Първоначално изпратено от ceco_de
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избирателната система от пропорционална в мажоритарна?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от inokentiiПървоначално изпратено от ceco_deТеория и основи на манипулацията - прочетете "Тайните протоколи на Сионските мъдреци"
Ааааа, ти си ясенНа теб всички са ти виновни за всичко, само не ти
най- силното доказателство,че съществува и друг разум във Вселената,е че никой не се е свързал с нас
Коментар
-
Не знам каква му е инициативата , но не я одобрявам само защото е негова !!
Причините са доста а съботата ми е ценна - ще трябват часове !!
Една причина поне , така ли ?
Ами това е човека който за да стане популятрен запозна да пее турски песни на български език ( BG чалга ) наричайки се Хъш !!
Хъш е българин изпаднал в немилост в чужбина , който по различни начини си стреми да подпомага борбата с поробибителите турци .
Дълбоко се съмнявам че хъшовете са се стремили към нашата свобода , за да може Слави да се нарече Хъш и да пее турски песни с на български език и народа да му се радва все едно нищо не се е случвало преди стотина години !!!!!!
Коментар
-
"И едните, и другите са маскари!... Ти мене слушай, па се не бой! Маскари са до един!... Ама какво да сториш? Не се рита срещу ръжена!... Търговийка, предприятийца, процеси имам в съдилищата - не може. Не си ли с тях - спукана ти е работата! Па и мене нали ми се иска - я депутат да ме изберат, я кмет. Келепир има в тия работи. Хората пара натрупаха, ти знаеш ли? Хубаво, ама като не им клатиш шапка - дявол не може те избра! Тъй е! Аз съм врял и кипял в тия работи, че ги разбирам..."
Алеко Константинов, Бай Ганьо у Иречека
Коментар
-
И аз не одобрявам
Станислав Трифонов е продажен и защитава интересите на определени политици. По какви причини можете да се досетите - едва ли е само знак на добра воля и гражданско чувство
Абе всъщност има ли тука хора, които му гледат предаването? Колко от тия, дето го гледате, имате навършени 20 години
Коментар
-
за референдума
Че не е на Слави идеята не е!Това се дъвчи от 20 г.!Пък него нали си го знаете-
интереса клати феса!Та по-сериозно.В началото на прехода влизаха в политика
та,за да могат недосегаемо да крадат и забогатяват!Ако се заровим из пресата
ще видим такива тарикати във всеки град,село и паланка.Пък и ние си ги знаем!
Както казваше духовито един от тях:България е малка държавица и всички сме
братовчеди!И успяха!!! Докато ние балъците се дърлехме за партии и цветове-
те грабеха!Ой,как грабили!!!Би възкликнала някоя мамаша.И забележете!В пъ-
лен синхрон!Няма комунист,няма демократ,няма царист!Тихоо,шшшт,да не чуе
никой!Е вече е време да са властници!Първо,за да не смее никой да задава въ-
проси от рода на:Вие как спечелихте първия милион?Второ,от Европата идват
пачки и който е властник той разпределя(разбирай прибира)!Точно сега в мажи-
ротарен избор при оскотял и обезверен народ се купуват гласове!Само си спо-
мнете цирка на последните кметски избори!Те им бяха като репетиция!Та зато-
ва сега "спонтанно" идва идеята за мажоритарни избори!Нашето момче Ковачки,
Борисов,Гергов,и колко още знайни и незнайни герои на нашето,пардон-на тя-
хното време!Аз знам,че нищо не знам!
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she
Нищо по-добро не е измислено от ПАРТИЙНАТА система. За насаждането на недоверие към нея, огромна вина имат медиите и в частност сл.трифонов. С приказките за 'червено-синя" мъгла, пообъркаха и без това политически и граждански неграмотен българин.
Референдумите са нож с две остриета, защото по специфични въпроси ще трябва да взимат решения хора, които по презумпция не са компетентни за това. Лесно се облъчва масовото СЪЗНАНИЕ и познайте дали ще се вземат рационални и национално-отговорни решения?!
Пример:Ако направим референдум в момента за АЕЦ-Козлодуй резултата със сигурност ще е за ПУСКАНЕ на реакторите, а дали това е икономически и политически оправдано...на кой му пука?
Освен това народа не е компетентен по повечето от въпросите. Не му се казва истината, а и той не иска да се образова. Ние не сме швейцарци.
Народа е с психология на тълпата - интелект му е равен на интелекта на най-ниско интелигетните хора.
А Слави е продажна свиня!!!
Коментар
-
Чудесна идея !
Знаете ли кои хора ще бъдат избираеми по мажиратирната система ? Не казвам , че е задължително да станат депутати , може някои изобщо и да не се кандидатират , става дума за хора които имат зад гърба си достаъчно избиратели ! Ето някои имена с уговорката , че не правя нито реклама , нито давам оценка на въпросните хора - просто безпристрастна статистика :
братя Галеви , Цонко Цонев , Александър Томов , Слави Трифонов , Азис , Бойко Борисов , Десислава , Графа , Крум Савов , Томислав Русев , Димитър Пенев , Георги Иванов-Гонзо , Ивана , Димитър Бербатов , майка му , Данчо Лечков , Красимир Гергов , Бареков , Ани Салич , Тодор Колев , Стоянка Мутафова , Мара отварачката , Коко Динев , Коце Маца , Мая Илиева , Гайтански - Вълка , Васил Божков и т.н.
Коментар
-
Много нещо се изписа без никой да засегне същността на въпроса :-( Какви ще са последствията от един мажоритарен вот:
1.В парламента ще има представители само на големи партии!
Ако някой си мисли, че хората ще гласуват за човек, а не за партия много се лъже! Пример за това са президентските избори! До сега не е имало прецент президента да не е представител на най-популярната за момента партия!
Преведено на по по прост език ДСБ, СДС, НДСВ, Атака и т.н ще са аут от парламента.
При едни мажоритарни избори на практика шансове да имат депутати ще имат само БСП, ГЕРБ и ДПС.
2. Мажоритарната система не е справедлива защото този който получи 51% от гласовете в даден избирателен район реално взима 100% от мандатите!
3. От гледна точка на стабилността на демокрацията една дву или трипартйна система не е чак толкова лошо решение!
Отзоваването на депутатите е една от най-големите глупости които може да се въведе! Ако не дай си боже това предложение стане факт България ще се управлява само от популисти и нито един политик не би се заел с една по сериозна реформа, защото народното недоволство веднага ще го отмете :-(
Коментар
-
Re: van05
Първоначално изпратено от supertraderПрисъединявам се към несъгласните и доводите ми са същите. Искам само да добавя че така яко плюе по наши политици че има много сериозен принос за оскотяването на българите.Сее човека недоверие и утре ще бъдем изправени пред проблема от нуждата на доверие защото да застане някой да управлява и да може да управлява първо самият той трябва да е мотивиран да го стори. Кой свестен човек ще се забърка с политика за да каже утре Слави че е маймуна , а Слави плюе че политиците не били свестни.България се управлява от кукловоди и това ще бъде винаги така , защото никой от тях няма никога да пожелае да излезе от анонимност понеже такива като Слави веднага ще му се нахвърлят да изкарват пари с плюене по него.
Референдумите са нож с две остриета, защото по специфични въпроси ще трябва да взимат решения хора, които по презумпция не са компетентни за това. Лесно се облъчва масовото СЪЗНАНИЕ и познайте дали ще се вземат рационални и национално-отговорни решения?!
Пример:Ако направим референдум в момента за АЕЦ-Козлодуй резултата със сигурност ще е за ПУСКАНЕ на реакторите, а дали това е икономически и политически оправдано...на кой му пука?
Коментар
-
Re: Одобрявате ли инициативата на Слави Трифонов?
Първоначално изпратено от edmundoПървоначално изпратено от GrigoriusПървоначално изпратено от edmundoСлави Трофонов поде подписка за референдум, който да промени избирателната система от пропорционална в мажоритарна.
Какво е вашето мнение?
Не трябва да му се отвърща внимание. Ще чакам, докато идеята дойде от някой нормален човек
Тези които одобрявате идеята но не и Слави защо не се организирате и направите още една подписка?
Коментар
Коментар