Първоначално изпратено от fenixsz
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ФЕД, ЕЦБ, Хартиени пари, Дефлация, Хиперинфлация, Злато...
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорътfeelgood - индианците са към 1 200 000 000 цигани - на всеки 1000 броя 3 сватби да става годишно - по 2 кила злато на младоженци - това прави 7 200 тона на година... много бе - баси богатите индианци... :-), а че държат да се подарява злато, а не перални и плазми...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.ProfitПървоначално изпратено от партиен куфарСпоред мене рецесията придружена със стагфлация ще продължи поне още няколко години. Не трябва да се разглежда стагфлацията като нещо много лошо.
Тя е част от лечението. Колкото и да е голямо желанието на субективния фактор / правителствата / рецесията да свърши по - бързо - Свободния пазар макар и ранен е много могъщ .
Той просто не позволява на преялия с кредити народ да продължи да преяжда.
За какво говоря ?ЦБ по света заливат с ликвидност търговските банки с надежда да почнат да дават кредити и да стимулират потреблението.Те напечатват пари и ги дават на банките.
Какво правят банките?
Те вече са напълнили памперсите от страх /спадащи цени на имотите , повишаваща се безработица , увеличаващи се необслужвания по кредитни карти , неясното положение на активите на другете банки и т.н. / и връщат парите обратно на депозит в ЦБ или ги изполват за придобивания и др. т.е не раздават кредити на населението.
Стига се дотам , че Гордън Браун ги заплашва , че ще ги принуди да дават , а ако трябва и ЦБ ще изсипва пари директно в Населението.
" От всекиму според възможностите , на всекиму според потребностите " :-)
Това да ви звучи познато.
Намирисва на национализация на банковата система , а оттам до Социализма е само една крачка.
Пазарът показва дефлация, а правителствата чрез ЦБ натискат за стагфлация но дали това не е по-голямото зло? Къде ще отиде доверието ако решат проблема с печатане на пари и кой ще тръгне да спестява в такава ситуация. При всички положения за мен Пазарът показва накъде духа вятърът и в момента това е стагдефлация.
Поздрави
Става въпрос за стагдефлация.
Просто непрекъснато чувам прогнози от разни светила , че видите ли в средата на следващата най късно в края на другата година подема започва!
Това според мен няма как да стане без да има тотална смяна на пазарната система.
Просто има натрупани дълбоки противоречия в системата и начина по който искат безболезнено да ги решат / чрез куонтатив изинг/ няма да стане.
Вече го обясних защо.
Знаете ли , че доходите на заетите в икономиката не са се вдигнали много в течение на последните 20- 30 години.
Погледнете обаче задлъжнялостта как експоненциално нараства.
Мързи ме да помествам графики и цифри.
Как ще се реши това противоречие?
Как ще накарате банките да отпускат кредити на населението при това положение?
Но отговорността на правителствата е , че трябва да има меко приземяване.
Борбата на правителствата е да запазят статуквото.
Но иронията е , че именно това статукво докара до това положение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от ИмператорътТолкоз е златцето ли - към 160 000 тона? Неграмотний - тогава отде ги вадиш тия 210 000 тона? И какво е метричен тон? 1 кубически метър златце ли? Това ще е много, много повече от тон.
Значи аз имам повече от средностатистическият личен резерв... доста повече... ;-)
Метричен тон мисля че идва от метричната система (SI)... т.е. 1 000 000 грамаМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от ИмператорътТолкоз е златцето ли - към 160 000 тона? Неграмотний - тогава отде ги вадиш тия 210 000 тона? И какво е метричен тон? 1 кубически метър златце ли? Това ще е много, много повече от тон.
Значи аз имам повече от средностатистическият личен резерв... доста повече... ;-)
Метричен тон мисля че идва от метричната система (SI)... т.е. 1 000 000 грама
Коментар
-
Толкоз е златцето ли - към 160 000 тона? Неграмотний - тогава отде ги вадиш тия 210 000 тона? И какво е метричен тон? 1 кубически метър златце ли? Това ще е много, много повече от тон.
Значи аз имам повече от средностатистическият личен резерв... доста повече... ;-)Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
асене, темата не е за това кои са по-добрите - сащианците или комунистите, темата е за златото и за световната заблуда наречена книжни пари, заблуда, в която точно америка ни вкарва с бретън уудс, а защо - ми предполагам не са искали да финансират с толкова скъпо спечеленото злато от двете войни загубилите дойчовци и победилите франсета, пък все с нещо е трчбвало да го направят и опредлено се справят по-добре от рашъните - едните плащат с кръв и глад, а другите с хартия (памук) - гениално е определено...
А за източна и западна Германия - ми ако попрочетеш хисторито ще разбереш, че основата на промишлеността им е в западната част (рурска област, ако те мързи да търсиш), а източната част е основно на дребните земевладелци (т.нар. юнкерски стопанства), виж и колко е населението на източната и западната част и после пак ще говорим. За северна и ювна корея положението е подобно, а за джапанците - ми там баце който и да ги бе подхванал те пак щяха да са върха - бит и култура, кво да праиш. Сега на мода са чините, а те както знаеш са комуняги с човешко лице
Та да не се отплесвам - недей да се прекланяш пред хамериканите (нито пред рашъните, дойчовците или който и да е) - просто едната система победи другата (другаря Горби има основна заслуга, но както знаеш всичко в природата се връща - за съжаление пешкира го опра жена му - лека и пръст).Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от feelgoodПървоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от feelgoodКъде са останалите 75-80% ?В реките или някой го е прибрал?
в кутията със злато на всяко семейство, по пръстите, шиите, ушите и т.н... В бижутерските магазини, при златарите, при производството на някой електроники и т.н.
7 млрд души средно да държат по една тройунция (6 пръстена по 5 грама) и ето ти 7 млрд тройунции или 210 000 тона
ПП. feelgood, ти с кое не си съгласен? Нещо не ми е ясно...
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от feelgoodПървоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от feelgoodКъде са останалите 75-80% ?В реките или някой го е прибрал?
в кутията със злато на всяко семейство, по пръстите, шиите, ушите и т.н... В бижутерските магазини, при златарите, при производството на някой електроники и т.н.
7 млрд души средно да държат по една тройунция (6 пръстена по 5 грама) и ето ти 7 млрд тройунции или 210 000 тона
ПП. feelgood, ти с кое не си съгласен? Нещо не ми е ясно...
Коментар
-
Първоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от feelgoodКъде са останалите 75-80% ?В реките или някой го е прибрал?
Коментар
-
та....кажи ми,кво не му харесваш на бретън уудс,МВФ и световната банка?
щото държавите,които са под този контрол,на лошите американски имериялисти,мисля,че са доста доволни.....кво ша кажеш?
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от feelgoodКъде са останалите 75-80% ?В реките или някой го е прибрал?
в кутията със злато на всяко семейство, по пръстите, шиите, ушите и т.н... В бижутерските магазини, при златарите, при производството на някои електроники и т.н.
Коментар
Коментар