IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде е най-евтино Била, Кауфланд, Пикадили, Метро или друг?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Това за качеството в Кауфланд е така, но не важи за хранителните продукти. И аз не знам как и защо, но храната там не струва, освен готовата в буркани
    За топлата витрина и деликатесите им и дума не може да става, просто са няколко нива под Билла и още няколко под Пикадили.
    трябва да знаете, че в Кауфланд няма топла витрина, има извън магазина на фирми наематели
    по отношение на деликатесите на витрина Кауфланд има по-голямо разнообразие в сравнение с Била, същите доставчици но на по-добри цени
    по отношение качеството на хранителните стоки това което си купувате качествено от Била може също да се купи и от Кауфланд но на по-ниска цена, просто не изневерявайте на марката си като влизате в Кауфланд и не търсете само евтините артикули - там има всички брандове но на по-добри цени[/quote]

Коментар

• Първоначално изпратено от romantik
      Големите вериги печелят не толкова от надценката, колкото от "такса вход", това "производител" би трябвало добре да го знае. Сега не знам как е, но преди няколко години за "Фантастико" се плащаше, доколкото си спомням, 400 лв първоначална вноска от производител, а после по 70 лв месечно за артикул плюс една сума за участие в промоциите. По мои сметки на маса тогава собствениците си докарваха по 70 000 лв на ден чисто само от таксите. Това за жалост води до отпадане и на някои добри производители, които не искат или не могат да плащат таксите. Въпреки това за мен мениджмънтът на "Фантастико" е най-добър в момента, макал и основан на доста експлоатация. Но къде не е така?
      Такси и отстъпки получават много - специално във Фантастико началната такса на магазин е 3000лв. не 400!

Отделно Брошурите и отстъпките по времe на промоция ги плащаме ние доставчиците !

Но аз мисля, че това са нормални неща и отдавна установена практика навсякъде по света!

Работата с големите вериги има и своите предимства естествено /не са само таксите и отстъпките/ - Имаш постоянно място на рафта, достътчно лица, регулярни поръчки - това дава сигурност.С малко повече усилия приемат и увеличение на цената!
      СЕРАМА - Най-дребната кокошка в света!

Коментар

• Големите вериги печелят не толкова от надценката, колкото от "такса вход", това "производител" би трябвало добре да го знае. Сега не знам как е, но преди няколко години за "Фантастико" се плащаше, доколкото си спомням, 400 лв първоначална вноска от производител, а после по 70 лв месечно за артикул плюс една сума за участие в промоциите. По мои сметки на маса тогава собствениците си докарваха по 70 000 лв на ден чисто само от таксите. Това за жалост води до отпадане и на някои добри производители, които не искат или не могат да плащат таксите. Въпреки това за мен мениджмънтът на "Фантастико" е най-добър в момента, макал и основан на доста експлоатация. Но къде не е така?

Коментар

• тая тема е добър пример за wealth effect.....

Коментар

• Май "Фантастико" са най-евтините!!!
            Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• СБА търговски вериги купува на едро стоките от "Метро" и ако се загледаш в някои от стоките, които предлагат върху стария етикет има техен нов стабилен етикет с почти 5% надценка....

Коментар

• ...

Коментар

• Re: Къде е най-евтино Била, Кауфланд, Пикадили, Метро или др

Предпочитам кварталните бакалии или специализирани месарници.

Живея между 2 Пикадилита, има и 3 - то на 500 метра от нас, но не обичам големите супермаркети. Уж са направени за бързо обслужване (къде ти), но в същност не е така.
                  Ако идеш за едни цигари, хляб и още нещо друго, ще ти отнемат поне половин час и ще навъртиш една обиколка вътре от 300-500 метра. После висваш на опашка, не щото няма каси, а защото някой е решил, че те никога няма да работят всичките! Да бе! Аз пък тогава що да си давам на тях парите?!

В Пикадили НИКОГА не им работят всички каси, дори по време на най-голямата навалица!

В София (когато съм там) пазарувам от една Фамилия (До докторската градинка) и там също положението е отчайващо с чакането.
                  Тях така и не ги видях горките за 2 години да имат достатъчно персонал, а тия дето работят или не им плащат и ги мързи да гледат или са каталясали от работа понеже не им стигат хора.

Отделно в Пикадили в продължение на месеци може да няма елементарни стоки, пък аз като мъж, а не като жена и шемет, си отивам със списък или намерение какво ще си купя и не обичам да си купувам едно, понеже няма друго което търся. Тоест, ако търся цедено кисело мляко и няма, няма да си купя сладолед, ако пък търся нормални макарони, няма да си купя диетични такива, понеже няма нормални!

Не харесвам и ентусиазираната тълпа овце, бутаща се с колички , надничаща ти през рамото, купуваща де що им падне с ентусиазъм и облекли най-хубавите си дрешки (то де ще ги покажат иначе) и отишли на сгляда в магазина. Моряшки съпруги, разни идиотчета, полу тинейджъри мутанти, току що взели първата си заплата (уууууууу.. взимам цели 600-1000 лева!) и радващи се сякаш са в рая на земата, а не в магазин.

Хубавото е, че го направиха едното денонощно и сега ако огладнея отивам и си купувам нещо ако ще да е 4 сутринта. Тогава и спрели се по пътеките на лафче (А-а-а-а! И вие ли сте тука!) .. идиоти няма! Иначе ще се наложи да ходя още 200 метра до някоя от двете деннощни бакалии.
                  Надявам сърбите да го оправят малко това Пикадили!
                  Предните собственици определено не струваха (Веднъж видях едния на работа! Седнал икономическия им 130 килограмов директор и плюска сладолед на бюрото а търговците на върволица му цунят гъза а той даже не ги слуша), а просто им бяха дали пари да направят магазин. Оставяха го често незареден и без асортимент, или пък само с по няколко марки стоки.

Дано сърбите си наемат и малко персонал, че иначе в Пикадили ще продължа да влизам само инцидентно. При наличие на сума ти каси да чакам на опашка е обида към личността ми! Да не ме е чукал луд, да давам пари за това!

В Метро съм ходил веднъж-дваж и там бе пълно с ръгащи се един друг блеещи мириноси.

Другаде още не съм ходил.

Общо взето мисля обаче, че тия магазини са голяма далавера, като бизнес. Правиш сграда, оборудваш я и от там не плащаш нищо освен заплати, ток и малко охрана, понеже стоките ти ги носят на крака и са на консигнация. Седиш, плюскаш сладолед, шерпите бачкат за има няма 300-400 лева, овцете се радват на магазин западна марка и пазаратя каквото има, търговците и производителите ти цункат задника и си трошат краката да те зареждат, пък ти само изпразваш касите.
                  http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Странна тема и анкета във форум за инвеститори.... Ех тая световна финансова криза - докъде ни докара.... Къде отидоха темите "Какъв автомобил (часовник, телефон, яхта, жена, любовница....) е подходящ за големия инвеститор"....?

А иначе аз пазарувам в Елемаг , който по понятни причини не е включен в анкетата. И Пикадили бива, ама не може да се сравнява с Елемаг.
                    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• за моя най голяма изненада един определен кашкавал във кварталното магазинче беше много(3 лв близо) по-евтин в сравнение с Била и Фантастико!!! За съжаление НЕ получих приемлив отговор защо, като НЕ става въпрос за изтекъла годност или нещо подобно.... Така че продуктите които пазарувам най често гледам да ги сравянявам, а не на сляпо да казвам "тука" е най евтино няма какво да гледам цени...
                      за да останат хора в България

Коментар

• Първоначално изпратено от proizvoditel
                        Приятели имам "удоволствието" да работя със всички тези вериги!

По принцип всеки доставчик има оферта с Базови цени към магазини! След това се договарят редица отстъпки ... няма да влизам в подробности но :

Накрая Метро продава 1-2 %ПОД базовите цени - Но в МЕТРО ЕДИНИЦА!

Кауфланд продава от 1-2 % НАД базовите до 15 % НАД !

И пак повтарям - резултати от анкетата за мен са изненада.

Към момента КАуфлант 67% и Метро 16% - реалността е точно обратната!
                        Обобщавам за последно :

МЕТРО - магазин тип КЕШ енд КЕРИ - най-ниски цени !

Кауфрант - ДИСКАУНТЕР - ниски цени и стоки от ниския и седния сегмент!

Останалите магазини - СУПЕРМАРКЕТИ !

Предстои навлизане в БГ на :

ХИПЕРМАРКЕТИ - КАРФУР /може да се каже че имаме и сега 2 хипермаркета - ХИТ в София/

НАРД ДИСКАУНТЕРИ - Лидъл, Пени, Плюс - квартални средно големи магазини с неголям адртимент - около 1000 артикула - ниски цени и основно Частни марки!

И все пак ако правим сравнение трябва да сравним цената на една и съща марка, а не Лютеница Аро, Клевар или Вита Стар!
                        СЕРАМА - Най-дребната кокошка в света!

Коментар

• Re: Къде е най-евтино Била, Кауфланд, Пикадили, Метро или др

Първоначално изпратено от обзървър
                          Коя от големите вериги магазини е най-евтина?
                          Ходите ли в по-скъп и защо?
                          Защо в анкетата не е включена CBA верига супермаркети?

Странно все пак, защото акциите на ЦБА Асет Мениджмънт могат за се закупят и на БФБ.
                          1. Марката CBA не възниква в България, а в Унгария и работи в близо 10 държави.
                          За справка:
                          http://www.cba.hu/sites/sindex.phtml?t=0&st=7&lang=eng
                          2. В същото време в анкетата са включени и магазините на Бурлекс, които ЦБА Асет Мениджмънт придоби след публичното предлагане?
                          3. Моите впечечатления от ЦБА в България са, че се развиват доста агресивно:
                          - разширяват си пазарния дял
                          - увеличават приходите от продажби и т.н.
                          Появата на инвеститор от бранша в тази компания би довело до подскачене на цената на акцията, която при сегашната криза като повечето други акции е паднала.
                          Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от qaw
                            На този въпрос, така както е поставен: Къде е най-евтино ? , отговорът е Кауфланд. Там наистина е най-евтино.
                            Но аз винаги избягвам да ходя там Не че не обичам евтиното, но там е прекалено евтино, много често обикаляш из един огромен магазин и само евтинийки навсякъде, но "евтинийки" не е в добрия смисъл Трябва наистина да имаш късмет за да не вземеш нещо което после като се прибереш да се чудиш какво да го правиш.
                            Иначе Кауфланд е идеален за следене на цените от НСИ за смятане на инфлацията.

Това се казва конспирация: да регистрираш нов ник (qaw), за да разкритикуваш (оплюеш) нещо, независимо, че тук сме се регистрирали не със собствените си имена..., а и никой не ни принуждава да изказваме мнение... ))

Мисля, че някой се срамува от мнението си ... Бреййй, колко са сложни взаимоотношенията в тия форуми и колко трудно се гради авторитет (според хората) ... ))

Не съм привърженик на евтините- и некачествени стоки, но качествените предпочитам (...пък, били те и евтини... ..., което е много относително, но...целта на "рекламата" на новорегистрираният ник - е понятна!), а разнообразието в споменатият по-горе - наистина е голямо.

...а понякога има значение и вежливото обслужване, дори и да е приложено към "евтини" стоки... ))
                            "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от coolice
                              Аз радко пазарувам но имам наблюдения за някои продукти които ги има навсялъде следователно не може да са по некачествени в Кауфланд... Сапун сеифгард е по евтин с прблизтелно с 10% отколкото във фанатсико, масовите дезодоранти са по евтини, любимата ми безалкохолна напитка за това лято швепс манадарина е 1,75. В магазина до нас 1,90...Ароматизаторите за кола са даже 20% по евтини отколкото по бензиностанциите... за храните като цяло нямам наблюдение иначе да има неща на промоции... за това да се изкаже някои по-компетентен... но като цяло ми се сториха по евтини... както казах рядко пазарувам аз...

иначе има два продукта които съм си взел от там и никъде не съм виждал на такава цена в СФ (раликата е в пъти спрямо други места, незнам обаче дали статва дума за точно същите продукти) да не смеете но ще споделя става въпрос за мини компресорче за помпане на гуми на кола (включвасе към запалката) за 16 лв и рибарско столче за 4,90 ... вярно досега съм ги ползвал рядко и не съм ги подлагал на голямо натоваране но съм доволен... пу пу да не мие уроки...
                              Това за качеството в Кауфланд е така, но не важи за хранителните продукти. И аз не знам как и защо, но храната там не струва, освен готовата в буркани
                              За топлата витрина и деликатесите им и дума не може да става, просто са няколко нива под Билла и още няколко под Пикадили.

Коментар

• Аз радко пазарувам но имам наблюдения за някои продукти които ги има навсялъде следователно не може да са по некачествени в Кауфланд... Сапун сеифгард е по евтин с прблизтелно с 10% отколкото във фанатсико, масовите дезодоранти са по евтини, любимата ми безалкохолна напитка за това лято швепс манадарина е 1,75. В магазина до нас 1,90...Ароматизаторите за кола са даже 20% по евтини отколкото по бензиностанциите... за храните като цяло нямам наблюдение иначе да има неща на промоции... за това да се изкаже някои по-компетентен... но като цяло ми се сториха по евтини... както казах рядко пазарувам аз...

иначе има два продукта които съм си взел от там и никъде не съм виждал на такава цена в СФ (раликата е в пъти спрямо други места, незнам обаче дали статва дума за точно същите продукти) да не смеете но ще споделя става въпрос за мини компресорче за помпане на гуми на кола (включвасе към запалката) за 16 лв и рибарско столче за 4,90 ... вярно досега съм ги ползвал рядко и не съм ги подлагал на голямо натоваране но съм доволен... пу пу да не мие уроки...
                                Business as Usual

Коментар

Working...
                                X