Първоначално изпратено от fenixsz
той е от хората,които наистина са в час,но статиите му са с платен абонамент.
по принцип,когато съм слушал негови изказвания,почти 100% моя поглед над глобалната макрорамка свъпада с неговия,с малки отклонения.
единственото,където имам различия с него е това,че той е булиш за златото в последните си изказвания,а аз съм по умерен-просто смятам,че централните банки ще заливат маркета със злато при всеки един булиш от страна на народа.
ако го нямаше този огромен златен резерв,съм напълно съгласен с него,че златото би трябвало да е булиш в близко и далечно бъдеще,в следствие на куонтатив лендинга.
а колкото и странно да звучи,и аз игреах за булиш на златото,но ми беше като корелативен хедж,спрямо други къмодитис,които играех да паднат-преди 3-4 месеца тук в инвестора обяснявах и по форумите ,че перфектната игра е лонг злато,шорт петрол.
това позволяваше голям левъридж,който да покрие риск примиума.
заложих,че иде яка криза(малко я очакваха в такива размери) и еластиситото,в следствие на кризата ще пукне балона в къмодитис-ще се свие глобалната икономика и потребление,но пък отделно страха от кризата ще държи златото на високи нива,по високи от останалите къмодитис.
така и стана-петрола и бейсик метълс се сринаха с 60-70%,златото задържа.
в момента маркета не мога да го разгадая,освен петрола-смятам,че ще падне поне до 30$ за барел до средата на януари най късно.
всичко друго е гласено-няма финдамент в момента ,заради куонтатив изинг-всичко ще се дирижира в близките месеци.
отделно хеджфондовете замразиха ридемпшъните до края на годината-иначе борсата в сащ щеше да рухне.да видим кога ще ги размразят и дали до тогава фед ще се справи с ликвидния проблем в сащ.
ако не може до размразяването на ридемпшъните,ще има поредното огромно изтегляне на пари от хеджарите,а те на сток и къмодити маркетите играят с левъридж от 1:40,което ще разбие сток и къмодити маркетите допълнително.
един съвет за всички форексари от мен-избягвайте да играете форекс в близките месеци,фед продължават да раздават долари на англия и европа.
движението няма да е фундаментално,а ще е гласено-ще зависи единствено от настроението на трише-ще си движи еврото както той си поиска,поради неограничения достъп на долари от фед!
Коментар