IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избирателната система от пропорционална в мажоритарна?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: Одобрявате ли инициативата на Слави Трифонов?

Първоначално изпратено от edmundo
    Първоначално изпратено от Grigorius
    Слави Трофонов поде подписка за референдум, който да промени избирателната система от пропорционална в мажоритарна.

Какво е вашето мнение?
    Слави е едно тъпо комплексирано копуеле.
    Не трябва да му се отвърща внимание. Ще чакам, докато идеята дойде от някой нормален човек
    Дай пример за нормален човек.

Тези които одобрявате идеята но не и Слави защо не се организирате и направите още една подписка?
    Ами не е нормално като последния психар да се движиш с Хамър (колата за най-комплексираноте български мъже) в центъра на София със 180-200 к.ч. и да минаваш на червени светофари

Коментар

• Щом името на Слави и до инвестор.бг стигна... мале мале....
      Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от kritelin
        Идеята не е лоша,защото така ще се ограничи влиянието на политиците.Един голям минус на това е,че разходите за реализацията на директната демокрация са много високи,а България е все още бедна държава.Едно е да се практикува това в Швейцария друго при нас.Аз като цяло съм "за"
        По-голям минус е, когато с години вървим накриво , или просто в зиг-заг. Нека самият акт на демокрация е по-скъп, затова пък, той ще ни отърве от навлеци, които ни дърпат с милиарди назад - спомнете си спрените пари, па помислете, колко още могат ни спря заради такива "умници". Не винаги по-евтиното е по-евтино и вие би тряБвало прекрасно да го знаете.Човекът С.Тр. и Идеята не са едно и също. Аз подкрепям идеята.

Коментар

Първоначално изпратено от Grigorius
          Слави Трофонов поде подписка за референдум, който да промени избирателната система от пропорционална в мажоритарна.

Какво е вашето мнение?
          Не трябва да му се отвърща внимание. Ще чакам, докато идеята дойде от някой нормален човек
          Дай пример за нормален човек.

Тези които одобрявате идеята но не и Слави защо не се организирате и направите още една подписка?

Коментар

• Аз също съм леко раздвоен:
            Да, имам големи резерви спрямо Слави и виждам, как се е запътил към участие в политиката /"участие" не значи непременно той да е "политик" - стига да издига и вкарва кандидати, на които да плаща, за да провеждат негова линия, но...
            НО:
            Че е време да се смени системата-време е. Възможно ли е да влезе ставленик на Слави ? - Да, възможно е. Един, двама, трима... Но, никога всички няма да са негови хора. За сметка на това, обаче, след промяната на Системата, обществото като цяло ще стане по-читаво, по-жизнено, по-коректно. Затова, ще призова оттук всички, вкл и уважаваният от мен van05 :
            Нека подкрепим промяната на Системата. А Слави Трифонов никой не е длъжен да го обича. Да направим нужното, организмът на страната като цяло да се изчисти.
            И, за да не бъде напразно всичко, и да има коректив, който да не допуска измятането на депутатите като букови дъски, да въведем Декларациите за самоотвод /оставка/. И другаде обяснявах, тук също ще го сторя:
            Кандидатите предварително си написват нещо от вида:
            ДЕКЛАРАЦИЯ
            за самоотвод /оставка/

Днес, ..........2009 год.,
            долуподписаният/та .............................................
            намирайки се в добро здраве и чист разсъдък,
            като се кандидатирам за
            народен представител от .................................избирателенен район,

ДЕКЛАРИРАМ,
            Че, в случай, че бъда избран:

1. Ще напусна безпрекословно високата изборна длъжност на народен представител и приканвам Народното Събрание да ми отнеме всички депутатски привилегии и атрибути и да попълни заеманото от мен място със следващия по изборни резултати кандидат, в случай, че :
            • Злоупотребявам или бездействам с власт
            • Извърша доказани компрометиращи ме злоумишлени действия с използване на служебно и обществено положение и незачитане нуждите и интересите на моите избиратели и съграждани
            • Че уроня достоинствето или се подиграя с жизнени нужди и интереси на избирателите си
            • Че пренебрегна интересите на избирателите си в замяна на имуществено облагодетелстване в угода на трета страна
            • Че потуля от избирателите си важни и ценни възможности за тяхното израстване или не предупредя за станали ми известни по служба илипо частен път негативни и заплашващи живота, здравето, имуществото на гражданите и националната сигурност явления, действия или бездействия от страна на когото и да било
            • Че гласувам не по съвест, а ръководен от тяснополитически интереси
            • Че гласувам с чужда депутатска карта.
            • Че третирам неравнопоставено своите избиратели въз основа материално положение, расова, религиозна и културна принадлежност
            • Че доказано лобирам за чужди на Република България интереси

2. Отказвам се от депупатския си имунитет в частта относно разследване за факти на корупция и престъпления от общ характер

3. Приемам за достатъчни за моето оттегляне събрани подписите на поне 20% от пълнолетните избиратели на моя избирателен район с доказана идентичност.

Дата.............
            Град.................
            Подпис............/............../
            Същото се подписва и нотариално се заверява, депозира се в ЦИК, а, пред избирателните секции , където се гласува за този кандидат, се поставят на видно място ксерокопия /с нотариалната заверка!/ така, че избирателите да виждат, има или няма той такава декларация. В същото време,
            Тоест, ОТСЕГА НАТАТЪК!
            Да провеждаме масово разяснителна кампания и да призоваваме :
            НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА КАНДИДАТИ БЕЗ ПРЕДВАРИТЕЛНО НАПИСАНА ОСТАВКА !
            Така ще имаме механизъм за отзоваване, валиен и при днешната законова база, т.е., няма да има нужда да сепишат наново закони, та да си гарантираме, че можем да ги махнем, ако се дънят.
            И нещата ще се оправят.
            Отново: разграничете инициативата от Слави и я подкрепете. Слави, в случая, е просто една отлична ракета-носител - глупаво ще е, ако не се възползваме.

Коментар

Какво е вашето мнение?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                Не одобрявам самият плешив дългуч - инак идея - о`к.
                тоже!!
                най- силното доказателство,че съществува и друг разум във Вселената,е че никой не се е свързал с нас

Коментар

• Не одобрявам самият плешив дългуч - инак идея - о`к.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Идеята не е лоша,защото така ще се ограничи влиянието на политиците.Един голям минус на това е,че разходите за реализацията на директната демокрация са много високи,а България е все още бедна държава.Едно е да се практикува това в Швейцария друго при нас.Аз като цяло съм "за"

Коментар

• На мен ми се струва, че това са два различни въпроса.
                      Продажен ли е Слави трифонов? и Добра ли е идеята по принцип, защото това не е негова идея.Има я още от 1991 г.
                      Life won't wait for you.

Коментар

• Одобрявам идеята, но няма да я подкрепя с подписа си защото е инициатива на Слави Трифинов. Продажността и арогантността при него отблъскват.
                        “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• van05

Присъединявам се към несъгласните и доводите ми са същите. Искам само да добавя че така яко плюе по наши политици че има много сериозен принос за оскотяването на българите.Сее човека недоверие и утре ще бъдем изправени пред проблема от нуждата на доверие защото да застане някой да управлява и да може да управлява първо самият той трябва да е мотивиран да го стори. Кой свестен човек ще се забърка с политика за да каже утре Слави че е маймуна , а Слави плюе че политиците не били свестни.България се управлява от кукловоди и това ще бъде винаги така , защото никой от тях няма никога да пожелае да излезе от анонимност понеже такива като Слави веднага ще му се нахвърлят да изкарват пари с плюене по него.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Ще помоля всички които неодобряват да споделят защо, както го е направил van05.

Коментар

Какво е вашето мнение?
                              Слави Трифонов е едно гадно продажно мекере.Защищаващо само този политик ,който даде най добра цена(във финикийси знаци)
                              Идеята не е лоша ,аз е подкрепям ,но първо искам да разбере мотивите на този псевдо прима "патриот"
                              Или смята да се включи в политиката с негова "чалга" партия и събира рейтинг.

Коментар

• Избирателната система от пропорционална в мажоритарна?

Какво е вашето мнение?
                                0
                                Неодобрявам
                                0%
                                0
                                Одобрявам
                                0%
                                0
                                Одобрявам и ще се подпиша
                                0%
                                0
                              Working...