IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Украине чисто конкретно сказали, чем будет расплачиваться.

ВАШИНГТОН, 3 фев – РИА Новости. США ожидают от Украины предоставления гарантий по поставкам редкоземельных металлов в обмен на оказываемую Вашингтоном финансовую и военную помощь, заявил в понедельник американский президент Дональд Трамп.

"Мы рассчитываем заключить сделку с ними... Я хочу иметь гарантии по редкоземельным металлам, и они готовы их предоставить", – сказал Трамп журналистам, выступая в Овальном кабинете,

При этом он подчеркнул, что Вашингтон также требует от Европы увеличить объемы финансирования поддержки Украины, чтобы "уравнять" их с вложениями США.

"Мы вложили в помощь Украине почти на 200 миллиардов долларов больше, чем Европа. Они должны платить хотя бы столько же, а на самом деле – намного больше", – добавил американский лидер.

Ранее администрация Трампа уже поднимала вопрос о необходимости пересмотра условий западной поддержки Киева, указывая на несоразмерный вклад США по сравнению с европейскими союзниками.
    https://ria.ru/20250203/tramp-1997192062.html

Трампу еще только предстоит узнать, каковы гарантии по сделкам с самостийными клоунами. И перед тем, как заключать сделку - уточнить бы ему, ковбою с глобусом Америки, на какой именно части бывшей Украины расположены эти самые месторождения, с которых ему гарантируют поставки.

А Украине - узнать, сколько грамм, к примеру, неодима стОит один могилизованный тутхозяин.

Коментар

• mirodes, от други неща които не вървят заради войната сме загубили 10 пъти повече. Това което се говори - енергоносителите били най големия бизнес, оръжието и наркотиците също, не е вярно. Най големия бизнес е индустрията, която произвежда продукти и за ежедневна употреба и за дългосрочна и между тях се откроява строителството било на сгради, инфраструктура или индустриални обекти. Този военен завод произвеждаше оръжие което се изнася за страни в които не се използва и няма въоръжен конфликт за 1.7 милиарда долара на година, а тогава долари имаше друга стойност. Сега едва и почти за милиард, а от това че са ни взети тези пазари от 30 години сме ги преотстъпили доброволно, колко милиарда сме загубили ? Не ми разправяй че с тези ще спечелиш, ще бъдеш продаден и изяден.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

България е САМО на изгода от тая подкрепа за Украйна. Дадохме някакви непотребни и ръждясали бетеери, о продаваме оръжия за милиарди, които отиват в Украйна. ПРОДАВАМЕ,а не подаряваме.
        Веднъж ти вадих цифри, когато говори за милиардите печалба, мога и пак да я извадя - минимални печалби, а народецът бачка за някакви смешни пари там. Бетеерите не бяха непотребни и ръждясали - поне не бяха през 1999, когато бях във Вътрешни войски, и редовно си правехме учения с тях. А и Упорката как даваме нещо негодно, но юберменшите в Украйна ще го орпавят и ще го ползват, е точно толкова тъпа, колко на копейките с биолабораториите и комарите-убийци - айде спрете се с глупостите и да гледаме цифрите!
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

НАТО няма собствени закони, защото не е държава Има устав. Влизането с взлом е друга бира - и да го гръмнеш, пак ще носиш наказателна отговорност, защото си превишил правата на незибежна самоотбрана - дълга и широка е.

Виж, аз не споря изобщо, че путлерчо е агресор, само ти казвам, че не ми пука за Украйна повече отколкото за Сърбославия през 1999 (идентични казуси) и не искам да се наливат пари в тази каца без дъно, защото украинците са същите орки като съсдеите им. Моята позиция е като на Турция - да, оръжие за Украйна - ама разбира се, щом си плашат. Да, храни, нефтопродукти и т,н. - разбира се, щом си плащат. Да гласуваме някакви безсмислени резолюции - разбира се, това е морално. Но санкции - не, ако са в наш ущърб. Забарана за туристи - категорично не и бизнес ас южуъл. Това е
          България е САМО на изгода от тая подкрепа за Украйна. Дадохме някакви непотребни и ръждясали бетеери, о продаваме оръжия за милиарди, които отиват в Украйна. ПРОДАВАМЕ,а не подаряваме.

Коментар

не е от 80, а от 35 с разпада на другия блок. И не е от морална гледна точка, а заради личните си интереси и един петрол (основно) - нека не ги превъзнасяме. САЩ си играят отлично картите и аз им се възхищавам от тази гледна точка, но са силно морално укорими и не са изобщо жели (и в преки смисъл)
            От 80 години е.Преди това участваха в конфликтите в Корея и Виетнам.
            И за никакъв нефт не става въпрос-нито в Афганистан, нито в Сирия, нито в Корея и Виетнам има нефт.В Ирак и Либия има нефт ,ама американците не придобили права върху тоя нефт.А дали са желани САЩ е въпрос на гледна точка-в зависимост на коя от страните в конфликта застанат. Лъжата, че всички мразели американците е руска опорка и нашите копейки я повтарят.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

САЩ от 80 години играят ролята на световен полицай. Дали е справедливо или не е въпрос на гледна точка. Но те НИКОГА не са го правили, за да завладяват чужди територии както го прави Русия. Нито в Югославия, нито в Ирак, нито в Либия, нито в Афганистан, нито в Сирия имаха някаква изгода. Правят го от морална гледна точка. Изобщо не може да се сравнява с Русия, която напада чужди държави заради собствена изгода.
              не е от 80, а от 35 с разпада на другия блок. И не е от морална гледна точка, а заради личните си интереси и един петрол (основно) - нека не ги превъзнасяме. САЩ си играят отлично картите и аз им се възхищавам от тази гледна точка, но са силно морално укорими и не са изобщо жели (и в преки смисъл)
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

Най-веселото е, че за жилище при взлом тоя член си е в сила.
                като мисля излезе и тълкувание, че дори хотелска стая е жилище!

И като си засравнявал путлер с НАТО, то айде драсни два реда НАТО кои собствени закони е прегазило в тия си действия.
                щото забравяш, ама да напомним:
                По законите на Русия путлерчо е престъпник за доживотна, та не ми пробутвай "жилищни" казуси

Просто е кат фасул - който първи тръгне да убива - губи правата си!
                затова е и голямото тръшкане кой е обявен за Агресор.

и Русия вече е обявена за агресор - така че всякви вопли, "ама шо тия ги бият" са смешни.
                НАТО няма собствени закони, защото не е държава Има устав. Влизането с взлом е друга бира - и да го гръмнеш, пак ще носиш наказателна отговорност, защото си превишил правата на незибежна самоотбрана - дълга и широка е.

Виж, аз не споря изобщо, че путлерчо е агресор, само ти казвам, че не ми пука за Украйна повече отколкото за Сърбославия през 1999 (идентични казуси) и не искам да се наливат пари в тази каца без дъно, защото украинците са същите орки като съсдеите им. Моята позиция е като на Турция - да, оръжие за Украйна - ама разбира се, щом си плашат. Да, храни, нефтопродукти и т,н. - разбира се, щом си плащат. Да гласуваме някакви безсмислени резолюции - разбира се, това е морално. Но санкции - не, ако са в наш ущърб. Забарана за туристи - категорично не и бизнес ас южуъл. Това е

Коментар

Не, старая се да съм обективен - знаеш ми мнението (а може и да не го знаеш) - бях готов да ходя доброволец срещу шибаните шумадийци, но това не отменя правната незаконосъобразност на тяхното бомбене. За Украйна не ми пука, а Русия искрено я мразя, но не мога да открия разлики между двете (реално), а и не откирвам особено разлики между Югославия през 1999 и сво-то през 2022 - един голям решил да ошамари един малък. Що? Ми щото може - и на мен какво следва да ми пука, като не са ми от "семейството", т.е. не са в ЕС или НАТО?
                  САЩ от 80 години играят ролята на световен полицай. Дали е справедливо или не е въпрос на гледна точка. Но те НИКОГА не са го правили, за да завладяват чужди територии както го прави Русия. Нито в Югославия, нито в Ирак, нито в Либия, нито в Афганистан, нито в Сирия имаха някаква изгода. Правят го от морална гледна точка. Изобщо не може да се сравнява с Русия, която напада чужди държави заради собствена изгода.

Коментар

.. И още по-веселото - може би знаеш, че в нашият НК едно врме имаше един член, който после го отмениха, че ако ти влезе някой в имота, можеш да го убиеш без правни последици. ..
                    Най-веселото е, че за жилище при взлом тоя член си е в сила.
                    като мисля излезе и тълкувание, че дори хотелска стая е жилище!

И като си засравнявал путлер с НАТО, то айде драсни два реда НАТО кои собствени закони е прегазило в тия си действия.
                    щото забравяш, ама да напомним:
                    По законите на Русия путлерчо е престъпник за доживотна, та не ми пробутвай "жилищни" казуси

Просто е кат фасул - който първи тръгне да убива - губи правата си!
                    затова е и голямото тръшкане кой е обявен за Агресор.

и Русия вече е обявена за агресор - така че всякви вопли, "ама шо тия ги бият" са смешни.
                    Last edited by satz; 04.02.2025, 13:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
                      Бат Грую, какво ти се случи на теб в последните няколко месеца, направо не мога да си обясня. Щом и Югославия я сравни с Украйна, нещата май са олетели надалеч.

"Дамбас бамбили 8 лет" пропагандата ѝ разказа играта окончателно на нашата татковина и на начина на мислене на нейните поданици.
                      Не, старая се да съм обективен - знаеш ми мнението (а може и да не го знаеш) - бях готов да ходя доброволец срещу шибаните шумадийци, но това не отменя правната незаконосъобразност на тяхното бомбене. За Украйна не ми пука, а Русия искрено я мразя, но не мога да открия разлики между двете (реално), а и не откирвам особено разлики между Югославия през 1999 и сво-то през 2022 - един голям решил да ошамари един малък. Що? Ми щото може - и на мен какво следва да ми пука, като не са ми от "семейството", т.е. не са в ЕС или НАТО?

Коментар

• Бат Грую, какво ти се случи на теб в последните няколко месеца, направо не мога да си обясня. Щом и Югославия я сравни с Украйна, нещата май са олетели надалеч.

"Дамбас бамбили 8 лет" пропагандата ѝ разказа играта окончателно на нашата татковина и на начина на мислене на нейните поданици.

Коментар

Все по-слаби тези.

Знаеш че има основен принцип в правото - не можеш да ползваш права от незаконни действия!

нарушиш ли основен принцип - то губиш всички права които ползваш.

Геноцидът е най-тежкото престъпление - следователно трябва да губиш всичко!

пп

относно жена ти - имам право на граждански арест на престъпника дето я е пребил (но ти това го знаеш )
                          (демек с пребиването сам си се лишил от правото на свобода )

ппп
                          нещо повече, ако съм по-силен и за мен очевидно ще е лесно да те вържа - то съм задължен да го направя
                          (ама и това трябва да си го учил ) иии НАТОто очевидно по-силно ли е от Милошевич?
                          Не, не и пак не - нарочно ти дадох такъв пример, защото очаквах да тръгнеш в тази посока - гражданският арест е много специфичен и е доста, как да го кажа, омотан като понятие. Но преди него идва едно друго нещо, което е неприкосновеността на моята собственост, т.е. териториалната цялост на държавата - там не моеш нищо да направиш И още по-веселото - може би знаеш, че в нашият НК едно врме имаше един член, който после го отмениха, че ако ти влезе някой в имота, можеш да го убиеш без правни последици. В САЩ е горе-долу същото - ти си умен, ще ме разбереш.

И понеже сме на темата - териториалната цялост е първото, всичко друго е в последствие. И не може от Сульо и Пульо да се раздава правосъдие, именно затова има ООН, като той първи "правоприлага", а не последен, ерго действията и на САЩ 1999, и на Путлер 2022 са противоправни - странно, но срещу първото никой не мрънка - защо ли?

Коментар

• Click image for larger version

Name:	photo_2025-02-04_11-13-10.jpg
Views:	1
Size:	85.7 КБ
ID:	4245383

Руски войник, три пъти лежал в затвора за изнасилване и наркотици, последния път отишъл на СВО, ранили го и се прибрал. На следващия ден навръх Нова година убил осемнадесет годишен роднина и пак пожелал да го изпратят на СВО.

Коментар

Все по-слаби тези.

Знаеш че има основен принцип в правото - не можеш да ползваш права от незаконни действия!

нарушиш ли основен принцип - то губиш всички права които ползваш.

Геноцидът е най-тежкото престъпление - следователно трябва да губиш всичко!

пп

относно жена ти - имам право на граждански арест на престъпника дето я е пребил (но ти това го знаеш )
                              (демек с пребиването сам си се лишил от правото на свобода )

ппп
                              нещо повече, ако съм по-силен и за мен очевидно ще е лесно да те вържа - то съм задължен да го направя
                              (ама и това трябва да си го учил ) иии НАТОто очевидно по-силно ли е от Милошевич?
                              ...Пропускаш най-важното: КОЙ И В ЧИЙ ИНТЕРЕС ПИШЕ ЗАКОНИТЕ.

Коментар

• satz, не съществуват такива работещи за хората закони. Геноцид се определя от някой който знае какво е защото го е правил в миналото. Много закони, много глупости да закрепят нечии интереси да може да арбитрира и отсъжда. Потърпевшите просто ги няма или поне сега ги няма временно разбира се.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X