IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ФЕД, ЕЦБ, Хартиени пари, Дефлация, Хиперинфлация, Злато...

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fenixsz
    Първоначално изпратено от fenixsz
    Razbiva4a,

По-рано в темата постнах оригинала...(най-вероятно)

П.П. Нека да не спамим темата с излишни спорове относно индийските сватби
    Извинявай за спама, няма да се обаждам повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от fenixsz
      Razbiva4a,

По-рано в темата постнах оригинала...(най-вероятно)

П.П. Нека да не спамим темата с излишни спорове относно индийските сватби
      SapFiConsultant.com

Коментар

• http://www.istinski-pari.com/gold.php

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
          feelgood - индианците са към 1 200 000 000 цигани - на всеки 1000 броя 3 сватби да става годишно - по 2 кила злато на младоженци - това прави 7 200 тона на година... много бе - баси богатите индианци... :-)
          Импе, не съм казал, че няма обидени с по-малко от 2 кила , а че държат да се подарява злато, а не перални и плазми...

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit
            Първоначално изпратено от партиен куфар
            Според мене рецесията придружена със стагфлация ще продължи поне още няколко години. Не трябва да се разглежда стагфлацията като нещо много лошо.
            Тя е част от лечението. Колкото и да е голямо желанието на субективния фактор / правителствата / рецесията да свърши по - бързо - Свободния пазар макар и ранен е много могъщ .
            Той просто не позволява на преялия с кредити народ да продължи да преяжда.
            За какво говоря ?ЦБ по света заливат с ликвидност търговските банки с надежда да почнат да дават кредити и да стимулират потреблението.Те напечатват пари и ги дават на банките.
            Какво правят банките?
            Те вече са напълнили памперсите от страх /спадащи цени на имотите , повишаваща се безработица , увеличаващи се необслужвания по кредитни карти , неясното положение на активите на другете банки и т.н. / и връщат парите обратно на депозит в ЦБ или ги изполват за придобивания и др. т.е не раздават кредити на населението.
            Стига се дотам , че Гордън Браун ги заплашва , че ще ги принуди да дават , а ако трябва и ЦБ ще изсипва пари директно в Населението.
            " От всекиму според възможностите , на всекиму според потребностите " :-)
            Това да ви звучи познато.
            Намирисва на национализация на банковата система , а оттам до Социализма е само една крачка.
            А защо стагфлация а не стагдефлация на първо време? Имаме падащи цени на петрола, борси, метали, хранителни продукти (по борсите), недвижимите имоти и т.н.

Пазарът показва дефлация, а правителствата чрез ЦБ натискат за стагфлация но дали това не е по-голямото зло? Къде ще отиде доверието ако решат проблема с печатане на пари и кой ще тръгне да спестява в такава ситуация. При всички положения за мен Пазарът показва накъде духа вятърът и в момента това е стагдефлация.

Поздрави
            Прав си ! В бързината допуснах грешка.
            Става въпрос за стагдефлация.
            Просто непрекъснато чувам прогнози от разни светила , че видите ли в средата на следващата най късно в края на другата година подема започва!

Това според мен няма как да стане без да има тотална смяна на пазарната система.
            Просто има натрупани дълбоки противоречия в системата и начина по който искат безболезнено да ги решат / чрез куонтатив изинг/ няма да стане.
            Вече го обясних защо.
            Знаете ли , че доходите на заетите в икономиката не са се вдигнали много в течение на последните 20- 30 години.
            Погледнете обаче задлъжнялостта как експоненциално нараства.
            Мързи ме да помествам графики и цифри.
            Как ще се реши това противоречие?
            Как ще накарате банките да отпускат кредити на населението при това положение?
            Но отговорността на правителствата е , че трябва да има меко приземяване.
            Борбата на правителствата е да запазят статуквото.
            Но иронията е , че именно това статукво докара до това положение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
              Първоначално изпратено от Императорът
              Толкоз е златцето ли - към 160 000 тона? Неграмотний - тогава отде ги вадиш тия 210 000 тона? И какво е метричен тон? 1 кубически метър златце ли? Това ще е много, много повече от тон.
              Значи аз имам повече от средностатистическият личен резерв... доста повече... ;-)
              Към 160 000 тона е, а 210 000 е просто за да покажа на филгууд че не е толкова сложно 80% от златото да е пръснато по хората ...

Метричен тон мисля че идва от метричната система (SI)... т.е. 1 000 000 грама
              И аз така си мислех, ама да питам за сигурност... :-)
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• feelgood - индианците са към 1 200 000 000 цигани - на всеки 1000 броя 3 сватби да става годишно - по 2 кила злато на младоженци - това прави 7 200 тона на година... много бе - баси богатите индианци... :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                  Толкоз е златцето ли - към 160 000 тона? Неграмотний - тогава отде ги вадиш тия 210 000 тона? И какво е метричен тон? 1 кубически метър златце ли? Това ще е много, много повече от тон.
                  Значи аз имам повече от средностатистическият личен резерв... доста повече... ;-)
                  Към 160 000 тона е, а 210 000 е просто за да покажа на филгууд че не е толкова сложно 80% от златото да е пръснато по хората ...

Метричен тон мисля че идва от метричната система (SI)... т.е. 1 000 000 грама

Коментар

• Толкоз е златцето ли - към 160 000 тона? Неграмотний - тогава отде ги вадиш тия 210 000 тона? И какво е метричен тон? 1 кубически метър златце ли? Това ще е много, много повече от тон.

Коментар

• асене, темата не е за това кои са по-добрите - сащианците или комунистите, темата е за златото и за световната заблуда наречена книжни пари, заблуда, в която точно америка ни вкарва с бретън уудс, а защо - ми предполагам не са искали да финансират с толкова скъпо спечеленото злато от двете войни загубилите дойчовци и победилите франсета, пък все с нещо е трчбвало да го направят и опредлено се справят по-добре от рашъните - едните плащат с кръв и глад, а другите с хартия (памук) - гениално е определено...
                      А за източна и западна Германия - ми ако попрочетеш хисторито ще разбереш, че основата на промишлеността им е в западната част (рурска област, ако те мързи да търсиш), а източната част е основно на дребните земевладелци (т.нар. юнкерски стопанства), виж и колко е населението на източната и западната част и после пак ще говорим. За северна и ювна корея положението е подобно, а за джапанците - ми там баце който и да ги бе подхванал те пак щяха да са върха - бит и култура, кво да праиш. Сега на мода са чините, а те както знаеш са комуняги с човешко лице
                      Та да не се отплесвам - недей да се прекланяш пред хамериканите (нито пред рашъните, дойчовците или който и да е) - просто едната система победи другата (другаря Горби има основна заслуга, но както знаеш всичко в природата се връща - за съжаление пешкира го опра жена му - лека и пръст).
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Първоначално изпратено от feelgood
                        Първоначално изпратено от Negramoten
                        Къде са останалите 75-80% ? В реките или някой го е прибрал?
                        В устите на циганите в кутията със злато на всяко семейство, по пръстите, шиите, ушите и т.н... В бижутерските магазини, при златарите, при производството на някой електроники и т.н.

7 млрд души средно да държат по една тройунция (6 пръстена по 5 грама) и ето ти 7 млрд тройунции или 210 000 тона
                        Бах тия цигани, по колко зъба имат в устите по 32 или 132?
                        Ми средно ти говоря. От тези 7 млрд сигурно голяма част не са виждали злато... развитите страни са около 1-1,5 млрд. Но например в Индия (населена от 1,2 млрд цигани) златото доста се търси. За това сложи средно по 30 гр. и смятай

ПП. feelgood, ти с кое не си съгласен? Нещо не ми е ясно...
                        В Индия ако подариш на младоженци под 2 кг. злато се смята за обида. Иначе съм съгласен с всичко. Аз за мен решение съм взел, просто ми е интересен разговора

Коментар

• Първоначално изпратено от feelgood
                          Първоначално изпратено от Negramoten
                          В устите на циганите в кутията със злато на всяко семейство, по пръстите, шиите, ушите и т.н... В бижутерските магазини, при златарите, при производството на някой електроники и т.н.

7 млрд души средно да държат по една тройунция (6 пръстена по 5 грама) и ето ти 7 млрд тройунции или 210 000 тона
                          Ми средно ти говоря. От тези 7 млрд сигурно голяма част не са виждали злато... развитите страни са около 1-1,5 млрд. Но например в Индия (населена от 1,2 млрд цигани) златото доста се търси. За това сложи средно по 30 гр. и смятай

ПП. feelgood, ти с кое не си съгласен? Нещо не ми е ясно...

Коментар

Коментар

• та....кажи ми,кво не му харесваш на бретън уудс,МВФ и световната банка?
                              щото държавите,които са под този контрол,на лошите американски имериялисти,мисля,че са доста доволни.....кво ша кажеш?
                              Asene ne mislia 4e horata koito sa izgubili spestiavaniata si za poslednite 10 god triabva da budat radostni(viziram usa,germania i t.n ta dori i kitai)ima6e statia v investora 4e ako si biaha durjali parite pod du6eka amerikancite i germanicte 6tiaha da imat pove4e!!Pro4eti ja vnimatelno.indexite sa na 10 god duno!!Za kakvo doverie da govorim togava!!!Kakva bezrabotica se zadava?Za6to 4astnia sektor abdikira i ostavia horata na durjavata ,da se opravia tia s tiah?Diskusiata e dulga ...Stava stra6no...Sorry za latinicata,njamam kirilica

Коментар

• Първоначално изпратено от feelgood
                                В устите на циганите в кутията със злато на всяко семейство, по пръстите, шиите, ушите и т.н... В бижутерските магазини, при златарите, при производството на някои електроники и т.н.

Коментар

Working...
                                X