IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избирателната система от пропорционална в мажоритарна?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ceco_de
    Първоначално изпратено от inokentii
    Първоначално изпратено от ceco_de
    Теория и основи на манипулацията - прочетете "Тайните протоколи на Сионските мъдреци"

Ааааа, ти си ясен На теб всички са ти виновни за всичко, само не ти
    Знаеш ли, в Старият З авет е казано, че невежеството и нежеланието за ограмотяване е един от големите грехове!
    И е казано да не посочваш сламката в окото на другия след като не виждаш гредата в своето....

Коментар

• Първоначално изпратено от inokentii
      Първоначално изпратено от ceco_de
      Теория и основи на манипулацията - прочетете "Тайните протоколи на Сионските мъдреци"

Знаеш ли, в Старият З авет е казано, че невежеството и нежеланието за ограмотяване е един от големите грехове!
      най- силното доказателство,че съществува и друг разум във Вселената,е че никой не се е свързал с нас

Коментар

• Не знам каква му е инициативата , но не я одобрявам само защото е негова !!
        Причините са доста а съботата ми е ценна - ще трябват часове !!

Една причина поне , така ли ?

Ами това е човека който за да стане популятрен запозна да пее турски песни на български език ( BG чалга ) наричайки се Хъш !!

Хъш е българин изпаднал в немилост в чужбина , който по различни начини си стреми да подпомага борбата с поробибителите турци .

Дълбоко се съмнявам че хъшовете са се стремили към нашата свобода , за да може Слави да се нарече Хъш и да пее турски песни с на български език и народа да му се радва все едно нищо не се е случвало преди стотина години !!!!!!

Коментар

• Кой казва, че нямам вина!Признанието,че съм един от балъците ,не е ли
          достатъчно?На всеки избор,вместо с бюлетина,с пушка ли да ходех?
          Аз знам,че нищо не знам!

Коментар

• Извинявам се-мажоритарен!
            Аз знам,че нищо не знам!

Коментар

• "И едните, и другите са маскари!... Ти мене слушай, па се не бой! Маскари са до един!... Ама какво да сториш? Не се рита срещу ръжена!... Търговийка, предприятийца, процеси имам в съдилищата - не може. Не си ли с тях - спукана ти е работата! Па и мене нали ми се иска - я депутат да ме изберат, я кмет. Келепир има в тия работи. Хората пара натрупаха, ти знаеш ли? Хубаво, ама като не им клатиш шапка - дявол не може те избра! Тъй е! Аз съм врял и кипял в тия работи, че ги разбирам..."

Алеко Константинов, Бай Ганьо у Иречека

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco_de

Коментар

• Теория и основи на манипулацията - прочетете "Тайните протоколи на Сионските мъдреци"
                  най- силното доказателство,че съществува и друг разум във Вселената,е че никой не се е свързал с нас

Коментар

• И аз не одобрявам

Станислав Трифонов е продажен и защитава интересите на определени политици. По какви причини можете да се досетите - едва ли е само знак на добра воля и гражданско чувство

Абе всъщност има ли тука хора, които му гледат предаването? Колко от тия, дето го гледате, имате навършени 20 години

Коментар

• за референдума

Че не е на Слави идеята не е!Това се дъвчи от 20 г.!Пък него нали си го знаете-
                      интереса клати феса!Та по-сериозно.В началото на прехода влизаха в политика
                      та,за да могат недосегаемо да крадат и забогатяват!Ако се заровим из пресата
                      ще видим такива тарикати във всеки град,село и паланка.Пък и ние си ги знаем!
                      Както казваше духовито един от тях:България е малка държавица и всички сме
                      братовчеди!И успяха!!! Докато ние балъците се дърлехме за партии и цветове-
                      те грабеха!Ой,как грабили!!!Би възкликнала някоя мамаша.И забележете!В пъ-
                      лен синхрон!Няма комунист,няма демократ,няма царист!Тихоо,шшшт,да не чуе
                      никой!Е вече е време да са властници!Първо,за да не смее никой да задава въ-
                      проси от рода на:Вие как спечелихте първия милион?Второ,от Европата идват
                      пачки и който е властник той разпределя(разбирай прибира)!Точно сега в мажи-
                      ротарен избор при оскотял и обезверен народ се купуват гласове!Само си спо-
                      мнете цирка на последните кметски избори!Те им бяха като репетиция!Та зато-
                      ва сега "спонтанно" идва идеята за мажоритарни избори!Нашето момче Ковачки,
                      Борисов,Гергов,и колко още знайни и незнайни герои на нашето,пардон-на тя-
                      хното време!
                      Аз знам,че нищо не знам!

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she

Нищо по-добро не е измислено от ПАРТИЙНАТА система. За насаждането на недоверие към нея, огромна вина имат медиите и в частност сл.трифонов. С приказките за 'червено-синя" мъгла, пообъркаха и без това политически и граждански неграмотен българин.
                        Референдумите са нож с две остриета, защото по специфични въпроси ще трябва да взимат решения хора, които по презумпция не са компетентни за това. Лесно се облъчва масовото СЪЗНАНИЕ и познайте дали ще се вземат рационални и национално-отговорни решения?!
                        Пример:Ако направим референдум в момента за АЕЦ-Козлодуй резултата със сигурност ще е за ПУСКАНЕ на реакторите, а дали това е икономически и политически оправдано...на кой му пука?
                        Великолепно мнение. Все пак искаме представителите на партиите да отговарят на образа на партията. Не искам вместо Станишев да бъде избран случайно демократ и да създава фалшиво впечатление, че БСП е добра партия.
                        Освен това народа не е компетентен по повечето от въпросите. Не му се казва истината, а и той не иска да се образова. Ние не сме швейцарци.
                        Народа е с психология на тълпата - интелект му е равен на интелекта на най-ниско интелигетните хора.
                        А Слави е продажна свиня!!!

Коментар

• Чудесна идея !
                          Знаете ли кои хора ще бъдат избираеми по мажиратирната система ? Не казвам , че е задължително да станат депутати , може някои изобщо и да не се кандидатират , става дума за хора които имат зад гърба си достаъчно избиратели ! Ето някои имена с уговорката , че не правя нито реклама , нито давам оценка на въпросните хора - просто безпристрастна статистика :

братя Галеви , Цонко Цонев , Александър Томов , Слави Трифонов , Азис , Бойко Борисов , Десислава , Графа , Крум Савов , Томислав Русев , Димитър Пенев , Георги Иванов-Гонзо , Ивана , Димитър Бербатов , майка му , Данчо Лечков , Красимир Гергов , Бареков , Ани Салич , Тодор Колев , Стоянка Мутафова , Мара отварачката , Коко Динев , Коце Маца , Мая Илиева , Гайтански - Вълка , Васил Божков и т.н.

Коментар

• Много нещо се изписа без никой да засегне същността на въпроса :-( Какви ще са последствията от един мажоритарен вот:

1.В парламента ще има представители само на големи партии!

Ако някой си мисли, че хората ще гласуват за човек, а не за партия много се лъже! Пример за това са президентските избори! До сега не е имало прецент президента да не е представител на най-популярната за момента партия!
                            Преведено на по по прост език ДСБ, СДС, НДСВ, Атака и т.н ще са аут от парламента.

При едни мажоритарни избори на практика шансове да имат депутати ще имат само БСП, ГЕРБ и ДПС.

2. Мажоритарната система не е справедлива защото този който получи 51% от гласовете в даден избирателен район реално взима 100% от мандатите!

3. От гледна точка на стабилността на демокрацията една дву или трипартйна система не е чак толкова лошо решение!

Отзоваването на депутатите е една от най-големите глупости които може да се въведе! Ако не дай си боже това предложение стане факт България ще се управлява само от популисти и нито един политик не би се заел с една по сериозна реформа, защото народното недоволство веднага ще го отмете :-(

Коментар

• Re: van05

Първоначално изпратено от supertrader
                              Присъединявам се към несъгласните и доводите ми са същите. Искам само да добавя че така яко плюе по наши политици че има много сериозен принос за оскотяването на българите.Сее човека недоверие и утре ще бъдем изправени пред проблема от нуждата на доверие защото да застане някой да управлява и да може да управлява първо самият той трябва да е мотивиран да го стори. Кой свестен човек ще се забърка с политика за да каже утре Слави че е маймуна , а Слави плюе че политиците не били свестни.България се управлява от кукловоди и това ще бъде винаги така , защото никой от тях няма никога да пожелае да излезе от анонимност понеже такива като Слави веднага ще му се нахвърлят да изкарват пари с плюене по него.
                              Нищо по-добро не е измислено от ПАРТИЙНАТА система. За насаждането на недоверие към нея, огромна вина имат медиите и в частност сл.трифонов. С приказките за 'червено-синя" мъгла, пообъркаха и без това политически и граждански неграмотен българин.
                              Референдумите са нож с две остриета, защото по специфични въпроси ще трябва да взимат решения хора, които по презумпция не са компетентни за това. Лесно се облъчва масовото СЪЗНАНИЕ и познайте дали ще се вземат рационални и национално-отговорни решения?!
                              Пример:Ако направим референдум в момента за АЕЦ-Козлодуй резултата със сигурност ще е за ПУСКАНЕ на реакторите, а дали това е икономически и политически оправдано...на кой му пука?

Коментар

• Re: Одобрявате ли инициативата на Слави Трифонов?

Първоначално изпратено от edmundo
                                Първоначално изпратено от Grigorius
                                Първоначално изпратено от edmundo
                                Слави Трофонов поде подписка за референдум, който да промени избирателната система от пропорционална в мажоритарна.

Какво е вашето мнение?
                                Слави е едно тъпо комплексирано копуеле.
                                Не трябва да му се отвърща внимание. Ще чакам, докато идеята дойде от някой нормален човек
                                Дай пример за нормален човек.

Тези които одобрявате идеята но не и Слави защо не се организирате и направите още една подписка?
                                Моля те, отговори ми на въпросите.

Коментар

Working...
                                X