В Метро си е най-евтино, обикалям и пазарувам от почти всички изброени в анкетата, но Метро държи байрака.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къде е най-евтино Била, Кауфланд, Пикадили, Метро или друг?
Collapse
X
-
Re: Къде е най-евтино Била, Кауфланд, Пикадили, Метро или др
Първоначално изпратено от Боримечкататова е не само старомодно, но и деградивно ...
сигурно и заплатата искаш така да ти я плащат - в плик
но пък щом имаш толкова много свободно време ... давай все така на кеш, може и на бартерни сделки да минеш ...
Първоначално изпратено от Jay GouldОтделно, ако стане фал иди се обяснявай 5 дни и чакай от умрял писмо.
За мен има само 3 вида плащанияВ брой, в кеш и на ръка
Пък нека съм старомоден.
Не съм на заплата, но когато съм бил (много отдавна), я получавах в плик с разпечатка.
Нищо лошо не виждам в това, да си спестява човек по някой и друг лев на месец и годишно от банкови такси.
Не виждам защо, като си купувам замразено пиле примерно, да давам за това данък на банката(?!?), при условие, че не само аз ще си го ям, ами и аз го плащам! Стотинка по стотинка, левче по левче, вижте в края на годината колко пари е взела банката от вас, само затова, че ви е дала парченце пластмаса, и ползва парите ви не само безплатно, ами си и плащате за тях!
Банковите преводи и сметки са хубаво и полезно за мен нещо, но кредитните и дебитни карти в 90% от случаите са в полза само на банките, затова са ми интересни хората които си вадят такива, само защото някой друг има, без финансова полза за тях самите като картодържатели.
За дребни суми, за пазаруване или за едната заплата, просто не си струва да се плащат банкови таси.
Отделно, горе писах. Като ти оберат картата или стане някоя измама, банките често вдигат рамене.
За какво да им даваме пари тогава? Ако плащаха лихва и тя си струваше, да. Но иначе не.
Бъди сигурен, в мига когато видя полза и за себе си, ще си направя карта и аз.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
това е не само старомодно, но и деградивно ...
сигурно и заплатата искаш така да ти я плащат - в плик
но пък щом имаш толкова много свободно време ... давай все така на кеш, може и на бартерни сделки да минеш ...
Първоначално изпратено от Jay GouldОтделно, ако стане фал иди се обяснявай 5 дни и чакай от умрял писмо.
Пък нека съм старомоден.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Само четаПървоначално изпратено от В-к ПАРИПродажби за 2007 в млн. лв.
Метро - 936
Била - 336
Кауфланд - 256
Фантастико - 200
Пикадили - 166
Т-Маркет - 95
СВА - 45
Хит - 42
В Метро е най-евтино, няма съмнение. Вярно, че някои стоки са пакетирани на едро и това ограничава донякъде семейното пазаруване. Освен това имам впечатление че качеството на стоките с марката Аро на Метро се контролира по-добре от Клевър на Била.
Коментар
-
Стига с тези шеги за чичо Скрудж, не е смешно вече
Да беше миналата година, да се смеем, ама сега вече на повечето хора не ни е до такива дебелашки шеги. И като гледам все повече хора тук ще търсим къде е най-евтино за да пазаруваме там.
В тази връзка, както имаше предложение по-надолу, може би е добре да се споделя тук кой какво е намерил по-евтино, къде и т.н. Може да ни е в помощ на всички.
Коментар
-
Първоначално изпратено от чичо Скруджи чичо Скрудж не обича трапаната! Не обича да брои пари на публично място. Карта не употребява, защото това са шмекерии, а като види черни мангали в радиус от 5 м. винаги се хваща за джоба, за да провери дали някоя монетка не липсва, защото липсата на монетка може да спре сърдечната дейност!!!
Н НЕ е препоръка!
Отделно, ако стане фал иди се обяснявай 5 дни и чакай от умрял писмо.
Пък нека съм старомоден.
http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от proizvoditelПървоначално изпратено от чичо СкруджНе обича да брои пари на публично място. Карта не употребява, защото това са шмекерии........... НЕ е препоръка!
Питате се в тази тема, къде е евтино!!! Има ли евтино!!!! не знам да има, скъпо е навсякъде! Защо цените растат а акциите падат !!! Не е препоръка! нормално ли е!! Ако акциите са паднали много, защо не сте ги сложили в анкетата ! не е ли хубаво да се купува евтино! А някои казват, че евтиното илизало през носа!!! защо да не е препоръка да купуваме евтино!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от чичо СкруджНе обича да брои пари на публично място. Карта не употребява, защото това са шмекерии........... НЕ е препоръка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay GouldПредпочитам кварталните бакалии или специализирани месарници.
Живея между 2 Пикадилита, има и 3 - то на 500 метра от нас, но не обичам големите супермаркети. Уж са направени за бързо обслужване (къде ти), но в същност не е така.
Ако идеш за едни цигари, хляб и още нещо друго, ще ти отнемат поне половин час и ще навъртиш една обиколка вътре от 300-500 метра. После висваш на опашка, не щото няма каси, а защото някой е решил, че те никога няма да работят всичките! Да бе! Аз пък тогава що да си давам на тях парите?!
В Пикадили НИКОГА не им работят всички каси, дори по време на най-голямата навалица!
В София (когато съм там) пазарувам от една Фамилия (До докторската градинка) и там също положението е отчайващо с чакането.
Тях така и не ги видях горките за 2 години да имат достатъчно персонал, а тия дето работят или не им плащат и ги мързи да гледат или са каталясали от работа понеже не им стигат хора.
Отделно в Пикадили в продължение на месеци може да няма елементарни стоки, пък аз като мъж, а не като жена и шемет, си отивам със списък или намерение какво ще си купя и не обичам да си купувам едно, понеже няма друго което търся. Тоест, ако търся цедено кисело мляко и няма, няма да си купя сладолед, ако пък търся нормални макарони, няма да си купя диетични такива, понеже няма нормални!
Не харесвам и ентусиазираната тълпа овце, бутаща се с колички , надничаща ти през рамото, купуваща де що им падне с ентусиазъм и облекли най-хубавите си дрешки (то де ще ги покажат иначе) и отишли на сгляда в магазина. Моряшки съпруги, разни идиотчета, полу тинейджъри мутанти, току що взели първата си заплата (уууууууу.. взимам цели 600-1000 лева!) и радващи се сякаш са в рая на земата, а не в магазин.
Хубавото е, че го направиха едното денонощно и сега ако огладнея отивам и си купувам нещо ако ще да е 4 сутринта. Тогава и спрели се по пътеките на лафче (А-а-а-а! И вие ли сте тука!) .. идиоти няма! Иначе ще се наложи да ходя още 200 метра до някоя от двете деннощни бакалии.
Надявам сърбите да го оправят малко това Пикадили!
Предните собственици определено не струваха (Веднъж видях едния на работа! Седнал икономическия им 130 килограмов директор и плюска сладолед на бюрото а търговците на върволица му цунят гъзаа той даже не ги слуша), а просто им бяха дали пари да направят магазин. Оставяха го често незареден и без асортимент, или пък само с по няколко марки стоки.
Дано сърбите си наемат и малко персонал, че иначе в Пикадили ще продължа да влизам само инцидентно. При наличие на сума ти каси да чакам на опашка е обида към личността ми! Да не ме е чукал луд, да давам пари за това!
В Метро съм ходил веднъж-дваж и там бе пълно с ръгащи се един друг блеещи мириноси.
Другаде още не съм ходил.
Общо взето мисля обаче, че тия магазини са голяма далавера, като бизнес. Правиш сграда, оборудваш я и от там не плащаш нищо освен заплати, ток и малко охрана, понеже стоките ти ги носят на крака и са на консигнация. Седиш, плюскаш сладолед, шерпите бачкат за има няма 300-400 лева, овцете се радват на магазин западна марка и пазаратя каквото има, търговците и производителите ти цункат задника и си трошат краката да те зареждат, пък ти само изпразваш касите.
Н НЕ е препоръка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от MisterWineтрудное да се каже кой е най-евтин, но като цяло метро имат най-ниското съотношение цена/качество. Но затова пък имат най-високите входни такси. няколко хиляди за артикул.
скоро в българия идва PENI MARKET - немски дискаунтер и ще е най-стина с най-евтините цени, а също очакваме и карфур..
Карфур са прекрасни огромни хипермаркети - вероятно много от нашите приятели са ги посещавали !
Пени е както казах НАРД ДИСКУНТЕР и идва в БГ заедно със подобните ЛИДЛ и ПЛЮС - верно с ниски цени ама не с голям асортимент и основно със Частни марки - там вместо МАРС или СНИКЕРС има подобни евтини десерти произведени специално за тази верига !!!
А за МЕТРО - да цените са най ниски - но такова ОПРЕДЕЛЕНИЕПървоначално изпратено от MisterWineно като цяло метро имат най-ниското съотношение цена/качество.
Коментар
Коментар