Първоначално изпратено от DeBeers
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеаз мога да кажа до колко ще спадне - близко до нулата. Така, че е илюзия, че може да служи за съхранение на стойност. Стига и с тази мантра с печатането на пари! - има си достатъчно активи, които да служат за съхранение на стойност.Last edited by DeBeers; 03.03.2021, 14:35.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеАко някога стана трафикант на наркотици и перач на пари, ще си взема биткойни. Сега за какво ми е тази глупост?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Въобще много ми е любопитно хора без Биткойни какво правят в темата за Биткойна .....
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Не знам защо се карате тук, ясно е, че биткойна не става за дребни разплащания, за прехвърляне на големи суми е друга работа. Най-същественото предимство за мен е анонимността, но не се знае до колко ще продължи това. За съхранение на стойност - за разлика от другите валути като долар, евро и т.н. зад които стоят централни банки, златен резерв и целите икономики на тези държави, при крипто валутите единственото, което поддържа стойността е желанието на други ентусиасти да купят това, което притежателите/производителите биха продали. Т.е. в момента, в който новите ентусиасти намалеят, а притежателите (особено крупните такива- китове и акули) тръгнат да продават, цената се издънва надолу, нещо което се случи в началото на 2018-та. След това при ниската цена отново започва процеса на купуване и повишаване на цената, докато се стигне до същото. И така до безкрай, едни ще забогатяват, други ще губят и колелото се върти. Естествено до колко ще се качи и след това до колко ще спадне никой не може да каже, така че си остава един хазарт.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнениеМного ми е интересно - ти, и подобните ти, какво ще спечелите ако падне под 43.000?
Сигурно същото като ако падне под 30.000 - на геврека дупката
Въобще много ми е любопитно хора без Биткойни какво правят в темата за Биткойна .....
Коментар
-
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение.... Ритейл разплащанията с карти са в пъти повече - само системата на Мастеркард поддържа до 38 хиляди трансакции (TPS), а Виза около 22 хиляди .... в СЕКУНДА.
Направо да ги оплачеш, толкова са назад технологично.
Един ден биткойн и подобните му е много вероятно да бъдат записани в историята като най-голямото и безмислено разхищение на ресурси в историята на човечеството.
Виза и Мастеркард са направени да прехвърлят стотинки насам-натам, докато Биткойна - да прехвърля милиони насам-натам. Тоест това са две коренно различни системи, обслужващи коренно различни целеви групи. Визите са за бедняци, генериращи милиарди транзакции с жълти стотинки, докато Биткойна е за Бизнесмени, правещи трансфери с размер няколко порядъка в повече.
Самата блокчейн технология не е направена да съхранява жълтите стотинки на бедняците десетки години, защото те предизвикват колосални по размер бази данни. Знаете че нищо не се трие от блокчейна. При това положение не ми е ясно защо искате да го претоварите с вашите пикливи стотинки. Ами ползвайте си Виза и Мастеркард, и не цапайте биткойна, както и не цапайте тази тема. Отворете си тема за Виза и се подвизавайте там в нея.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнениеДаааа,и дори петнайсет минути не можа да го задържи на 50к и пак тръгна надолу да търси купувачи.Дали тази седмица ще видим нива под 43000
Коментар
-
Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение
Даааа,и дори петнайсет минути не можа да го задържи и пак тръгна надолу да търси купувачи.Дали тази седмица ще видим нива под 43000
Сигурно същото като ако падне под 30.000 - на геврека дупкатаremember remember the fifth of november
- 1 like
Коментар
-
В сегашния си недодялан вид, койните не стават за нищо друго освен за спекулация и за пране на пари от престъпни дейности.
Ако койнаджиите настояват криптосите им да станат платежно средство, първо трябва да си махнат нулите и да направят девалвация. Така броя на биткойните от 21 милиона внезапно ще нарасне на 21 милиарда, или повече...( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение
Удивителна неграмотност. Всеки ден се заричам да не пиша тук, защото само двама - трима са наясно за какво говорят, но твоя коментар буквално изкъртва. Защо не направиш сравнение между European central bank и BNP Paribas и да ни кажеш коя е по-добра? Щото твоето сравнение е именно такова - сравняваш различни неща, които не подлежат на сравнение.
Написаното от мен касаеше мечтата на един форумец биткойн да стане предпочитана форма на разплащания между фирми, включително неговата. Как може нещо толкова ограничено като капацитет да замести система, която обслужва милион пъти повече транзакции, е темата, а не дали ЕЦБ или някоя банка са в нещо добри или не.
Продължавай да не пишеш. Аз ще направя същото. Няма да ви преча повече.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
Предпочитана валута за разплащания? Мрежата на Биткойн може да поддържа теоретичен максимум от 500-600 хиляди транзакции дневно. На практика те са около 300 хил. или около 10 млн. месечно.
За сравнение - само SEPA банковите трансфери в Еврозоната са около 3,5 милиарда на месец. Ритейл разплащанията с карти са в пъти повече - само системата на Мастеркард поддържа до 38 хиляди трансакции (TPS), а Виза около 22 хиляди .... в СЕКУНДА.
Един ден биткойн и подобните му е много вероятно да бъдат записани в историята като най-голямото и безмислено разхищение на ресурси в историята на човечеството.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
За сравнение - само SEPA банковите трансфери в Еврозоната са около 3,5 милиарда на месец. Ритейл разплащанията с карти са в пъти повече - само системата на Мастеркард поддържа до 38 хиляди трансакции (TPS), а Виза около 22 хиляди .... в СЕКУНДА.
Коментар
Коментар