IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Нали имаше форум пак в София ...нали не си пропуснала какво каза ББ....
    За грешните инвестиции..съсредоточени в София,и за колко милярда усвоени по социалистически..и въобще не ми се чете анализ на които и да било след 5-6месеца управление или ти предполагаш,че такива изследвания ще променят много мнението на някои от дясно да премине в ляво или да мисли ляво....напразно е всичко това..
    Едно поколение трябва да спести за три след него.... това вече 65г.няма как да стане заради лоши практики..и липса на закони..
    И все си мисля,че дясно е къде по добре от нещо друго,но независимо дясно на което лявото да плаща за да се държи като дясно...
    И с избирането на това правителство е поставено началото...но пък да видим кога ще приключи прехода...мисля си,че той сега започва...
    със сигурност след като първо се разкрият агентите на различните от българското разузнаване в властта..

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant

Гигов, Гигов,защо наричаш македонците маймуни? Ако ти кажа, че моя баща е македонец, ще излезеш ли на дуел с мен? Ще се бием с оръжията на професията си - ти с шмайзер, аз с думи. Става ли?
      Изглеждаш ми интелигентен човек, на пръв поглед. Що се правиш, че не разбираш. Наричам "македонски маймуни" тези кръгове от Македония, дето прокарват антибългарски настроения. Ти да не би да ги защитаваш?
      Няма да ти прикачвам епитет. Ти го знаеш.
      Пък моя баща е шоп. Роден в София, кв.Княжево. Къщата стоеше до преди десетина години. Ама дядо ми е от Трънско. Чист шоп. И какво: ще си ги мерим кой е по-българин?
      Впрочем шмайзер не съм хващал в ръце. Ще ми се да пострелям с него. Вероятно не е толкова добро оръжие. И не по хора! Боже опази! Просто професионална деформация, обичам оръжия.
      А пък ако случайно те гръмна ще го приема като бонус. ПрИмоция знаеш.
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Увеличават данъка върху колите в София?
        Данъкът върху автомобилите в София може да бъде увеличен от следващата година.

Все още няма яснота, тъй като темата е била обсъждана само от администрацията.
        Според обяснението на кмета на София Йорданка Фандъкова се разглеждат различни варианти и се търси балансирано решение.

Кметът увери, че се подхожда отговорно към очакванията на гражданите: „за да може да се балансира между това, което са задачите на общината, възможностите за тяхното изпълнение и съответно смисъла и реакцията спрямо ситуацията от страна на семействата и гражданите."
        http://news.ibox.bg/news/id_142203273
        Друго цените на горивата до месец ще скочат 10-15% заради промените в закона за акцизите .
        Соколов-А така,а кои е монополизирал такива фирми с такива бордове..да не би сегашното правителство...
        И да не би публично-частните дружества с голямо(и с малко) държавно участие да имат ефективна капиталова структура...влкючително и БФБ...
        Къде са тия стандарти за нашите съмнителни публично-частни дружества...
        Има ли държавен дял в една фирма,капиталовата и адекватност не отговаря на европейският модел...
        Така че,почти всички такива дружества са съмнителни и то меко казано....
        Или колкото по малко държавни дялове има по фирмите толкова по добре...и по малко баница за разделяне и по малко коруция и далавера...
        Еми кво чака гуруто реформа и там.
        [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• А така,а кои е монополизирал такива фирми с такива бордове..да не би сегашното правителство...
          И да не би публично-частните дружества с голямо(и с малко) държавно участие да имат ефективна капиталова структура...влкючително и БФБ...
          Къде са тия стандарти за нашите съмнителни публично-частни дружества...
          Има ли държавен дял в една фирма,капиталовата и адекватност не отговаря на европейският модел...
          Така че,почти всички такива дружества са съмнителни и то меко казано....
          Или колкото по малко държавни дялове има по фирмите толкова по добре...и по малко баница за разделяне и по малко коруция и далавера...

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow
            Първоначално изпратено от diletant

Абе, що ме обиждаш? Какво като съм селско даскалче. Ти знаеш ли че към четата на Хр. Ботев в Козлодуй се е присъединило селското даскалче. Така че това, което в твоите уста звучи като обида, за други може да е гордост. А може би съм те учил и теб в началното училище. Спомням си, че имах известни несполуки с някои индивиди.

А, а кой уби Трайчо Костов - демократите от БКП ли? И на това ли няма да отговориш?

Ей, инвесторе, обиждат на "селско даскалче". Това си е дискриминация. Няма ли да вземеш отношение?
            Аааа, обиждаш се на професия. И аз са обиждам. Ама след като ти ме настъпваш професионално. Не се напрягай да разлистваш. Постовете се пазят. Аз се гордея че съм бил офицер. И за това не мога да понасям селски даскали да се подиграват. И с какво право се подиграват? Че са завършили някое ВПИ (дано да не е Шуменското), дето и едно магаре да закараш ще го завърши.
            Иначе признавам ти, че имаш добър език. И хаплив. Да не си кадър на комунистическия "Стършел"? Нали знаеш от къде е името. От книгата на Етел Войнич.
            Гигов, Гигов,защо наричаш македонците маймуни? Ако ти кажа, че моя баща е македонец, ще излезеш ли на дуел с мен? Ще се бием с оръжията на професията си - ти с шмайзер, аз с думи. Става ли?

Коментар

Абе, що ме обиждаш? Какво като съм селско даскалче. Ти знаеш ли че към четата на Хр. Ботев в Козлодуй се е присъединило селското даскалче. Така че това, което в твоите уста звучи като обида, за други може да е гордост. А може би съм те учил и теб в началното училище. Спомням си, че имах известни несполуки с някои индивиди.

А, а кой уби Трайчо Костов - демократите от БКП ли? И на това ли няма да отговориш?

Ей, инвесторе, обиждат на "селско даскалче". Това си е дискриминация. Няма ли да вземеш отношение?
              Аааа, обиждаш се на професия. И аз са обиждам. Ама след като ти ме настъпваш професионално. Не се напрягай да разлистваш. Постовете се пазят. Аз се гордея че съм бил офицер. И за това не мога да понасям селски даскали да се подиграват. И с какво право се подиграват? Че са завършили някое ВПИ (дано да не е Шуменското), дето и едно магаре да закараш ще го завърши.
              Иначе признавам ти, че имаш добър език. И хаплив. Да не си кадър на комунистическия "Стършел"? Нали знаеш от къде е името. От книгата на Етел Войнич.

Коментар

Първоначално изпратено от meche_cveti93
                "Македония трябва да покаже на дело, не само на думи, че води политика на добросъседство, за да получи подкрепа от България".

Тези думи, изречени от премиера Бойко Борисов миналия петък, дават повод на македонската преса едва днес да втвърди тона към България, след като снощи ЕС отложи старта на преговорите за членство на Скопие за неопределен месец от 2010 година.

С тези си думи, според македонския вестник "Време”, Борисов открито се е намесил в спора за името и застанал на гръцка страна. Подобни публикации има и в гръцките медии.

Вестник "Време" пише още, че българският премиер поискал от Скопие да престане да използва езика на омразата срещу България и българския народ и да остави всичките си малцинствени претенции.
                Ето нещо ако е вярно .... премиера заслужава адмирации....
                На тия македонски маймуни трябва да им се каже в прав текст, че ще гледат Европата през крив макарон, докато не прекратят антибългарското говорене. И мисля, че това е една от задачите на Божидар Димитров. А пък че е бил сътрудник на разузнаването, само го издига в моите очи. Работил е за България. Работи и сега. Нищо че е министър от ГЕРБ. Навсякъде има свестни хора.
                Браво, Гигов, браво! Сега пък македонците били маймуни. Разкошен речник имаш.
                Инвесторе, трябва да респектираш Гигов. Насажда националистическа омраза. Нарича част от българите маймуни.

Коментар

• Браво Мейси вадиш,факти и аргументи,но те всичките някак странно са за предните управляващи,не си мисли нещо друго ... Smile Smile
                  Така ли?В последният линк който бях дала доклада не касае само триглавата ламя ,а дават и цифри за новите управляващи
                  Доклада на България -декември 2009
                  Резюме
                  Прогноза за 2010-11

* "Граждани за европейско развитие на България (ГЕРБ) ще продължи да управлява самостоятелно, въпреки липсва парламентарно мнозинство . Това трябва да увеличат ефективността на правителството, но представя някои риск за политическата стабилност.
                  * . ЕС ще пази България под строг контрол, да поискат продължаване на съдебната реформа, както и резултатите от усилията за борба с корупцията и престъпността.
                  * Като се има предвид огромния си външен дълг и дефицита по текущата сметка, там е един непрекъснат риск, че България ще изисква известна финансова помощ от МВФ и ЕС, въпреки че този риск е намалял през последните месеци.
                  * Реален БВП се очаква да са договорили с 5,3% през 2009 г., поради ограничената външно финансиране и лошите икономически показатели на еврозоната.
                  * Растежът се очаква да отскачам слабо, с 0,6%, през 2010 г., преди тенденция до 3.4% през 2011 г., както и двете частното потребление и инвестиции започнат пак да растат по-силно.
                  * Годишната инфлация се оценява на 2,7% през 2009 г. и се очаква да бъде средно 2,3% през 2010-11 като световните цени на петрола остават сравнително ниски и търсенето на вътрешния пазар бавно се възстановява само от икономическата криза.
                  * 1. Поради рязко свиване на вътрешното търсене, ние преценяваме, че дефицита по текущата сметка намаля от 25,2% от БВП през 2008 г. до 10,9% от БВП през 2009 г. и прогноза, че ще бъде средно около 7.7% от БВП през 2010-11.

Месечен преглед

Това е особено висок за министър-председател, Бойко Борисов.
                  * През октомври на консолидирания държавен бюджет върна малък излишък, на Lv8m (US $ 6,1 м), след месечен дефицит от април 2009 година.
                  . Според проекта за бюджет за 2010 г., общият консолидирания бюджет се планира да върне еквивалентни дефицит до 0,7% от БВП.
                  * През третото тримесечие на 2009 година на година свиване на реалния БВП steepened до 5.8%, в сравнение със спад от 4,9% през второто тримесечие и 3.5% през първото тримесечие.
                  * . Двете промишленото производство, а обемът на продажбите на дребно се е увеличил слабо месец на месец септември.. Въпреки това, строителство продукция продължава да се влошава и доверието на потребителите е намалял.
                  * През септември, за трети пореден месец, на текущата сметка отчете излишък, макар и оскъдни Lv48m.. Платежния баланс през септември също отчете излишък. .....
                  http://www.reportbuyer.com/countries...mber_2009.html
                  Друго сега се сетих нещо да питам ,та Соколов я обади кога гуруто Бойко ще премахне ,, Бордовете на директорите'' тези, които получават от няколко места по 1000 лв, та даже и социални всеки месец? Бордовете са абсолютно ненужни, но да ги държат значи имат полза от тях, сигурно им снасят на новите управляващи?
                  [/b]
                  [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
                    "Македония трябва да покаже на дело, не само на думи, че води политика на добросъседство, за да получи подкрепа от България".

Тези думи, изречени от премиера Бойко Борисов миналия петък, дават повод на македонската преса едва днес да втвърди тона към България, след като снощи ЕС отложи старта на преговорите за членство на Скопие за неопределен месец от 2010 година.

С тези си думи, според македонския вестник "Време”, Борисов открито се е намесил в спора за името и застанал на гръцка страна. Подобни публикации има и в гръцките медии.

Вестник "Време" пише още, че българският премиер поискал от Скопие да престане да използва езика на омразата срещу България и българския народ и да остави всичките си малцинствени претенции.
                    На тия македонски маймуни трябва да им се каже в прав текст, че ще гледат Европата през крив макарон, докато не прекратят антибългарското говорене. И мисля, че това е една от задачите на Божидар Димитров. А пък че е бил сътрудник на разузнаването, само го издига в моите очи. Работил е за България. Работи и сега. Нищо че е министър от ГЕРБ. Навсякъде има свестни хора.

Коментар

• еха добре,че има правописни грешки има
                      Но тука се пише разговорно и нямам спел функция.

Гигов ние какво сме говорили и какво не,това има ли значение,след като имате ДЯСНО ДЕМОКРАТИЧНО ПРАВИТЕЛСТВО* и се държите така...това е по лошо от правописна грешка...
                      Един вид няма как да определите дали сте граждани на България само по това дали гласуваш или не,а по начина на мислене и живот.
                      Това също е и продукта на Облъчването вече 65г.
                      Не се ли усещате поне малко
                      Вместо да се обърнете и да пишете и проследите крадците и измамниците от предните управления,за пример на следващите.
                      И къде са ти политическите аргументи Гигов,за сега не си писал за такива,няма и как да имаш такива,просто защото нямаш алтернатива на това управление, и скоро няма да имаш.
                      И ти какви политически агрументи очакваш,след предходните няколко правителства,издънки на Партията Майка БСП,освен че ще се разследват до дупка.

Браво Мейси вадиш,факти и аргументи,но те всичките някак странно са за предните управляващи,не си мисли нещо друго ...

*- политически аргумент...

Коментар

• Западът ни вещае: Живот с по-малко от 7 лева на ден през 2010 година!
                        Сайтът ost-west-contact.de излиза днес с обширна статия за България под заглавието "Българската икономика е пред срив".

В текста, цитиран от Дойче веле, четем:

След години на непрестанен икономически растеж сега българската икономика изпитва сериозни проблеми. Подобряването на инфраструктурата трябва да донесе нужния тласък за излизане от рецесията и подобряване на икономическата картина в страната.

Изданието отбелязва, че германски предприятия ще участват в проекти, като между другото търсят своите шансове и в други сфери. Митко Василев, управител на Германо-българската индустриално-търговска камара, казва, че българите са били разглезени през последните години, защото са бележели икономически ръст, за какъвто западна Европа е могла само да мечтае. Сега обаче нещата изглеждат по-различно, а положителни сигнали за 2010 година липсват.

Икономистът смята, че България ще започне да излиза от кризата едва към средата на 2010.

Сайтът emportal.rs пък публикува прогноза на Световната банка, според която 300 000 българи ще разполагат през 2010 година с по 3,25 лв на ден, а всеки пети с не повече от 6,50 лв. Сред причините за това са икономическата криза, намалелите парични преводи и високата безработица.

В доклада на Световната банка се прогнозира, че над 10 000 души от Източна Европа и Централна Азия ще живеят под прага на бедността, като най-критично ще е положението в Естония, Литва и Казахстан.

Заради кризата все повече семейства няма да могат да обслужват кредитите си.

Сайтът подчертава, че в сравнение с други европейски държави България все пак не е толкова силно засегната от световната финансова криза.
                        http://bulgaria.actualno.com/news_274884.html
                        http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4997296,00.html
                        http://www.reportbuyer.com/countries...ria/index.html

Коментар

• [quote]"Македония трябва да покаже на дело, не само на думи, че води политика на добросъседство, за да получи подкрепа от България".

Вестник "Време" пише още, че българският премиер поискал от Скопие да престане да използва езика на омразата срещу България и българския народ и да остави всичките си малцинствени претенции.[/quote]

Коментар

Спомни си само за най-големия атентат в европейската история - този в църквата Св. Неделя от април 1925 г. и масовите убийства след септември 1944 г. и още и още.
                            Майоре, снощи не ми отговори на писаното по-горе. Това белег на демократичност ли е? Сигурен съм, че пак няма да ми отговориш. Ама хората помнят!
                            Аха, чаках само селското даскалче да се обади. Та да се запълни светата троица. Позна, че няма да ти отговоря. Казах на Соколов казвам и на теб, с вас тримата няма да споря на политическа основа. Отдавна сте доказали, че това е невъзможно. Вашите аргументи, освен споменатите в поста до Соколов, са: "ти си тъп защото си бил в казармата, където аз затъпях". Това ти го каза, дилетант. Ама много те е завладял Ленин бе! Толкова години не те пуска. Нали Ленин отмени офицерството в Съветска Русия. Та офицерите дълго време се наричаха командири. Този Ленин нареди офицерите да бъдат смятани за ВРАГОВЕ, НИЗШЕ СЪСЛОВИЕ. Да крият своята принадлежност. Слава Богу, любимият ти Ленин и неговите последователи вече не са на власт.
                            Така че даскале, не знам къде преподаваш (сигурно в Горна Яна), ама където и да е казвам: Пада им се, щом сами са те избрали. Сами са си виновни.
                            Ами да, познах я. Аз подушвам гузните отдалече. Когато не им изнася, не отговарят.

Коментар

Спомни си само за най-големия атентат в европейската история - този в църквата Св. Неделя от април 1925 г. и масовите убийства след септември 1944 г. и още и още.
                              Майоре, снощи не ми отговори на писаното по-горе. Това белег на демократичност ли е? Сигурен съм, че пак няма да ми отговориш. Ама хората помнят!
                              Аха, чаках само селското даскалче да се обади. Та да се запълни светата троица. Позна, че няма да ти отговоря. Казах на Соколов казвам и на теб, с вас тримата няма да споря на политическа основа. Отдавна сте доказали, че това е невъзможно. Вашите аргументи, освен споменатите в поста до Соколов, са: "ти си тъп защото си бил в казармата, където аз затъпях". Това ти го каза, дилетант. Ама много те е завладял Ленин бе! Толкова години не те пуска. Нали Ленин отмени офицерството в Съветска Русия. Та офицерите дълго време се наричаха командири. Този Ленин нареди офицерите да бъдат смятани за ВРАГОВЕ, НИЗШЕ СЪСЛОВИЕ. Да крият своята принадлежност. Слава Богу, любимият ти Ленин и неговите последователи вече не са на власт.
                              Така че даскале, не знам къде преподаваш (сигурно в Горна Яна), ама където и да е казвам: Пада им се, щом сами са те избрали. Сами са си виновни.

Коментар

Коментар

Working...
                                X