Pinoccio a биткойн не трябва ли да има нещо като центр банка за да изпълнява някаква функция като пари
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
И да до-обясня.
Когато взимаш пари на заем от банката, тези пари банката ги създава в момента, в който ти дава заема. Банката не чака някой да донесе "пари", за да може да ти даде на тебе на заем. Парите, които взимаш преди това не са съществували. Те се раждат от кредита, който взимаш и са покрити с твоето обещание, което банката приема и държи като свой актив (твоето обещание като актив на банката е под формата на заем, който стои отляво в баланса на банката - активи). Парите, които получаваш са обещаие на банката и стоят отдясно в баланса на банката като пасив на банката. Когато плащаш дълга си, парите изчезват (с изключение на лихвата).
По принцип, това се смята за хипер-сложна материя, едва ли не някаква мистериозна алхимия. Но всъщност не е толкова сложно.
Който се интересува какъв е механизмът може да погледне темата за създавенето на прите в България.Last edited by pinoccio; 04.01.2018, 18:06.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
Това е Telegram канала им: https://t.me/radixDLT
https://www.youtube.com/watch?v=lVSl5J3-TNQ
https://www.youtube.com/watch?v=eydlgbb-D1Q
За покупки е още раничко..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеМи аз питах. Аз се возя на Verge. Ма от асансьор на roller coaster се обърнаАко един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеМи аз питах. Аз се возя на Verge. Ма от асансьор на roller coaster се обърна
Можеби 0x (ZRX) също става и NEO, но имай предвид, че аз не познавам много...
Коментар
-
Гледам в борсите които се регистрирах, че за да сменя дадена криптовалута в друга трябва да продам тази която имам в биткойн и после да купя другата. Няма ли начин да конвертна директно без да минавам през биткойн тоест едната за другата. Върпосът ми е главно за Криптопия. Някои валути ги няма в тази борса и трябва да се направи трансфер в друга борса а биткоин транзакциите са скъпи и не е удобно. Не съм много навътре в криптотърговията и тука има по компетентни хора за това питам за съвет. Благодаря предварително.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
Обещание от тебе на банката като вземеш потребителски кредит. Обещаваш да работиш, да доставил стойност на работодателя ти и той да ти плати с обещания за стойност, които той има. Най-ликвидните обещания са парите.
Когато взимаш пари на заем от банката, тези пари банката ги създава в момента, в който ти дава заема. Банката не чака някой да донесе "пари", за да може да ти даде на тебе на заем. Парите, които взимаш преди това не са съществували. Те се раждат от кредита, който взимаш и са покрити с твоето обещание, което банката приема и държи като свой актив (твоето обещание като актив на банката е под формата на заем, който стои отляво в баланса на банката - активи). Парите, които получаваш са обещаие на банката и стоят отдясно в баланса на банката като пасив на банката. Когато плащаш дълга си, парите изчезват (с изключение на лихвата).
По принцип, това се смята за хипер-сложна материя, едва ли не някаква мистериозна алхимия. Но всъщност не е толкова сложно.
Който се интересува какъв е механизмът може да погледне темата за създавенето на прите в България.Last edited by Money; 04.01.2018, 01:14.
Коментар
-
Първоначално изпратено от innergy Разгледай мнениеRadix.. но ще пуснат мрежа едва в Q3 2018
Тези ли са или са други?! https://www.radix.global/
От къде ги намираш тия "гурута"...
А дали можем да си ги купуваме сега от някъде или ще трябва да чакаме...
П.С. А защо изпуснахме Stellar някой трябваше да предупреди...Last edited by Xman1; 04.01.2018, 01:01.
Коментар
-
Първоначално изпратено от innergy Разгледай мнениеОбещание от кого?
Обещание имаше, когато бяха обвързани със злато. Сега са просто напечатани хартийки и ги крепи единствено общото съгласие, че това са пари.. също като биткойн
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеinnergy - има обещание от тези които са взели такива пари в заем че ще ги върнат и те ще продават стоки срещу тях за да си ги набавят и да си върнат заема. Това е доста сигурен начин за обезпечение, но когато тези които са взели заем вземат нов за да върнат стария това вече е доста сигурно че в един момент ще спре да работи.
А лихвата по втория заем отразява мнението на този който дава заема за риска да не бъде върнат.
Коментар
Коментар