IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mitaka7 Разгледай мнение

Цяло чудо ще е Русия да спечели нещо от войната без намесата на Запада.
    Имаш предвид онези държави които са срещу русия нали, защото засега руснаците печелят срещу тази коалиция

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Не знам колко е стар файтъра, но не ме интересува. Относно заплатите трябва да питаш чорбаджията на уазките не мен, иначе аз трябва да те питам защо улицата ми е разбира и е като в бахмут
      Да ви го повторим - Във военно време/положение/операция основен завод правещ масовите превозни средства - не му плащат заплати.... само малоумен може да мисли че това е нормално

ето още събрани противоречия на смотаняците

да цитираме вагнеровеца: "Върви унищожение на руския народ" ... това баш човека къде превзема Бахмут
      а предишния който взе в 2014 Славянск и Краматорск с НУЛА танкове - отдавна нарича дърия джуджак - престъпник и предател на Русия,

нооо стичкайте очички и плувайте - не е риба

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Бедни човече, ТИ САМИЯТ, си неадекватен в преценките си и истински клеветник. Хващал съм те лично.
        Я ми кажи, сам, на кого какво си "дал"? И знаеш ли, какво се иска, за да се победи във война с Русия? Тя би могла да отстъпи дори до границите си (за прегрупиране и само в краен случай, за да стегне ново настъпление) но, с какви хора, ще навлязат укропитеците? И докъде? Че те, вече реално са вече с близо милион само мъже назад - да не говорим за срутената икономика - а, какво ще ядат? Децата си ли ще пратят на фронта да мрат за кефа на напушения Зе Шмъркаленски?
        Пишеш глупости. Кой го знаеше Зеленски преди войната? И какво ни беше мнението за Русия във военно отношение? Цяло чудо ще е Русия да спечели нещо от войната без намесата на Запада.

Коментар

• Искате ли да ви намеря видеа какво се случва наистина в Баймут и въобще на линията на съприкосновение там. Извевадата ще е тотална, няма нико общо с лъскавите посещения на Зе и блясъка на Кремъл. Хората си събират парташите и се прибират у дома, пари нямало и храната дори били като за хора които няма да ги бъде. Това нещо е и от двете страни.
          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
            Следователно 20 броя "Герани" са се самозапалили

нещо в Путлеристан взели да си обясняват колко бил стар F16

Ама нещо не мъцкате защо в УАЗ няма заплати... тия трябва да са заринати с поръчки... ВСЕ ПО ПЛАНУ!!!
            Не знам колко е стар файтъра, но не ме интересува. Относно заплатите трябва да питаш чорбаджията на уазките не мен, иначе аз трябва да те питам защо улицата ми е разбира и е като в бахмут

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
              ,,,. Какво е станало пак в киев- май патриота никакъв го е нямало и тази нощ, пак руснаците са онождали хохлите
              Следователно 20 броя "Герани" са се самозапалили

нещо в Путлеристан взели да си обясняват колко бил стар F16

Ама нещо не мъцкате защо в УАЗ няма заплати... тия трябва да са заринати с поръчки... ВСЕ ПО ПЛАНУ!!!

Коментар

• mitaka7, ще ги получим но няма производство в момента такова че да е скоро. Тя тази компания прави много неща - изтребители, хаймарси, пво установки също, ракетките за тях..
                D.Y.F-091066

Коментар

• САЩ искат да изпратят колкото е възможно повече руски мъже у дома в ковчези без оглед на украинските жертви

Автор: Мика Медоукрофт, theamericanconservative.com Следвайте "Гласове" в Телеграм

Морализаторството и високомерието ни доведоха по-близо до ядрена война, отколкото сме били преди едно поколение

Ако новините за войната в Украйна ви се струват редки, повтарящи се и напоследък дори малко скучни, не сте сами. От присъщата за средностатистическия американец тукашна гледна точка – тоест много висока, абстрактна и политизирана перспектива – много малко неща в тази война са се променили или дават вид, че ще се променят.

В действителност, както редовните читатели на American Conservative вече знаят, много малко значителни факти са се променили от началото на конфликта. Войната беше неизбежно предсказуема и предсказана. Инвазията и санкциите в отговор значително отделиха европейската икономика от Русия и дадоха нов живот на НАТО. Въпреки неочаквано силното представяне на украинските сили и слабото представяне на руските войски, Украйна не може да издържи, да не говорим да започне контраофанзива, без огромни количества американска военна помощ и оперативна подкрепа.

Така че читателите едва ли много ще се изненадат от изключителното есе на Бенджамин Шуорц и Кристофър Лейн, публикувано наскоро в Harper’s Magazine, в което се обяснява защо ние – вие, аз и Америка – сме в Украйна. Но тъй като двамата излагат историята на морализаторското късогледство и крайното високомерие, които ни доведоха по-близо до ядрена война, отколкото сме били през последното поколение, може все пак да бъдете шокирани. Най-сериозните хора, администриращи нашата империя, бяха нечестно груби и – още по-непростимо – глупави. В Америка понятието „разузнавателна общност“ няма значението на нещо като Менса.

Но истински потискаща е липсата на въображение. Шоурц и Лейн разказват за цивилен военен анализатор, който, в лекции пред Пентагона и представители на разузнаването, задава въпроса каква би била реакцията на САЩ „ако Мексико покани Китай да разположи бойни кораби в Акапулко и бомбардировачи в Гуадалахара“. Отговорите са предвидими и подобаващи за подобно явно нарушаване на нашата сфера на влияние и заплаха за сигурността ни. Но когато анализаторът прави връзка между този сценарий и реакцията на Москва на разрастването на НАТО на Изток и американската политика в Украйна, слушателите „останали изненадани, в общи линии признавайки, „По дяволите, никога не съм се замислял в тази светлина какво правим ние в Русия““, споделя анализаторът.

Няма значение, че за вманиачените по Студената война служители на отбраната сложните преговори и взаимни компромиси около Кубинската ракетна криза би трябвало да предлагат малко храна за размисъл, или че мексиканската аналогия е очевидна. Едва през последния месец двама дипломати от кариерата, Дейвид Ръндел, бивш ръководител на мисията в посолството на САЩ в Саудитска Арабия и Майкъл Гфьолер, бивш посланик и член на Съвета по външни отношения, направиха сравнението с Мексико на страниците на Newsweek.

„Класическото изискване за справедлива война включва възможността за победа“, пишат те. „Докато цяло поколение украински мъже измира, тъжната реалност е, че шансовете на Украйна за победа срещу Русия са същите като на Мексико срещу Съединените щати. Проточването на конфликта няма да промени уравнението.“ Ако има желание да се намали кръвопролитието на руско-украинския конфликт, правилното нещо е да се настоява за договорно споразумение и да се спре подхранването на тази изтощителна война чрез доставяне на по-малко, макар и не съвсем, ограничено въоръжение и подкрепа на ограничената човешка сила.

Разбира се, желанието на Америка да изпрати колкото е възможно повече руски мъже у дома в ковчези, без оглед на цената в украински животи, постоянно се подхранва от историята "Русиягейт", за която знаем, че е фалшива. Но на политическо ниво това обяснение е с обърната причинно-следствена връзка. Елитът, олицетворяван от Хилъри Клинтън, е същият, който от години иска да вкара Украйна в сферата на НАТО и да смени режима в Русия. Докладът „Дърам“ изяснява, че обвиненията срещу тогавашния кандидат Доналд Тръмп в заговор с Русия са били част от операция, инициирана от кампанията на Клинтън, за да предотвратят избирането на Тръмп за президент, която беше улеснена и подпомогната от служители на официалната национална сигурност. Администрацията на Тръмп представляваше четиригодишна пауза в дългия план за изолиране на Русия и Владимир Путин, но по отношение на пропагандирането на този конфликт пред американския народ тези години не бяха изгубени.

Който има уши да слуша, нека слуша, но аз не очаквам много в това отношение. Точно както важната динамика в тази война остава в голяма степен непроменена от ранните седмици на конфликта, така и политическата ситуация е видима за онези, които имат очи да виждат, след като Досието "Стийл" за "Русиягейт" стана за първи път обществено достояние. Всъщност желанието на външнополитическия елит да използва Украйна като оръжие срещу режима на Путин и срещу независимостта на Европа беше очевидно много преди това. Ако хората все още не са видели това, настоящата война и докладът „Дърам“ едва ли ще отворят очите им.

В този случай, както предлага Матей в двайсета глава от евангелието си, може би трябва на драго сърце да дадем денарий дори и на тези последните, а аз ще се радвам да видя, че някой е променил мнението си след събитията от последната седмица и година. Големият грях на реалистичната десница е да казва „Аз ви казах“ и да трепери за признанието на останалите консерватори, когато вместо това биха могли да кажат „добре дошли“ и да насочат огъня си към либералните интернационалисти, които искат да ни откажат от пътя към мира.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                    Евро-?ейските слуги пак прекарани от господарите им

Индулгенция за Бочко. Плати си авансово, за да не влезе зад решетките. Ей ги на, Кирчо и Кокорчо не гласуваха за втората партида и сега ще гледат политиката през крив макарон.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                      Евро-?ейските слуги пак прекарани от господарите им

Е туй де. Ясно е, няма да се возим на летящи прахосмукачки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение

Бре КЛЕВЕТНИК,как да унижи човек да не постваш тъпотии
                        Украйна ще победи
                        Цената е същата както Ние по време 1876-1879 сме дали
                        Бедни човече, ТИ САМИЯТ, си неадекватен в преценките си и истински клеветник. Хващал съм те лично.
                        Я ми кажи, сам, на кого какво си "дал"? И знаеш ли, какво се иска, за да се победи във война с Русия? Тя би могла да отстъпи дори до границите си (за прегрупиране и само в краен случай, за да стегне ново настъпление) но, с какви хора, ще навлязат укропитеците? И докъде? Че те, вече реално са вече с близо милион само мъже назад - да не говорим за срутената икономика - а, какво ще ядат? Децата си ли ще пратят на фронта да мрат за кефа на напушения Зе Шмъркаленски?

Коментар

• Евро-?ейските слуги пак прекарани от господарите им

( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• А тези ф16 струват милиарди, милиарди и никой не ги е платил за да има какво да подарява на Украйна. Всеки има нужда от такива подаръци. Никакво ВСУ няма, едни наемници които биха могли да си изберат едно друго има и може и само ВС някакви.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• В САЩ съвсем ясно вече много хора казват, че на Украйна повече няма да се дава. Сега има проблем държавата да си посрещне разходите и парите които не достигат са малко повече от дребната сума която похарчиха по Украйна. Забравете че американците ще подаряват и ще плащат вечно, нещо за лендлийза да сте чели някой там да е писал скоро, да е казал някой че той ще продължава ?
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Gerasim_Burgaski, клеветник ти с кое от двете самолетчета си , това по близкото към камерата ли. Защо не си го караш и да не се мъчим да познаем кой ще победи. Много отдавна съм ви казал че победител няма да има, ще има само загубили. Защо ? - Така трябва !
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X