IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Maxar возобновила доступ Украины к спутниковым снимкам

Как сообщает "Мілітарний", речь идет о программе
    Global Enhanced GEOINT Delivery (GEGD) от правительства США,
    дающая доступ к коммерческим спутниковым изображениям,
    которые собраны правительством США.

Транспортировка американского вооружения в Украину через хаб в Польше возобновилась, сообщает заместитель главы Минобороны Павел Залевский

Американские компании обращаются к Украине за помощью в создании лучших беспилотников для Пентагона, - The Wall Street Journal
    Last edited by barbaron; Вчера, 14:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от SlonN Разгледай мнение

Кои сме ние, че нещо не мога да разбера? За вас знам, че получавате опорки или космическа информация, ама за себе си не го знаех. Мнението си го изказвам от моя лична гледна точка на фона на какво става в света в последно време. А вие като една развалена латерна всеки ден бълвате едно и също и едни и същи украински канали с бомбастични заглавия на видеата, които в повечето пъти са с непотвърдена информация, която накрая се оказва и не истина. Харесвал съм много от мненията ви, когато са били коректни, но нещо не влагате нищо лично напоследък, като някакъв бот произвеждате мнения "уж" в полза на Украйна и Запада. Явно и не сте чел аз какво съм писал, макар и рядко, като цяло се чудя дали да ви чета изобщо вече писаниците. :thumbdown
      Не зная дали знаеш, но след 65 годишна възраст съединителната тъкан по шевовете на черепа се вкостенява и главата става крива с времето поради невъзможността да бъдат демпферирани отделните черепни плочи. Това е наблюдаемо и с просто око с времето. Кривата глава променя и геометрията на своето съдържание, мислите започват да изпадат през тила и се озовават чак в петите, където спират, ако са добре вързани обувките. Затова оставаш с горчивото усещане, за което имаш право, защото трябва да внимаваш със събеседниците си.

Коментар

• Те си се бият украинците помежду си, как ще ги спрат ако те не искат. Никой не преговаря с тях. Ще искат ли да им спрат парите от Русия и САЩ, защото ЕС не го включвам, те ще си напишат 800 милиарда евро за себе си обаче. Не е ли по добре вместо мир само да им предложат пари, да ги реформират - да има работа и поминък там различен от война. Как да го разберат това хора, които никога не са оставали с два лева в джоба ? Никакви пари не им предлагат, никаква друга работа. Те ако получават същите пари, които сега им дават без да се трепят няма да има проблем да се възтанови реда там.
        D.Y.F-091066

Коментар

Аз мисля, че Русия няма да даде превзетото Запорожие ...
          та къде казвате видяхте путираския гарнизон в Запорожие? Или настоявате че Мелитопол е столицата на Запорожие?

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
            Време е да ви ъпдейтнат опорките
            Вече се разбра - не русия, а САЩ (т.е. Тръмп) вече ръководи Операцията
            Кои сме ние, че нещо не мога да разбера? За вас знам, че получавате опорки или космическа информация, ама за себе си не го знаех. Мнението си го изказвам от моя лична гледна точка на фона на какво става в света в последно време. А вие като една развалена латерна всеки ден бълвате едно и също и едни и същи украински канали с бомбастични заглавия на видеата, които в повечето пъти са с непотвърдена информация, която накрая се оказва и не истина. Харесвал съм много от мненията ви, когато са били коректни, но нещо не влагате нищо лично напоследък, като някакъв бот произвеждате мнения "уж" в полза на Украйна и Запада. Явно и не сте чел аз какво съм писал, макар и рядко, като цяло се чудя дали да ви чета изобщо вече писаниците. :thumbdown

Коментар

Аз мисля, че Русия няма да даде превзетото Запорожие и Украйна ще трябва да се съгласи с това - те искат сухоезмна връзка с Крим. Главния въпрос Запорожката централа в Енергодар дали ще я върнат на Украйна или ще я вземат. Аз мисля, че Тръмп ще иска сегашните граници да се запазят ил инякакви малки отстъпки - примерно Курското превземане срещу тук-там някое парче земя около Херсон или Харков (+ около АЕЦА евентуално). Няма да има връзка на море оттатък Крим, Русия няма да се съгласи никога.
              Русия искаше и сухопътна връзка до Приднестровието, ама нейсе, не стана, след време може пак да пробват.

И да допълня - https://www.visualcapitalist.com/map...ral-resources/
              руснаците са прилапали две от находищата на литий и разни други минерали и суровини - и те допълнително натежават за отказа им от тези територии.
              Време е да ви ъпдейтнат опорките
              Вече се разбра - не русия, а САЩ (т.е. Тръмп) вече ръководи Операцията

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

Нетърпелив съм да разбера какво спечели Русия? Марипол, Бахмут и няколко стотин по-малко разрушени градчета?
                Какво ще каже Путин на народа си, който беше готов да преглътне санкции, смърт, инвалиди и 21% лихви в името на руски Киев, Одеса, Харков, Херсон, Запорожие, Днипро? Как да им обясни, че Зеленски си е президент, че украинската армия не само не е разбита, ами удържа паланки като Покровск и до ден-днешен?

Единственият печеливш от безумието на Путин се казва Си Дзинпин. Всички други губят - Украйна губи част от територията си и стотици хиляди мъже, Русия губи стотици хиляди мъже, икономическата си сигурност и спокойствието по западната си граница, ЕС загуби достъпа до руските ресурси, а САЩ - имиджа си на лидер на свободния свят.
                Украйна загуби земи, дадени й от Съветска Русия. Така, че напиши ода за блудния син.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                  Нетърпелив съм да разбера какво спечели Русия? Марипол, Бахмут и няколко стотин по-малко разрушени градчета?
                  Какво ще каже Путин на народа си, който беше готов да преглътне санкции, смърт, инвалиди и 21% лихви в името на руски Киев, Одеса, Харков, Херсон, Запорожие, Днипро? Как да им обясни, че Зеленски си е президент, че украинската армия не само не е разбита, ами удържа паланки като Покровск и до ден-днешен?...

Това ще е лесно, но още не се е сетил - слага табелките с нужните имена
                  ти не знаеше ли, че Полтава се е маскирала под името Бахмут
                  Аз мисля, че Русия няма да даде превзетото Запорожие и Украйна ще трябва да се съгласи с това - те искат сухоезмна връзка с Крим. Главния въпрос Запорожката централа в Енергодар дали ще я върнат на Украйна или ще я вземат. Аз мисля, че Тръмп ще иска сегашните граници да се запазят ил инякакви малки отстъпки - примерно Курското превземане срещу тук-там някое парче земя около Херсон или Харков (+ около АЕЦА евентуално). Няма да има връзка на море оттатък Крим, Русия няма да се съгласи никога.
                  Русия искаше и сухопътна връзка до Приднестровието, ама нейсе, не стана, след време може пак да пробват.

И да допълня - https://www.visualcapitalist.com/map...ral-resources/
                  руснаците са прилапали две от находищата на литий и разни други минерали и суровини - и те допълнително натежават за отказа им от тези територии.
                  Last edited by SlonN; Вчера, 13:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Черноморското крайбрежие е обширно понятие. Би ли конкретизирал.
                    Украинското черноморско крайбрежие по-добре ли е? Не трябва да има и една дюна на разположение на британците. Затова Одеса е под масиран обстрел, тя е основната точка в тази задача. И в крайна сметка отстъпената територия става 25% заедно с административните граници на вече заетите области. Това е минимумът.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                      Берти, кво ти става, нали уж мислеше - имаш ли идея какво ще стане, ако се експроприират тези пари? За каква юридическа каша ще стане реч - питай Селена, може и да ти обясни. И какъв сигнал е това към всички "недемократични" държави, т.е. 90% от света? Нали се сещаш защо Тръмп прави всичко това сега? Не? Ми да ти обясня - защото "диктаторите", т.е. 90% от света, отново да подчертая, разбраха, че за 5 секунди могат да ги нулират, щото всичко се държи от Запада о сметките ти са просто на един клик от изчезване. Затова и се качи златото и се започна по-сериозна работа за сриване на този западен монопол. Няма да стане утре, разбира се, но стартира процес, който е не просто плашещ, а ужасяващ за САЩ и долара. Тръмп, като бизнесмен, отлично осъзнава това и се мъчи да го пресече още в зародиш, защото залогът е не просто огромен, а гигантически (бъдещето на САЩ се креши само и единствено на долара и контролираните от САЩ ситеми на разплащане), поради което е готов не просто да жертва Украйна, а да я даде цялата на Русия. Просто Украйна не е важна и отива курбан.

Това е - никакви копейки, агент Красной или както там беше и т.н. - ставате по-зле от копейките с техния кемтрейлс в това отношение, а уж сте мислещи и умни хора
                      От девет дерета се вади булшит, за да се оправдае липсата на истински сурово наказание на Русия. Оранжевият се опитвал да пресече... Е какво точно пресече, като за три седмици събори цялата глобална архитектура на сигурността (паралелно с доверието в САЩ, местната икономика и пазара)? Сега т.нар. "90% от света" има повече доверие в САЩ, че дори и да си развяват коня, париците няма да се барат, така ли? Че какво му е беше на модела "Ти си бъди диктатор, но си накягай парцалките вкъщи"? На кого не беше изгоден - на русите, които си търгуваха ресурсите; на китюгите, които кротко си продават секс играчките и евтиното карго ли?

Сега русите, като приемат примирието и го нарушат в първите тридесет минути след подписването му, кой и как ще ги накаже? Силен ли ще изглежда оранжевият или тогава вече ще намери рационализация поне да даде боеприпаси за няколкото мостри химарс и Ф-ки в Украйна?

Най-зле са копейките, после след тях са скритите копейки - тези по-грамотните. Мислещите няма какво да ги мислим.

П.П. Социологията на форума и одобрението на репликираното мнение на Бертрам са категорични. И моята лайка е там, както и на уместните питания на satz как путлето ще продаде вкъщи "победата".
                      Last edited by unsworth; Вчера, 12:57.

Коментар

• Tepix, да се види че богатите не мислят за държавата, плюят на нея ако трябва да избират между богатството си или държавата. Това е печалбата.
                        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

Какво ще каже Путин на народа си, който беше готов да преглътне санкции, смърт, инвалиди и 21% лихви в името на руски Киев, Одеса, Харков, Херсон, Запорожие, Днипро? Как да им обясни, че Зеленски си е президент, че украинската армия не само не е разбита, ами удържа паланки като Покровск и до ден-днешен?...
                          Това ще е лесно, но още не се е сетил - слага табелките с нужните имена
                          ти не знаеше ли, че Полтава се е маскирала под името Бахмут

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                            Новият сценарий на Тръмп и Зеленски е:
                            • Крим ваш (временно, до разпада на РФ),
                            • Дръжте си (временно) рускоговорящите рускомислещи дрипльовци в блатото "русия",
                            • И се омитайте от Украинското Черноморие
                            За кой ли път ще кажа, че на Тръмп не вярвам и нищо не е така, както изглежда.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              barbaron, пак глупости, Русия откога иска да прекратят. Да видим като вземат решение всички, дали то ще се превърне и в решение за тези които на практика се бият там. Да не се окаже че Зеленко е никой. Защото Русия каза на онези да спрат с ракетите и те спряха за две седмици, но Зеленко не е ясно какво каза на неговите, защото те продължиха с дроновете и дебилната си радост. Сигурно го и позаплашиха. Какво може да са му казали - освен че неговата работа не е да спира войната от която преживяват, а да им осигури парииии....Зеленко беше при Тръмп за пари, не да спира войната.
                              - Той това работи, искач на париии...Какъв президент, няма такова нещо.
                              Глупости на търкалета. Отново .......
                              Ако Путин искаше мир, отдавна да се е разпоредил на орките да напуснат Украйна. Да, ама явно не иска. Сега обаче ще го видим кон боб яде ли. Ще го видим колко е ербап, като го подпукат Щатите ...

Коментар

• barbaron, пак глупости, Русия откога иска да прекратят. Да видим като вземат решение всички, дали то ще се превърне и в решение за тези които на практика се бият там. Да не се окаже че Зеленко е никой. Защото Русия каза на онези да спрат с ракетите и те спряха за две седмици, но Зеленко не е ясно какво каза на неговите, защото те продължиха с дроновете и дебилната си радост. Сигурно го и позаплашиха. Какво може да са му казали - освен че неговата работа не е да спира войната от която преживяват, а да им осигури парииии....Зеленко беше при Тръмп за пари, не да спира войната.
                                - Той това работи, искач на париии...Какъв президент, няма такова нещо.
                                Last edited by supertrader; Вчера, 11:55.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X