IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Либерализацията на притежаване на оръжие

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
    Стига бе човек. Не сме дорасли. Не се засягай, но ако ти се имаш за нещо по малко от немците, то аз не се имам. И какво значи не сме дорасли? Аз поне не се имам за циганин.
    Това са глупости. Значи Киро Японеца е дорасъл понеже има разрешително за оръжие, а ти не си? Така ли? Видяхме, че без оръжие не се оправяме 21 години вече престъпността расте, политиците правят каквото си искат, значи е необходимо да се опита обратното.
    ние сме много по-големи скандалджии от германците. не казвам, че сме по тъпи, а че сме много по недисциплинирани.

според мен разрешителните трябва да се анулират и сичкото пищов да се върне.

признавам си, че много пъти съм си мислил, че е добре да имам оръжие вкъщи. НО като седна и си представя какво ще стане ако го докопа детето... лошо ми става, а какъв е смисъла от пищов без патрони или заключен в каса - никакъв. Само да си начеша крастата.

всички застъпници на либералния режим - представете си една ромска махала с по 2-3 пищова и пушка във всяка тараба. Сега си позволяват да бият полицаите, а тогава ще ги разстрелват на място.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
      точно и ще стане по-страшно. манталитета на българина няма нищо общо със манталитета на шведи и германци. Ние сме си 'цигани' и не сме дорасли за либерален режим.
      Стига бе човек. Не сме дорасли. Не се засягай, но ако ти се имаш за нещо по малко от немците, то аз не се имам. И какво значи не сме дорасли? Аз поне не се имам за циганин.
      Това са глупости. Значи Киро Японеца е дорасъл понеже има разрешително за оръжие, а ти не си? Така ли? Видяхме, че без оръжие не се оправяме 21 години вече престъпността расте, политиците правят каквото си искат, значи е необходимо да се опита обратното.
      Ако си забелязал няма нито един арестуван престъпник чието оръжие да не е легално!
      Запитай се защо се получва така. Те имат право, а ти не. Спокоен ли си вечер за жена си и хлапето си? Ще ги пуснеш ли сами на улицата?
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
        Чакай сега .. той ако е решил да убива ще я убие и с вилица. И не оръжието убива, а хората. Ако те сгази кола колите ли са виновни или тези които я карат?
        По брой на убийства за година България около 2000 година бе надминала Ню Йорк въпреки, че тук не може да се носи оръжие.
        точно и ще стане по-страшно. манталитета на българина няма нищо общо със манталитета на шведи и германци. Ние сме си 'цигани' и не сме дорасли за либерален режим.

Коментар

преди 10-тина години съсед полицай се напи , уби приятелката си и се самоуби.
          при положение, че средностатистическия българин на практика е битов алкохолик по която и норма да вземем ... да му дадеш пищов в ръцете е опасно и за него и за близките му.
          колко убити бандити има при самоотбрана от бивши полицаи и военни... а колко убити има при семейни скандали и пиянски запои.
          това с пищовите за мен е избиване на комплекси... но за разлика от S класите е опасно и за околните и достъпно за масовия простак.
          Чакай сега .. той ако е решил да убива ще я убие и с вилица. И не оръжието убива, а хората. Ако те сгази кола колите ли са виновни или тези които ги карат?
          По брой на убийства за година България около 2000 година бе надминала Ню Йорк въпреки, че тук не може да се носи оръжие.
          И не съм много убеден, че средния нашенец е алкохолик и налита на бой като се напие.
          Във Финландия оръжието е легално и са с най-голям брой алкохолици и въпреки това престъпленията са в пъти по-малко!
          Last edited by Jay Gould; 19.08.2010, 16:39.
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
            Ловците не носят по улицата, а охранителите масово са бивши ченгета.
            Щом ме хванат с пищов на колана, значи не държа да бъда пребит и обран.
            преди 10-тина години съсед полицай се напи , уби приятелката си и се самоуби. такива трагедии се случват почти всяка седмица.

при положение, че средностатистическия българин на практика е битов алкохолик по която и норма да вземем ... да му дадеш пищов в ръцете е опасно и за него и за близките му.
            колко убити бандити има при самоотбрана от бивши полицаи и военни... а колко убити има при семейни скандали и пиянски запои.

това с пищовите за мен е избиване на комплекси... но за разлика от S класите е опасно и за околните и достъпно за масовия простак.
            Last edited by bertram; 19.08.2010, 16:38.

Коментар

според мен трябва притежанието на огнестрелно оръжие и определен вид хладно да бъде криминализирана на 100%
              оръжие да имат право да носят
              1. полицейски служители -единствено когато са на дежурство . после се заключва в рпу-то
              2. охрана, но само тези под пагон.
              3. инкасо автомобили.
              В Русия е така, там дори уж нож не може да носиш което не пречи да се заколят с брадва за бутилка водка. Иначе за разходка бих избрал Швеция или Швейцария където оръжието е легално, но за това пък престъпления няма.
              Колкото до САЩ, там няма да те застреля някой черен с легален пистолет или пушка, а с нелегален.

Коментар

• И аз съм за!
                Сега много хора станаха ловци, за да държат пушка в къщи, Иначе бабите и дядовците нямат шанс срещу набези, особенно по селата.

Опита по казва, че къща с пушка или Пищов никой не я пипа!

Тези, които са решили да влизат обикновенно са доста информирани

Коментар

точно там е уловката.
                  щом те хванат с пищов на улицата - значи си тръгнал да убиваш, а не като сега охранители, ловци и тн.
                  така по много лесен начин ще вкарат едно 1000-2000 боклуци на топло. Те си ги знаят много добре куките. Спират го, джобят го... патлака и в панделата.

Ловците не носят по улицата, а охранителите масово са бивши ченгета.
                  Щом ме хванат с пищов на колана, значи не държа да бъда пребит и обран.

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
                    За.

Престъпниците и сега имат оръжие, а полицията е крайно време да бъде съкратена и накарана да работи.
                    точно там е уловката.
                    щом те хванат с пищов на улицата - значи си тръгнал да убиваш, а не като сега охранители, ловци и тн.
                    така по много лесен начин ще вкарат едно 1000-2000 боклуци на топло. Те си ги знаят много добре куките. Спират го, джобят го... патлака и в панделата.

Коментар

• За.

Престъпниците и сега имат оръжие, а полицията е крайно време да бъде съкратена и накарана да работи.

Коментар

• Твърдо ЗА
                        Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

• Към 3-те точки на Бертрам бих добавил и тази за притежание в границите на дома.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнение
                            Искам да сондирам мненията във форума.

Според мен трябва да се либерализира закона за носене и притежание на огнестрелно оръжие, както и да се приеме закон за неприкосновеността на частната собственост. Въпреки че тази свобода ни е гарантирана от конситуцията:

Конституцията на Република България:

Чл. 17. (3) Частната собственост
                            е неприкосновена.

Чл. 30. (1) Всеки има право на лична свобода
                            и неприкосновеност.

Чл. 32. (1) Личният живот на гражданите е
                            неприкосновен. Всеки има право на защита
                            срещу незаконна намеса в личния и семейния
                            му живот и срещу посегателство върху
                            неговата чест, достойнство и добро име.

Чл. 33. (1) Жилището е неприкосновено.
                            Без съгласието на обитателя му никой не
                            може да влиза или да остава в него освен
                            в случаите, изрично посочени в закона.

Дали може да се защититим адекватно в собственият ни дом?

За. В САЩ всеки може да държи оръжие в дома си за самоотбрана. Оръжието по своя характер не може да е нападателно - напр. АК или М-16 - повечето държат пистолети и пушки-помпи. Това им го гарантира някаква поправка към Конституцията. Затова домашните кражби и грабежи там са изключително непопулярно - всеки собственик може да ти пръсне главата, ако влезеш да крадеш - дори имаше случаи да наградят хора, които са гръмнали престъпници при помощ на съседа. За носене навън се иска лиценз в повечето щати - в няколко южни обаче носенето е още свободно.
                            У нас трябва да е ограничено до държане у дома, иначе ще почнем да се избиваме по кръчмите.

Коментар

• Твърдо за.

Коментар

• според мен трябва притежанието на огнестрелно оръжие и определен вид хладно да бъде криминализирана на 100%

оръжие да имат право да носят
                                1. полицейски служители -единствено когато са на дежурство . после се заключва в рпу-то
                                2. охрана, но само тези под пагон.
                                3. инкасо автомобили.

може да е радикално, но комплексарщината на българина е страшна и куцо и сакато ще запаше по един патлак и ще тръгне по улиците. то не че в момента не е така, но ще стане по-лошо.

а на застъпниците на свободния режим ще им препоръчам кратка разходка из някое американско предградие.

Коментар

Working...
                                X