If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Стелт се засичаше със старите ни радари Които обаче унищожихме .... Сърбите точно с такъв засякоха и свалиха 1 стелт. Иначе си прав - и според мен да пратиш момченца на по 18 години, които нямат никаква мотивация е само загуба на хора и ресурс.
бате писах за стелта по надолу това е първо поколение такъв самолет и вече не е на въоръжение... аз говорих за този най новия http://en.wikipedia.org/wiki/F-35_Lightning_II и това че турция е поръчала 116 броики от него щото те другите опоненти по темата ми разправяха ко правим ако турците тръгнат като ни била малка армията ми дори и да е като старата пак ще кървава баня в полза на самолетите...
Първоначално изпратено от marketleverage
f 117 е стара технология разработвана през 70те и пусната в началото на 80те лети с дозвукова скорост (и има слухове че гогато бомбените люкове са отворени се засича но не си спомням къде съм го прочел) но как и да е не затова е свален... слуховете са че свален от френска ПРО Роланд 1 система с оптично насочване (сърбите купуваха оръжие и от двата лагаера) та блеснал е на лунна светлина летял е бавно и са го свалили като са го гледали и оператора насочва ракетата с джоистик .... с ф22 няма да мине този номер...
Стелт се засичаше със старите ни радари Които обаче унищожихме .... Сърбите точно с такъв засякоха и свалиха 1 стелт. Иначе си прав - и според мен да пратиш момченца на по 18 години, които нямат никаква мотивация е само загуба на хора и ресурс.
И това че ти си успял да скатаеш казармата може и да те прави в собствените ти очи герой,но в моите си един АБСОЛЮТЕН МУХЛЬО,който утре ако се наложи недай си боже да защитава държавата си (никой,абсолютно никой не може да гарантира че това няма да се случи)ще подвие опашка като първия помияр и ще се изнесе.Но не се заблуждавай,че там където ще се изнесеш,ще бъдеш такава "вървелка" като тук.
и ти ли си от тези дето ще борят 116 самолета стелт с наборна армия ? Що ли ми изглежда че май самолетите имат по голям шанс а такава битка е = кървава баня... мдам ще се изнеса майната и на държава която подложи децата си на мизерия като 96 г ... тя не ни заслужава... колкото до оправията ми в чужбина до няколко месеца макс година живот и здраве ще добавя Ph. D. към визитката пък нека не се оправям...
В армията проблема е като в цялата държава - много вожд, малко индианец.
Нямаме и 2 самолета във въздуха, но сигирно има поне 15 генерала от ВВС и няколко полка полковници, майори и чиновници. Във флота е същото, сухопътните, моята слабост също. Генералите са повече от кашиците и водачите на БТР
Така е... за злочестина... :-(
Трябва да се възстанови наборната армия - позорно е един мъж да не умее да коси со шмайзер, да хвърля бомба и да ръга со щик в търбухът сърбинът.
Недей така бе човек. Пра-дядо ми е гонил сърби, ама е разправял сърбина не е злобар, а подведен от тъпа политика. Сърбина говори почти като мене, що да го ръгам като пие сливовица като мен?! Тикви и темерути са сърболята, ама по-добре сърби отколкото албанци. Императоре, не съм за наборна армия, обаче и сега е смешка. Преди няколко месеца говоря с един - Той ми вика нямам пари (военен е), а пари има само на мисия! Викам му - А като има повече пари там, що не идеш? А той - А-а-а-а! Да вземат да ме ранят или убият ! - Щото той на армията гледа като на канцелария - Стои си и лапа заплата, ама като му замирише на кордит обува кафявите гащи.
Може да са 10 000, но да са мотивирани (доброволци), а не сбрани от кол и въже, семейни двойки като сега или влюбени пиленца (Гледах някакви такива в Ирак - колко се били обичали и как заедно служили!) Има и една сюрия генерали, които картата я гледат като свиня грамофон, а като тракне автомат, подскачат и тресат шкембета.
В армията проблема е като в цялата държава - много вожд, малко индианец.
Нямаме и 2 самолета във въздуха, но сигирно има поне 15 генерала от ВВС и няколко полка полковници, майори и чиновници. Във флота е същото, сухопътните, моята слабост също. Генералите са повече от кашиците и водачите на БТР
Така е... за злочестина... :-(
Трябва да се възстанови наборната армия - позорно е един мъж да не умее да коси со шмайзер, да хвърля бомба и да ръга со щик в търбухът сърбинът.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
В армията проблема е като в цялата държава - Много вожд, малко индианец!
Нямаме и 2 самолета във въздуха, но има поне 15 генерала - ВВС и няколко батальона само полковници, майори и чиновници. Във флота е същото, сухопътните моя слабост, също. Генералите са повече от кашиците и водачите на БТР! Вместо да ги съкращават, няма да е зле да им дадат по един автомат и да ги засилят към Афганистан или Ирак. Който не се пише доброволец, да се уволни без обезщетения. Нали са се цанили войници, а не ватмани?
Да кажеш, че няма свободен пазар е като да кажеш, че не съществува слънцето. Той си действа, дори когато си мислим, че е преодолян.
Законовите рамки идват да ограничат пазара. Всяка човешка дейност отваря нов пазар. Когато стане по-евтино и следователно лесно да си платиш, вместо да спазваш правилата и когато стане по-изгодно да вземеш пари, вместо да наложиш санкция - търговията с влияние е отворена.
Корупцията идва от усложняването на правната рамка и все по-тромавия държавен апарат, а не от пазарната икономика.
А кой си ти да определяш какво е глезотия и какво е важно? Това можеш да го правиш единствено за себе си, според нуждите, разбиранията и ценностната си система. Нито едно от тея неща не се и не могат да се формират планово, нито да се наложат институционално. Напротив, колкото повече се увеличава институционалния натиск върху обществото, пък било то и за "добро", толкова повече дефицитна е свободата на личността и се отваря място за процеси на дегрес и либерализиране. Дали като не бръснеш правилата за нищо или като отидеш и свалиш системата, все едно ... Държавния апрат е безсилен да извърши каквото и да е, да има какъвто и да е авторитет и влияние над обществото, когато процента на несъгласните с нелегитимния "договор" започнат да растат от 10% нагоре.
Първоначално изпратено от YMEH_TOCTEP
Не казвай такива големи думи, че си глупав.
Свободния пазар е излюзия. Първо заради законовите рамки, второ, че е неефективен и хаби оскъдни ресурси за глезотии и трето стимулира силно корумпирането на законодателя.
Добро утро... И ти си краен, и децата са крайни, и аз съм краен. Като се "изхабим", какво се случва? Умираме. До тогава или не мислим въобще по тоя въпрос, което ни прави еднодневки, които си мислят, че всичко им е позволено или се надяваме, че онова за вечния дух в религиите е истина и ставаме по-добри хора. Но да си добър човек и да се развиваш, да изпълниш цивилизационния си дълг към другите е личен избор, който не може да бъде изместен нито от църква, нито от партия, нито от нищо.
При технологичните пробиви единствения проблем са патентите. Откритите идеи, механизми на природата са неизчерпаеми и поради това при търгуването с тях не важат принципите на свободния пазар. Закона на Нютон е като въздуха, той няма как да има цена именно по принципите на пазарната икономика, при която всеки икономически агент се бори с конкуренцията и прави продукта си все по-съвършен. Отделния икономически агент се бори за оцеляването си, но обществото, чрез свободния пазар се бори за съвършени и неизчерпаеми продукти за оцеляване като идеите, мисълта, която по подразбиране е публично благо. Проблема идва от това, че когато теоретично един човешки продукт стане публично благо, организацията и процеса по добиването му не може да се остави на самотек... т.е. един човешки продукт, освен интелектуалния, никога не може да е публично благо. И това ражда монополите, които пък - дегрес.
Още по-благоприятна е средата за съществуването на съсипващи монополи при наличието на патенти. Откритията не са собственост само на откривателя, те са собственост и на човечеството. И е много вредно, когато се използват за конкурентно предимство. Според мен патентите би трябвало да са свободни за купуване винаги от който пожелае. Купуване, защото все пак човек е положил усилия, които обаче не му дават право да не продава. А след смъртта на откривателя - безплатни. Като закона на Нютон. Това си мисля, че ще оправи много неща.
И все пак никога няма да има перфектно състояние и среда. Просто защото за да си перфектен за природата означава да си животно. А както знаем, човешката борба е друга. И неговото съвършенство се откроява и развива именно в противопоставянето на природата. Когато му се отнеме това на човек от институции и организации, той си остава просто едно животно и рано или късно започва да се държи като такова.
Първоначално изпратено от YMEH_TOCTEP
Ресурсите на земята са крайни. Каквото изхабим, децата ни няма да го имат.
Демократичните избори са подигравка за интелекта. Да залагаш на технологични пробиви непрекъснато в икономиката си е хазартна треска, за да си върне обратно борбата за вечността и да почне да се развива отново.
Единственото възможно състояние е демокрация и свободен пазар.
Бушонов, едно да знаеш от мен мойто момче. Свободен пазар и демокрация никога и никъде по-света не е имало, а и никога няма да има. Дори и теоретически да имаме свободен пазар в някоя система то в момента, в който някой пазарен агент стане по-успешен от конкурентите си в даден пазарен сегмент, той вече има интерес пазарът да не е свободен!!! Неговите пари, политически връзки и пазарна мощ се насочват посока убиване в зародиш чрез всякакви достъпни средства на истинската конкуренция.
Самият факт, че политическата система е признала необходимостта от лобиране е достатъчно показателен. Лобиране е другата дума за подкупване... Признаването че политическата система не може да функционира ако икономическата класа не подкупва политическата е признаване че свободен пазар не може да има!!! Борбата за свободен пазар ще е вечна при капитализма, така както борбата за светлото бъдеще при комунизма... Но целта и при двете е еднакво недостижима!
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Единственото възможно състояние е демокрация и свободен пазар. Всяко отклонение е изкуствено и води до изродяване на хората, до регрес. Към неосъзнат процес на загърбване на цивилизоваността и революции... Никоя система не може да набави социална сигурност и справедливост, така както естествената среда, в която човек сам да избере да изпълнява цивилизационния си дълг към себеподобните.
Това дава много добро обяснение защо все повече се роят антиглобалисти, анархисти, националисти, фашисти, комунисти и всяков друго "анти" в световен мащаб. Просто социалните политики станаха твърде широки и несправедливи, правилата твърде строги и намесващи се в личното и т.н. Западните държава по демократичен път стягат примката около шията и това си има своите последствия, а стрелянето по улици, офиси и училища, за съжаление е само началото.
За да не съм тотално офф-топик - те това му е вредното на наборната служба
Къде са днес легендарните спартанци? Ами римляни? Ами английската империя къде е ? Ами СССР? Там където ще отидат и Щатите ... Военния поход е кървав парад по случай падането на империята. Падането й в ръцете на кухите лейки, а след това и в небитието.
Ахахахаххаааа....
еййй... голем си ... еййй...
Убаво ми разведри понделнишки...
...
извиняаам са за офф-а, ама не се сдържах....
Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
пп. шефче съм над мен няма никои...
пп И какво е това казармата била урок за живота мдам може да била урок за живота за изнежените от комунизъма консомолчета които са чакали дъражата да ги ъправи.... за моето поколение истинския урок за живота беше 96г ....
Щото поколенията под 35 години сте си все сами шефчета,сме цъфнали и вързали.И най-яко си проличават лидерските ви, шефски качества в БИАД или НАЙ клуб.
Аз съм служил от Март 85-та, та до Юни 87-ма.Точно 27 месеца.Този период действително и неразумно голям.Но и сега, ако имаше наборна казарма от 12 месеца ЗАДЪЛЖИТЕЛНО бих искал сина ми да мине през нея.Точно там мъжа става мъж.Там се научава да бори всякакви трудности,там се научава на самодисциплина,там се научава на самоконтрол.Елементи от човешкият характер които са изключително важни за всяка една личност.Особенно пък за МЪЖА.Тези понятия обаче на вас които сте до 35 години са ви абсолютно чужди.Също така там човек най-силно свиква да бъде съпричастен към несгодите на другия и се стреми да помага когато това се налага.Един вид се създава екип или миниобщество.
И това че ти си успял да скатаеш казармата може и да те прави в собствените ти очи герой,но в моите си един АБСОЛЮТЕН МУХЛЬО,който утре ако се наложи недай си боже да защитава държавата си (никой,абсолютно никой не може да гарантира че това няма да се случи)ще подвие опашка като първия помияр и ще се изнесе.Но не се заблуждавай,че там където ще се изнесеш,ще бъдеш такава "вървелка" като тук.
Ми казах не търпя да ми нареждат и се погрижих да не ми се налага... кои как може... Можело е да се скатаете ама не ви е стискало да минете кльона и да се превърнете във "врагове"... Такива като мен са тези дето не са примирявали със ситуацията а са търсили изход...
И какво е това казармата била урок за живота мдам може да била урок за живота за изнежените от комунизъма консомолчета които са чакали дъражата да ги управи.... за моето поколение истинския урок за живота беше 96г ....
пп Омразата ми не е само към армията ами и към полицията и към държавните служители, фронт офисите в банките щото това са групи хора дето въобще незнаят кво е да се бачка здраво за да си изкараш парите....
лека от мен ще вляза във форума след 8-9 часа да видя какво сте измислили по темата ...
Маркета не разбирам озлоблението ти срещу армията след като не си ходил войник.Когато аз бях на 18 не можеше да се скатаеш.Две години служиш като поп.И тея нежности ги нямаше.Някои мамини синчета много бързо проядоха всичко и престана да ги е страх от тъмното.Един като го оставиха на поста ревеше като магаре.След втория наряд страха изчезна.Не съм фен на армията но си има предимствата.Там лигльовци меки китки и мамини синчета не вървят.отнасяха и як бой.Общо взето само за няколко месеца всички ставаха като памук.Не може в живота да си правиш каквото си искаш.И сега те командват но не си признаваш.
Свободния пазар е излюзия. Първо заради законовите рамки, второ, че е неефективен и хаби оскъдни ресурси за глезотии и трето стимулира силно корумпирането на законодателя.
Ресурсите на земята са крайни. Каквото изхабим, децата ни няма да го имат.
Демократичните избори са подигравка за интелекта. Да залагаш на технологични пробиви непрекъснато в икономиката си е хазартна треска.
Първоначално изпратено от Bushon
Единственото възможно състояние е демокрация и свободен пазар. Всяко отклонение е изкуствено и води до изродяване на хората, до регрес. Към неосъзнат процес на загърбване на цивилизоваността и революции... Никоя система не може да набави социална сигурност и справедливост, така както естествената среда, в която човек сам да избере да изпълнява цивилизационния си дълг към себеподобните.
Това дава много добро обяснение защо все повече се роят антиглобалисти, анархисти, националисти, фашисти, комунисти и всяков друго "анти" в световен мащаб. Просто социалните политики станаха твърде широки и несправедливи, правилата твърде строги и намесващи се в личното и т.н. Западните държава по демократичен път стягат примката около шията и това си има своите последствия, а стрелянето по улици, офиси и училища, за съжаление е само началото.
За да не съм тотално офф-топик - те това му е вредното на наборната служба
Къде са днес легендарните спартанци? Ами римляни? Ами английската империя къде е ? Ами СССР? Там където ще отидат и Щатите ... Военния поход е кървав парад по случай падането на империята. Падането й в ръцете на кухите лейки, а след това и в небитието.
И за всички дето се притеснявате от турция и сте застъпници на идеята да ги борите масова нискотехнологична с наборна армия те са си поръчали 116 броя Ф35 лаитнинг 2 които е пето поколение Stealth multirole fighter
On 12 July 2002, Turkey became the seventh international partner in the JSF Project, joining the United Kingdom, Italy, the Netherlands, Canada, Denmark and Norway. On 25 January 2007, Turkey signed a memorandum of understanding (MoU) for involvement in F-35 production.[147] The Turkish Air Force is planning to initially order 116[148][149] F-35A "CTOL/Air Force versions" at a reported cost of $11 billion.[150] It is reported that the aircraft will be produced under license in Turkey by the Turkish Aerospace Industries (TAI).
Коментар