Агро, след войната такива неща са ставали, че е трудно да се определят. Много са тези които се ориентират да се вклинят в новата власт, имало е такива които са били шумкари преди 9 - ти и ги вкарват в трудови лагери желаещите да се вклинят и да изпъкнат, и то хора които преди са били близки до власта. Имало е криминали които се обявяват за политически. Въобще бардак и много глад, защото нямат какво да засеят. Тук идват украинци, войската е такава, които вече са от Червената армия, а тях никак не ги е бивало в създаването на ред и блогополучие в него момент особенно.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Умен човек .....Добре и правилно описва последиците от победано на РУСИЯ над Запада в Украйна.....
Не като русофобските пропагандни фейкове и лъжи....
Вижда се и кои са приятелите на РУСИЯ и колко им е нужна тази ПОБЕДА ......
https://www.facebook.com/share/r/9SrGfjJicS5ubmsS/
СЛАВА НА РУСИЯ !!
Коментар
-
На днешна дата се отбелязва един срамен ден от българската история!
По този повод публикувам откъс от ,,Пътят" на Никола Шайков
– Ти фашист ли си, бай Димитре?
Изправяйки се и гледайки Кръстю Андонов право в очите, той каза високо и ясно:
– Да. Щом всички тук, които съдите са фашисти, значи и аз съм такъв. Гордея се, че в този момент се намирам между тях, а не между вас! Всички те са добри и честни хора!
В залата настъпи оживление, а съдиите свъсиха вежди. Неговият съселянин Иван Гулев, в качеството си на съдия го запита:
– Ти, бай Димитре, какво разбираш под думата фашист?
– До момента на моето арестуване аз не я знаех тая дума и никога не бях я чувал. Преди да дойдете вие на власт, никой на никого не викаше фашист.
Но когато дойде на власт вашата партия, разбрах, че аз и много други хора сме фашисти. Така ни именуваха онези, които казваха за себе си, че са комунисти. Вие, откакто взехте властта, започнахте да делите хората на фашисти и комунисти, а след както не съм комунист – значи съм фашист.
Според вашите разбирания, фашисти са тези, които са добри стопани, не пиянстват, не крадат, не закачат чуждите жени, а работят от тъмно до тъмно.
А комунисти са тия, дето не им се работи, които крадат и пребиват имотните, за да им вземат имота. Те нямат нищо, защото никога през живота си не са работили. Те са тези, които псуват, бият, пиянстват и викат „Смърт на фашистите!“
С тези думи бай Димитър си подписа присъдата. Неговото прочувствено слово предизвика такава ярост в състава на съда, че всички започнаха да жестикулират срещу него, а пияният прокурор Стайков изрева:
– Смърт за това Михайловистко куче!
При такава „делова“ обстановка се провеждаха заседанията на „народния“ съд в Неврокоп…
Откъс от автобиографичната книга на Никола Шайков „Пътят“.
Никола Шайков от село Делчево е бил близък съратник на водача на ВМРО Иван Ми*хайлов. Шайков успява да се спаси от комунистическите куршуми, кирки, лопати и напалени варници, като емигрирал в Канада. В своята автобиографична книга той описва целия си живот, включително и процеса срещу него след окупацията на България на 9 септември 1944 г.
- 6 Харесвания
Коментар
-
" Рашисты перестали завозить питьевую воду в оккупированный Лисичанск, в городе уже длительное время отсутствует централизованное водоснабжение." https://censor.net/ua/n3508736
някой нещо вижда близка перспектива
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агро Разгледай мнениеНе ни трябва цялата русzzия. 2-3 области стигат, да има за размяна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениехахаха, русия граничи с 3 океана и 15 морета, ние нямаме вода да си измием краката, но сме тръгнали русия да превземаме
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
предсказал го е отдавна
0:31Now playing Путин предсказал своё будущее: провал неизбежен!Last edited by X_Y; 09.09.2024, 10:35.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Бате бате, давай са не се увличаме, а?D.Y.F-091066
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеВоят е голям. Украйна губи войната.Време е за покупкиLast edited by Pyramid; 09.09.2024, 09:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
Какво ? - Спират войната, отстъпват за някои неща, за други руснаците веднага също ще отстъпят. Спират тая глупост - да запалят нещо и на друтия ден руснаците им отговарят със същото.
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениехахаха, русия граничи с 3 океана и 15 морета, ние нямаме вода да си измием краката, но сме тръгнали русия да превземаме
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнениеВатата май съвсем изплискахте легена- гледам тук някакъв моноспектакъл сте си организирали- питате се и си отговаряте сами, не ви е лесно и на вас .......D.Y.F-091066
Коментар
Коментар