IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.04.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
    Какво ми цитираш,какво общо има с последното предложение да се вдига възраста само на 3 та категория-какви привилегии ползва тя,тъп мильо,а?
    що триете бе модерасти-тоя си е цирей
    прегледайте му мненията,казал ли е нещо смислено във тоя форум,
    не виждате ли ,че е назначен за надзирател
    селЬо нали вие сте на страната на синдикатите , комунягите и всичко останало ...и сега вместо да "ликуваш" че правителството отстъпи пак хленчиш..Нали и ти подкрепяше многохилядния протест , стачката в БДЖ , протеста на зърнопроизводителите...
    Защо не подкрепи правителството ти и аверите ти в този форум.... а драскахте и драскате напоително обидни квалификации и всякакви простотии по адрес на управлението...

Всички сте за реформи и промяна , но ако може да става според личния интерес на всеки .... е как да стане това особено в сегашната нестабилна икономическа ситуация..Искаме хем вълка сит хем агнето цяло ..а милЬо ...?

Коментар

соколче,теб въобще няма да те коментирам-толкова несвързано пишеш,просто си уникален във Вселената.

Аз за това не искам да го гонят от форума. Че като се сравня с него съм направо нобелов лауреат по литература!

Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
      А реформите тъй или иначе трябва някой да ги направи!
      Бойко никога няма да направи реформи. Може да направи някакви кръпки тук и там, колкото да се удържи до края на мандата, ама за реформи се иска дупе. А самовлюбения ритнитопковец иска и народа да го обича. И като вижда какво стана с Иван Костов, който имаше силата и решимостта да направи реформи, пък после народът го намрази...
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• соколлче,теб въобще няма да те коментирам-толкова несвързано пишеш,просто си уникален във Вселената.
        ТОВА БЯХА КОМЕНТАРИ ПОД СТАТИЯТА В ИНВЕСТОРА
        ВСЕКИ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ВИ Е БЕСЕН ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ ВЪЗРАСТТА ЗА ПЕНСИОНИРАНЕ САМО ЗА 3-ТА КАТЕГОРИЯ
        Реформи наистина се необходими. Трябва да се намали състава на БДЖ, трябва да се увеличи пенсионната възраст, трябва да се премахнат привилегиите и ранното пенсиониране и още хиляда работи. Това обаче което управляващите правят не е реформа, а чиста дивотия. Не му стигали на Дянков парите – хайде да режем оттук-оттам. Кой ги караше да обещават толкова пари на чокоите? Кой ги спираше за две години и половина постепенно да намалят състава на БДЖ? Защо не подходиха тактически към плавно увеличаване на пенсионната възраст с по едно тримесечие на година още от 2010 ? Защо не изравниха начина на събиране на пенсионните вноски в държавните учреждения с бизнеса? Защо не премахнаха ранното пенсиониране и 20-те заплати на военни и полицаи? Защото не им стиска! Защото искат да са от добрите и утре пак да са на власт! И какво става – давай да доим бизнеса, а пък държавните служители са свещенни крави! Кой глупак ще се натиска да прави бизнес и да храни 2.5 милиона пенсионери? Щом искат да си заколят кравата...
        Като не могат да управляват държавата – нека да ги ръфат сега профсъюзите. След още малко – с подвити куйруци обратно кой откъдето е дошъл!
        А реформите тъй или иначе трябва някой да ги направи!
        http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
          Слушам как лъже онази дебелата с....я Искра Фидосова за новото предложение на ГЕРБ за промяна на пенсионната възраст. За увеличение с по 4 месеца в следващите 3 години. Според монтанската правистка това предложение не е направено под натиск ?????????????? Това било направено още миналата седмица, ама никой не искал да го чуе????????

Ето това е което ме дразни най-много. ЛЪЖИТЕ на герберските маймуни! ЛЪЖАТ, ЛЪЖАТ, ЛЪЖАТ!!!! Гледат те в очите и на черното казват бяло!
          Ако сме нормален народ трябва да вземем дряновите сопи и да ви начешем здраво задниците, така че никога повече да не помислите да се появите на публично място. И най-вече оня селяндур от Банкя! И да ви пратим всичките да копате картофи и да пасете овце!
          Последните 12 години пенсионната реформа е отлагана, тест бил си лъган, лъган.Че чак в наши дни незнаеш къде е намираш, камо ли да ми коментираш политиката.Това е деградацията която е трябвало да се стигне за да има само зомбита, като тебе и като случайно дойде друг на власт да ви активират.Ами това е вижда като резултат от постовете ти и начина ти на мислене.

Миломе цитирал си една купчина глупости(лайна) и след това питаш защо??????
          Е и ти ли си зомби или ...?????????

Ето и пример.

Бойко няма топки! Това правителство е абсолютно импотентно откъм реформи! Нали вече за всички е ясно, че ГЕРБ не са нито леви, нито десни, а просто една популистка мутро-милиционерска хунта ?
          Това как и защо го отсъди със какъв възглед.ХАХАХАХ
          това е съждение на уникален тъпанар.Така си е.

Ами това:
          Полицаите Б.Б. и Ц.ц. отонво защитиха шапките и на практика доказаха полицейския характер на нашата държава!

Значи викаш с уреждане ще стават пак нещата, за някои браншове и така....
          Ами това не ти е социалистическата представа за живот със сигурност там бяха равни.А сега какво искаш да кажеш с горната пълна помия.А какво е мисленето на човек пишещ горните глупости, просто няма да споделя в момента.
          Такива понятия като "защитиха шапките","полицейски характер на държавата".
          ами много ясно, че ги защитят, а полицейския характер на държавата е следствието на управленията последните 15 години.

Толкова ли ви неудобно, че помислите че всичко сега случващо се е резултата от някакво минало.А то последните 22 год, вие си продължавате с комплексите си по комунизма.Явно ще трябва да изчакаме още няколко поколения да се сменят, че поне да не са комплексирани на тема комунизъм.
          И да се държат, като сега паднали от небето.

А как така всичката ви помия отново е снесена от много умните ви малки главички сега, когато БСП била готова да управлява.И това месец след като позорно загубиха още пенсионери(гласоподаватели) , от вече изгубените и на всичкото от горе имат претенции да управляват, ужас та това са болни зомбита, които даже не знаят, че са политически трупове.
          Вие тука противниците на Б.Б и Ц.Ц искате, а?
          Май сте много ограничени от към много неща.Това е.

Чак почнахте и на болните си мозъци да уйдисвате.хаа
          Ей Гогов спри с тази помия бре не виждаш ли колко си лек в мисленето си.Трол ...
          Last edited by Amsterdamm; 01.12.2011, 11:38.

Коментар

Aко и тая свинщина я свършат,Гигов на герберите във форума ще им се стори херувимче. А ето и коментари под статията,те са красноречиви

МНОГО ВНИМАВАЙТЕ ГЕРБЕРИ-ИСКАТЕ ДА НИ ЦАКАТЕ С "ТОПЛА БИРА",
            НЯМА ДА СТАНЕ
            Че аз съм си херувимче!

И като такъв преди две години настоявах и виках на висок глас:
            -Бойко, спри да се занимаваш с глупости и започни реформи! Спри конфронтацията със всички! Използвай най-доброто време, началото на мандата за реформи!
            Да, ама не! Пропиля времето! Имаше златен шанс, когато беше подкрепен в парламента от сините, Атака и РЗС. Имаше на своя страна 162 гласа. Достатъчни и за промени в конституцията. А съм сигурен, че ако не плюеше толкова по ДПС и Доган, щеше да има подкрепа за разумните неща и от ДПС.
            А какво направи тъпия пожарникар? Каза: АЗ съм изключителен и незаменим! АЗ съм Всичо на света. Не ме интересува никой. И две години ряза лентички...
            И събира парсата от контрабандата на цигари, алкохол и горива естествено.

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
              четете залюхани анти "герберисти"... Хора които не може да се каже ,че са фенове на правителството ВИ го казват....

не става гиговчета , варненски издухани "анализаторчета" , миломчета . кокита и други "свежи" твари с злобни думи , омраза и откровена простотия да се прави нещо в положителна посока....но то друго очевидно не умеете да вършите..злорадствате ,че правителството " клекнало " ..нали това ви беше и мерака да сваляте правителството...Цялата работа че силата ви е до там...а след това ...what is next ... представа си нямате ..затова сте ми неприятни и смешни в очите ....
              ако съм забравил някой червей да го спомена ..моля да бъда извинен.
              Какво ми цитираш,какво общо има с последното предложение да се вдига възраста само на 3 та категория-какви привилегии ползва тя,тъп мильо,а?
              що триете бе модерасти-тоя си е цирей
              прегледайте му мненията,казал ли е нещо смислено във тоя форум,
              не виждате ли ,че е назначен за надзирател
              Last edited by MILOM; 01.12.2011, 10:24.

Коментар

• Пенсионната система в страната е рухнала, правителството върви в правилната посока, но не се действа достатъчно радикално. Само със социално вноски тази система не може да се издържа и затова вероятно ще се стигне и до използване на косвени данъци, за да може да функционира нормално.

Това заяви по Нова ТВ социологът Цветозар Томов. Заедно с колега си Андрей Райчев и политолога Димитър Аврамов дебатираха социалното напрежение в страната и поведението на управляващите.

Томов бе категоричен, че ГЕРБ прилагат за първи път дясна политика и правилни мерки, но не са достатъчно радикални. Според него протестиращите не се борят за права, а за привилегии и това трябва да се осъзнае.

Андрей Райчев пък подчерта, че като нация трябва да сме готови за това, че нещата в живота и в държавата ще се влошават. Затова според него трябва да бъде направено правилно разпределение на ресурсите. Той е категоричен, че пенсионната възраст трябва да бъде вдигната на 65-7 години, за да издържи държавата. Райчев разкритикува досегашната политика на кабинета, която се изразявала в това при всеки протест на недоволните да се даде бонбонче, за да се успокоят нещата.

Според него обществото щяло да бъде много по-убедено, че действията на правителството са правилни, ако зад мерките им стои консенсусът на всички политически сили в страната. В случая обаче ГЕРБ се изиживявали като уникални и единствени, и затова оставали неразбрани.

Политологът Димитър Аврамов отчете като най-важен проблем за управляващите, че системно не вадят мерки за промени в секторите и не ги прилага. Той е категоричен, че ако не се вдигне възрастовия праг за пенсиониране ни очаква катастрофа. Защото освен БДЖ, пощите, МВР, социалният сектор са напълно издухани и имат нужда от цялостна реформа.
                четете залюхани анти "герберисти"... Хора които не може да се каже ,че са фенове на правителството ВИ го казват....

не става гиговчета , варненски издухани "анализаторчета" , миломчета . кокита и други "свежи" твари с злобни думи , омраза и откровена простотия да се прави нещо в положителна посока....но то друго очевидно не умеете да вършите..злорадствате ,че правителството " клекнало " ..нали това ви беше и мерака да сваляте правителството...Цялата работа че силата ви е до там...а след това ...what is next ... представа си нямате ..затова сте ми неприятни и смешни в очите ....
                ако съм забравил някой червей да го спомена ..моля да бъда извинен.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                  За какво изобщо говорим

Т.е. "младите" пенсионери си остават...след "Реформата'
                  Само за пенсионирането на 7000 полицаи през 2012г. са приготвени 200млн.лв
                  ...и за банките, някой лев за коледни подаръци...няколко милиона месечно само от такси за трансфер на заплати по сметките
                  Aко и тая свинщина я свършат,Гигов на герберите във форума ще им се стори херувимче. А ето и коментари под статията,те са красноречиви

управляващите са твърди като шкембето на фидосова!

Бойко няма топки! Това правителство е абсолютно импотентно откъм реформи! Нали вече за всички е ясно, че ГЕРБ не са нито леви, нито десни, а просто една популистка мутро-милиционерска хунта ?
                  Вече се разбра, бате ни Бойко е страхливец! Надигне ли се малко народа, веднага "включва на задна". Вчера ли беше, онзи ден ли, по БТВ , се дуеше, и сега хоп, отказваме се....ХА ХА ХА
                  Полицаите Б.Б. и Ц.ц. отонво защитиха шапките и на практика доказаха полицейския характер на нашата държава!
                  Е това е - който е най-близо до властта той се урежда. А синдикатите, понеже са по-близо до първите две категории пак ги уредиха тях, а за третата, която дефакто издържа всички, изобщо не им пука. Също и за това, че маса чиновници се пенсионират като работили първа и втора категория нито дума. Отново. Много мекушави се оказаха герберите. Само на приказки го докарват, но само някой да им повиши тон и веднага клякат. Боклуци!
                  Един въпрос, ако се вдигнем ние от 3-та категория на протест.. дали ще клекнат? ние в трета категория сме най много.не съм солидарен с полицаи, военни и другите подобни. пенсионната система не е солидарна че аз ли?
                  МНОГО ВНИМАВАЙТЕ ГЕРБЕРИ-ИСКАТЕ ДА НИ ЦАКАТЕ С "ТОПЛА БИРА",
                  НЯМА ДА СТАНЕ

Коментар

• "Трансперънси интернешънъл": България става по-корумпирана
                    Отново сме на дъното в Европа

Коментар

• Слушам как лъже онази дебелата с....я Искра Фидосова за новото предложение на ГЕРБ за промяна на пенсионната възраст. За увеличение с по 4 месеца в следващите 3 години. Според монтанската правистка това предложение не е направено под натиск ?????????????? Това било направено още миналата седмица, ама никой не искал да го чуе????????

Ето това е което ме дразни най-много. ЛЪЖИТЕ на герберските маймуни! ЛЪЖАТ, ЛЪЖАТ, ЛЪЖАТ!!!! Гледат те в очите и на черното казват бяло!
                      Ако сме нормален народ трябва да вземем дряновите сопи и да ви начешем здраво задниците, така че никога повече да не помислите да се появите на публично място. И най-вече оня селяндур от Банкя! И да ви пратим всичките да копате картофи и да пасете овце!

Коментар

• Първоначално изпратено от Peter(Petar) Разгледай мнение
                        Jay Gould в страната на чудесата. Тихо, кротко, незабележимо . Това наистина ми хареса. Още малко ще го накараш да пише римувани въведения. Заради пенсионните реформи Дейвид Камерън и Джордж Осбърн също нещо не ги посрещнаха днес с цветя по улиците.
                        Примерът с Шойбле го дадох заради цветистият му и безкомпромисен стил на изказване , което от своя страна беше по повод на изказване на Бат Пешо, очевидно страдащ от арогантния език на Бай Симо.
                        Ок, но как може да сравниш нашия палячо с ония там? Все едно свиня и космос. И каква реформа прави? Пълен въздух. И след 100 негови рИформи НОИ и бюджетът ще дрънчат като подцинкована кофа в селска баня. И да те питам, ако знаеш, че един нотариус, адвокат или банкер лъже като разпран и има проблем с последния етаж, на него ли ще довериш парите си? Радвайте му се ако искате, за мен тоя не струва и петак. И като гледам не само аз мисля така, защото всички кинти са се скрили или изтичат от страната, а чуждите инвестиции са на нива от 2000 г.

Ама то само с качване на тока и газта не става. Нужен е и акъл..
                        Last edited by Jay Gould; 01.12.2011, 01:43.
                        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• За какво изобщо говорим
                          (Пред)последно: Предлагат възрастта за пенсиониране да расте само за трета категория труд*
                          Работниците от първа и втора категория да се пенсионират при старите условия, предлагат управляващите
                          ...
                          “Търсим баланс между интересите на хората, които трябва да се пенсионират, и на всички останали български граждани", посочи след срещата със синдикатите Искра Фидосова, съпредседател на групата на ГЕРБ в Народното събрание, цитирана от БТА.

По думите й в парламентарната група на управляващата партия има разбиране и по темата за криминализирането на неплащането на осигуровките, и изплащането на трудовите възнаграждения само по банков път.
                          http://www.investor.bg/news/article/126934/332.html
                          Т.е. "младите" пенсионери си остават...след "Реформата'
                          Само за пенсионирането на 7000 полицаи през 2012г. са приготвени 200млн.лв
                          ...и за банките, някой лев за коледни подаръци...няколко милиона месечно само от такси за трансфер на заплати по сметките
                          Last edited by съни(тя); 01.12.2011, 00:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от Софиянец80 Разгледай мнение
                            ... И не ми казвай (като една дама от Амстердам) че не си червена......
                            ПП А иначе Амстердам си е хубав град!
                            Предай много поздрави на Сополов като се засечете в "Матроска тишина "
                            Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

още миналата година съм казал,какво разбирам под реформа
                              НОИ да е институт на осигуряващите се-всичко социално да си ходи при тотю
                              Отделен фонд за категорийните работници-да се внасят толкова осигуровки,колкото са необходими за пенсиите им/Горанов призна миналата година че с около 600млн лв /год.ни цакат/
                              В/у колкото си се осигурявал,толкова пенсия,без мин. и макс праг-ако си се осигурявал в/у 65лв-40%,ако си се осигурявал в/у 10 000 пак 40%
                              Това е най-близко до възможен работещ модел, но никой няма смелост да го приложи.
                              А сега само се наливат едни пари в пирамидата НОИ и Дянков продължава същата практика...и ще става все по-болезнено всяко следващо рязане, защото го правят от беззащитните слоеве.

Правил ли си някога справка колко министерства има тук и съответно навън.
                              За съпътстващите ги агенции, комисии и трала-ла е още по-сложно )

Коментар

• Първоначално изпратено от Софиянец80 Разгледай мнение

А на въпроса ти - в обрулена държава, която не може да си позволи друго, освен реформи. И то бързи. И то без да се съобразяваш със синдикалните лентяи.

Хората в други страни вдигат възрастта изведнъж с две-три години, а вие пищите за една.
                                Кои са другите страни, в които "изведнъж" са вдигнали възрастта???

Обрулената държава ще става все по-обрулена с този финансов министър и Б.Борисов!
                                Обрулиха де що фонд намериха, сега ще приватизират останалите % от енергийните дружества, БДЖ и пощите...
                                Ще увеличат и пенсионната възраст от Следващата година, за да се спести и оттам.

А после?
                                А след Дянков?
                                Той няма една работеща идея, всичкото му е РЯЗАНЕ, няма никакви идеи за възход, за инвестиции и растеж.
                                Няма планове за преструктурирания с цел бъдещо проспериране, а само с цел скастряне.
                                А къде са МУ приходите???
                                Къде са нароилите се отново контрабандни канали с правителствена благословия?
                                Къде са МУ Приходите от данъци, разчетени от икономически ръст, а не от стотинки в джоба?

Дянков - Ножицата, или направо Касапина

Коментар

Working...
                                X