IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Грешно черно пророчество - 50% по-малко туристи през 09

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от markov
    Първоначално изпратено от polki
    Първоначално изпратено от markov
    Не знам кои твърди за пустеещи плажове и 50% спад , но аз днес се опитвам да запазя на прилично място по нашето черноморие в края на тоя месец за семейно отдъхване за 3-4 дни олинклузив в хотелски комплекс 4 или 5 звезди.....и се оказва че няма на първите три места за които се бях ориентирал:

няма свободни места на Мирамор - Обзор
    няма свободни места в Албена АД
    няма свободни места в Сънсет ризорт - Поморие

Продължавам с търсенето....
    защо не пробваш в “Парадайз Бийч” 4* ?

39 лв. на вечер - миналата седмица бях там - за тази цена получаваш прилично качество и поне според мен е по-добро от една Албена например

http://www.paradisebeach.bg/main/spe...ell=41&lang=bg
    За тоя не се бях сетил, но съчм чувал добри думи....едни приятели бяха ходили там и са много доволни
    аз по принцип избягвам да посещавам комплекси които предлагат All Inclusive - не обичам да ям готвена храна в казани все едно съм в казармата - предпочитам когато приготвят нещо само за мен ...................... но когато цената при All Inclusive е еднаква с цената само на нощувката+закуска в съседен хотел тогава мога да си затворя очите
    fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от polki
      Първоначално изпратено от markov
      Не знам кои твърди за пустеещи плажове и 50% спад , но аз днес се опитвам да запазя на прилично място по нашето черноморие в края на тоя месец за семейно отдъхване за 3-4 дни олинклузив в хотелски комплекс 4 или 5 звезди.....и се оказва че няма на първите три места за които се бях ориентирал:

39 лв. на вечер - миналата седмица бях там - за тази цена получаваш прилично качество и поне според мен е по-добро от една Албена например

За тоя не се бях сетил, но съм чувал добри думи....едни приятели бяха ходили там и са много доволни. Ама тая цена не е актуална вече.....
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Коментар

Успех в търсенето,но за прилично място с "ОУУУинклузив" съм песимист.В предвид на разбирането на "Юнаците" за "ОУУУинклузива" и най доброто място се превръща в кочина.Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от споменЪ
            хахаха, и за завоите и моста ли в гуглето търсих ;-)
            слушал си и си попивал с влажен поглед разказите на професионалните шофьори спрели за почивка на околовръсното на чирпан .............. до като си ги обслужвал

Коментар

• Не знам кои твърди за пустеещи плажове и 50% спад , но аз днес се опитвам да запазя на прилично място по нашето черноморие в края на тоя месец за семейно отдъхване за 3-4 дни олинклузив в хотелски комплекс 4 или 5 звезди.....и се оказва че няма на първите три места за които се бях ориентирал:

Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Морско лято'09 ни връщало с 20 години назад
                15 юни 2009 / News.dir.bg
                Заради слаби записвания и пустеещи плажове в морските ни курорти експерти си припомнят най-лошите години на прехода.
                Очертава се най-слабият сезон от 20 години насам, коментира Красимир Станев, изпълнителен директор на “Албена“, пред econ.bg, цитиран от "Сега". Курортът очаква 10-20 млн. лв. спад на приходите. Според Станев въпреки намаленията на цените прогнозите за записванията в пиковите месеци юли и август също не са оптимистични.
                Няма дестинация в Европа, която да не е засегната; който има само спад от 15%, ще е щастлив, коментира той. По думите на Станев се очаква и 2010 г. да бъде не по-малко лоша от тази. Такива прогнози са тревожни за българската икономика като цяло, защото туризмът години наред формираше близо 14% от брутния вътрешен продукт (БВП) на страната.
                Представители на бранша твърдят, че са направили всичко възможно, за да противостоят на отлива на туристи. Шефът на “Албена“ твърди, че неговата компания е смъкнала цените с около 15%, а като цяло българските хотели предлагат нощувки и пакети с 5 до 25% по-евтино в сравнение с миналата година.
                Частните квартири по морето и малките семейни хотелчета също са “свалили гарда“. При тях цените варират между 10-25 лв. на легло. По-ниски са цените в Несебър, Ахелой, Крайморие, Бяла и Царево. Там масово се срещат оферти за по 10-15 лв. на нощувка.
                Курортите ни се опитват да привлекат туристи с всякакви екстри и атракции. Несебър вече примамва летовници с необичайно за плажа забавление - ледена пързалка на 10 м от морето. Миналата седмица в курорта “Св. св. Константин и Елена“ се появи промоция на евтина следобедна бира. Голямо табло на централната алея предлага пивото по 90 ст. между 13.00 и 16.00 часа. Някои хотели дават по една безплатна нощувка при резервация от 5 дни. “Албена“ пък предлага “Хотел без име“ - по-евтина почивка в тризвезден хотел, чието име са научава 3 дни преди отпътуването. В този случай цените са около 49 лв. на ден за човек.
                Междувременно се разбра, че провалени конкурси за отдаване под наем ще затворят почти една четвърт от плажовете ни това лято. 54 от общо над 200 плажа у нас няма да имат концесионери. Голямата част от тях - 40 от около 110, са на юг от Бургас, 14 са на север от Варна, отбелязва "Труд". Сред плажовете без стопани към момента са тези в района на къмпингите “Каваците” и “Нестинарка”. Според бургаската областна управа конкурсите за стопани се провалят заради високите наеми.

Коментар

• Първоначално изпратено от polki
                  Първоначално изпратено от споменЪ
                  ясно. ферибота от Триест, който пристига в Игуменица към 12.00-1.00 вечерта ;-)
                  доста време ти отне до търсиш при чичо ти гугъл, но не уцели

някаква гръцка гемия беше с басейн на палубата на която се качихме в Бари или Бриндизи, а може и от Анкона - не помня

пристигнахме около 21.30 часа в Игуменица
                  Superfast движи ли се още?
                  Навремето си беше много купонджийски...

Коментар

• --------------------------------------------------------------------------------

http://dnes.dir.bg/2009/06/11/news4599534.html
                    Сега вече сезон в летните курорти може и изобщо да няма

Коментар

• България сред най-лошите туристически дестинации в света

Турция е най-лошата туристическа дестинация в света, следвана от Египет и България, според класация на правната кантора Irwin Mitchell, занимаваща се с правни действия срещу туристически агенции.

Тя се основава на броя на получените нови жалби през миналата година. Континентална Испания и остров Майорка поделят четвъртото място, а африканския остров Кабо Верде е на пето място. Представителят на Irwin Mitchell Клайв Гартър обяснява, че някои страни се появяват за първи път, а други излизат от списъка на петте най-лоши дестинации.

"Това е циклично явление, което отчасти се дължи на тенденциите във ванакционните пътувания например внезапно повишаване на популярността на определена дестинация спрямо предишни години.

Но това може да е и знак, че стандартите се понижават и не са предприети адекватни действия за справяне с този проблем в дадения курорт", допълва той. Липсата на елементарна хигиена в хотелите е причина за повечето заболявяния, завършва Гарнър.

В същото време стана ясно и, че водата на 6 от българските плажове не отговаря на европейските изисквания.Това гласи доклад на ЕК за качеството на водата за къпане в различни водни басейни.

Според доклада у нас в 83 плажа или 93.3 % от всички отговарят на основните микробиологични и физикохимични стандарти.

6-те които не покриват стандартите за качеството на водата са Офицерският и Южният плаж във Варна, Арапя, плаж НДК в Равда, къмпинг "Златната рибка" и Южният плаж на Черноморец.

От ЕК обясняват, че тези данни се разпространяват от комисията за информация на гражданите.

Не се налага затваряне на тези плажове, защото изискванията за чистотата на водата в ЕС се въвеждат поетапно и ще трябва да се спазват стриктно и навсякъде едва след 2015 година.

Срокът за подобряване състоянието на водите в Бургаския и Варненския залив да бъде отложен до 2021 година, а не както изисква ЕС до 2015 г. - това предлагат от Басейновата дирекция във Варна.

Състоянието на двата залива е много лошо, обясняват от дирекцията.
                      Планът за управление на водите в Черноморския район трябва да бъде приет до края на тази година.

В него са фиксирани 5 вида зони за защита на водите. Изготвена е и програма от мерки, които трябва да бъдат приложени за почистването на районите, които са в лошо състояние.
                      Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• хахаха, и за завоите и моста ли в гуглето търсих ;-)

Коментар

ясно. ферибота от Триест, който пристига в Игуменица към 12.00-1.00 вечерта ;-)
                          доста време ти отне до търсиш при чичо ти гугъл, но не уцели

някаква гръцка гемия беше с басейн на палубата на която се качихме в Бари или Бриндизи, а може и от Анкона - не помня

пристигнахме около 21.30 часа в Игуменица

Коментар

• ясно. ферибота от Триест, който пристига в Игуменица към 12.00-1.00 вечерта ;-)

Коментар

ама напълни ли гащиризона по онез обратни завои без мантинели и пропасти под тях от по 300-400 метра :-) или на металния еднопосочен мост ;-)
                              нощен преход - доста бързо каране - на следващия ден нови накладки и нови гуми - само това помня

Коментар

• ама напълни ли гащиризона по онез обратни завои без мантинели и пропасти под тях от по 300-400 метра :-) или на металния еднопосочен мост ;-)

Коментар

Working...
                                X