IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Симеон Дянков се превърна в звезда на политическата сцена

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• и преди бях питал

гигов,ал_трейдър, коки, мейси и тн - за кой бихте гласували днес.

йосив,соки и стамболов са ясни

интересно ми е другите полит писарушки за кой агитират, но май нямат честта да си кажат

лека
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнение
      ;ми те всичките са едни и съще бе глупчо не виждаш ли ????
      Трейдърче, а първо се научи да спориш, пък после спори.

Коментар

• Първоначално изпратено от Софиянец80 Разгледай мнение
        Писна ми! Но най-бедно живях 45 години при БКП, после при Луканов, после при Виденов, накрая при Станишев. Въпроси?.
        ;ми те всичките са едни и съще бе глупчо не виждаш ли ????

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнение
          добре аз имам 1 въпрос към всички разбирачи и политически писарушки .....
          Не ви ли писна да живеете бедно ?????
          Писна ми! Но най-бедно живях 45 години при БКП, после при Луканов, после при Виденов, накрая при Станишев. Въпроси?.

Коментар

• добре аз имам 1 въпрос към всички разбирачи и политически писарушки .....
            Не ви ли писна да живеете бедно ?????

Коментар

• Хм, мисля, че за първи път търчат така бързо.

Руските босове на Лукойл пристигнаха за преговори в София
              Last edited by X_Y; 27.07.2011, 19:53.

Коментар

• Да се договарят, квото искат. Лиценз след оправяне на бакиите И яки глоби за времето когато са се ослушвали Писна ми да ме правят на маймуна

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                  Абе кво става, май шъ трябва да си вземате хвалбите наобратно Светиня му има последната дума
                  http://dnes.dir.bg/news/boyko-boriso...i-9146156?nt=4
                  Доброто и лошото ченге май си смениха ролите. А аз толкова се надявах да не разиграват тази комедия в този случай

Коментар

• Абе кво става, май шъ трябва да си вземате хвалбите наобратно Светиня му има последната дума
                    http://dnes.dir.bg/news/boyko-boriso...i-9146156?nt=4

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                      а ве Джей дай като започнем да говорим по една тема да спрем да я разводняваме .... това дето го казваш сигурно е така , но какво общо има с въпроса КОЙ ОПРЕДЕЛЯ ЗАПЛАТИТЕ ДА СА 300- 400 лева.... аре ти си "бизнесмен" момче кажи ми....
                      Това вече си зависи от бизнеса, спор няма..
                      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Абе защо вие не се опитате да плащате 300-400 лева заплати и осигуровките върху тях? Аман от лапацала и лаладжии! Дишаме с акумулатори, те за заплати реват.
                        Когато казвах, че ни режат главите със всевъзможни глупости, разни йосифовци, соколовци, страховци и вся осталная с...... ми обясняваха нещата. Казах ли ви, че аз давам парите и аз ще кажа кое как ще бъде. Казах ли ви, че ще съкратя хората и държавата няма да вземе нищо от мен? Казах. Така и стана.
                        И после Христина Митрева била виновна, че не и били верни предвижданията. Изгоря си бабето заради други. И сега 500 000 000 ги няма. За сметка на това има програми, разхвърлящи пари наляво и надясно - с тях Тотю бори безработицата.
                        Нека продължават по този начин. Ще видим докъде ще я докарат.
                        Партия была, есть и будет есть!

Коментар

сега отваряш нова тема.... нямам намерение като си завъртиш опашката и аз да ти я гоня

разговора беше за 300-400 лева заплати и от кого зависят да са толкова...
                          м/у другото на тебе кой ти плаща заплатата ...държавата ли или онзи при когото работиш...а той сигурно ти казва "Ами държавата ми каза да ти давам 300-400 лева не повече за да можеш да мрънкаш.".....
                          Изобщо не е нова тема. Тази заплата дойде точно от узключително либералното ни трудово законодатество. Как би се почувствал един работодател ако като уволни някой трябва да му дадеш обезщетение от 6 месечни заплати или пък направо за година - както е в доста европейски държави. Чак сега Бат Бойко вдигна обезщетението за безработни да е свързано с заплата на която се плащат осигуровки. Едно от другите свестни неща които направи. Всички правителства преди него подържаха такова ниво на това обезщетение че напрактика изключваще възможността човек спокойно да си търси работа между работите, което пък оказва натиска за това да приема ниско заплащане. Все още социалните помощи в България са 40 лева - нещо което пък напълно изключва възможността нормален човек да почака по-добри времена като живее на минималните но достойно плащания които ги има в западна европа например или пък дори САЩ.

Искам да кажа че правилата на играта определят и резултата от тази игра. А тук правилата са крайно пазарни. което води до супер ниски заплати при наличие на безработица и надуване на балони при заплащането при растеж на икономиката.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                            Проблемът е, че се взема от бизнеса, за да се хранят такива търтеи които само харчат пари, а не са донесли и един лев на държавата и не са свършили и за 5 пари полезна работа.
                            а ве Джей дай като започнем да говорим по една тема да спрем да я разводняваме .... това дето го казваш сигурно е така , но какво общо има с въпроса КОЙ ОПРЕДЕЛЯ ЗАПЛАТИТЕ ДА СА 300- 400 лева.... аре ти си "бизнесмен" момче кажи ми....

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Между другото аз не се оплаквам от това Но просто знам до какво ще доведе в дългосрочен период.

-В момента в който отново направим ръст от над 5% на година и трудавия ни пазар ще прегрее.

По простата причина че тази политика вече е довела до рязко намаляване на работната сила вътре в България.

От една страна защото за 20 години са емигрирали 20% от работната сила, от друга страна защото демографски поколенията които сега влизат на пазара на труда са наполовина на предходните, и в същото време това че не са дават достатъчно пари за образование и сегрегацията на ромите води до масова неграмотност на това ново попълнение на пазара на труда. По данни от ПИЗА 50% от българчетата на 15 години са неграмотни или почти неграмотни. Т.е. реално тази част от работната сила която става за нещо друго освен общ работник се е свила почти с 75%.

Силно пазарно ориентирания пазар на труда всъщност е нож с две остриета. той е добър за работодателите когато има излишък от работна сила. но е изключително лош когато има недостиг. А в момента в който икономиката ни си достигне потенциала и този недостиг ще разцъфне като майска роза.

не случайно повечето развити държави имат до известна степен смекчен пазар при трудовите взаимотношения. Така те смекчават крайностите и в двете посоки.

Както и да е бъдещето ще покаже дали съм прав. Но в крайна сметка логиката на пазарните закони и съдбата дадена от демографията са нещо срещу което никой не може да плува.
                              сега отваряш нова тема.... нямам намерение като си завъртиш опашката и аз да ти я гоня

разговора беше за 300-400 лева заплати и от кого зависят да са толкова...
                              м/у другото на тебе кой ти плаща заплатата ...държавата ли или онзи при когото работиш...а той сигурно ти казва "Ами държавата ми каза да ти давам 300-400 лева не повече за да можеш да мрънкаш.".....

Коментар

не говоря за заплатите в публичния сектор....нали ясно съм го казал БИЗНЕСА...или ти четеш само запетайките...
                                Проблемът е, че се взема от бизнеса, за да се хранят такива търтеи които само харчат пари, а не са донесли и един лев на държавата и не са свършили и за 5 пари полезна работа.
                                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Working...
                                X