IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
    Нашите ракети бяха SS-20 по американско име - оглушиха ни ушите тогава с тях, та съм го запомнил.

ТТД на съветските SS-20:
    Взривна мощност 150 кт
    Брой бойни глави 3
    Обсег 5 500 (не са метри...)
    Точност 0.5
    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%A2-21%D0%9C
    Не, не са такива. Имахме старата версия на сс 23. Скъд Б

Коментар

Нашите ракети бяха SS-20 по американско име - оглушиха ни ушите тогава с тях, та съм го запомнил.

ТТД на съветските SS-20:
      Взривна мощност 150 кт
      Брой бойни глави 3
      Точност 0.5
      Манков,грешиш....нашите бяха СС-23....

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
        Гигов...е за какво са ни били тогава тези ракети,да плашим гаргите ли с тях...според мен е имало ядрени бойни глави,ама е било топсикрет....иначе просто няма смисъл от такива ракети...
        Виж сега. Не мога да претендирам за знания "топ сикрет" по времето на Варшавския договор. Казвам какво съм чувал от колеги. НО!! никой никога не е твърдял, че в България имаме на разположение ядрени оръжия.

Това, което ни се казваше на нас, редовите офицери, беше че ние имаме ракети способни да носят ядрено оръжие, но самото оръжие е под контрол на руснаците. При една мащабна война ние щяхме да сме подчинени на Одеския военен окръг и от там ще се доставят ядрените боеприпаси за нашите ракети.
        Всъщност руснаците не се отнасяха толкова небрежно към ядрените оръжия. И няма нито една държава от Варшавския договор, на която да са предоставили ядрено оръжие. Може би толкова са ни вярвали...
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Не, не стигаха - обсега им бе 550 километра

http://en.wikipedia.org/wiki/SS-23 - това са нашите ракети

ТТД на съветските SS-20:
          Взривна мощност 150 кт
          Брой бойни глави 3
          Точност 0.5
          Свободен във виелицата.
          http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

Според мен психологическият фактор е силен.Самият факт,че имаш ракети да изпепеиш Истанбул те прави поспокоен и кара противникът да се съобразява с теб.А да ползваш тези ракети срещу войски на твоя територия...е ...тъпо.Просто с тях ще заличиш собствените си градове.

Не знам дали е имало или не ядрени глави,но докато ги доставят и монтират на ракетите ни...сигурно за това време турската армия е щяла да си пие кафето с рахат лукум в ракетното поделение където са били дислоцирани....Не съм специалист,но докато дойдат от Русия със самолет,докато ги разтоварят и транспортират...и монтират.....ще има няма 24 часа....

Ама както и да е...Според мен са били тук тези глави,неофициално естествено....иначе просто няма смисъл да поддържаш ракетни войски...за да събориш десетина сгради
            Преполагам че са си правили планове за различни ситуации.

В общия случай при ядрена война конфликта не би трябвало да се задържа на тактическо ниво. Т.е. стратегическите ядрени оръжия веднага да влязат в действие и съответно света да загине.

но предполагам че е нормално да са смятали че има макар и минимален шанс при мащабен конфликт нато-варшавски договор конфликта да остане на ниво изолзване само на тактически ядрени оръжия. В такъв случай все пак имахме шанс да задържим турците достатъчно

Коментар

Тактическото ядрено оръжие - както си личи и от името му се използва в бойни действия. А да се докарат 20 бойни глави в България може да стане много по-бързо от това да докараш 20 ракети от по над десет метра. С този обсег за действие или са смятали че при ядрена война да изпепелят истанбул. Или по-вероятно да ги използват срещу турски войски които вече сигурно са щели да се намират нейде до проходите на стара планина.

20 ракети въоражени с ядрени бойни глави съвсем спокойно могат да изпарят или направят негодно всичко между Пловдив и Бургас.
              Според мен психологическият фактор е силен.Самият факт,че имаш ракети да изпепеиш Истанбул те прави поспокоен и кара противникът да се съобразява с теб.А да ползваш тези ракети срещу войски на твоя територия...е ...тъпо.Просто с тях ще заличиш собствените си градове.

Не знам дали е имало или не ядрени глави,но докато ги доставят и монтират на ракетите ни...сигурно за това време турската армия е щяла да си пие кафето с рахат лукум в ракетното поделение където са били дислоцирани....Не съм специалист,но докато дойдат от Русия със самолет,докато ги разтоварят и транспортират...и монтират.....ще има няма 24 часа....

Ама както и да е...Според мен са били тук тези глави,неофициално естествено....иначе просто няма смисъл да поддържаш ракетни войски...за да събориш десетина сгради

Коментар

Добавих по-долу това:
                Не, не стигаха - обсега им бе 550 километра

http://en.wikipedia.org/wiki/SS-23 - това са нашите ракети

Коментар

• Добавих по-долу това:

Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
                  (информация за размишление: нашите СС-20 стигаха и до Израел)
                  Свободен във виелицата.

Коментар

Не съм сигурен, най-малкото понеже Варшавският договор се разпадна 3-4 години, преди да нарежем ракетите тук.

По мой спомен СЕЩ натискаха всяка страна от разпадналия се Варшавски договор по отделно.
                    Също по мой спомен руснаците "забравиха" ракетите и ядрените глави у нас не случайно
                    Да нарязахме ги доста по-късно от останалите. Това май бяха последните такива ракети в отдавна бившия варшавски договор

Коментар

А те още ще падат

Сега и Синята зона ,дет Герберите я вкараха,да събират кинти,,,и тя ще падне,споко.Голям екшън ще е ....

Сега казаха по новините,че шумкарите обрали един склад с картофи.....обърнали и две каруци на магистралата да саботират движението.Неофициално БКП са поели отговорността:0
                      да аа Падат една порция свинси джолан е паднала на 30 лева.

Коментар

Чунчо, това бе международен договор между нато и варшавския договор за унищожение на ракетите със среден радиус на действие.
                        Не съм сигурен, най-малкото понеже Варшавският договор се разпадна 3-4 години, преди да нарежем ракетите тук.

По мой спомен СЕЩ натискаха всяка страна от разпадналия се Варшавски договор по отделно. (информация за размишление: нашите СС-20 стигаха и до Израел)

Също по мой спомен руснаците "забравиха" ракетите и ядрените глави у нас не случайно
                        Last edited by vmаnkov; 10.09.2012, 01:33.
                        Свободен във виелицата.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
                          ако турция тръгне да ни напада знаеш ли какво ги очаква най Напреш? едно 10 метрово цунами, което ще омете одрин от картата.и цялата дислоцирана армия по одринска Тракия!
                          Те все едно не знаят че тези язовири в родопите са с тази цел.

говорим за глобялна ядрена война. на кой ще му пука за одрин, след като за 30 минути са щели да измрат поне милиарди, милиард и половина човека.

Коментар

Да живее Бат Каубойко. Смъкнал е цените на Банско на 20 лв Юруш на ефтинията. Живей бедни ми народе! Много си осведомен за Наречен Я кажи какви процедури ти правиха там?
                            А те още ще падат

Сега и Синята зона ,дет Герберите я вкараха,да събират кинти,,,и тя ще падне,споко.Голям екшън ще е ....

Сега казаха по новините,че шумкарите обрали един склад с картофи.....обърнали и две каруци на магистралата да саботират движението.Неофициално БКП са поели отговорността:0

Коментар

Тактическото ядрено оръжие - както си личи и от името му се използва в бойни действия. А да се докарат 20 бойни глави в България може да стане много по-бързо от това да докараш 20 ракети от по над десет метра. С този обсег за действие или са смятали че при ядрена война да изпепелят истанбул. Или по-вероятно да ги използват срещу турски войски които вече сигурно са щели да се намират нейде до проходите на стара планина.

20 ракети въоражени с ядрени бойни глави съвсем спокойно могат да изпарят или направят негодно всичко между Пловдив и Бургас.
                              ако турция тръгне да ни напада знаеш ли какво ги очаква най Напреш? едно 10 метрово цунами, което ще омете одрин от картата.и цялата дислоцирана армия по одринска Тракия!

Коментар

Знаеш ли кога ще ги свалят ако ги изстрелят по посока на Истанбул? Нивгаш! Първо няма да имат време да ги прихванат и вече ще са там. Второ това са касетъчни бомби и касетите се разделят на някакво разстояние от целите и стават 24 заряда. като бяха толкова безопасни, защо ни накараха да ги нарежем? Говорите като Съни със задника си! Пак се размириса! Аман от експерти.
                                Чунчо, това бе международен договор между нато и варшавския договор за унищожение на ракетите със среден радиус на действие. до колкото знам ние последни сме ги нарязали - всички други засегнати държави са го направили по-рано.

Коментар

Working...
                                X