Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Abnell Разгледай мнение
Не разбра ли вече, че ако възпрепятстват биткойн, ще се търгува на черно и цената му ще скочи? Ако пък не го възпрепятстват, всички ще имат лесен достъп и цената му пак ще скочи. Изобщо няма вариант да не скочи.
Това е мярка против пране на пари. Ти може да си търгуваш колкото искаш, но като решиш да обръщаш в пари (долари/евро) да купиш в случая на терористите бомби - да проверят кой е човека, който прибира кеша.
Това е така поне от няколко години, включително и в България. И това по никакъв начин няма да повлия на цената на биткоина.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение"...В петък Европейският съюз и европарламентът се договориха за по-строги правила за избягване прането на пари и финансирането на тероризъм през платформи за криптовалути. Част от тях забраняват анонимните транзакции на такива платформи. Собствениците на такива сайтове за обмяна ще трябва да идентифицират потребителите си.
Съгласно процедурите на ЕС тази договореност предстои да бъде формално одобрена от 28-те държави и от евродепутатите, след което в рамките на 18 месеца трябва да бъде въведена в националното законодателство на страните членки....."
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение"...В петък Европейският съюз и европарламентът се договориха ...
Нещо не разбрах смисъла на тая новина. И сега е така.
Мнението ми е погрешно и води до загуби.
Коментар
-
"...В петък Европейският съюз и европарламентът се договориха за по-строги правила за избягване прането на пари и финансирането на тероризъм през платформи за криптовалути. Част от тях забраняват анонимните транзакции на такива платформи. Собствениците на такива сайтове за обмяна ще трябва да идентифицират потребителите си.
Съгласно процедурите на ЕС тази договореност предстои да бъде формално одобрена от 28-те държави и от евродепутатите, след което в рамките на 18 месеца трябва да бъде въведена в националното законодателство на страните членки....."
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Има ли статии колко може да е реалната капитализация на тия койни? Виждам някакви 600 милиарда долара по сайтовете но знам че повечето са кухи. Та 30%, 40%? Дори и да паднат не виждам големи рискове освен за спекулантчета които са вкарали масово по няколко хилядарки но щом искат да рискуват на макс тяхна си работа.
По-голямата част от валутите в топ 100 са преизкопани. Същата схема на симулиране на капитализация. Длъжен съм да призная, че поне не хабят ток с гигаватите. Дърпат колкото софтуера за лаптопа.
Ето и други мислят така:
По-внимателно взиране показва едно – биткойнът е преди всичко парадигма на балон. Вътрешната стойност на виртуалната валута е.... кръгла нула. За разлика от петрола биткойнът не изпълнява никаква продуктивна функция, за разлика от акциите не секюритизира никакъв дял от дружество, а за разлика от долара стойността не е гарантирана от правителството.
В най-добрия случай биткойнът е една неясна надежда за технологична революция, а в най-лошия - една гигантска измама.
...Към днешна дата валутата е от особено значение за перачите на пари, трафикантите на наркотици и изнудвачите, защото могат да използват кибернетичната валута, за да въртят анонимно бизнеса си.
Отвъд нелегалността на биткойна засега той не доказва много реални ползи. За сметка на това функционира по-добре във финансовия свят. Цената е нараснала значително и сега се търгува над нивото от 19 000 долара. Интернет балонът беше шега в сравнение с това.
Независимо от това много фенове виждат само една посока за цената - нагоре. И там е проблемът. Курсът се задвижва почти само от спекулации.
...
Голяма част от това, което на регулирани пазари би вкарало дилърите в затвора, тук може да се прави свободно: договаряне на цени, координиране на стратегиите за търговия, манипулиране на пазара.
https://www.investor.bg/kriptovaluti...pazari-252118/Last edited by IvanTerziev; 18.12.2017, 14:35.Мнението ми е погрешно и води до загуби.
Коментар
-
Няма да кешират.
Ще купуват койни и ще си ги подаряват един на друг.
На мене някой ако ми подари койни няма да ги продам веднага. Ще подходя прагматично и ще изчакам още да се надуе, до 27 000 - 28 000. Нека има малко тръпка.
Но ако моментума замре и койните се юрнат надолу с едни 10-15%, ще ги разкарам.
Каквото и да си говорим, играта на койни ме забавлява. На чужд гръб.Last edited by Money; 18.12.2017, 14:10.
Коментар
-
Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнениеАбе сега предпразнично според вас хората ще кешират или ще влизат нови, какво мислите
Суперче, да разбирам, че според теб кода на биткоин никой не го разбира и освен това, ти не го разбираш, но пък смяташ, че в него имало таймер
п.с. Как мислите, дали IOTA не се готви за ново рали? Според мен приключи с корекцията и предстоят цени от около 7-7.50 долара, ако не и нагоре. Почти винаги EOS и IOTA се движат заедно, така че няма да се изненадам и сега да стане така. Не е препоръка. Успехи!
Коментар
-
Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнениеАбе сега предпразнично според вас хората ще кешират или ще влизат нови, какво мислите
Суперче, да разбирам, че според теб кода на биткоин никой не го разбира и освен това, ти не го разбираш, но пък смяташ, че в него имало таймерНо пък някои ще се видят с няколко свободни дни, ще прочетат тук-там по нещо и може и да се пуснат. Ще видим.
Last edited by new_investor; 18.12.2017, 11:46.
Коментар
-
Money - не съм сгурен че регулацята ги е възпрепятствала да влязат, спящите портфейли са с твърде голяма стойност и основно съдържанието на койни е в тях. Мисля че са заложени и съм сгурен че правят опит да ги преразпределят с търговия извън спота..но ако има таймер в Китай като гръмне финансовата им система ще удари и Европа здраво.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеMoney - не може да се прогнозира и дори това което тиражират как няма да удари икономката като се срине е възможно да е невярно. Ако има банки и заеми срещу койни и ако банките са ги мултиплицирали тези заеми, в Китай тази мултпликация била над 10 пъти казват. Може и таймер да има в кода и веригата да се заключи на определена дата и час - софтуера въобще е с неясен никому код.
Иначе разни “борси” сигурно са мултиплицирали и са нещо като биткойн банки, но това не мисля, че е много страшно.
Коментар
-
Money - не може да се прогнозира и дори това което тиражират как няма да удари икономката като се срине е възможно да е невярно. Ако има банки и заеми срещу койни и ако банките са ги мултиплицирали тези заеми, в Китай тази мултпликация била над 10 пъти казват. Може и таймер да има в кода и веригата да се заключи на определена дата и час - софтуера въобще е с неясен никому код.
D.Y.F-091066
Коментар
Коментар