Първоначално изпратено от Грую Груев
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
Да и една от точките на устава е Върховенството на закона,значи търси кой да е закон на държава на НАТО да е прегазен, че да воюва. виждам усещаш вече слабостта в тезите си
и за гръмването и отговорността също не си прав, поне от почти 30 години:
Чл. 12. ....
(3) Няма превишаване пределите на неизбежната отбрана, ако нападението е извършено чрез проникване с насилие или с взлом в жилище.Знаеш, че винаги уважавам хората със собствено мнение и особено тези, които наистина държат на него - ти си се доказал и в двете посоки! Здраве и успехи желая и дано се случи на твоето - аз лично нямам нищо против да видя една смачкана и на колене Русия!
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агро Разгледай мнение
Никой руски диктатор никога не е искал руският народ да благоденства!
Защо?
От векове тайното оръжие на раша е да отлежда нещастни, отчаяни, необразовани, диви и облъчени ватници! Тези нещастници са били винаги в основата на руските бойни успехи- за Родину, за Матушка нещастниците биват убивани с милиони!
За да бъдат на това ниво е нужно да се държат на границата на бедността.
Не че пари няма, както виждаме има и то много. Просто ако им вдигнат стандарта ще загубят най-доброто си оръжие!Нашата икономика е конкурентоспособна, т.к.ни е евтина работната сила.Те ни лъжат че нимплащат, ние гимлъжем, че работим.
Коментар
-
dmm, навсякъде има редкоземни елементи, но се извличат само там къде има голям добив на суровини и преработка - рафиниране, а в Украйна няма.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
НАТО няма собствени закони, защото не е държаваИма устав. Влизането с взлом е друга бира - и да го гръмнеш, пак ще носиш наказателна отговорност, защото си превишил правата на незибежна самоотбрана - дълга и широка е...
и за гръмването и отговорността също не си прав, поне от почти 30 години:
Чл. 12. ....
(3) Няма превишаване пределите на неизбежната отбрана, ако нападението е извършено чрез проникване с насилие или с взлом в жилище.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Тръмп потвърди, че САЩ искат изселване на цялото население на Газа
Актуално
02.02.2025
Автор:Обективно
Правителството на САЩ възнамерява да улесни насилственото разселване на палестинското население в Газа. Това потвърди президентът Доналд Тръмп, когато отговаряше на въпроси на журналисти в Белия дом.
Въпросът на британския журналист Дани Кемп, кореспондент на информационната агенция „Франс Прес“, е класически пример за медийно нормализиране на военни престъпления.
Кемп отбеляза, че египетският президент и йорданският крал са заявили, че няма да приемат на своя територия разселените хора от Газа, както предложи Тръмп. „Има ли нещо, което можете да направите, за да ги принудите да направят това?“, попита Кемп. „Имам предвид мита срещу тези страни, например?“, добави журналистът.
Тръмп отговари: „Те ще го направят. Те ще го направят. Ние правим много неща за тях и те ще го направят“. Това, което Кемп има предвид, е насилствено разселване, което е сериозно военно престъпление. Това е етническо прочистване. Престъпността на това деяние дори не е спомената във въпроса му. Вместо това той предполага, че Тръмп може да започне икономическа война срещу две арабски държави, за да ги принуди да бъдат съучастници в сериозно военно престъпление.
Коментар
-
Украине чисто конкретно сказали, чем будет расплачиваться.
ВАШИНГТОН, 3 фев – РИА Новости. США ожидают от Украины предоставления гарантий по поставкам редкоземельных металлов в обмен на оказываемую Вашингтоном финансовую и военную помощь, заявил в понедельник американский президент Дональд Трамп.
"Мы рассчитываем заключить сделку с ними... Я хочу иметь гарантии по редкоземельным металлам, и они готовы их предоставить", – сказал Трамп журналистам, выступая в Овальном кабинете,
При этом он подчеркнул, что Вашингтон также требует от Европы увеличить объемы финансирования поддержки Украины, чтобы "уравнять" их с вложениями США.
"Мы вложили в помощь Украине почти на 200 миллиардов долларов больше, чем Европа. Они должны платить хотя бы столько же, а на самом деле – намного больше", – добавил американский лидер.
Ранее администрация Трампа уже поднимала вопрос о необходимости пересмотра условий западной поддержки Киева, указывая на несоразмерный вклад США по сравнению с европейскими союзниками.
https://ria.ru/20250203/tramp-1997192062.html
Трампу еще только предстоит узнать, каковы гарантии по сделкам с самостийными клоунами.И перед тем, как заключать сделку - уточнить бы ему, ковбою с глобусом Америки, на какой именно части бывшей Украины расположены эти самые месторождения, с которых ему гарантируют поставки.
А Украине - узнать, сколько грамм, к примеру, неодима стОит один могилизованный тутхозяин.
Коментар
-
mirodes, от други неща които не вървят заради войната сме загубили 10 пъти повече. Това което се говори - енергоносителите били най големия бизнес, оръжието и наркотиците също, не е вярно. Най големия бизнес е индустрията, която произвежда продукти и за ежедневна употреба и за дългосрочна и между тях се откроява строителството било на сгради, инфраструктура или индустриални обекти. Този военен завод произвеждаше оръжие което се изнася за страни в които не се използва и няма въоръжен конфликт за 1.7 милиарда долара на година, а тогава долари имаше друга стойност. Сега едва и почти за милиард, а от това че са ни взети тези пазари от 30 години сме ги преотстъпили доброволно, колко милиарда сме загубили ? Не ми разправяй че с тези ще спечелиш, ще бъдеш продаден и изяден.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
България е САМО на изгода от тая подкрепа за Украйна. Дадохме някакви непотребни и ръждясали бетеери, о продаваме оръжия за милиарди, които отиват в Украйна. ПРОДАВАМЕ,а не подаряваме.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
НАТО няма собствени закони, защото не е държаваИма устав. Влизането с взлом е друга бира - и да го гръмнеш, пак ще носиш наказателна отговорност, защото си превишил правата на незибежна самоотбрана - дълга и широка е.
Виж, аз не споря изобщо, че путлерчо е агресор, само ти казвам, че не ми пука за Украйна повече отколкото за Сърбославия през 1999 (идентични казуси) и не искам да се наливат пари в тази каца без дъно, защото украинците са същите орки като съсдеите им. Моята позиция е като на Турция - да, оръжие за Украйна - ама разбира се, щом си плашат. Да, храни, нефтопродукти и т,н. - разбира се, щом си плащат. Да гласуваме някакви безсмислени резолюции - разбира се, това е морално. Но санкции - не, ако са в наш ущърб. Забарана за туристи - категорично не и бизнес ас южуъл. Това е
- 2 Харесвания
Коментар
-
не е от 80, а от 35 с разпада на другия блок. И не е от морална гледна точка, а заради личните си интереси и един петрол (основно) - нека не ги превъзнасяме. САЩ си играят отлично картите и аз им се възхищавам от тази гледна точка, но са силно морално укорими и не са изобщо жели (и в преки смисъл)
И за никакъв нефт не става въпрос-нито в Афганистан, нито в Сирия, нито в Корея и Виетнам има нефт.В Ирак и Либия има нефт ,ама американците не придобили права върху тоя нефт.А дали са желани САЩ е въпрос на гледна точка-в зависимост на коя от страните в конфликта застанат. Лъжата, че всички мразели американците е руска опорка и нашите копейки я повтарят.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
САЩ от 80 години играят ролята на световен полицай. Дали е справедливо или не е въпрос на гледна точка. Но те НИКОГА не са го правили, за да завладяват чужди територии както го прави Русия. Нито в Югославия, нито в Ирак, нито в Либия, нито в Афганистан, нито в Сирия имаха някаква изгода. Правят го от морална гледна точка. Изобщо не може да се сравнява с Русия, която напада чужди държави заради собствена изгода.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
Най-веселото е, че за жилище при взлом тоя член си е в сила.
като мисля излезе и тълкувание, че дори хотелска стая е жилище!
И като си засравнявал путлер с НАТО, то айде драсни два реда НАТО кои собствени закони е прегазило в тия си действия.
щото забравяш, ама да напомним:
По законите на Русия путлерчо е престъпник за доживотна, та не ми пробутвай "жилищни" казуси
Просто е кат фасул - който първи тръгне да убива - губи правата си!
затова е и голямото тръшкане кой е обявен за Агресор.
и Русия вече е обявена за агресор - така че всякви вопли, "ама шо тия ги бият" са смешни.Има устав. Влизането с взлом е друга бира - и да го гръмнеш, пак ще носиш наказателна отговорност, защото си превишил правата на незибежна самоотбрана - дълга и широка е.
Виж, аз не споря изобщо, че путлерчо е агресор, само ти казвам, че не ми пука за Украйна повече отколкото за Сърбославия през 1999 (идентични казуси) и не искам да се наливат пари в тази каца без дъно, защото украинците са същите орки като съсдеите им. Моята позиция е като на Турция - да, оръжие за Украйна - ама разбира се, щом си плашат. Да, храни, нефтопродукти и т,н. - разбира се, щом си плащат. Да гласуваме някакви безсмислени резолюции - разбира се, това е морално. Но санкции - не, ако са в наш ущърб. Забарана за туристи - категорично не и бизнес ас южуъл. Това еNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Не, старая се да съм обективен - знаеш ми мнението (а може и да не го знаеш) - бях готов да ходя доброволец срещу шибаните шумадийци, но това не отменя правната незаконосъобразност на тяхното бомбене. За Украйна не ми пука, а Русия искрено я мразя, но не мога да открия разлики между двете (реално), а и не откирвам особено разлики между Югославия през 1999 и сво-то през 2022 - един голям решил да ошамари един малък. Що? Ми щото може - и на мен какво следва да ми пука, като не са ми от "семейството", т.е. не са в ЕС или НАТО?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение.. И още по-веселото - може би знаеш, че в нашият НК едно врме имаше един член, който после го отмениха, че ако ти влезе някой в имота, можеш да го убиеш без правни последици. ..
като мисля излезе и тълкувание, че дори хотелска стая е жилище!
И като си засравнявал путлер с НАТО, то айде драсни два реда НАТО кои собствени закони е прегазило в тия си действия.
щото забравяш, ама да напомним:
По законите на Русия путлерчо е престъпник за доживотна, та не ми пробутвай "жилищни" казуси
Просто е кат фасул - който първи тръгне да убива - губи правата си!
затова е и голямото тръшкане кой е обявен за Агресор.
и Русия вече е обявена за агресор - така че всякви вопли, "ама шо тия ги бият" са смешни.Last edited by satz; 04.02.2025, 13:09.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар