IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тръм ще търпи Мъск 10 дена след като встъпи в длъжност и пуска копоите от ФБР. Вместо в Украйна може да се окаже в една малка страна, защото в момента в САЩ е война..един кит..ги цапардосал.
    Last edited by supertrader; 06.01.2025, 15:46.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
      Володимир Зеленски заяви, че уважава Илон Мъск (https://r.unian.net/vFtYlUh) и би искал той да бъде колкото се може повече на страната на Украйна.

„Аз го уважавам. На първо място, уважавам самодейците, обичам такива хора. Нищо не е паднало от небето, човекът сам е направил нещо. Аз самият съм работил, знам какво е да се правят пари, да се подбират талантливи хора... и да направиш нещо важно за тези или онези хора“.

Зеленски благодари на Мъск за Starlinks и заяви, че би искал Мъск да дойде в Украйна и „да поговори с хората“.
      Те и англичаните така, но Мъск казал че правителството им било много лошо и САЩ трябвало да го свалят. А обучаваха ВСУ спец. части, пари им дадоха подарък уж назаем и пак угодия няма.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Коментар

• В русия стриктно изпълняват плана на Путлер за 2025 г.:
          • Инфлация
          • Стагфлация
          • Рецесия

Коментар

• Володимир Зеленски заяви, че уважава Илон Мъск (https://r.unian.net/vFtYlUh) и би искал той да бъде колкото се може повече на страната на Украйна.

„Аз го уважавам. На първо място, уважавам самодейците, обичам такива хора. Нищо не е паднало от небето, човекът сам е направил нещо. Аз самият съм работил, знам какво е да се правят пари, да се подбират талантливи хора... и да направиш нещо важно за тези или онези хора“.

Зеленски благодари на Мъск за Starlinks и заяви, че би искал Мъск да дойде в Украйна и „да поговори с хората“.

Коментар

• Русия нахлува в Украина:

https://t.me/uniannet/155417

Коментар

• В момента има пуснат пак вирус - ковид, в Китай има хапчета за него, дават ги дори на кучетата и котките си, на Запад няма нищо, в САЩ цели щати са пламнали и с нищо не ги лекуват. Има лекарство, но Сащ и Европа нямат. Германия си блокира летищата, да ограничат полетите да не влиза вируса при тях от САЩ.
                Last edited by supertrader; 06.01.2025, 14:53.
                D.Y.F-091066

Коментар

• И Украйна има дълг на стойност колкото 440 такива фабрики. По добре да обявят дефолт, да разпуснат държавата и да създадат нова с ново име, правено е - Хазария. Сега могат да измислят друго име, на каквото остане от нея. Между другото огромна войска в Курска област върви срещу тях, дано успеят да избягат баламурниците славни.
                  Last edited by supertrader; 06.01.2025, 14:44.
                  D.Y.F-091066

Коментар

• barbaron, вече били с 220 милиарда дълг, знаеш ли колко е бил преди 10 години - 75 милиарда. Луда работа, предните за 25 години са направили дълг 75 милиарда, тези за 10 години 145 милиарда..В Китай завод за електромобили на тази фирма която прави смартфони - Ксяо ми им е излязъл половин милиард долара. 145 милиарда са страшно много пари.
                    https://www.mi.com/global/discover/a...enatomitra.com
                    https://www.youtube.com/watch?v=PI3cI9GHPPw , фабриката какво представлява
                    Тези няма да произвеждат коли, те са ориентирани към производство на фабрики за коли. Купуваш си фабрика и правиш коли където искаш, сигурно и материали ще доставят. Електрическата инсталация не може да и се ремонтира на тази кола без лазерна установка, проводниците са алуминиеви всичките.
                    Last edited by supertrader; 06.01.2025, 14:30.
                    D.Y.F-091066

Коментар

• Volodymyr Zelenskyy: Ukraine, War, Peace, Putin, Trump, NATO, and Freedom
                      Lex Fridman Podcast

Това е транскрипция на подкаст #456 на Лекс Фридман с Владимир Зеленски.
                      https://lexfridman.com/volodymyr-zelenskyy-transcript
                      Времевите маркери в транскрипта са връзки, които могат да се кликнат и да ви отведат директно до съответния момент в основния видеоклип. Моля, имайте предвид, че транскрипцията е изготвена от хора и може да съдържа грешки.
                      Гледайте пълната версия на подкаста в YouTube
                      https://www.youtube.com/watch?v=u321m25rKXc

-------------------------------------------------------
                      Встъпителни думи от Lex - Лекс Фридман

(00:05:49) Говорихме на смесица от езици, като непрекъснато превключвахме от украински на руски и на английски.
                      Предоставяме субтитри и озвучаване на английски, украински и руски език, така че можете да слушате или версия само на един език, или оригиналната версия на смесен език със субтитри на предпочитания от вас език. По подразбиране е избран английски език с дублаж.

(00:06:58) Има думи, които, когато са изречени в правилната последователност и в правилното време, могат да разтърсят света и да обърнат хода на историята. Те могат да започнат и да сложат край на войните. Великите лидери могат да намерят тези думи, а великите преводачи могат да помогнат на тези думи да отекнат в покрайнините на разделената цивилизация. От друга страна, позволете ми да кажа, че президентът Зеленски е наистина забележителна личност и историческа фигура. Казвам това като човек, който дълбоко разбира геополитическата сложност и историята на региона. Аз съм от този регион. Родителите ми са родени в Украйна, в Киев и Харков, двамата ми дядовци също. Аз съм роден в Таджикистан и известно време живях там, след това в Киев, след това в Москва, след това в Съединените щати, и макар че съм вече почти 30 години и до деня на смъртта си, съм горд американец. Семейните ми корени са дълбоко в почвата на народите, които съставляваха Съветския съюз, включително Украйна, Русия, Беларус и Таджикистан.

(00:08:13) Запознах се и разговарях в продължение на часове с членове на екипа на президента и с близки до него хора. От 2022 г. насам разговарях със стотици украинци, включително войници, цивилни, политици, артисти, религиозни водачи, журналисти, икономисти, историци и технолози. Изслушах стотици часове предавания, които както подкрепят, така и критикуват президента в Украйна, в Русия и в Съединените щати. Прочетох безброй книги за тази война и дългата историческа дъга, довела до нея. Наложи се да препоръчам две в момента, бих казал „Руско-украинската война“ от Сергей Плохи и „Шоуменът“ от Саймън Шустер, която е добра лична задкулисна биография на президента, фокусирана върху 2022 г., но има още много, много други. Ето защо спокойно мога да кажа, че той е един наистина изключителен и забележителен човек. За мен беше чест и удоволствие да разговарям с него на микрофона и извън него.

(00:09:18) Вярно е, че планирам да пътувам до Москва и да разговарям с президента Владимир Путин и се надявам да се върна в Киев, както каза президентът Зеленски, това беше първата от многото ни срещи. Във всички тези случаи се стремя да дам своя малък принос за постигане на мир. И правейки всичко това, съм дълбоко благодарен за доверието, което ми оказаха хората от всички страни. За хората, които ме нападат, понякога лъжат за мен, за критиците по трибуните, които скандират последните лозунги на машината за масова истерия като овцете във Фермата на животните, аз също ви обичам. И ви уверявам, че да очертаеш линиите между доброто и злото на картата на света е много по-лесно, отколкото да видиш тази линия между доброто и злото във всяко човешко същество, включително в теб и в мен. Това е, което се опитвам да правя. Аз съм просто едно човешко същество, което се стреми да открие и да изкара на повърхността човечността в другите, и както вече казах, никакви пари, слава, власт, достъп не могат да купят моето мнение или моята почтеност. Сега, накрая, моля да ми позволите да направя кратък преглед на историята, за да дам предистория на няколко теми, които президентът Зеленски споменава в този разговор.

Препоръчвам разговора си със Серхий Плохи и много други за историята на региона. Но тук ще започна с 1991 г. Когато Украйна обяви своята независимост и Съветският съюз се разпадна. От този момент нататък отношенията между Русия и Украйна се определяха до голяма степен от това дали Украйна се съюзява повече с Русия или със Запада, тоест с Европа, Съединените щати, НАТО и т.н. През 2004 г. с Оранжевата революция прозападният кандидат Виктор Юшченко стана президент. През 2010 г. нещата се обърнаха в обратна посока. Проруски кандидат Виктор Янукович стана президент. Вътрешното напрежение нарасна и през 2013 г. избухнаха протестите на Евромайдана заради решението на Янукович да прекрати преговорите с Европейския съюз в полза на по-тесни връзки с Русия. Това постави началото на верига от важни събития през 2014 г. На политическия фронт Янукович беше свален от власт и избяга в Русия, което доведе до избирането на прозападен президент.

(00:11:45) Освен това през 2014 г. Русия анексира Крим и в района на Донбас в Източна Украйна избухна война, в която загинаха над 14 000 души и която продължи до 2022 г. Когато на 24 февруари 2022 г. руските сили започнаха пълномащабно нахлуване в Украйна. Тогава светът започна наистина да обръща внимание. Сега малко история на мирните преговори. Володимир Зеленски спечели президентския пост през 2019 г. и в този разговор той обсъжда споразуменията за прекратяване на огъня, които сключи с Владимир Путин през 2019 г. Това беше един от многото опити за мир - от двете споразумения от Минск през 2014 г. и 15 г. до поредица от споразумения за прекратяване на огъня през 2018 г., 19 г. и 20 г., като всички те се провалиха частично или изцяло. Всичко това показва колко трудни са преговорите за прекратяване на огъня и за мир, но те не са невъзможни. Винаги си струва да се опитва отново и отново да се намери пътят към мира.

(00:12:55) Смятам, че президентите Зеленски, Путин и Тръмп трябва да се срещнат скоро след 20 януари тази година и да дадат всичко от себе си, за да договорят прекратяване на огъня и гаранции за сигурност, които да проправят пътя към дълготраен мир. В този разговор обсъдихме няколко идеи за това. Както казах, това беше една от основните ми цели тук - да настоявам за мир. Това пътуване до Киев и този разговор бяха наистина специален момент в живота ми. Той е такъв, какъвто никога няма да забравя, така че, за да отразя това, ще кажа още няколко думи и ще отговоря на някои въпроси в самия край, ако искате да слушате, но тук ми позволете да благодаря на всички за подкрепата през годините. Това означава много. Това е подкастът на Лекс Фридман, а сега, скъпи приятели, ето го и президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                        https://x.com/GloOouD/status/1875975168008552472

Докато проследяваме събитията в Курска област, бригадата безпилотни системи „Птици от Маджарско“ унищожава руските нашественици в Донецка област.
                        Много мощни и умели действия от страна на пилотите на FPV дронове, които просто не оставят никакъв шанс на врага.
                        Колко спадна /или пък се е вдигнало, щом почна изяви по индивидуално щение) нивото на Холивуд

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
                          Сутрин с кафето най-обичам да гледам украински дронове мултикукъри
                          https://x.com/GloOouD/status/1875975168008552472

Докато проследяваме събитията в Курска област, бригадата безпилотни системи „Птици от Маджарско“ унищожава руските нашественици в Донецка област.
                          Много мощни и умели действия от страна на пилотите на FPV дронове, които просто не оставят никакъв шанс на врага.

Коментар

И 4 милярда да им дават,като няма да се върнеш жив,защо са ти.
                            А и тези руснаци които се водят безследно изчезнали ,разбирай я свършили в дебелото черво на някое прасе,я раздробени на съставните си атоми ,доколкото знам не им изплащат нищо
                            Тия 40000 долара ти се превеждат при самото подписване( още докато си жив и преди да си отишъл на фронтовата линия) след една седмица като те утрепат има втора премия наречена " гробови пари" тях трябва да ги вземе жена ти или роднините, тук вече идва номера с безследно изчезналите- за да не плащат въпросната втора премия. С две думи свършиха " освободителите" оценяващи си живота на 20000 долара и сега подобрената оферта е за тези оценяващи си живота на 40000 долара

Коментар

И 4 милярда да им дават,като няма да се върнеш жив,защо са ти.
                              А и тези руснаци които се водят безследно изчезнали ,разбирай я свършили в дебелото черво на някое прасе,я раздробени на съставните си атоми ,доколкото знам не им изплащат нищо
                              препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
                                "Бих искал да присъствам на инаугурацията на Тръмп, но не съм поканен, заяви украинският президент"
                                Типичен протокол
                                • По традиция чуждестранните лидери не се канят на встъпването в длъжност на президента на САЩ. Списъкът с гостите обикновено се определя от бъдещата администрация и е необичайно да присъстват много чуждестранни високопоставени лица.
                                Все още няма официално решение
                                • Тръмп все още не е взел официално решение относно поканата към Зеленски. Когато беше попитан за това, Тръмп заяви: "Не знам, че той няма да бъде на встъпването в длъжност. Искам да кажа, че наистина не съм говорил с него за това". Това предполага, че въпросът все още не е сериозно обмислен или обсъден.
                                Отворен за възможността
                                • Въпреки че не е отправил официална покана, Тръмп е изразил готовност към присъствието на Зеленски. Той заяви: "Но ако той иска да дойде, бих искал да го поканя. Не съм го канил, не". Това показва, че макар да няма официална покана, Тръмп не се противопоставя на присъствието на Зеленски.

Коментар

Working...
                                X