уни виждал съм и по остроумни от тебе наематели и с кеф съм им прибирал наема
Оценявам твоята загриженост за моите пари инвестирани в имоти, но е по добре вместо за тях да се загрижиш какво се случи с парите на тези дето купиха акции на БФБ 2008-ма и тия дето си държаха парите в банки
Поплачи малко за техните неволи па ако ти остане време пострадай и за моите, аз ще го оценя
Last edited by unimog; 01.03.2023, 12:13.
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
Вземи изглади твоите данни през инфлацията и сам ще си отговориш къде се намират цените на НИ в момента. ШУС ако знаеш какво е в ски спорта ще ти помогне в анализа.
[ATTACH=CONFIG]n4032963[/ATTACH]
Оценявам твоята загриженост за моите пари инвестирани в имоти, но е по добре вместо за тях да се загрижиш какво се случи с парите на тези дето купиха акции на БФБ 2008-ма и тия дето си държаха парите в банки
Поплачи малко за техните неволи па ако ти остане време пострадай и за моите, аз ще го оценя
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеПропускаш други неизвестни.
Сумите, вложени в чужди борси сега и 2007- гаранция, че и те нарастват и ЩЕ нарастват!
Днешните 20-30 годишни не ги виждам да си загробват парите във 2-ро, 3-то, 5-то жилище.....като бабите и дядовците си. По-скоро ги виждам с акции, облигации, па дори и с биткойни. Финансовата култура малко по малко ще расте, нищо че е бавно и мъчително, а понякога дори насила.
колкото и да са финансово граматни с по един купен наполеон не клатят влака
парите са в родените до към 1990-та така че за да се обърне тухлената тенденция трябва да се случат поне две неща
Да минат поне 20г в които днешните млади да се сдобият с капитал
Имотите в БГ да са се представили по зле от борсите
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
[ATTACH=CONFIG]n4032974[/ATTACH]препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
ама ния точно на тия младите свободни наематели разчитаме.
те кат не купуват, ния купуваме и ги настаняваме.
а те печелят на фондови и крипто борси и влагат парите в наеми
Коментар
-
Сумите, вложени в чужди борси сега и 2007- гаранция, че и те нарастват и ЩЕ нарастват!
Днешните 20-30 годишни не ги виждам да си загробват парите във 2-ро, 3-то, 5-то жилище.....като бабите и дядовците си. По-скоро ги виждам с акции, облигации, па дори и с биткойни. Финансовата култура малко по малко ще расте, нищо че е бавно и мъчително, а понякога дори насила.
- 3 Харесвания
Коментар
-
А тук има колеги, които подлъгват хора, да си набиват парите в такива активи.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеАах, евалла, това е второто най-разумно нещо, дето съм прочел от тебе досега, мисля?
Само, че пропускаш няколко други факта!
Горното би останало валидно, ако хората си останат същите...... ДА - по-старото поколение познава само тези две алтернативи, само че по-младите са по-окумуш (тоя турцизъм чувал ли си го?)... и са по- на "ти" с чуждите платформи, по-гъвкави са, и дори да действат малко на стадния принцип, все пак са чували не само БФБ-то, но и за чужди компании /макар и да са само най-популярните епъли, амазони и прочее/, а нашето БФБ след 2007 мислех, че ще са му нужни 6-8 год. да се възстанови, а то както върви може и следващите 20 год. да не стигне пак ония пикови стойности!
И това е така, защото навлизащите чужди компании в Бг плащат на служителите си не само заплати, "но и в акции", което един вид дори насила вдигна нивото на хората, работещи в тия компании....
Нали не мислиш, че един прост програмист много му разбира главата от борси и посредници, ама като му платят 15% от заплатата в акции - ще не ще, почва да научава някои неща!
те кат не купуват, ния купуваме и ги настаняваме.
а те печелят на фондови и крипто борси и влагат парите в наемипрепоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Точно това ще принуждава новите поколения да поемат все по-големи рискове, и да си вкарват парите в по-рискови инструменти, в търсене на по-висока доходност.
Борси, акции, криптоси... кой ще стои ще ти чака цяла година за 3% доходност от наеми след като на борсата 3% се правят на ден...
На балонизиран пазар като имотния става все по-трудно да се изкопчи някаква прилична доходност, затова поколението Z ще търси нови алтернативи.
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
А 6м Еурибор е над 3,2%. До средата на лятото ще е 4,5%, а в края на годината около 5,5 - 6 %
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Уни ако имаше капацитет да разбереш какво пише на тази картинка едва ли много щеше да се зарадваш
Та ще се опитам да ти го обясня
След две години на поскъпвания с по над 10% тази година пазарът е направил корекция от 1%
И на мен ми се исакше да върнат с поне 10% но за съжаление това е реалноста
Last edited by unimog; 01.03.2023, 11:14.
- 1 like
Коментар
Коментар