IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

Не могат да ти се отрекат някои Макиавелистки способности. Например формулировката на баса е такава, че относително трудно ще го загубиш. Но тази формулировка не е коректна, защото Украйна не е във войната с някакви цели за разлика от Русия. Русия има(ше) поставени политически и военни цели, а Украйна има за задача просто да оцелее в границите си.

Официално на 24 февраля 2022 г. Русия започна "СВО", чиито задачи бяха демилитаризация и денацификация на Украйна (цитат по Путлер), а фактически целта беше падане на Киев, преврат и присъединяване на Украйна в състава на Руската Федерация. Давам ти контрабас (хубава дума, нали ) - аз казвам, че на 20.06.2024 г. ЗСУ ще разполага с повече единици изтребители от 24.02.2022 г., т.е. не само няма да е демилитаризирана, а ще бъде свръх-милитаризирана. Навит ли си? Защото знам, че няма да се хванеш на бас, че Украйна ще бъде в състава на РФ на същата дата (каквито всъщност си бяха целите). Ето, и аз съм ларж и ти давам реалистична опция, да видим топките

Кой какво счита е от второстепенно значение, когато има международно утвърдени граници. Няма държава в света с изцяло "чист" и единен генофонд. По твоята логика Турция, която е упражнявала власт по нашите земи, може да предявява претенции към тях. Още повече, че има и доста турски генофонд наоколо. Няма да си ги дадем земите без бой предполагам, макар че като гледам социалките вече не всеки трети, а всеки втори четник ще бъде предател. На част от тези съмнителни четници им се привиждат "ембъсита", които плащат басове по форуми... Много се надявам да не се подхлъзнеш по тази плоскост, но трябва да поемеш подадената ръка. Обаче ако искаш да си надуваш егото и да "печелиш" очевидно загубени спорове, твоя воля.
    Тошко Заплатаджията,
    оценителчето пишман инвеститор....... смех

Коментар

• Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение

Какво би станало ако РФ бе оставила съседите си на мира и беше започнала да излива огромните си ресурси към икономическо развитие вместо замъци на олигарси?
      Русия огромни ресурси просто няма ! Колко замъци има в Русия и колко в САЩ ? Русия има ресурси колкото за себе си. Изнасят бензин а за тях няма, изнасят газ а за тях няма, изнасят метали а за тях няма. Имат много силна фундаментална наука, тези които се занимават с това там една думичка като им кажеш и веднага ще разберат за какво става въпрос, на западняците им пробиваш дупка в главите и им наливаш и като схванат нещо отиват в Азия да го поръчат да им го направят.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
        Като чета форума на тази тема и отчитам 2 основни фактора:
        - пожелателното мислене е издигнато в култ
        - позицията на форумците, които не са платени, ...

И за да не си хабя времето в спор, но пък от друга страна да докажа, че съм прав - тезата ми е, че няма абсолютно никакъв шанс за загуба на войната от орки 1.

...тънката разлика е, че нито САЩ тогава, нито СССР са считали, както сега другарят Путлер Украйна за своя земя, анселена с руснаци (в което има и много голяма историческа истина - да не я отричаме).

...но нали съм ларж, давам възможност на всеки желаещ да сключим нов, че считано до 20.06.2024 Украйна няма да се върне в границите си от 2014 година с Крим наш и Донбас - пак наш. На 200 кинта, ако има желаещи. Другото е ляляне и пожелателно мислене - да видим колко народ има топки - може пък от ембъсито да покрият част от загубата, за добра кауза е

Не могат да ти се отрекат някои Макиавелистки способности. Например формулировката на баса е такава, че относително трудно ще го загубиш. Но тази формулировка не е коректна, защото Украйна не е във войната с някакви цели за разлика от Русия. Русия има(ше) поставени политически и военни цели, а Украйна има за задача просто да оцелее в границите си.

Официално на 24 февраля 2022 г. Русия започна "СВО", чиито задачи бяха демилитаризация и денацификация на Украйна (цитат по Путлер), а фактически целта беше падане на Киев, преврат и присъединяване на Украйна в състава на Руската Федерация. Давам ти контрабас (хубава дума, нали ) - аз казвам, че на 20.06.2024 г. ЗСУ ще разполага с повече единици изтребители от 24.02.2022 г., т.е. не само няма да е демилитаризирана, а ще бъде свръх-милитаризирана. Навит ли си? Защото знам, че няма да се хванеш на бас, че Украйна ще бъде в състава на РФ на същата дата (каквито всъщност си бяха целите). Ето, и аз съм ларж и ти давам реалистична опция, да видим топките

Кой какво счита е от второстепенно значение, когато има международно утвърдени граници. Няма държава в света с изцяло "чист" и единен генофонд. По твоята логика Турция, която е упражнявала власт по нашите земи, може да предявява претенции към тях. Още повече, че има и доста турски генофонд наоколо. Няма да си ги дадем земите без бой предполагам, макар че като гледам социалките вече не всеки трети, а всеки втори четник ще бъде предател. На част от тези съмнителни четници им се привиждат "ембъсита", които плащат басове по форуми... Много се надявам да не се подхлъзнеш по тази плоскост, но трябва да поемеш подадената ръка. Обаче ако искаш да си надуваш егото и да "печелиш" очевидно загубени спорове, твоя воля.

Коментар

• В момента оръжието с което ги атакуват основно и което им създава трудности е открито в Русия и откраднато от нея.
          D.Y.F-091066

Коментар

• Какво би станало ако РФ бе оставила съседите си на мира и беше започнала да излива огромните си ресурси към икономическо развитие вместо замъци на олигарси?

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              Уж арестуват някакви хора продали технологията на Кинжал на Китай, да знаят други хора ако продават руски военни технологии какво ги чака. Това е цялата работа. Те могат и да се направят че всичко е менте и нямат, да не ги атакуват да им крадат технологиите. Те имат такава технология която когато откриват нещото толкова силно се изплашват че щом те са го открили ще се открие и от други и тогава унищонието на Света е неизбежно. Ама Запада е безумно прост и алчен, направиха им тази олигархия, накараха ги олитата им да крадат и изнасят и да трупат уж пари в западни банки, сега им спретнаха този национализъм - фашизъм, внушиха им че са силни и за конвенционална война за да ги хванат на въдичката. Запада от алчност ще се затрие !
              ЕС готви финансов пакет за Украйна на стойност десетки милиарди евро
              Европейският съюз е готов да предложи пакет от финансова помощ в размер на около 50 млрд. евро в подкрепа на Украйна, която започна решителна контраофанзива за връщане на териториите си от Русия. Новината съобщи Bloomberg, позовавайки се на свои източници. Според запознати с плана предложението на Европейската комисия ще помогне за финансирането на текущите разходи на украинското правителство и за изплащането на спешни средства за възстановяване.
              За увеличаващата се активност на руската армия в Донецка и Луганска област предупреди зам.-министърът на отбраната Анна Маляр. Украинс... Прочети повече Пакетът, който все още подлежи на промени, преди да бъде оповестен публично, ще бъде обявен във вторник преди конференцията в Лондон тази седмица, на която донорите на Киев ще обсъждат начините за възстановяване на страната, а украинските представители ще търсят участие на частния сектор, пише Bloomberg. На двудневна среща, която започва в Лондон в сряда и на която Украйна и Великобритания са съорганизатори, политици и финансисти ще обсъдят проблемите на нападнатата страна с краткосрочното финансиране, ще разгледат и дългосрочните усилия за възстановяване. Световната банка изчислява, че възстановяването на Украйна ще струва 411 милиарда долара, което е три пъти повече от брутния вътрешен продукт на страната. След нахлуването на Русия през февруари 2022 г. външните спонсори са налели 59 млрд. долара в Украйна за финансиране на нуждите ѝ. Междувременно Киев се надява на солидна начална вноска, за да може страната да започне съвземането си: Украйна търси 40 милиарда долара за "Зелен план Маршал"

Коментар

• Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение

Създателите на Кинжала (междувременно преименуван от РУСКИ военни блогъри на “Кинжалкий”) били арестувани за държавна измяна и ги чака доживотна изправителна колония и/или разстрел.
                След всички цветни анимации, фукни и биене в гърдите на ботоксовия Наполеончо, Кунжалът му се оказа безсилен срещу американско ПВО от 70-те, на близо 50 години…
                Уж арестуват някакви хора продали технологията на Кинжал на Китай, да знаят други хора ако продават руски военни технологии какво ги чака. Това е цялата работа. Те могат и да се направят че всичко е менте и нямат, да не ги атакуват да им крадат технологиите. Те имат такава технология която когато откриват нещото толкова силно се изплашват че щом те са го открили ще се открие и от други и тогава унищонието на Света е неизбежно. Ама Запада е безумно прост и алчен, направиха им тази олигархия, накараха ги олитата им да крадат и изнасят и да трупат уж пари в западни банки, сега им спретнаха този национализъм - фашизъм, внушиха им че са силни и за конвенционална война за да ги хванат на въдичката. Запада от алчност ще се затрие !
                D.Y.F-091066

Коментар

- позицията на форумците, които не са платени, за платените е ясно, е тип тази на севернофиромците спрямо България - ти им вадиш историческата истина и политическата реалност, те ти викат, че такова животно нямало и техният случай бил уникален.

И за да не си хабя времето в спор, но пък от друга страна да докажа, че съм прав - тезата ми е, че няма абсолютно никакъв шанс за загуба на войната от орки 1.
                  Знаеш кои са единствените две сигурни неща.
                  Когато купуваше БРЕФ през 2021г. беше сигурен, че лихвите ще останат нулеви дълго време.

Известно е мнението ти, че всички са маскари - и агресорът-реваншист, и бранещите земята си...на един кантар.
                  Русия вече изгуби страшно много. Нещата не се измерват само в пари и територия.
                  Изгуби хора и Доверие, заради болните амбиции на най-големите русофоби - тези в Кремъл.

Коментар

Gerasim_Burgaskiq, какво като е в Украйна, Пейтриът е с ниска скорост вече на ракетите пак3 са бавни - 5к км.ч. , а бързите ракети с които могат да ударят примерно Варшава са с 12к.. и в последната част когато поразява скоростта е 24к..Какво ще направиш с този Пейтриът - точно едно голямо нищо. Зенитната ракета трябва да е със скрост 50к.
                    Очень смелое заявление, товарищ, очень смелое.
                    Само ще ти припомня, че дори руски z-коментатори бият отдавна тревога, че в Украйна е плашещо голям процент от руската армия. Толкова голям, че чак границите са несигурни. Както и показаха събитията в Белгородска област. А границите не са само с Украйна, ами и с уж приятелски Китай
                    В някои области войниците са 25% от довоенната численост. И съвсем отделен въпрос е с какво качество са.

Коментар

Като чета форума на тази тема и отчитам 2 основни фактора...
                      Руските орки вършат зверства в Украйна, но тъй като Украйна вероятно няма да си върне всички земи до 20.06.2024 (нищо, че вече си върна половината...), най-добре да се снишим и да си траем. Иначе потоп, де го чакаме година и половина, ама що не иде и аз не знам. Ако пък нещо ме оборите, кажете за Афганистан. Всъщност знам какво ще кажете за него така, че аз ще ви кажа. Нещо за Африка? Що мълчите? Аз по принцип съм неутрален, ама посолствата, евроджендърите, соросоидите и гадната Македония, де Русия всъщност я направи Македония не мога да ги понасям. Затова да се кротнем и да си въртим търговийката с Русия. Украйна е по-малка от нея и няма смисъл да я подкрепяме. Всъщност няма смисъл да подкрепяме всички по-малки от Русия държави. Ма то като се замисля, тя Русия е най-голяма, затова по-добре да се снишим в мишата си дупка и без това от нас нищо не зависи. Ако не ме разбирате ще се върна след седмица да претопля същата манджа за пореден път.

Те така изтъркано звучиш Груйче. Ама сигурно е защото от посолствата ми го говорят, но нищо не каза за наглото поведение на Мутрофанчето от едно друго посолство
                      Last edited by GiRo; 20.06.2023, 15:02.
                      Не е препоръка за каквото и да било.

Коментар

• Gerasim_Burgaskiq, какво като е в Украйна, Пейтриът е с ниска скорост вече на ракетите пак3 са бавни - 5к км.ч. , а бързите ракети с които могат да ударят примерно Варшава са с 12к.. и в последната част когато поразява скоростта е 24к..Какво ще направиш с този Пейтриът - точно едно голямо нищо. Зенитната ракета трябва да е със скрост 50к.
                        D.Y.F-091066

Коментар

И за да не си хабя времето в спор, но пък от друга страна да докажа, че съм прав - тезата ми е, че няма абсолютно никакъв шанс за загуба на войната от орки 1. Да, знам - сега ще се явите с лафовете за войната във Виетнам или Афганистан - тънката разлика е, че нито САЩ тогава, нито СССР са считали, както сега другарят Путлер Украйна за своя земя, анселена с руснаци (в което има и много голяма историческа истина - да не я отричаме).
                          Драмата е, че другарат Путлер приема за своя земя територията между Владивосток, Ашхабад, Ереван, Подгорица, Варшава, Мурманск и Аляска.
                          И много сериозно се е объркал, че в 21 век "ма ние имаме бомби" е достатъчно основание за унищожение на други държави. Колкото не е мръднал света от ВСВ, толкова й не би позволил да се повтори геноцида срещу цели етнически групи. Навсякъде в тези територии руснака се държи като у дома си, обяснява как е донесъл религия, четмо и писмо, плямпа за славянство и православие до забрава.

Забавно е, че правиш сравнение със "севернофиромците" - тъкмо на руснаците дължим наличието им на национално самосъзнание.

Коментар

И в Украйна така могат да направят и могат да отделят здравите украинци на някаква територийка от бивша Украйна, а крадливата пасмина да я оставят да се крадат един друг в отделна държава.
                            Създателите на Кинжала (междувременно преименуван от РУСКИ военни блогъри на “Кинжалкий”) били арестувани за държавна измяна и ги чака доживотна изправителна колония и/или разстрел.
                            След всички цветни анимации, фукни и биене в гърдите на ботоксовия Наполеончо, Кунжалът му се оказа безсилен срещу американско ПВО от 70-те, на близо 50 години…

Коментар

- позицията на форумците, които не са платени, за платените е ясно, е тип тази на севернофиромците спрямо България - ти им вадиш историческата истина и политическата реалност, те ти викат, че такова животно нямало и техният случай бил уникален.

И за да не си хабя времето в спор, но пък от друга страна да докажа, че съм прав - тезата ми е, че няма абсолютно никакъв шанс за загуба на войната от орки 1. Да, знам - сега ще се явите с лафовете за войната във Виетнам или Афганистан - тънката разлика е, че нито САЩ тогава, нито СССР са считали, както сега другарят Путлер Украйна за своя земя, анселена с руснаци (в което има и много голяма историческа истина - да не я отричаме).

Та с две думи - вече спечелих баса със satz, предстои ми да спечеля и този с ДДДД (странно, и двамата изчезнаха ), но нали съм ларж, давам възможност на всеки желаещ да сключим нов, че считано до 20.06.2024 Украйна няма да се върне в границите си от 2014 година с Крим наш и Донбас - пак наш. На 200 кинта, ако има желаещи. Другото е ляляне и пожелателно мислене - да видим колко народ има топки - може пък от ембъсито да покрият част от загубата, за добра кауза е
                              аз съм СЪГЛАСЕН ама ако спечеля няма да ми даваш 200 лв а ще кажеш в кой клон в коя институция си оценител
                              И си на заплата
                              ?

Коментар

считано до 20.06.2024 Украйна няма да се върне в границите си от 2014 година с Крим наш и Донбас - пак наш.

За мен вероятността това да се случи в посочения период е около 50%. Много далече от бас.

Коментар

Working...
                                X