IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Коментар

• Първоначално изпратено от interess Разгледай мнение
      Биткойн

14.11.2012, 20:54
      Днес 14.11.2012 г. откривам в този форум най-горещата тема у нас и по света през следващите 5-10 години. Всеки форум с финансова насоченост ще ври и кипи на тази тема през следващите години.

1. Можете ли да си представите свят, в който разплащанията се правят без посредничеството на банки? Банките стават излишни.
      2. Можете ли да си представите свят, в който преводите на пари струват по-малко от 5 стотинки/цента независимо от сумата и местоположението на получателя?
      3. Можете ли да си представите свят, в който плащането на данъци ще е абсолютно доброволно тъй като вашите пари ще са абсолютно анонимни?
      4.... И още 1001 "невероятни" въпроса...

Това е биткойн!

Най-"веселата" част е, че технологията на която се основава биткойн няма нужда от ничие разрешение или озаконяване за да съществува. Има ли финансисти и политици в България, които разбират величината на предстоящото финансово земетресение породено от приватизацията на парите и какви ще са социално-икономическите последствия от това?
      Last edited by Forex Master; 14.11.2012, 22:32. Причина: Граматическа и правописна

Само да питам това в черното, актуално ли е днес, че не ми се смята.

За случайно преминаващите субекти, тоя Кон не е за всеки ездач.
      В този форум, (вече исторически доказано) Мастъра е големия Визионер
      Респект,
      Нещо си се объркал - биткойн не може да задоволи нуждите от транзакции. Може би друг койн или промени в биткойна, но на този етап няма шанс да замени фиат парите.

И да - загубите наистина не са за всеки. Някои хора държат да печелят пари и да не губят.

Коментар

• Първоначално изпратено от interess Разгледай мнение
        Биткойн

Днес 14.11.2012 г. откривам в този форум най-горещата тема у нас и по света през следващите 5-10 години. Всеки форум с финансова насоченост ще ври и кипи на тази тема през следващите години.

1. Можете ли да си представите свят, в който разплащанията се правят без посредничеството на банки? Банките стават излишни.
        2. Можете ли да си представите свят, в който преводите на пари струват по-малко от 5 стотинки/цента независимо от сумата и местоположението на получателя?
        3. Можете ли да си представите свят, в който плащането на данъци ще е абсолютно доброволно тъй като вашите пари ще са абсолютно анонимни?

Това е биткойн!

Най-"веселата" част е, че технологията на която се основава биткойн няма нужда от ничие разрешение или озаконяване за да съществува. Има ли финансисти и политици в България, които разбират величината на предстоящото финансово земетресение породено от приватизацията на парите и какви ще са социално-икономическите последствия от това?
        Last edited by Forex Master; 14.11.2012, 22:32. Причина: Граматическа и правописна

Респект,
        От кога са му последните постове.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
          "преживели сривове от над 70%," - какъв друг избор имаш освен да ги преживееш? Да си сложиш край на живота опция ли е? Като не си продал на високото ще се наложи да преживееш срива. За мен това е голяма глупост, която съм правила многократно и отчитам като груба грешка да се подлагаш да преживяваш такова нещо. Но това си мое лично мнение, щото заради нещо съм на минус все още вече трети месец. Не ми се налагаше да продавам щото не живея от трейдинг и не ме плашат сривове, но това не променя факта, че е глупаво.

Просто си купи няколко по-известни монети които ти харесват лично на теб и след 10тина години ги погледни отново, този подход ще е много по-успешен, отколкото ако се опитваш да нацелиш дъната и върховете.

Твърде бързо си правиш изводи за неща които не разбираш. Освен това експерти които да предвидят цената на криптовалутите в краткосрочен план, няма никъде по света. Няма как да се "научи" подобно нещо, то и на другата борса повечето трейдъри губят, някъде около 95% от трейдърите на Уолстрийт губят в дългосрочен план.

Иначе аз преди известно време бях писал... месечната подркепа за Биткойн е около 50 000, а тримесечната 42 000. В момента възходящия тренд не е пробит нито на месечна нито на 3 месечна база. Нямаме тренд надолу, за да имаме месечен тренд надолу, Биткойн трябва да пробие в посока надолу 50 000, а за да имаме 3 месечен тренд надолу, трябва да пробие 42 000. Това са цифрите които трябва да гледаш. Ако Биткойн отново пробие 64 000 нагоре в близките 2 месеца, следващата "цел" ще е 100 000. Ако Биткойн не пробие в следващите 2 месеца 64 000 и тръгне надолу под 50 000 ще имаме обръщане на месечния тренд.

Да разбира се, не е лошо да имаш идея какъв е тренда в момента, но това не ти дава гаранция, че можеш да спечелиш от този тренд, особено ако нямаш някаква стратегия. Освен това тренда може да се обърне във всеки един момент, но това ще стане ясно едва след няколко месеца.

Ако криптомонетите бяха "коне" бих заложил на 4 коня в момента, (Биткойн, Етер, Uniswap, Binance). Изглеждат ми "яки" кончета, но това съвсем не означава, че ще печелят на всяко "състезание". *Кучето разбира се, винаги може да ги бие... то е непослушно и се появява на състезанията без покана, но после може да заспи за дълги години.

Коментар

• Биткойн

Това е биткойн!

Респект,

Коментар

"преживели сривове от над 70%," - какъв друг избор имаш освен да ги преживееш? Да си сложиш край на живота опция ли е? Като не си продал на високото ще се наложи да преживееш срива. За мен това е голяма глупост, която съм правила многократно и отчитам като груба грешка да се подлагаш да преживяваш такова нещо. Но това си мое лично мнение, щото заради нещо съм на минус все още вече трети месец. Не ми се налагаше да продавам щото не живея от трейдинг и не ме плашат сривове, но това не променя факта, че е глупаво.
              За какво продаване на високото - та аз съм влязаъл на "върха" тогава . Изборът е да продаваш (макар и на голяма загуба) или да държиш при сриваща се цена и да загубиш почти всичко...
              Last edited by better; 21.04.2021, 00:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Такива като нас влезнали на върхове преди 3,5 години, преживели сривове от над 70%, тези корекцийки от 15-20% трудно могат да ни уплашат. Колкото и да вярваш в Биткойн има моменти, в които е добре да "разкешиш" малко (особенно след ATH), понеже трябва и да се яде

Коментар

• Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение

Приемам на доверие постнатото от теб и получаваш моите извинения.Тъй като не съм много наясно с тези получавания и изпращания в JAXX приемам за чиста монета показаното.Но по графиката като гледам,получените са все на върхове на цената,а изпратените на дъната,когато цената почва да се качва.Като и да е,ако това показаното е истина честити да са ти печалбите,ако си осребрил някой койн.
                  Такива като нас влезнали на върхове преди 3,5 години, преживели сривове от над 70%, тези корекцийки от 15-20% трудно могат да ни уплашат. Колкото и да вярваш в Биткойн има моменти, в които е добре да "разкешиш" малко (особенно след ATH), понеже трябва и да се яде
                  Last edited by better; 20.04.2021, 23:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Искам публично извинение!
                    Приемам на доверие постнатото от теб и получаваш моите извинения.Тъй като не съм много наясно с тези получавания и изпращания в JAXX приемам за чиста монета показаното.Но по графиката като гледам,получените са все на върхове на цената,а изпратените на дъната,когато цената почва да се качва.Като и да е,ако това показаното е истина честити да са ти печалбите,ако си осребрил някой койн.
                    "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

• Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение
                      Ти наистина ли му се връзваш,че е чакал три години да излезе на печалба?Разкарал е койните на загуба предният път,затова сега е започнал и да продава,защото е ял дървото един път и го е ударил на спекула,а не спира да повтаря,че вярва биткойна,ако не е вярно,ще му се извиня публично.

Искам публично извинение!

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение

Кеф
                        • Докато баламурниците се мъчат да припечелят някой цент
                        • и да загубят долари на криптоборсите,
                        ние миньорите
                        • им прибираме по $21 за всяка транзакция
                        • и от такси набираме $155,186
                        • и заплата $504,776 за всяко изкопано блокче в блокчейна
                        Нищо, че майнинг фермата стачкува днес...... отнова

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение

На лоши хора си попаднал Боко зарежи ги несретниците и си цъкай форекса.Т.нар.криптоси и измислената им борса са на нивото на валутната търговия от 2000-2005 г.

Всички на които форекса и бефебето изядоха ушите сега се праат на криптоманиаци с надеждата за Реванш да станат милионери.Е има и дребна доза голи авантюристи дето търсят алиби за успехите си от други фронтове,ама и те са от кал създадени!
                          Какви времена бяха а?Тогава,вярвахме в по смислени неща струва ми се,като дом и семейство примерно,а сега
                          Last edited by bokogega; 20.04.2021, 21:55.

Коментар

• Поздрав за всички маниаци,и умната,ако не русата

Коментар

Бе ти най-добре се научи и да продаваш, а не само да си държиш (гледам си се светнал и вече се пробваш, което е похвално). Ама недей да пречиш и на останалите да го правят с молби да не си продават койнчетата, докато ти си прибираш профита през това време. Не е пичовско така, нал разбираш?
                              Ти наистина ли му се връзваш,че е чакал три години да излезе на печалба?Разкарал е койните на загуба предният път,затова сега е започнал и да продава,защото е ял дървото един път и го е ударил на спекула,а не спира да повтаря,че вярва биткойна,ако не е вярно,ще му се извиня публично.
                              Last edited by bokogega; 20.04.2021, 19:01.

Коментар

• Кеф
                                • Докато баламурниците се мъчат да припечелят някой цент
                                • и да загубят долари на криптоборсите,
                                ние миньорите
                                • им прибираме по $21 за всяка транзакция
                                • и от такси набираме $155,186
                                • и заплата $504,776 за всяко изкопано блокче в блокчейна

Коментар

Working...
                                X