IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

0% комисион от купувача?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ми, честно да ви кажа, вече има огромен избор и не нужно да гледате просто първата агенция. Аз имам опит с агенция за имоти в Хасково и останах доволен, но е важно да се намери просто правилната агенция. Има вече и отзиви много за такива, които не бяха читави и пазара ги махна.

Коментар

• Една интересна новина - " 0 % комисионна за купувачите на имоти, за предмета на протеста, плюенето и праха за пране"

http://www.grand.bg/bg/news/176

Коментар

• Тъй като не ми се иска да измествам темата, предлагам да спрем с теб Ballomed, защото или не може да четеш или не може да асимилираш.

Къде прочете, че 10 човека работят неуморимо 3 месеца...В интерес на истината така се проектира в чужбина. Всеки трябва постоянно да знае и да е наясно какво се случва в проекта...то тука е пълна мъгла..Файловете се пускат по e-mail...не се съгласува, не се коментира...всичко е батак..Питай си приятеля, питай го, дали иска да прави добра архитектура за 12 месеца и добре платена, или посредствена за 3 месеца.....
        Щото в последния случай продукта е около нас, съмнявам се да не си го забелязал....
        Ай със здраве и другия път може и без обиди, някак си, за да си по respectfull.

Коментар

• Първоначално изпратено от chat noir
          Мнението на Балуумд "как се проектира" и колко е лесно това за пореден път доказва, че в България не се цени интелектуалният труд
          В голяма грешка си. Мой много близък приятел е архитект, много добре оценявам труда на тези хора, включително времето което са прекарали в учене и т.н. И поради тази причина да ми се прави Ху ноус на многострадална геновева как за 2000м2 10 души работят неуморно 3 месеца за да направят проекта ми стана смешно. Може в различните фази да са заети общо 10 човека, но съм сигурен че за да ми дойде хляба до масата сигурно са работили 600 човека и то 6 месеца. Това са манипулативни мнения.

Коментар

• Първоначално изпратено от nns
            Първоначално изпратено от who_knows
            Еми другия път като много знаеш ела да ти дам 10 000 евро и я начертай сам...само че преди това учи 6г., че да може да си я подпечаташ, да си я прекараш през общината, да си вземеш и парите от инвеститора, пък после й направи и авторския надзор...и т.н....
            На 5 евро пълно проектиране ли работиш?
            Не. Това е архитектурата само. 4-5 е тя.

Коментар

• Първоначално изпратено от who_knows
              Еми другия път като много знаеш ела да ти дам 10 000 евро и я начертай сам...само че преди това учи 6г., че да може да си я подпечаташ, да си я прекараш през общината, да си вземеш и парите от инвеститора, пък после й направи и авторския надзор...и т.н....
              На 5 евро пълно проектиране ли работиш?

Коментар

• Мнението на Балуумд "как се проектира" и колко е лесно това за пореден път доказва, че в България не се цени интелектуалният труд

Коментар

• Еми другия път като много знаеш ела да ти дам 10 000 евро и я начертай сам...само че преди това учи 6г., че да може да си я подпечаташ, да си я прекараш през общината, да си вземеш и парите от инвеститора, пък после й направи и авторския надзор...и т.н....

Първоначално изпратено от Ballomed
                  Всъщност един проект от 2000м2 се прави за мин. 3месеца от колектив от около 10 човека.
                  Айде, айде. Наистина са замесени около 10 човека, но не постоянно - имаш архитект да ти направи проекта, евентуално проектант(чертожник) да ти го чертае, инжинер да ти сметне и останалото са ВиК, Ел. и т.н., като в никакъв случай не е екип от 10 човека в продължение на 3 месеца всеки работен ден да залягат с пот на челото за някакви си 2000 м2, което е една 3-4 етажна кооперацийка.

Коментар

• Не знам колко съм зле, но когато на мен ми докарат проект давам 10% за посредничество, и посредника знаеш ли какво прави....нищо, свързва и лобира. Ей това е.
                    Когато аз направя същото, на мен ми дават.
                    А ти щом това не го разбираш, би трябвало ти да си много зле, с много "О"-та.

Първоначално изпратено от Ballomed
                    Абе хора, чудя се, как може вие, които реално печелите от спекула, купувате и продавате, понякога може би реализирате и над 100% печалба седейки си, може би без факс и без телефон,на дивана у вас ( някои нали ), да седите и да гледате и да обсъждате в не една или две теми...че брокерите печелили 3%, 5%..или не знам си колко...
                    Без да се обиждаш, ама си мноооо зле. Не че аз съм някакъв икономист или играя със стотици хиляди на борсата, ама разликата е огромна. Аз инвестирам мои пари на борсата и ако спечеля, печеля с мойте пари, но може и да ги загубя. Ако брокерите купуваха апартаментите от собствениците и ги предлагаха с 5% печелба, тогава никой нямаше да може да ги прескача. Но да взимаш 3% от купувача и 3% от продавача при сделка за 120 000 лв примерно, без да поемаш никакви рискове и да носиш някаква отговорност е много според мен. Ако имаше закон който да гарантира, че ако закупиш през агенция и се окаже че имота има някакъв проблем, агенцията да е задължена да ти възтанови сумата + горница, всеки щеше да ги дава тези проценти и да е доволен.

Коментар

Всъщност един проект от 2000м2 се прави за мин. 3месеца от колектив от около 10 човека.
                      Айде, айде. Наистина са замесени около 10 човека, но не постоянно - имаш архитект да ти направи проекта, евентуално проектант(чертожник) да ти го чертае, инжинер да ти сметне и останалото са ВиК, Ел. и т.н., като в никакъв случай не е екип от 10 човека в продължение на 3 месеца всеки работен ден да залягат с пот на челото за някакви си 2000 м2, което е една 3-4 етажна кооперацийка.

Коментар

Абе хора, чудя се, как може вие, които реално печелите от спекула, купувате и продавате, понякога може би реализирате и над 100% печалба седейки си, може би без факс и без телефон,на дивана у вас ( някои нали ), да седите и да гледате и да обсъждате в не една или две теми...че брокерите печелили 3%, 5%..или не знам си колко...
                        Без да се обиждаш, ама си мноооо зле. Не че аз съм някакъв икономист или играя със стотици хиляди на борсата, ама разликата е огромна. Аз инвестирам мои пари на борсата и ако спечеля, печеля с мойте пари, но може и да ги загубя. Ако брокерите купуваха апартаментите от собствениците и ги предлагаха с 5% печелба, тогава никой нямаше да може да ги прескача. Но да взимаш 3% от купувача и 3% от продавача при сделка за 120 000 лв примерно, без да поемаш никакви рискове и да носиш някаква отговорност е много според мен. Ако имаше закон който да гарантира, че ако закупиш през агенция и се окаже че имота има някакъв проблем, агенцията да е задължена да ти възтанови сумата + горница, всеки щеше да ги дава тези проценти и да е доволен.

Коментар

• Първоначално изпратено от kupuvach
                          Апартаментът, който купих се намира в Левски, не е ваканционен. Моят познат ( бивш колега) е купил в Трошево.
                          Напълно разбирам недоверието Ви, аз също останах изненадан, когато рабрах, че може да има и такива фирми, след като знам какво е общото мнение за последните! Във всяка една професия има и некоректни , това зависи от самите хора, които извършват тази професия, а не от самата професия.
                          Споделям своя опит и съм доволен! Съжалявам, ако други имат отрицателен опит, моя за щастие не е такъв!
                          Успех на всички, които работят добре! Надявам се все по-често и други да могат да споделят положителния си опит
                          Приятен,успешен и натоварен с положителни емоции ден на всички!
                          Айде няма нужда, на всички ни е дошло до гуша от такива евтини трикове.
                          Its only worth what someone else is willing to pay!

Коментар

• Ху ноуз, а дали не е малко по-удачно да се сравняват брокер с брокер, щото комисионите са леко :-) надолу за борсата, от колкото за имотите. Нали не предлагаш комисионата за 200,000 лв. да е 3 % за борсова сделка, надявам се. А който има десетки и стотици хиляди, то е защото не плаща такава комисиона. А дали може да се сравни работата на двата вида брокери?
                            Хайде хубаво мартенско настроение!
                            И това ще мине ...

Коментар

• Всъщност един проект от 2000м2 се прави за мин. 3месеца от колектив от около 10 човека.
                              И цените които споменаваш са поне 2 пъти по-ниски от обявените в една надерба за която може би дори и не си чувал. Което дори значи, че работим извън закона.

Първоначално изпратено от balbuk
                              Отдавна не съм писала, дори и не съм брокер, нищо че съм може би съм частично в бранша, но от проектантите...

Ми някак си е смешно...сега разбирам в бг мама да я имаше тая тема....но тоя форум вече е тотална боза...и тотално отчаяние.

Все пак не забравяйте, че тук четат и такива като мен, които нито са брокери, нито борсаджии, а хора които просто мислят, че това е форум, който дава по-широка представа за някаква що годе икономическа обосновка на днешната ситуация.

Да ама не.

Просто се надявам мнението ми да бъде като взето предвид като на страничен наблюдател. Тъпо е когато видиш, хората, които въртят не знам си колко хиляди левове на борсата ( от една скорошна анкета видях ) да обсъждат, злобеят и ровят в кошницата на някакви брокери....

Наистина е смешно. Не на последно място искам да кажа, че аз никога не съм ползвала услугите на брокер...но ако почнете да обсъждате, че и в кварталната бръснарница вече постригват за 10 лв, а не за 8лв...е тогава вече борсата ще се срине не, ами ще се сгромоляса
                              Айде моля моля. Когато ядохте кюфтета не ревахте нали? Какво си седнал да даваш акъл кой какво да коментира. Айде ВАС да не ви почваме с ненормалните цени за проект, които започваха от 8 евро на квадрат(новобранци) до 17 евро (БГ мейд професионалисти). Вие не участвахте ли в спекулата? Като си помпахте цените до небето и за проекти от по 2000 рзп взимахте по 15-20 хиляди евро за няколко дена труд. Не оспорвам, че е важна работа и че има много неща да се премислят но пък такива цени.............. сега явно имате/ и ще имате много време да киснете по форумите и да дуднете. Айде със здраве и пести, че ще ви трябват парите натрупани от спекула през последните години ( за проектанти и архитекти)
                              Ае

Коментар

Отдавна не съм писала, дори и не съм брокер, нищо че съм може би съм частично в бранша, но от проектантите...

Ми някак си е смешно...сега разбирам в бг мама да я имаше тая тема....но тоя форум вече е тотална боза...и тотално отчаяние.

Все пак не забравяйте, че тук четат и такива като мен, които нито са брокери, нито борсаджии, а хора които просто мислят, че това е форум, който дава по-широка представа за някаква що годе икономическа обосновка на днешната ситуация.

Да ама не.

Просто се надявам мнението ми да бъде като взето предвид като на страничен наблюдател. Тъпо е когато видиш, хората, които въртят не знам си колко хиляди левове на борсата ( от една скорошна анкета видях ) да обсъждат, злобеят и ровят в кошницата на някакви брокери....

Наистина е смешно. Не на последно място искам да кажа, че аз никога не съм ползвала услугите на брокер...но ако почнете да обсъждате, че и в кварталната бръснарница вече постригват за 10 лв, а не за 8лв...е тогава вече борсата ще се срине не, ами ще се сгромоляса
                                Айде моля моля. Когато ядохте кюфтета не ревахте нали? Какво си седнал да даваш акъл кой какво да коментира. Айде ВАС да не ви почваме с ненормалните цени за проект, които започваха от 8 евро на квадрат(новобранци) до 17 евро (БГ мейд професионалисти). Вие не участвахте ли в спекулата? Като си помпахте цените до небето и за проекти от по 2000 рзп взимахте по 15-20 хиляди евро за няколко дена труд. Не оспорвам, че е важна работа и че има много неща да се премислят но пък такива цени.............. сега явно имате/ и ще имате много време да киснете по форумите и да дуднете. Айде със здраве и пести, че ще ви трябват парите натрупани от спекула през последните години ( за проектанти и архитекти)
                                Ае

Коментар

Working...
                                X