IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

ха ха
    така се лъже ИМПЕРАТОР ...
    Абе ПУТИН е част от налагането на новия световен ред.
    Май не си спомняте че ковид плана за подчинение го разконспирирахме и се ПРОВАЛИ.
    Започнаха да ни СТРАХУВАТ чрез войни. Усрайна, пробваха с Иран, сирия(всички араби) и тайван ако трябва ще запалят
    Беше заплашен че ако не го направи ще го отстранят. И той жертва 1млн от своя народ за това - укрите също са неговия народ.
    ЦЕЛТА е УНИЩОЖЕНИЕ на консуматорското общество. Ей го СБСД-то ВЛИЗА октомври - 6 месеца. Войната е по скоро за ОТВЛИЧАНЕ НА ВНИМАНИЕТО преди да щракне капана
    Че какво му беше на Ковида? За пръв и единствен път в човешката история Вашингтон, Лондон, Москва, Шанхай, Токио и Сидни действаха по един и същи начин. Имаше известен отпор, основно в Източна Европа и в частност в Беларус + прословутия "Тегнеле" в Швеция и това беше.
    Навсякъде локдауни, навсякъде мерки, навсякъде забрани и ограничения. И като беше "разконспириран" ... какво последва? Нищо и половина, то нямаше и какво да последва срещу държавните машини.

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

(1) Няма кой (освен най-големите жусуи-та) да се съгласи с твърдения, за които не е приведено дори едно доказателство. Например ти твърдиш, че има "робската подчиненост и зависимост на колонията (ЕС)". Понякога се оказваш в ролята на по-голямо жусуи от всички твои събеседници, особено когато не боравиш с факти, а с чувства и усещания. Троловете са ти набили в главата, че е фондерлайнен, и са спечелили ума и сърцето ти. Евала, за това все пак се развиват тролските ферми - за да има например полезни идиоти като Боян Рашев и цялото котило на ЕКИП, които боравят само и единствено с булшита, който визирах в предишния коментар.

Je suis е френско спрежение - ето я графиката на френската следвоенна икономика, при това деноминирана в долар. Ето ги фактите. Дай Боже на всяка "колония" подобен икономически разцвет...

[ATTACH=CONFIG]n4256671[/ATTACH]

(2) Разбира се че русите няма да приемат, а и да приемат, ще го нарушат същия ден. Разбира се, че искам и винаги съм искал НАТО да се намеси и ако редовните армии не са достатъчни (а ако е така, защо е така?), няма проблем да се търсят и доброволци. От март 2022 г. съм хардлайнер в това ми виждане и проточилата се война само налива вода в мелницата на моята правота. Понеже Западът не се намеси, сега хората усещат и пишат за "робско подчинение". За да ти променят мнението, макар че съмнявам това да е възможно, трябваше ЕС да проектира сила. Но понеже Унгария е пробита и има вето, Полша, ЮК и Франция, а доскоро и САЩ не можаха да разбият 100-те хиляди руски кратуни да речем грубо в рамките на 2022 г.

Сега мироналагащата мисия изглежда по-трудна, защото в САЩ си ЕПМ... И затова се формира и групата с обществено мнение като твоето.

(3) Не ни разсмивай, човече. Малко факти:
      * 12 HIMARS пристигнаха през юли 2022 г. със силно ограничен обем боеприпаси.
      * Няколко ракети Storm Shadow са доставени с право за ползване в международно признатите граници на Украйна (?защо?) през м. май 2023.
      * "Коалицията F-16" е формирана на 11 юли 2023 г. Първите изтребители Украйна получава, и то само за ПВО (?Защо?) във втората половина на 2024 г., т.е. преди няколко месеца.

Суровите факти горе, срещу твоето жусуи и усещане, че Западът е въоръжил навреме Украйна. Аз казвам, че и до ден днешен Западът се подиграва с крайно недостатъчни доставки.

(4) Изобщо не е само Матейко готов за световна война, много сме. Аз също я виждам като вече трудно избежна заради липсата на интервенция навреме (март 2022 г.). Смятам, че това ще е последното мирно лято на ЕС, в това число и на България. Можем да опитаме да я избегнем с примирие сега, укрепяване на фронта с коалиция на желаещите (силно препоръчително е България да участва) и гарантиране, че Одеса не е плацдарм за подготовка на атака срещу Полша и Балканите (RO+BG), които не преклоняват достатъчно главица пред Москва (цитат по Радев).
      Това е голяма шитня, но в духа на Волтер има своето място. Макар, че хиляди пъти сме го дъвкали това тук и медицината е намесвана наравно с политиката.

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

(1) Няма кой (освен най-големите жусуи-та) да се съгласи с твърдения, за които не е приведено дори едно доказателство. Например ти твърдиш, че има "робската подчиненост и зависимост на колонията (ЕС)". Понякога се оказваш в ролята на по-голямо жусуи от всички твои събеседници, особено когато не боравиш с факти, а с чувства и усещания. Троловете са ти набили в главата, че е фондерлайнен, и са спечелили ума и сърцето ти. Евала, за това все пак се развиват тролските ферми - за да има например полезни идиоти като Боян Рашев и цялото котило на ЕКИП, които боравят само и единствено с булшита, който визирах в предишния коментар.

Je suis е френско спрежение - ето я графиката на френската следвоенна икономика, при това деноминирана в долар. Ето ги фактите. Дай Боже на всяка "колония" подобен икономически разцвет...

[ATTACH=CONFIG]n4256671[/ATTACH]

(2) Разбира се че русите няма да приемат, а и да приемат, ще го нарушат същия ден. Разбира се, че искам и винаги съм искал НАТО да се намеси и ако редовните армии не са достатъчни (а ако е така, защо е така?), няма проблем да се търсят и доброволци. От март 2022 г. съм хардлайнер в това ми виждане и проточилата се война само налива вода в мелницата на моята правота. Понеже Западът не се намеси, сега хората усещат и пишат за "робско подчинение". За да ти променят мнението, макар че съмнявам това да е възможно, трябваше ЕС да проектира сила. Но понеже Унгария е пробита и има вето, Полша, ЮК и Франция, а доскоро и САЩ не можаха да разбият 100-те хиляди руски кратуни да речем грубо в рамките на 2022 г.

Сега мироналагащата мисия изглежда по-трудна, защото в САЩ си ЕПМ... И затова се формира и групата с обществено мнение като твоето.

* Няколко ракети Storm Shadow са доставени с право за ползване в международно признатите граници на Украйна (?защо?) през м. май 2023.
        * "Коалицията F-16" е формирана на 11 юли 2023 г. Първите изтребители Украйна получава, и то само за ПВО (?Защо?) във втората половина на 2024 г., т.е. преди няколко месеца.

Суровите факти горе, срещу твоето жусуи и усещане, че Западът е въоръжил навреме Украйна. Аз казвам, че и до ден днешен Западът се подиграва с крайно недостатъчни доставки.

(4) Изобщо не е само Матейко готов за световна война, много сме. Аз също я виждам като вече трудно избежна заради липсата на интервенция навреме (март 2022 г.). Смятам, че това ще е последното мирно лято на ЕС, в това число и на България. Можем да опитаме да я избегнем с примирие сега, укрепяване на фронта с коалиция на желаещите (силно препоръчително е България да участва) и гарантиране, че Одеса не е плацдарм за подготовка на атака срещу Полша и Балканите (RO+BG), които не преклоняват достатъчно главица пред Москва (цитат по Радев).
        Точно така. Твърдо против путинските извращения и раболепните му подлоги.

Коментар

• bota156, те не знаят какво да направят за да се изчистят дълговете, а всъщност това което искат да премахнат може да им изстреля бизнесите оттатък Марс. Борят се да ликвидират нещо което е толкова хубаво, че е най хубавото което може да се им се случи. Искат с хиперинфлация да премахнат дълговете и то на големите бизнеси, не на малките човеци. Какво успяват да направят - успяха да направят ежедневните стоки в пъти по скъпи, а бизнесите си направо ги вкараха в амок. Това е целта на всичко, пандемии, Украйна...блокиране на доставки на суровини. Мислят че ще се вдигнат цените и ще стане глобална хиперинфлация, нямат опит с глобална икономика и финансовата система как функционира в такива условия. Искат да унищожат нещо, което ще движи икономиката много, много дълго време.
          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Знаеш, че уважавам хората с лично мнение, а не Упорки, затова на теб и сатз винаги отговарям, ако успея да го видя. Ще пробвам пак:

- няма как, дори и на теория, нещо, което е градено от 80 години, а именно робската подчиненост и зависимост на колонията (ЕС) от метрополията (САЩ) да се прецака за 80 дни (1), особено с подобни "лидери" в ЕС
            - доларът и платежните системи обаче, са малко друга бира и зависят основно от едно нещо - доверие, като под доверие се разбира доверие да не ти блокират кинтичките, щото някой голям не ти се кефи. А дали парите са на диктатори, или на "трудовите хора" - все тая, не те миришат
            - доларът е нещото, което е налагано и утвърждавано в тези 80 (бох казал 100) години - и няма да бъде прецакан заради някаква пиклива жусуи Украйна. дали е морално и т.н. е друга бира - пари и морал не са особено съвместими понятия

така, разгледах набързо американската гледна точка, през субективното ми виждане на нежусуи реалист. Ще пробвам за войната:
            - дали и как ще се приеме примирие и какво ще е то - предстои да видим - аз лично не виждам причина Русия да го приема при сегашната ситуация, защото те очевидно са в постоянен, макар и много дребен напредък в последните 20 месеца
            - какво ще направи НАТО - ше обяви война на Русия ли? Ти това ли искаш? Ще отидеш ли доброволец да мреш в Украйна? (2)

- Украйна е бита карта от самото начало - моята версия е, че Путин беше излъган (дали от украинските олигарси, дали от собственото си разузнаване, дали от мегаломоанията си) и тръгна на парад. Смачкаха му колоната около Киев, помощта на страните от ЕС и САЩ беше мълниеносна и достатъчна (3) (точно обратното на глупсотите, които се тиражират, как миата украйна с маънйе и дръвйе се изправила срещу окупатора), а и разбрахме лично от Тръмп, че дори неговата администрация е доставяла Джавелини на Украйна
            - сега ситуацията е на изтощение - очеизвадно е, че руският потенциал е по-голям от украйнския, а единственият шанс да се изравни, е ЕС да мине на бойна нога - искаме ли го? Заради Украйна? А социалките вкъши? Или ще напечатаме ново евро и сме си жик так? И дори и ресурсно да се изравнят нещата, пак е очеизвадно, че на Украйна ѝ свършват войниците - наши ли ще пращаме? Украйна няма и сателити, всичко ѝ е от нас - готови ли сме за още?

И финално за форума - форумът се е доказал като доволно комуноиден - достатъчно е да се види броят фенове на умрялото дружество. А всички деца на бивши комуноидни величия в момента са доволно жусуи. Дори няма да подхващам темата за многоникието, че тя е предостатъчно банална. така че реакцията на форумът е трудно разбираема в такъв момент, а още по-малко пък е представителна!

П.С. И отново да си кажа прогнозата - Украйна ще загуби територии, като въпросът е колко. И дали Одеса ще е част от остатъчна Украйна, или няма да е. Другата опция е трета световна - готови ли сте? Май само матейко е ок, но той е форумна нинджа (4), която знаем колко беше напълнил гащите покрай грипчето. Здраве и успехи ти желая!

Click image for larger version

Name:	Economic_growth_of_France.jpg
Views:	1
Size:	44.2 КБ
ID:	4256671

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

ха ха
              Май не си спомняте че ковид плана за подчинение го разконспирирахме и се ПРОВАЛИ.
              Започнаха да ни СТРАХУВАТ чрез войни. Усрайна, пробваха с Иран, сирия(всички араби) и тайван ако трябва ще запалят
              Беше заплашен че ако не го направи ще го отстранят. И той жертва 1млн от своя народ за това - укрите също са неговия народ.
              ЦЕЛТА е УНИЩОЖЕНИЕ на консуматорското общество. Ей го СБСД-то ВЛИЗА октомври - 6 месеца. Войната е по скоро за ОТВЛИЧАНЕ НА ВНИМАНИЕТО преди да щракне капана
              Ще видим. То аз и за падишах-императора имах големи надежди пък той се оказа братовчед на дон Домат.

https://elpais.com/economia/2025-03-...outputType=amp
              Last edited by Selena2024; Вчера, 18:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Сега пък моя Рей Далио. Ако не беше Греъм, нямаше и да стане на въпрос. Човекът се занимава с Нидерландската и Британската империи и САЩ заради факта, че са имали световни резервни валути и какво се получава с тези валути при упадъка на империите, тъй като историите са идентични. Това е есенцията. От три части е, много интересна книжка и определено стимулира фокуса и остротата на погледа върху случващото се от икономическа и финансова гледна точка.
                Ти като не знаеш толкоз много, как имаш такова категорично отношение относно събитията?
                Марсова жена съм аз, какво да се прави. Комбинация от темперамент и интуиция - не, не ти говоря на суахили .

Абе чела съм я някъде някога тази книга. Погрешно мислех, че има анализ и за Русия, но явно няма. Ще си преровя софийската библиотека. Имам много блед спомен за пасажи от тази книга.

Както и да е.
                Last edited by Selena2024; Вчера, 18:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
                  “…моята версия е, че Путин беше излъган (дали от украинските олигарси, дали от собственото си разузнаване, дали от мегаломоанията си) и тръгна на парад. Смачкаха му колоната около Киев…”

Невероятно, но факт. По тази част се съгласявам с Грую. Сега за останалата част имам некои съмнения. Ще видим.
                  ха ха
                  Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Не знам толкова много. И време нямам, както отбеляза …

Знам, че си текат разни историко-икономически процеси, подквасени от егото на един или друг идиот. Тя май и цялата война, пардон, “СВО” затова започна, че се пресекоха едни имагинерни червени линии…

Сега как ще излезем от цялата каша идея нямам. Надеждата ми е в “арап купи тебе чорап”. Като джентълмен ще се съгласиш, че много се проточи цялото това безобразие…

Колкото до твоя Рей Далио. Изчетох резюмето на книжлето - на голям екран. Той в тухлата, която ще си купя лятото на български - разработвал ли е отделните държави или си анализира всичко ан гро?
                    Сега пък моя Рей Далио. Ако не беше Греъм, нямаше и да стане на въпрос. Човекът се занимава с Нидерландската и Британската империи и САЩ заради факта, че са имали световни резервни валути и какво се получава с тези валути при упадъка на империите, тъй като историите са идентични. Това е есенцията. От три части е, много интересна книжка и определено стимулира фокуса и остротата на погледа върху случващото се от икономическа и финансова гледна точка.
                    Ти като не знаеш толкоз много, как имаш такова категорично отношение относно събитията?

Коментар

• Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Защо аз да ти го казвам, това не е мое заключение? Това руснаците си го заявяват. Иначе разбирам иронията ти, но съм джентълмен. И ще видиш, че това от вчера е едно нищо, някакъв театър на радостта, че ще изкарат руснаците пак полезните идиоти на британците. Как си го представяш, дори да си безкрайно заета с нищетата на деня, че руснаците ще оставят британците да хвърлят въдици в акваторията на Крим след всичко случило се?
                          Не знам толкова много. И време нямам, както отбеляза …

Знам, че си текат разни историко-икономически процеси, подквасени от егото на един или друг идиот. Тя май и цялата война, пардон, “СВО” затова започна, че се пресекоха едни имагинерни червени линии…

Сега как ще излезем от цялата каша идея нямам. Надеждата ми е в “арап купи тебе чорап”. Като джентълмен ще се съгласиш, че много се проточи цялото това безобразие…

Колкото до твоя Рей Далио. Изчетох резюмето на книжлето - на голям екран. Той в тухлата, която ще си купя лятото на български - разработвал ли е отделните държави или си анализира всичко ан гро?
                          Last edited by Selena2024; Вчера, 17:47.

Коментар

Така кажи де, че аз нямам твойто свободно време и тясна специализация . Демек мазолът ги стяга там. Дано “арап купи тебе чорап” оправи работата като стар търговец и да изглади ръбовете, докато с едната ръка пие чай, а с другата си поглажда мъдро брадата…
                            Защо аз да ти го казвам, това не е мое заключение? Това руснаците си го заявяват. Иначе разбирам иронията ти, но съм джентълмен. И ще видиш, че това от вчера е едно нищо, някакъв театър на радостта, че ще изкарат руснаците пак полезните идиоти на британците. Как си го представяш, дори да си безкрайно заета с нищетата на деня, че руснаците ще оставят британците да хвърлят въдици в акваторията на Крим след всичко случило се?

Коментар

Ааааааа има и една друга теория. След 70 годишна възраст има перфектен синхрон между двете полукълба и много по-балансирано и аналитично мислене. Сега..,в някои държави, затова винаги е била на мода геронтокрацията. Има си и крещящи изключения, естествено - да не ги изброявам поименно, че в момента планетата яко страда от две такива. И двете живеят в “бели домове”.
                              Така е, защото и двете полукълба вече не знаят кое кое е, за да си изпълняват функциите. Не зная защо учените приветстват подобно откритие, след като то си е за печал.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Знаеш, че уважавам хората с лично мнение, а не Упорки, затова на теб и сатз винаги отговарям, ако успея да го видя. Ще пробвам пак:
                                - няма как, дори и на теория, нещо, което е градено от 80 години, а именно робската подчиненост и зависимост на колонията (ЕС) от метрополията (САЩ) да се прецака за 80 дни, особено с подобни "лидери" в ЕС
                                - доларът и платежните системи обаче, са малко друга бира и зависят основно от едно нещо - доверие, като под доверие се разбира доверие да не ти блокират кинтичките, щото някой голям не ти се кефи. А дали парите са на диктатори, или на "трудовите хора" - все тая, не те миришат
                                - доларът е нещото, което е налагано и утвърждавано в тези 80 (бох казал 100) години - и няма да бъде прецакан заради някаква пиклива жусуи Украйна.
                                така, разгледах набързо американската гледна точка, през субективното ми виждане на нежусуи реалист. Ще пробвам за войната:
                                - дали и как ще се приеме примирие и какво ще е то - предстои да видим - аз лично не виждам причина Русия да го приема при сегашната ситуация, защото те очевидно са в постоянен, макар и много дребен напредък в последните 20 месеца
                                - какво ще направи НАТО - ше обяви война на Русия ли? Ти това ли искаш? Ще отидеш ли доброволец да мреш в Украйна?
                                - Украйна е бита карта от самото начало - моята версия е, че Путин беше излъган (дали от украинските олигарси, дали от собственото си разузнаване, дали от мегаломоанията си) и тръгна на парад. Смачкаха му колоната около Киев, помощта на страните от ЕС и САЩ беше мълниеносна и достатъчна (точно обратното на глупсотите, които се тиражират, как миата украйна с маънйе и дръвйе се изправила срещу окупатора), а и разбрахме лично от Тръмп, че дори неговата администрация е доставяла Джавелини на Украйна
                                - сега ситуацията е на изтощение - очеизвадно е, че руският потенциал е по-голям от украйнския, а единственият шанс да се изравни, е ЕС да мине на бойна нога - искаме ли го? Заради Украйна? А социалките вкъши? Или ще напечатаме ново евро и сме си жик так? И дори и ресурсно да се изравнят нещата, пак е очеизвадно, че на Украйна ѝ свършват войниците - наши ли ще пращаме? Украйна няма и сателити, всичко ѝ е от нас - готови ли сме за още?

П.С. И отново да си кажа прогнозата - Украйна ще загуби територии, като въпросът е колко. И дали Одеса ще е част от остатъчна Украйна, или няма да е. Другата опция е трета световна - готови ли сте? Май само матейко е ок, но той е форумна нинджа, която знаем колко беше напълнил гащите покрай грипчето. Здраве и успехи ти желая!
                                Груев, с половината поне съм съгласен но да ти кажа, аз прогнози не давам и не знам какво ще стане защото за разлика от теб нямам толкова акъл, но мога да ти кажа, какво би ми се искало. Например да има още някоя и друга година санкции срещу Русия и да фалират. Силните сами ще удушат Путин и да започне борба. Междувременно да започне разпад на отделни части със собствени феодали. Тези, които накрая победят в Москва ще поискат премирие и подчинение на Запада, ще се изтеглят от завзетите територии в Украйна. Най-накрая имперския вирус може да им излезе от главите и света ще е малко по-спокоен. Това всичкото хубаво но ще има и негативи, които не ги знам, например засилване на Турция при липсата на Русия като силен играч и т.н. Това е само възможен сценарии и всъщност най-вероятно няма да се случи, защото бъдещето винаги е някакво различно. Хайде, поздрави, жусии.

Коментар

Working...
                                X