ногократно съм казвал, че националната ни сигурност ще бъде гарантирана най-добре, ако имаме Бомба.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съкращения с 33% в армията. Браво Аню
Collapse
X
-
туко що показа че ДАЖЕ ТАЗИ ТЕМА НЕ СИ ЧЕЛ.... явно толкова са ви възможностите на шапкарите 250 хиляди е била сигурно през студената воина на ГДР армията ама за вас шапките маи сте забравили че е свършила и че германиите се обединиха
спецялно за теб поствам втори път дано сега го видиш, прочетеш , асмилираш, разбереш
http://en.wikipedia.org/wiki/German_Army
Personnel
A total of 91,752 soldiers are currently on active service in the German Army.[4] Of these, approximately 17,000 are draftees. Additionally, a further 35,000 personnel of reservists of the German Army reserve force are available.
пп и от тези 9000 ДОБРОВЦИ при постъпване абсолютно всички трябва да ходят на мисии през срока на службата да трупат опит или си в армията или не си.....
хах незнам какво съм изпуснал да бе да... изпуснал съм да ме командват по малко умни от мен... ти като не изпусна как беше или не са по малко умни от теб...
Коментар
-
Първоначално изпратено от marketleverageНа някои маи му се командори а? откак няма наборна казарма и новобранци за юркане не ни става ли ? хрупаи ги виагрите като бомбонки и ще ти мине...
и кво като гърците имат и засега не съкращават това проблем ли е ? спокоино за тях те такава криза не са виждали и дотам ще се стигне...
немците при 80 милиона държава има 90 000 армия ти сега гърците ли мислиш че са по умни или немците... и кои кого спасява от кризата...
Пък и там за където си тръгнал аз от там се връщам. Така, че не можеш да ме подразниш.
Вече достатъчно хора в този форум ти написха, че си мухла. Не знам какво си фантазираш, че си успял, но дано някога осъзнаеш какво си изгубил. Армията на Германия в момента е около 250 хиляди. Вземи прочети преди да пишеш глупости.Гооолемите приказки често водят до рррядки резултати
Коментар
-
А аз си обичам армията. И я ценя - там има много повече умни и достойни люде, отколкото тук изяваващите се твърдят. А простотията - има я навсякъде, мамка й. Не е военен патент. Вярвате или не. Дано бушончо и marketleverage да са ограничено представителни - имало е, и винаги ще има малоумници, които се гордеят, че са се измъквали.
Относно "90-те хиляди немци в Бундесвера", да добавим няколкото още хиляди във флота, във ВВС, в тила и ще получим по-пълната картина. Някому не е угодно да я вижда, обаче. Освен това, численост на армията не се отнася пряко към населението като закован процент, а съобразно евентуалните задачи за решаване. Нашите са по-тежки. Е, като прибавим по-необразования среден българин, с по-ниската материална и духовна култура /има идиотчета, които се гордеят, че не са прочели и една книга!/ нещата стават още по-трагични.
Бог да пази България, наистина, че българи не останахме. :-(
Коментар
-
На някои маи му се командори а? откак няма наборна казарма и новобранци за юркане не ни става ли ? хрупаи ги виагрите като бомбонки и ще ти мине...
и кво като гърците имат и засега не съкращават това проблем ли е ? спокоино за тях те такава криза не са виждали и дотам ще се стигне...
немците при 80 милиона държава има 90 000 армия ти сега гърците ли мислиш че са по умни или немците... и кои кого спасява от кризата...
Коментар
-
Първоначално изпратено от BushonПървоначално изпратено от Ratofer
Колкото и да са предвидими измененията в геополитически план, обстановката на Балканите винаги е била частен случай т.е. трудно предвидима. Така, че ако нещо започне да се изменя то ще се случи с такава скорост която не би позволила възстановяването на отбранителния ни потенциал. Армията едва ли ще успее дори и след мобилизация да осигури надеждно териториалната цялост при наличието на специално населени региони. Освен от 70те хиляди полицаи да сформират партизански бригади. Остава да се надяваме на някаква чужда подкрепа. Както се видя през последните години дори НАТО не е единна в решенията си.
Така, че поддържайте си вазелина в годност и се молете: "БОГ да пази България"
Та какъв специален случай са Балканите? Нищо специално.Гооолемите приказки често водят до рррядки резултати
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex MasterБорбата за свободен пазар ще е вечна при капитализма, така както борбата за светлото бъдеще при комунизма... Но целта и при двете е еднакво недостижима!
Докато организациите и плановете са чисто човешки, продуктите на интелектуалния труд са с чиста божествена есенция и са реални само, ако ги прилагаме ... ако решим, че са по-добро от това с което разполагаме, ако вярваме в тях. И тука идва голямата грешка и голямото зло, когато така ти се завърти главата от успеха ти или блясъка на идеята, че решиш да замениш изцяло естествените механизми и то на всяка цена, вместо да "оперираш" в относително свободни усовия и който иска да е с теб, който иска да си чупи главата.
Естествено първите заминали си са именно двигателите на прогреса. Горните десет, двайсе процента, които подлагат на критична рефлексия всичко и се опитват да го осъвършенстват, да пасва по-добре с околната среда и да си взаимодейства по-добре с обществото... това за иделогиите е по-вредно и от гражданска война, подкопава доверието. А при тези, които са лъжливи и се крепат единствено на определение "съвършенство" и "не съществува по-добро" без това да е подкрепено с реални факти и резултати, доверието и празните кратуни са най-важни. Еми естествено, че резултата е затъване, за да пропадне сама идеологията и да се породи естествен импулс за либерализиране.
Света е свободен. Можеш да направиш каквото си поискаш и никой закон, компетентен орган, организация, лоби и т.н. не може да те спре, нито да ти снеме последствията. Оня горе няма да ти махне пръста от спусъка, ако решиш да застреляш някой. Последствията реални или законови са друг въпрос. Но напрактика единствено смъртта те лишава от свободата ти. Докато има живот и разум, няма да има място за колективно животно... как е възможно животно, без живот? Или колектив без разум? Или развитие без живот, разум и свобода? Само смърт и мизерия остава.
Състоянието е самоорганизирана система на доброволно съдействие и породеното противодействие от всеки опит да се влачи в друга посока е жестоко . Т.е. колкото повече се отхвърля "самоорганизирана" или "доброволно".
Коментар
-
По ирония на съдбата Аню Ангелов, който миналата година в качеството си на експерт на ГЕРБ критикува МО, че се превръща в една огромна брокерска къща за покупка и продажба на имоти, сега под натиска на обстоятелства и амбицията да освободи МО от несвойствените му дейности по разпореждане с имоти, е принуден да продава ударно и то на ниски цени.
още за това от линка http://www.mediapool.bg/show/?storyid=164272&srcpos=3[color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус
Коментар
-
Първоначално изпратено от BushonПървоначално изпратено от kobako66И това че ти си успял да скатаеш казармата може и да те прави в собствените ти очи герой,но в моите си един АБСОЛЮТЕН МУХЛЬО,който утре ако се наложи недай си боже да защитава държавата си (никой,абсолютно никой не може да гарантира че това няма да се случи)ще подвие опашка като първия помияр и ще се изнесе.Но не се заблуждавай,че там където ще се изнесеш,ще бъдеш такава "вървелка" като тук.
На това научиха ли те, бре смелчага?
http://www.lostbulgaria.com/?p=528
http://www.lostbulgaria.com/?p=381
http://www.lostbulgaria.com/?p=380
http://www.lostbulgaria.com/?p=652
На смърт и рани научиха ли те? Да копаеш масови гробове и заравяш трупове? Ако не са, на нищо не са те. Ти живота без война не си се научил да жертваш в името на другите, на война ще го направиш. Само ако дойде джипката да те "мобилизира".
Разбира се, ако си карал истинска казарма, а не четворка белот и бутилка уиски.
Коментар
-
Jay никой не може да завладее народ който не иска това.Да американците а пък и руснаците могат да изтрият Афганистан от лицето на земята но какво ще постигнат?А терора който ще предизвикат?Народите днес са по целия свят.Нали се сещаш когато някой направи това какъв терор ще настане в съответната държава. Иначе днешните българи са нещо много различно от тези преди 100 години.Освен това много хора обичат територията България роднините и приятелите си но ненавиждат държавата България.Така че ако чужда армия навлезе в нашите земи не всички ще се противят.Ако е английската и аз няма да се противя.Как да жертвувам живота си за да браня хотелите колите и курвите на нашия самопровъзгласил се елит и политици.В досегашния ми живот държавата нищо не е направила за мен само иска пари.За какво ли не.А аз не искам много от нея.Искам да осигури ред и законност.
Коментар
-
Прав си, само, че как и с какви пари ще стане такава като сега над 80 % от целия бюджет отива само за заплати, в повечето случаи на хора които не са ставали от бюрото си.
Въпроса е обаче, че и само с техника не става иначе нямаше да има още война в Афганистан и Ирак. За това и писах, да са ако трябва и само 10 000, но оборудвани колкото се може по-добре и мотивирани професионалисти.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
и за пехотата знами това че без пехота не става и че най ефикастния начин за битка срещу по голяма армия е патизанската воина и самоубиствени акции от камикадзета и за камилата с 300 килограма пластичен ексползив заведена до стола на руските офицери в афганистан, ама ко да правим сега да обучаваме камикадзета ли - това от дискавъри и компютърните игри са голямо чудо
писах и за оръжията на бъдещето и за дигитал батълфилд и че накрая ни е нужна малка но много хаитек армия и противоркетен щит от американците и сме ок... ама те не поемат яд ги е за старите времена когато всички им бяха длъжни в някакъв период от живота си и ги юркаха
Първоначално изпратено от marketleverageПървоначално изпратено от bate GoikoПървоначално изпратено от robertПървоначално изпратено от marketleverageроберт добре ме насочи незнаеш как ще ви насоля сега
.[/b]
Да съм казал, че съм за наборна военна служба в България?
Опитвам се само да кажа, че сигурността е сложно нещо.Армията и тя.След присъединяването ни в НАТО инвестициите в страната нарастват с пъти.Всеки инвеститор търси сигурност и армията е елемент на тази съгурност.Тема дълга.
и освен това съм гледал всички епизоди future weapon
http://dsc.discovery.com/tv/future-w...e-weapons.html и още едно за оръжията на бъдещето
нашия воиник дето го карат да падне да стане и да тича от командира до другото дърво няма шанс срещу воиника на бъдещето...
облече в почти прозрачен камуфлаж и бъкан с електроника броня умни оръжия (виждащ дигитално боино поле) и можещ да извика по всяко време въздушен удар от безпилотен апарат дето от сега ги има върху врага
Единствения ни шанс е ако има елементи американския противоракетен щит на наша територия те ще ни пазят маи само на това трябва да се разчита...
Коментар
-
Първоначално изпратено от kobako66И това че ти си успял да скатаеш казармата може и да те прави в собствените ти очи герой,но в моите си един АБСОЛЮТЕН МУХЛЬО,който утре ако се наложи недай си боже да защитава държавата си (никой,абсолютно никой не може да гарантира че това няма да се случи)ще подвие опашка като първия помияр и ще се изнесе.Но не се заблуждавай,че там където ще се изнесеш,ще бъдеш такава "вървелка" като тук.
На това научиха ли те, бре смелчага?
http://www.lostbulgaria.com/?p=528
http://www.lostbulgaria.com/?p=381
http://www.lostbulgaria.com/?p=380
http://www.lostbulgaria.com/?p=652
На смърт и рани научиха ли те? Да копаеш масови гробове и заравяш трупове? Ако не са, на нищо не са те. Ти живота без война не си се научил да жертваш в името на другите, на война ще го направиш. Само ако дойде джипката да те "мобилизира".
Коментар
-
Първоначално изпратено от marketleverageПървоначално изпратено от Jay GouldПървоначално изпратено от marketleverageстелт ..Които обаче унищожихме .... Сърбите точно с такъв засякоха и свалиха 1 стелт. Иначе си прав - и според мен да пратиш момченца на по 18 години, които нямат никаква мотивация е само загуба на хора и ресурс.
Първоначално изпратено от marketleverage
f 117 е стара технология разработвана през 70те и пусната в началото на 80те лети с дозвукова скорост (и има слухове че гогато бомбените люкове са отворени се засича но не си спомням къде съм го прочел) но как и да е не затова е свален... слуховете са че свален от френска ПРО Роланд 1 система с оптично насочване (сърбите купуваха оръжие и от двата лагаера) та блеснал е на лунна светлина летял е бавно и са го свалили като са го гледали и оператора насочва ракетата с джоистик .... с ф22 няма да мине този номер...
Ако само самолетите решаваха всичко, защо американците и руснаците преди години не се справиха в Афганистан, срещу тайфа неуки козари с калашници, сглобявани от тенекета в Пакистан в повечето случаи?
Техниката си е техника, но не решава всичко. Мотивация, терен, ум. Ползване на това което имаш. Със самолети, танкове, техника, бомби, може да разрушиш една страна, но не и да я завладееш и задържиш за да си изпълниш политическата задача. Каква ще е например ползата на САЩ ако изравнят със земята Афганистан? Не могат ли? Гърмяха ракети за по 2 милиарда на ден! Могат и още как, само, че политическата им задача няма да е изпълнена.
А на изпълнението пречат точно някакви полу-диваци с партизанска тактика.
Те хората и за това са казали, още преди столетия, там където не е стъпила пехотата и не се е задържала, не е завладяна територия. Японците за няколко часа са разсипали Пъл Харбър и какво? А после? Въпреки цялото си числено превъзходство, ресурс и техника САЩ са разчиствали остров по остров половината Тих океан от вкопани жълтурковци с по 20 патрона.
А иначе съм твърдо против наборна армия, защото тя в повечето случаи няма мотивация, а като я няма, е и зле обучена. Не мисля обаче, че и сега имаме професионална.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
Коментар