If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
И много, които не са осъзнали все още защо не е въздух под налягане. А търговията може ли без злато? Ами може. Както и без много други неща може. Обаче това не пречи някои да въртят търговия с едни хартийки, които буквално още утре е много възможно да са сринали стойността си спрямо ВСИЧКО останало и за да ги запазиш като стойност, трябва да ги вложиш в нещо друго. Е, Биткойн решава този проблем защото буквално още утре е много възможно да се е качил спрямо отново ВСИЧКО останало. А дали ще правиш търговия с Биткойн или не си е лично твоя работа. Та който иска да върти каквото иска, но дългосрочно нещата са от ясни по-ясни. Колкото по-късно го осъзнаете и си признаете, че сте сгрешили(пред себе си, другите не сме важни, а и не ни дреме чак толкова)толкова повече графиката ще ви блъска по главите и ще ви кара да намирате всякакви доводи против съществуването на Биткойн. Биткойн победи, посоката отдавна е ясна, вие решавате от коя страна на бюрото да седнете.
А Джеромката вече не е фактор и не може да казва кой ще променя закони и кой не. Правят отчаяни опити да творят глупости, но след 20 дена тарторите ще са други. Така и не разбрах абсурдната война на демократите срещу крипто, но я изгубиха защото Биткойн е нещо добро за хората и щом го искаме е само въпрос на време да клекнат. Е, те вече клекнаха.
Шефът на ФЕД казал че нямат право да купуват биткойни и да създават такъв резерв. По закон им е забранено и не настояват закона да се промени.
- Задайте си въпрос, парите са да опосредствят търговията, може ли търговията без койни ? Ако не може, това означава че има смисъл да съществуват.
Съществуват, защото има много балъци, които вярват, че въздухът под налягане е ценен
pwise, колко са биткойните и каква роля имат, напротив те в САЩ ако го лансират ще се превърне това нещо в подкрепа за Китай. Колко биткойни има в Китай ? Ето кой ще им ги купи. https://treasuries.bitbo.io/countries/ , маса пари изкараха от производство на хардуер за биткойн също. В момента 2 трилиона маркеткап, ако тръгнат да продават дали ще има на кой да ги продадат, защото колко са тези които имат нужда от такъв актив.
Шефът на ФЕД казал че нямат право да купуват биткойни и да създават такъв резерв. По закон им е забранено и не настояват закона да се промени.
- Задайте си въпрос, парите са да опосредствят търговията, може ли търговията без койни ? Ако не може, това означава че има смисъл да съществуват.
Пауъл и Тръмп си имат вражда от преди и Тръмп има планове да го замени за това така говори. Тръмп има планове да използва биткойн за резерв подобно на петрола. Предполгам не защото вярва в него, а защото не иска да се превръща във финансово оръжие в ръцете на Русия и Китай, за това иска и да имат много миньори в САЩ. Това е част от текущата икономическа война между изтока и запада. Новия шеф на SEC който избра също е крипто привърженик така, че всичко това което се случва и говори е класическа политическа помия изливана върху следващия кабинет преди да си тръгнат - доста по български
В тоя ред на мисли вероятно най-доброто време за продаване ще е когато започне мандата на Тръмп и тръгнат всичките тези новини за крипто. От друга страна ако биткойн ще има толкова централно място в тази икономическа война дори не съм сигурен дали този път ще видим краш типичен за 1г+ след халвинга или просто борбата около него ще го направи изкуствено скъп.
MSTR ми направи годината и не - не е свършила приказката, очаквам 4-6 седмици почивка и пак почвам да дебна за вход. Чудя се дали Сейлър и последователи няма да могат да направят скуийз на биткойн. Само MSTR наливат 2B/седмица, което не е много, но и фрий флоута на BTC не е голям.
Е, разбира се финалът ще е плачевен, но дотогава отдавна ще съм кеширал
Какво ти е направила годината,като e на 20% от входа ти ....а междувременно всеки с някъв алт сгъна трицифрени %
И щеше да я държиш,уж сега започвало движението,пък като ти казах,че я купуваш на върха,още на другия ден продаде
Вчера инвеститорите избягаха на сигурно - кеш и...fartcoin
MSTR ми направи годината и не - не е свършила приказката, очаквам 4-6 седмици почивка и пак почвам да дебна за вход. Чудя се дали Сейлър и последователи няма да могат да направят скуийз на биткойн. Само MSTR наливат 2B/седмица, което не е много, но и фрий флоута на BTC не е голям.
Е, разбира се финалът ще е плачевен, но дотогава отдавна ще съм кеширал
Ооооо, холандските луковици са отдавна известни...
Нищо ново под Слънцето...
Примерът с лалетата касателно биткойн приключи с резрешението на SEC за ETF на биткойн. Самата щатска комисия по ценни книжа има определение за Понци схема и никога, ама никога нямаше да разреши подобни ETF, ако биткойн протокола отговаряше на тези характеристики. Това, което прави Сейлър също не е Понци схема, съответно не са и холандските лалета, но е много рисково според мен и лично аз не бих пипнал акция на MicroStrategy.
Познанията на Сейлър за биткойн протокола не е нужно да бъдат коментирани, защото са безспорни. Но политиката му като executive chairman на MicroStrategy, изразяваща се в продажба на акции и съответно купуване на биткойн за тези пари, а също така заеми, обезпечавани с държаните от компанията биткойни и за капак облигационни заеми, с които също се купува биткойн ........ е малко налудничава според мен и прекалено рискова за моя вкус. Отделно от това, MicroStrategy държи приблизително 440.000 биткойна, а пазара оценява компанията на 91 млрд. долара в момента при положение, че софтуерния им бизнес струва няколко милиарда, т.е. пазара оценява биткойна, държан от MicroStrategy на 200.000 долара за брой. Това е много сериозен балон и при обръщане на тренда при биткойн, ще имаме брутален sell-off на техните акции
Ооооо, холандските луковици са отдавна известни...
Новият Бъфет се казва Майкъл Сейлър.
Аналоговия динозавър срещу дигиталния визионер.
След време всеки с някаква идея ще се обръща за финансиране към г-н Сейлър.
Познанията на Сейлър за биткойн протокола не е нужно да бъдат коментирани, защото са безспорни. Но политиката му като executive chairman на MicroStrategy, изразяваща се в продажба на акции и съответно купуване на биткойн за тези пари, а също така заеми, обезпечавани с държаните от компанията биткойни и за капак облигационни заеми, с които също се купува биткойн ........ е малко налудничава според мен и прекалено рискова за моя вкус. Отделно от това, MicroStrategy държи приблизително 440.000 биткойна, а пазара оценява компанията на 91 млрд. долара в момента при положение, че софтуерния им бизнес струва няколко милиарда, т.е. пазара оценява биткойна, държан от MicroStrategy на 200.000 долара за брой. Това е много сериозен балон и при обръщане на тренда при биткойн, ще имаме брутален sell-off на техните акции
MSTR влиза в NASDAG след седмица. 0.47$ от 100$ инвестирани отиват в MSTR. Отделно завареното положение, Бъфет, Apple, Майкрософт ще се окажат с експозиция към биткойн, който те отричат.
По-ясен шорт сигнал за mstr аз не знам. Добре че не е nasdog. За самия кон съм казал по-долу, друга бира е.
Коментар