If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Toчно затова са сравними, понеже възрастта е променлива. Просто детето е решило достатъчно въпроси за възрастта си за 158 точки, като възрастен трябва да реши повече въпроси за същия резултат.
Е точно затова са несравними
Цезар по-долу се чудеше защо дъщеря му при толкова много сгрешени въпроси е получила по-висок коефициент от неговия.
Може би най-доброто сравнение - между възрасти - се получава, когато освен крайния резултат се посочва и възрастта (не времето).
Toчно затова са сравними, понеже възрастта е променлива. Просто детето е решило достатъчно въпроси за възрастта си за 158 точки, като възрастен трябва да реши повече въпроси за същия резултат.
Резултата се изчислява по специална формула, където броя на верните отговори, възрастта и времето са променливи. Така ,ч е нормално е дете на 13 години да има право на повече грешки. А времето НЯМА смисъл да се споменава, понеже и то е изчислено в резултата. Тестът дава сравнително надеждни резултати, макар и да не им се вярва на някои. Наистина резултата не е гаранция за успех в живота и за постигането му НЕ се изискват специални знания. Този тест е за общо ниво на интелигентност, като някои хора имат дарби в определени области, които тук не се разкриват.
Всичко,което казваш ми е ясно и съм съгласен с теб!Исках да апелирам към всички да не се чувстват унизени или по-непълноценни о хората с по-високи показатели от тях - това е!В крайна сметка влияние оказват стотици хиляди фактори и ти - един и същи тест - може да го решиш по-добре или по-зле.Ха йде стига с тази тема вече...
Колеги,не се дразнете,моля ви!Този тест си е наистина доста субективен и отразява количеството знания,които трябва да имаш на определена възраст,май - за ваше успокоение ще ви кажа,че дъщеря ми го реши и изкара 158 точки,а е на 13 години...аз само видях поне 6 грешни отговора ,дадени от нея!
Да де, ама има значение и за колко време. Посочвайте времето заедно с резултата.
Освен това в началото теста те пита на колко си години, т.е. е нормално да е по-снизходителен към децата
Че имаш умна дъщеря няма съмнение
Доколкото разбрах,това,че си решил теста по-бързо,ти носи бонус директно в резултата и няма нужда да посочваш времето.А това за дъщеря ми го казах,защото забелязах доста грешки в решенията й,а тя изкара много по-висок резултат от мен - искам да ви кажа,че - според мен - тези тестове са ала-бала и не трябва да се комплексирате и самообвинявате за резултата си на теста!
Не, Цезар, по-бързото решаване наистина ти носи бонус, но точно затова е важно да се посочва времето! Затова накрая с резултата ти дават и времето.
Мисълта на по-умния е и по-бърза. Той съобразява по-лесно и затова по-бързо. Има значение дали решаваш теста 1 ден, с 10 прекъсвания, почвайки от началото - или примерно за 10 минути.
А за възрастта - не може да се сравнява резултата на един 13 годишен с този на един 33 годишен. Дори да имат еднакви показатели в края на теста. Сравними са само сравними възрасти, по-точно поколения - примерно едно дете и един старец или човек в активна възраст - това е основно правило. Затова и в началото на теста те питат за възрастта - за да те "премират" или напротив, да бъдат "по-строги" в присъждането на крайния резултат.
Това за който още не го е проумял.
(Аз реших теста и гледайки надолу по темата виждам само 1 с по-висок резултат от моя. Но не виждам смисъл от тази "конкуренция" и си трая. Идеята ми е да докладваме и времето, ако толкова някой реши да се хвали)
Колеги,не се дразнете,моля ви!Този тест си е наистина доста субективен и отразява количеството знания,които трябва да имаш на определена възраст,май - за ваше успокоение ще ви кажа,че дъщеря ми го реши и изкара 158 точки,а е на 13 години...аз само видях поне 6 грешни отговора ,дадени от нея!
Да де, ама има значение и за колко време. Посочвайте времето заедно с резултата.
Освен това в началото теста те пита на колко си години, т.е. е нормално да е по-снизходителен към децата
Доколкото разбрах,това,че си решил теста по-бързо,ти носи бонус директно в резултата и няма нужда да посочваш времето.А това за дъщеря ми го казах,защото забелязах доста грешки в решенията й,а тя изкара много по-висок резултат от мен - искам да ви кажа,че - според мен - тези тестове са ала-бала и не трябва да се комплексирате и самообвинявате за резултата си на теста!
Колега Caessar, не говорех за този тест, който решавате всички, а за този, който е посочил ХУ и е дело на някой шегаджия. Резултатът на всички тестове винаги зависи от възрастта. Такава е още първоначалната им идея - да се измери доколко умственото развитие изпреварва или изостава от действителната възраст. Моите наблюдения са, че децата са винаги прекалено облагодетелствани. Може би сега се развиват доста по-бързо отколкото преди 20 г., а повечето тестове, които се разпространяват, са правени доста по-рано.
E ясно, че не можеш да го решиш, затова така говориш. Истината е, че има различни тестове за интелигентност, а общото между тях е, че не се изискват някакви особени знания за да се решават.
Колега, на теста на Менса преди години изкарах 164. Имам една камара с най-различни тестове за IQ вкъщи и се интересувам от тези неща. Като си толкова умен кажи ти отговорите на този тест, който ти даваш на адрес http://www.allthetests.com/quiz18/qu...tid=1139060031 Айде просвети нас глупавите.
...че този тип тестове са субективни и дават някаква ограничена представа за интелигентността на човек е вярно...че не са показател за това дали ще успееш в живота или не- е друг въпрос, но е и друг въпроса, че в този форум няма да срещнеш хора като "клиентите" на "Биг Брадър"
Виждам, че сме създали една общност от доста интелигентни хора.
...просто им е "бедна фантастиката дека са им акциите" :-)
Коментар