IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Xman1
    Няма значение колко борси ще бъдат ограбени, няма значение колко хора ще бъдат измамени. Биткойн технологията ще се наложи, независимо от всичко. Не за друго, а защото това е най големия технологичен скок до сега, не само в разплащанията през Интернет, а изобщо като технология в Интернет.

Имам задачка за твоя гении
    Открии "разликите"
    Първоначално изпратено от ALEX_D_GREAT Разгледай мнение
    Та така хипотетично си разсъждавам и ви се присмивам на самочувствието, наглостта, високомерието, даже преливащо в презрение към хората, които са направили нещо толкова човешко, добро, достойно. Да отделят от парите си да ДАРЯТ за любимия си отбор в този труден за него момент.
    Да - наистина повечето "заслужили инвеститори" тук със сигурност не схващат за какво пиша, защото мозъците са им калкулатори, а сърцата касови апарати. Но както им се и подигравате на тия хора - да не излезнат с по-голяма доходност от вас след 2-3 години.
    Първоначално изпратено от Xman1
    Колко време и усилия са необходими човек днес да прати банков превод на другия край на света и колко такси трябва да плати?! На фона на този примитивизъм биткойн работи като магия. Два клика с мишката и превода отива в коя да е точка на света... дори на Антарктида, където няма банкови институции. Та дори ако искаш можеш да пратиш превод на 10 светлинни години, където изобщо няма банки... е ще отнеме 10 години изпращането, но това са подробности.
    Възможно ли ти е да направиш разлика между:
    Мечти.
    Желания.
    Реалност.
    Факти.

Подсказвам ти
    Интернет се контролира само от 14 души , които притежават 7 секретни ключове
    Целият Интернет се контролира с помощта на седем действителните физически ключове. И наскоро с участието им, се състоя изключително секретен ритуал, който се нарича „церемония на ключовете“ .
    Хората, провеждащи церемонията, са част от организацията Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN). ICANN е отговорна за присвояване на цифровите интернет адреси на уеб сайтове и компютри , както и превръщането им в нормални уеб адреси, които хората пишат в своите браузъри. ICANN пази таблиците за съответствие на числовите адреси (с които по-лесно работят компютрите) и думи ( което е по-удобно за хората) .
    Ако някой някога поеме контрола над базата данни на ICANN , той може – буквално – да контролира интернет. Например , той може да насочи хората към фалшив банков сайт , вместо към реален и да получи достъп до техните финансови акаунти.
    От друга страна, ако се случи някакво непредвидено бедствие, базата данни на ICANN ще трябва да се възстанови. Поради това организацията е намерила начин да го направи, без да се фокусира твърде много контрол в ръцете на един човек. ICANN избира седем души, като пазители на ключовете и дава на всеки от тях истински ключ към Интернет. Тя също така избира седем резервни ключодържатели: общо 14 души .
    Тези физически ключове отварят сейфове, разпръснати по целия свят. Вътре в тези сейфове има смарт карти . Чрез комбинирането на тези седем смарт карти , може да се получи „мастър ключ“. Мастер ключ е компютърен код, който дава достъп до базата данни на ICANN .
    Четири пъти годишно, като се започне през 2010 г., седем притежатели на ключове, се срещат на церемония с ключове, на която те генерират нов мастър ключ – нова парола .
    Мерките за сигурност по време на церемонията са безпрецедентни. Малцината журналисти, които някога са били допускани до нея, описват, че процедурата включва преминаване през серия от затворени врати , оборудвани с кодови брави и скенери за пръстови отпечатъци, за да се влезе в залата, която е напълно защитена от всякакви електронни комуникации.

http://www.youtube.com/watch?v=b9j-sfP9GUU

Първоначално изпратено от Xman1
    Аз не мога да разбера, колко трябва да е закостенял мозъка на един човек, за да не вижда хилядите предимства на биткойн, пред всичко което съществува в момента, като система за разплащания?!
    А, де и аз се питам същото но с обратен знак
    Айнщайн ... Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1
      Няма значение колко борси ще бъдат ограбени, няма значение колко хора ще бъдат измамени. Биткойн технологията ще се наложи, независимо от всичко. Не за друго, а защото това е най големия технологичен скок до сега, не само в разплащанията през Интернет, а изобщо като технология в Интернет.
      Като програмист от 10 години имам само това да кажа: Пхаааахахахахахахаха

Сериозно, свалете розовите очила!
      Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

Коментар

• замисляли ли сте колко реални хора притежават биткойни. Говорим за портфейли с койни в тях, а не празни такива или с много малко койни в тях...

според мен са не повече от 500К , въпреки, че четох за 1.2 милиона но пак статистически данни. Реално един човек може да има няколко портфейла и да си ги мести от единия в другия и тн.

наложете върху този обем пациенти обема на кредиторите на ГОКС, които се очертава да пият студена вода ... има няма 127 000 и ще разберете защо доверието към койна не само, че няма да се покачи, а напротив след всеки пореден удар на мошениците ще спада.

единственото нещо, което крепи цената в момента е фактът, че пазара е доста децентрализиран да не кажа сложен и недоверието е голямо..... ами ако борсата през която минете е следващия ГОКС... въпрос на време е да гръмне някоя друга 'борса'.
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
          В джунглата на криптокойните е пълно с хищници
          Измамници е по-точна дума. Все пак всички тия сайтчета се пускат от селски тарикати за да печелят от нищо, и като видят възможност да откраднат и избягат го правят, това докарва най-голяма печалба като спре да расте потребителската база на сайта

Питайте ме пак защо не го скъсявам, пак ще кажа че хазарт не играя
          Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

Коментар

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
            Ок,приемаме,че се създадат чейнч бюра за койни.Но кое ще определя курса им?Ще има моменти където от въвеждане на поръчката до натискане на бутона курса може да се промени в десетки %.
            Интересува те техническата подробност кога точно ще се изпълнява поръчката ли?
            Принципно трябва да става на мига, но ако борста е с някакво закъснение - ще става с това закъснение. При така наречените 'нормални' борси на форекс пазара мисля, че нещата са още по-трагични и доста често брокера играе срещу клиентите си и т.н. , така че не виждам къде е проблема. Славата на добрите търговци се разнася по същия начи , както и на лошите. Така че - ще си зависи си от борсата / чейндж бюрото

Коментар

• индианеца

Точно така е ! И от там - дали пък наистина не е възможно някой да може да го прави това и действително койните от гокса както са били студени да са били наистина прехвърлени, чисто теоретична възможност разбира се. Защото всички твърдят и си мислят че онези са ги откраднали, но аз просто допускам че наистина на тях им се е случило това което казват.Този някой не би посегнал на всичките койни, знаем че автора има 10% от койните изкопани предварително и не ги е продал, може да не го интересува въобще да ги продава ако за него това е една игра и дефакто се забавлява по този начин, но пък се грижи за играта да му върви и работи и отстранява тези които биха могли да я направят по други правила - такива като гокса, които станаха прекалено големи.
              Освен това на мен познат, който уважавам заради знанията които има в областта на финансите, борсовата търговия ми отговори на основния въпрос който уж всички разискават и се е изписало много по него - Какво е биткойн ? Кратко и ясно - мултипликатор на дефлация, т.е. според него биткойн е просто умножава дефлацията и съществува в нейната среда. Съответно инфлационна среда му е строго противопоказна и ще го задуши. Т.е. играта ще работи докато инфлацията е ниска и има дефлация !!!! Това ме интересува дали е така.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                т.е ще заменим нещо познато и работещо , с нещо което принципно ще е същото , но неясно , не знайно от кого контролирано и с предпоставки за хаос .... но не е това което искам да кажа ...
                Джиткайте си , спекулирайте си , въртете си фиатните пари в Биткойни ( и производните му ) , но спрете да се напрягате да твърдите ,че това са Парите на бъдещето .... Така или иначе всичко което правите е да изкарате някой ДОЛАР от спекулацията ... в момента когато това стане невъзможно , Форекс мастъра ще е първия , който ще забрави за Биткойн....както между впрочем забрави за "великото" злато.
                Алелуя, открихме светая светих на парите ... фиатчетата.
                Да, велико е златото, било е и ще бъде, за разлика от долара.

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                  .... Джиткайте си , спекулирайте си , въртете си фиатните пари в Биткойни ( и производните му ) , но спрете да се напрягате да твърдите ,че това са Парите на бъдещето ....
                  Ако трябва да ти отговоря в същия стил: ... Джиткай си на фондовата или където там, спекулирай си, върти си парите, но спри да се напрягаш да твърдиш, че ние твърдим, че това е пътят, по който всички трябва да поемат.

Тоест, какво ние твърдим, както и какво ти твърдиш, няма абсолютно никакво значение. Единственото, което има значение е балансът в края на месеца.
                  А ако ти, специално, нямаш интерес към крипто-валутите, то какво правиш в тази тема?

Всеки има глава на раменете си да си мисли. Не си първият, който се е присмивал на пушещите, боботещи автомобили от височината на седлото. Няма да си и последния....

Коментар

• Ок,приемаме,че се създадат чейнч бюра за койни.Но кое ще определя курса им?Ще има моменти където от въвеждане на поръчката до натискане на бутона курса може да се промени в десетки %.

Коментар

• Първоначално изпратено от MarginCall Разгледай мнение
                      Според мен, инфлацията се постига с пускане на нови крипто-валути. Тоест, поради все по високата трудност на Биткоин, както и поради крайния брой Биткойни, които могат да се създадат, се копаят нови валути с ниска трудност и се разменят за Биткойн. Така чрез крос курс се постига по-висока доходност.

Мисля, че този курс на развитие на нещата ще продължи, защото крайният брой койни, които могат да се създадат е слабостта на крипто-валутите, както относително постоянната скорост, с която се копаят, е тяхната сила.
                      т.е ще заменим нещо познато и работещо , с нещо което принципно ще е същото , но неясно , не знайно от кого контролирано и с предпоставки за хаос .... но не е това което искам да кажа ...
                      Джиткайте си , спекулирайте си , въртете си фиатните пари в Биткойни ( и производните му ) , но спрете да се напрягате да твърдите ,че това са Парите на бъдещето .... Така или иначе всичко което правите е да изкарате някой ДОЛАР от спекулацията ... в момента когато това стане невъзможно , Форекс мастъра ще е първия , който ще забрави за Биткойн....както между впрочем забрави за "великото" злато.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty
                        На мен ми се струва, че 2014 ще е последната година на биткойните.
                        2014 г. е последната година на Биткойн, като парите на Интернет и първата година на Биткойн, като Интернета на парите.
                        Всички права запазени върху горната фраза!
                        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от грифин Разгледай мнение
                          добре бе хора.
                          да приемем, че всичките му недостатъци са болести на растежа и с времето ще стане съвършеното разплащателно средство.
                          обаче:
                          *когато кодът е стигнал макс. си трудност. и повече не може да се копае. не постъпва нова парична маса на пазара.......какво следва:

*няма инфлация. обаче индустрията си работи, БВП (в стоки и услуги) е в растеж, а пък според "количеството парите" е в застой и дори в безкрайна дефлация...!!??

* хомосапиенса е такъв вид, че не знае - граници. най-логичното е да създава нови и нови видове разплащателни средства. а това пък обезсмисля БТК като единственото, незаменимото, ограниченото количествено разпл. средство.
                          и ако в един момент по света има в обръщение стотици криптовалути......какъв е смисъла??? някакви си разновидности на ПЕЙ-ПАЛ.

такива разни неща си мисля аз. .....
                          и ще се радвам ако някой аргументирано ме обори или подкрепи.
                          Според мен, инфлацията се постига с пускане на нови крипто-валути. Тоест, поради все по високата трудност на Биткоин, както и поради крайния брой Биткойни, които могат да се създадат, се копаят нови валути с ниска трудност и се разменят за Биткойн. Така чрез крос курс се постига по-висока доходност.

Мисля, че този курс на развитие на нещата ще продължи, защото крайният брой койни, които могат да се създадат е слабостта на крипто-валутите, както относително постоянната скорост, с която се копаят, е тяхната сила.

Коментар

• Първоначално изпратено от грифин Разгледай мнение
                            добре бе хора.
                            да приемем, че всичките му недостатъци са болести на растежа и с времето ще стане съвършеното разплащателно средство.
                            обаче:
                            *когато кодът е стигнал макс. си трудност. и повече не може да се копае. не постъпва нова парична маса на пазара.......какво следва:

*няма инфлация. обаче индустрията си работи, БВП (в стоки и услуги) е в растеж, а пък според "количеството парите" е в застой и дори в безкрайна дефлация...!!??

* хомосапиенса е такъв вид, че не знае - граници. най-логичното е да създава нови и нови видове разплащателни средства. а това пък обезсмисля БТК като единственото, незаменимото, ограниченото количествено разпл. средство.
                            и ако в един момент по света има в обръщение стотици криптовалути......какъв е смисъла??? някакви си разновидности на ПЕЙ-ПАЛ.

такива разни неща си мисля аз. .....
                            и ще се радвам ако някой аргументирано ме обори или подкрепи.
                            Какво си казал с това освен. "Няма смисъл нищо да се прави, защото така или иначе е безсмислено"?
                            Какво като има стотици криптовалути - отваря се нова ниша за изграждане на борси между отделните криптовалути. Чейндж бюрата безсмислени ли са? Бих се съгласил с теб, ако навсякъде се приемаше определена валута - примерно долари. Но нали като отидеш във Швеция - трябва да си вземеш малко крони за да си купиш кафе, Еврото не ти върши работа. Така - и с криптовалутите. Все още не са разпространени много, но нищо не пречи някой да започне да приема единствено 'своята си' криптовалута. Тогава напъно естествено ще има курсове между отделните криптовалути. И в това няма лошо. Борсите са чейндж бюра. И нормално и между тях да има мошеници и . А държавите няма какво да направят тук - има призиви за регулация, ама как да стане тази регулация като няма централизиран арбитър и одитор. Силата е в отделните разпределени копаещи компютри. Мисля, че е справедливо - познаваш системата - имаш предимство. Не я познаваш и не искаш да се запознаеш - разчиташ на благодеяния. Същото е като в 'реалния' свят. Между другото, ако биткойн се въртеше само в средите на техничарите, на никого от занимаващите се с търговия и финанси нямаше да му пука. Но въпросът е , че навлезе сериозно на тяхна територия и някои пищят. Но без да се образоват няма да стане и може да претърпят загуби в по-далечен план. Трябва да се образоват - това е пътя. И това е и хубавото на тази тема. Мисля, че затова е пусната.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              Имам впредвид че всички имат на компютрите си един и същ файл, целия блок чайн е записан в един файл и когато някой ти махне койните от адреса и това е записано в него..ти си ги имай на флашки, дискове и портфейли и студено съхранение.
                              Може да ги махне, ако ги изхарчи в нова транзакция, иначе трябва да изминира целия блокчейн от началото, да промени транзакциите свързани с неговия адрес, и да го довърши до сега във времето, че и по-дълъг чейн трябва да дойде. Тоя момент става с криптоедноневките.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                                Имам впредвид че всички имат на компютрите си един и същ файл, целия блок чайн е записан в един файл и когато някой ти махне койните от адреса и това е записано в него..ти си ги имай на флашки, дискове и портфейли и студено съхранение.
                                аха..ок. Не знаех, че имаш това впредвид
                                I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

Working...
                                X