If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Напоследък се замислям изобщо върху смисъла на добива и има ли такъв. Копам от 3 години, през които в 90% от времето добива ми е струвал колкото ако си го купя, или с някакъв малък процент печалба. Ако през това време си бях купил още 2х 3х по толкова, щеше да стане като да имам 2 или 3 копачки, ама без да съм ги купувал (имам една). Та смисъла от добива е ако се задържат високи цени + достатъчно ниска трудност за продължителен период от време. Сега ако се сринат цените или спрат добива на етер както се говори още от 2018-та, с копането на етц вече малко не излизат сметките. Та според мен копането ще замре след известно време по един или друг начин.
Имаш 3 години между върховете, тогава се копа - а по върховете дето са 2-3 месеца всеки се продава и техника, и крипто.
Напоследък се замислям изобщо върху смисъла на добива и има ли такъв. Копам от 3 години, през които в 90% от времето добива ми е струвал колкото ако си го купя, или с някакъв малък процент печалба. Ако през това време си бях купил още 2х 3х по толкова, щеше да стане като да имам 2 или 3 копачки, ама без да съм ги купувал (имам една). Та смисъла от добива е ако се задържат високи цени + достатъчно ниска трудност за продължителен период от време. Сега ако се сринат цените или спрат добива на етер както се говори още от 2018-та, с копането на етц вече малко не излизат сметките. Та според мен копането ще замре след известно време по един или друг начин.
Може би не си се занимавал с копане и не знаеш колко може да се промени трудността за 6 месеца Отделно от хашреита, който ще влезе в мрежата и всъщност въобще няма такива маржове при копането. Всъщност ако има хора на който им е интересно копането може да се заформи дискусия и да се кажат полезни неща, стига троловете да не затрупат полезното с ла@на.
Тури 4бр S9ки на масата по 200 лева бройката и почваме лафа. И в копането предстои мека революция заради едни друго уж несвързани събития
Нещо друго: Да допуснем, че цената в момента е с 20-30% над изгодната за добив с копачка в БГ. Не е ли възможно с хеджиране да задържим цената на позицията на която е? Какво имам предвид? приемаме, че 25000$ е цената над която ни е изгодно да копаем до следващото вдигане на сложността. Пускаме къса позиция за 1 биткойн на цена 40000$. Целта е да изкопаем един биткойн следващите 6 месеца. Ако цената падне спираме копачката, и печелим от късата позиция. Ако цената се вдигне губим от късата позиция, но печелим от изкопания биткойн, като средната цена на изкопаното ще ни се върже 1BTC за 40000$.
Можете, ама не се прави по тъпия начин с късо Инак браво, за амнайсе години в темата се появи първия дето почна да мисли.
На мен не ми е ясно, защо зомбираните фенове на криптосите не си купиха по 100 биткойна преди години, когато цената му беше по 30 долара за бройка, и ФорексМастъра ги агитираше да купуват?
Сега вече изтърваха всички възможни влакове...
Ще стане много интересно, ако цената на тази понци крипто-схема удари 1 000 000 долара...
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Нещо друго: Да допуснем, че цената в момента е с 20-30% над изгодната за добив с копачка в БГ. Не е ли възможно с хеджиране да задържим цената на позицията на която е? Какво имам предвид? приемаме, че 25000$ е цената над която ни е изгодно да копаем до следващото вдигане на сложността. Пускаме къса позиция за 1 биткойн на цена 40000$. Целта е да изкопаем един биткойн следващите 6 месеца. Ако цената падне спираме копачката, и печелим от късата позиция. Ако цената се вдигне губим от късата позиция, но печелим от изкопания биткойн, като средната цена на изкопаното ще ни се върже 1BTC за 40000$.
Може би не си се занимавал с копане и не знаеш колко може да се промени трудността за 6 месеца Отделно от хашреита, който ще влезе в мрежата и всъщност въобще няма такива маржове при копането. Всъщност ако има хора на който им е интересно копането може да се заформи дискусия и да се кажат полезни неща, стига троловете да не затрупат полезното с ла@на.
В новия свят правителствата ще станат излишни и задължителни данъци няма да има. Нали именно затова е цялата борба в момента. Динозаврите от стария свят искат да си запазят статуквото и властта. Но метеоритът вече лети към тях и спасение няма да има.
Само и парите да не станат излишни, че тогава какво ще ги правим тия биткойнчета......
Безброй велики открития са правени от гениални "хакери", скромно изчезнали след откритието.
Колко от вас знаят какво е създал Alan TURING, но го ползват ежедневно сега и след 100 века
Осъден от първобитни английски диваци за хомосексуалност,.
Колко от вас разбират какво е създал Алберт АЙНЩАЙН ? Къде са му милиардите?
Много малко общо има между неизвестния Сатоши и Айнщайн. А това че първият е неизвестен изобщо не значи, че е скромен (ако изобщо е един човек). Може просто да е гениален престъпник, който е пределно наясно, че животът му е в опасност. А щом се крие (именно КРИЕ се. Ако беше скромен човечец все някой щеше да го познава и да го похвали пред света) от самото начало, когато биткойнът не струваше нищо, значи всичко е планувано като престъпление още в зародиш и става дума за ПАРИ.
А Айнщайн е работил безкористно в името на науката и човечеството.
This is the story of a Bitcoin trade — the most financially impactful trade I’ve ever made in my life. It’s also the story of the deep-yet-frantic investigation of the crypto ecosystem that led me to…
Коментар