IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
    Tъй, засега няма кой знае каква инфлация с долара, че понякога и яка дефлация има. Примерно имотите поевтиняваха до 2014 г.
    2015 г. един Биткойн е примерно 1000$, може да си купиш кола на много старо с един.
    края на 2017 г. беше 20 000 $, може да си купиш нова кола.
    Края на тази година ще е 200 000 $, ще си купиш луксозен апартамент в центъра на София.
    Края на 2019 ще си купиш 2 сгради за 2 милиона $.
    Края на 2021 г. с един Биткойн купуваш МОЛ София!

Всичко се връзва, ама ако имаше такава инфлация. 2010 г. срещу един Биткойн за 0,1 $ се купуваше торбичка за пазаруване, от тия по-дебелите.
    Та, кво му е ценното на тоя Биткойн, дето и таксата на Биткойн конференцията не може да платиш с него? Какви предимства дава, като освен за чиста спекулация за друго не става? Очевидно няма някаква реципрочност с някаква зверска инфлация. Ако доларът се срине ще има Амеро. От 2008 го мътят.
    Биткойнът има една приятна особеност - фиксирано количество е. Затова и процесът е дефлационен, докато има доверие в самата валутка де. А доверие ще има, докато има доверие в криптосите като цяло - понеже биткойна се очерта в ролята на цифров долар в момента.
    Това, което си представил като цени е възможно, просто защото светът наоколо залага на инфлационни процеси за да стимулира икономиката. Което от своя страна е работело добре, но вече е заплаха за световните ресурси и е нужен нов (икономически и поведенчески?) модел.

Коментар

• Айдееее промоция , пак се побъркаха, след крипто котките, сега юруш на крипто картички и снимки за ефир :https://www.facebook.com/cryptocelebrities.co/
      Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

Значи не само криптовалутите.... но и технологичните компании и индексите ще паднат?!

Нова криза ли да очакваме... или този път ще е края на света?!

Капитализма наистина има цикличност и повтарящи се кризи през 10-тина 15 години. Но този път е малко по различно, защото кризите имат антикризисна технология, благодарение на Сатоши Накамото... т.е. ако дойде нова криза, хората има къде да се скрият от банките... Сатоши ни направи нещо като "подслон срещу криза" .

Мисълта ми е, че не може и двете неща да са верни, т.е. криптовалутите да падат и да има нова криза едновременно... само едно от двете ще е. Разбира се криптовалутите не е задължително да падат, когато няма криза, но ако дойде криза, криптовалутите ще отидат в небесата... тъй че твоята "прогноза" изглежда доста противоречива и най-вероятно невъзможна да се изпълни, освен ако наистина не дойде "края на света".
        Значи това подчертаното е най-опасната мисъл при инвестирането, особено по върховете на пазара... Пазара или играчите зад него са доказали неведнъж, че нещата никога не са различни и винаги се случва едно и също. Само се променя малко тайминга, че да не се усетят съвсем хората и да си мислят, че нещата са различни.
        При една голяма световна финансова криза, в криптото ще си го отнесем като стой та гледай. Както писа monopola - криптото още не е станало като златото, може и никога да не стане. Факт е, че самите криптовалути няма да изчезнат, но това не значи, че цената им няма да пропадне жестоко. Колкото по-волатителен е един актив, толкова по-силно се влияе от общите движения на пазара - и в посока нагоре и в посока надолу.
        Не забравяй, че тоя бум в криптото донякъде се дължи и на евтините пари, които се изливат и вече няма къде да се вложат - нормалните активи са супер напомпани и част от парите търсят алтернативи. Но при една кризи и свиване на паричното предлагане първо се вадят парите от най-рисковите активи - разбирай криптото - при това без особено да има грижа за загубите, защото е важно да излезеш с каквото можеш, а не да останеш с блокирани за години пари в неликвиден актив. Точно това се случи на БФБ 2008, когато АБН Амро и Алианц си ликвидираха позициите на БФБ с огромни загуби, но излязоха. А тия дето им поеха дяловете понесоха още едни 30-40% загуби надолу без избор да излязат, защото просто не е имало купувачи. Така че внимавай и инвестирай разумно, не един се е занулил с мисленето, че тоя път е различно. Неслучайно дори marin1, който е един от най-големите поддръжници на криптото тук извади пари и си купи злато. Дори и всичкото, което предвиждаш за крипто да се сбъдне, няма гаранция, че ще мине гладко и няма да се премине 1-2 пъти през чистилището.

Коментар

• Първоначално изпратено от Пирон Разгледай мнение
          Регулацията практически означава узаконяване т. е. ще стане един стандартен актив, но пък ще си загуби екзотиката.
          Пирон, четеш като дявол евангелието картели, спогодби, заговори.. за това говоря... заплахи от100тици милиарди глоби...

Коментар

• Именно. Въпросът не е как да се запазва стойност, а как да се създава стойност. “Запазването на стойност” е безсмислено ако никой не създава стойност.

Колкото и койни или други дрънкулки (като злато, жетончета и т.н.) да имаш можеш да ядеш само хляба опечен днес от някого, който създава стойност.

Ако продължиш да разсъждаваш в тази насока постепенно ще стигнеш до някои неочаквани изводи.

Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение
            Xman, този път аз не съм съгласен Ако има истински сериозна икономическа или финансова криза в света криптото ще пострада според мен. Както и почти всичко друго. Още въобще не можем да говорим биткоин да е приел функциите на златото. Има ли подобна криза ще пострадаме всички, поради простата причина, че проблема няма да е в съхранение на стойността, а в изкарването на пари
            Днес май ще е червен ден, критикарите могат да почват да празнуват, познали са

Коментар

• Въпрос на време е да ги подкарат регулаторите. Най-вероятно ще се измъкнат, но пирамидата междувременно ще гръмне.
              Ше почерпиш ли после ?

Коментар

• Регулацията практически означава узаконяване т. е. ще стане един стандартен актив, но пък ще си загуби екзотиката.

Коментар

• [QUOTE=IvanTerziev;n3290371

[QUOTE]

Въпрос на време е да ги подкарат регулаторите. Най-вероятно ще се измъкнат, но пирамидата междувременно ще гръмне.

Коментар

• Прав си донякъде, защото и при най страховитата криза нищо не изчезва, нито имущество нито пари, просто се забавят оборотите, демек метаболизма на системата.

Коментар

• Xman, този път аз не съм съгласен Ако има истински сериозна икономическа или финансова криза в света криптото ще пострада според мен. Както и почти всичко друго. Още въобще не можем да говорим биткоин да е приел функциите на златото. Има ли подобна криза ще пострадаме всички, поради простата причина, че проблема няма да е в съхранение на стойността, а в изкарването на пари
                      Днес май ще е червен ден, критикарите могат да почват да празнуват, познали са

Коментар

• Голямо пропадане ще става, само къси.

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение

До 8000 съм сигурен. За другото - верояност ,която не бива да се пренебрегва ..
                          А техниката ще падне с падането на акциите от Силициевата , а те ще паднат с индеките, които са тука-тука готови..
                          Времево - например, до края на март. Но не съм Ванга .
                          Просто от житейски опит знам , че хванеш ли ''балъка '' , - събличането е до голо..

Значи не само криптовалутите.... но и технологичните компании и индексите ще паднат?!

Нова криза ли да очакваме... или този път ще е края на света?!

Капитализма наистина има цикличност и повтарящи се кризи през 10-тина 15 години. Но този път е малко по различно, защото кризите имат антикризисна технология, благодарение на Сатоши Накамото... т.е. ако дойде нова криза, хората има къде да се скрият от банките... Сатоши ни направи нещо като "подслон срещу криза" .

Мисълта ми е, че не може и двете неща да са верни, т.е. криптовалутите да падат и да има нова криза едновременно... само едно от двете ще е. Разбира се криптовалутите не е задължително да падат, когато няма криза, но ако дойде криза, криптовалутите ще отидат в небесата... тъй че твоята "прогноза" изглежда доста противоречива и най-вероятно невъзможна да се изпълни, освен ако наистина не дойде "края на света".
                          Last edited by Xman1; 29.01.2018, 02:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение
                            къшей хляб не бих, какъв биткойн Пък и за какво ти е - нали песъчинки, въздух, нали ти никога не би купил, нескопосан авантаджиьо
                            Ми за 5 пари ти не чини думата, после аз съм бил лъжел и други оправдания.
                            Аде, че не останаха! Между другото откриха откъде идва псевдонимът на Сатоши Накамото:

п.с. https://coinsvision.com/%D0%B7%D0%BB...8%D1%82%D0%B0/
                            Редовно ми пищи антивирусът за нерегламентирано копане. Ето, че и аз вече копам валута, без да съм искал изрично да го правя. Бай Марине... коуега...
                            Last edited by IvanTerziev; 29.01.2018, 02:06.
                            Мнението ми е погрешно и води до загуби.

Коментар

• къшей хляб не бих, какъв биткойн Пък и за какво ти е - нали песъчинки, въздух, нали ти никога не би купил, нескопосан авантаджиьо

Коментар

• Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение
                                Кеска, ти говориш с пришълците бе, какво ме питаш мен, аз единствено мога да потвърдя, че ти си ограничен, ама не щеш да свършиш с участието си тук....
                                Даваш 0,1 биткойна и приключваме. Иначе си лъжец, думата ти за 0,1 биткойн не чини! Хем в момента ти е значително по-евтино, отколкото в момента га даде обещание.
                                Ограничен неограничен - не аз се наших по 20 К $ за Биткойн, и по 3,82 $ за Рипъл!
                                Мнението ми е погрешно и води до загуби.

Коментар

Working...
                                X