Първоначално изпратено от Pyramid
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика в България
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
България си е много свястна европейска държава, на която завижда половината свят, и само един полезен идиот, който работи безплатно за Путин, само той може да каже, че сме по-зле от държавите в 3-тия свят.
Всъщност сега се замислих кое е по-зле - платен путинист национателен предател или безплатен путинист национален предател.
- 1 like
Коментар
-
ОФИЦЕРСКИ КОДЕКС НА ЧЕСТТА ОТ 1904 година
1. Не обещавай, ако не си уверен, че ще изпълниш обещанието!
2. Дръж се ненатрапчиво, с достойнство и без да преиграваш!
3. Внимавай да не преминеш границата на вежливостта, изпълнена с достойнство, и да не се поддадеш на низкопоклоничеството!
4. Не пиши необмислени писма и рапорти в пристъп на ярост!
5. Не клевети – няма да докажеш лошото у другия, само ще компрометираш себе си!
6. Не бързай да спориш с човек, който не е добре информиран!
7. Избягвай да влизаш в парични отношения с приятели! Парите развалят дружбата!
8. Не обръщай внимание на обидите и подмятанията, които ще чуеш на улицата! Бъди над това! Отминеш ли, няма да загубиш, а ще избегнеш скандал!
9. Ако не можеш да кажеш нещо хубаво за някого, не казвай и лошо, дори да знаеш такова!
10. Не пренебрегвай чуждите съвети – вслушай се! Правото дали да ги последваш, остава за теб! Да се възползваш от приятелски съвет е изкуство, не по-лошо от изкуството сам да си дадеш добро напътствие!
11. Силата на офицерите не е в поривите, а в спокойствието!
12. Пази репутацията на жената, която ти се е доверила, каквато и да е тя!
13. В живота има ситуации, които налагат сърцето да замълчи и да използваш разсъдъка си!
14. Винаги бъди нащрек и не се отпускай!
15. Старай се в спора думите ти винаги да са меки, а аргументите – твърди! Старай се да не досадиш на опонента си, а да го убедиш в правотата си!
16. Когато разговаряш, избягвай прекаленото жестикулиране и повишаването на глас!
17. Нищо не възпитава повече от осъзнаването на собствените грешки! Това е едно от главните средства на самовъзпитанието! Не греши само този, който не прави нищо!
18. Когато двама души се карат, и двамата са виновни!
19. Авторитетът трябва да се добива чрез знанията, делата и службата! Важното е подчинените ти да те уважават, а не да се страхуват от теб! Където има страх, там има недоброжелателство и ненавист!
20. Няма нищо по-лошо от нерешителността! По-добре най-лошото решение, отколкото колебание или бездействие!
21. Този, който не се бои от нищо, е по-могъщ от този, който се бои от всичко!
Днешните политик ани ако прочетат и спазват този кодекс биха били истински представители на гласувалите за тях! Но, не би! Малко са тези които мислят първо за държавата, мнозинството мисли за рейтинг и .....разни други облаги, парични естествено!!!Last edited by sinbad; Днес, 20:57.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Нещо грешиш: България не е от 3-я свят (развиваща се), ами е от.4-я свят (ЗАВИВАЩА СЕ) страна. ВЪРВИМ С БОДРИ КРАЧКИ НАЗАД, ПРОСТО НЯМА (ДРУГА) ТАКАВА ДЪРЖАВА.
Всъщност сега се замислих кое е по-зле - платен путинист национателен предател или безплатен путинист национален предател.Last edited by Mateev; Днес, 20:16.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Може ли аз да дам конкретен факт?До днешния ден, 04.07.2025 г., не бях чул за държава, която свиква кризисен щаб за настройване на климатиците на стари немски вагони.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
Това не означава, че българите влакове са най-лошите в света. Ето кадри от индийски влак.
https://vm.tiktok.com/ZNdPkLjVD/
Коментар
-
А конкретни факти да дадеш или ще го караш само на опорки?Кое в България е толкова зле,че нямало друга такава държава?
Коментар
-
Може ли аз да дам конкретен факт?До днешния ден, 04.07.2025 г., не бях чул за държава, която свиква кризисен щаб за настройване на климатиците на стари немски вагони.
Немските вагони банално не са разчетени за нашия климат. Лятото климатиците се претоварват заради жегата и си се изключват от защитите. Към това се добавя и безхаберието на персонала. Например влака който тръгва от Бургас следобяд към 16:00 стои няколко часа на силното бургаско слънце и се прегрява, така че включвайки климатиците десет минути преди тръгване по три температура във вагона над 40 градуса, климатика или издъхва мигновено, или едва едва успява да смъкне температурата до сравнително поносима.
Та това което следва да се направи е да се сменят термопомпи те на климатиците с по мощни. Това разбиране е на толкоз скъпо колкото временно. Като пслетивни мерки могат да сложат сенници на гарата в Бургас зада не се прегряват вагоните. Също така могат да затъмнят стъклата с фолио зада намалят парниковия ефект във вагоните. Има и други палиативни мерки но засега толкоз.
- 2 Харесвания
Коментар
-
https://vm.tiktok.com/ZNdPkLjVD/
- 1 like
Коментар
-
Коментар
-
А конкретни факти да дадеш или ще го караш само на опорки?Кое в България е толкова зле,че нямало друга такава държава?До днешния ден, 04.07.2025 г., не бях чул за държава, която свиква кризисен щаб за настройване на климатиците на стари немски вагони.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Нещо грешиш: България не е от 3-я свят (развиваща се), ами е от.4-я свят (ЗАВИВАЩА СЕ) страна. ВЪРВИМ С БОДРИ КРАЧКИ НАЗАД, ПРОСТО НЯМА ?ДРУГА) ТАКАВА ДЪРЖАВА.
- 1 like
Коментар
-
https://vm.tiktok.com/ZNdPFw6UY/
Тия ли французи имаш предвид?Щом допуснаха Франция да се превърне в африканска държава ясно е колко са умни.Плюс това данъците им са сред най-високите в света. Българите може и да избират мошеници да ги управляват, ама плащат едни от най-ниските данъци в света и България не е станала като държава от Третия свят.Last edited by Pyramid; Днес, 18:42.
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеНе от Родината, от 50% от сегашните 'и обитатели ме е срам, а от 30% мe e гнус.
Наблюдавам ги и в парламента, и в президенството, и в СМИ, и в социалните мрежи,
и всеки ден ме е срам и гнус от тях.
И разбрах, че само с ум и разум човек не може да промени България към по-добро.
Населението е безнадеждно повредено от недоносчетата на бай ви тошо.
А за французите не се тревожи, откакто сме тук,
хиляди французи, които общуваха с нас, разбраха,
че има и умни, и красиви Българи - Европейци.
Тия ли французи имаш предвид?Щом допуснаха Франция да се превърне в африканска държава ясно е колко са умни.Плюс това данъците им са сред най-високите в света. Българите може и да избират мошеници да ги управляват, ама плащат едни от най-ниските данъци в света и България не е станала като държава от Третия свят.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеНе от Родината, от 50% от сегашните 'и обитатели ме е срам, а от 30% мe e гнус.
Наблюдавам ги и в парламента, и в президенството, и в СМИ, и в социалните мрежи,
и всеки ден ме е срам и гнус от тях.
И разбрах, че само с ум и разум човек не може да промени България към по-добро.
Населението е безнадеждно повредено от недоносчетата на бай ви тошо.
А за французите не се тревожи, откакто сме тук,
хиляди французи, които общуваха с нас, разбраха,
че има и умни, и красиви Българи - Европейци.
А що се отнася до мнението на французите, то погнусата ти едва ли е допринесла за него. И което е по-важно това което е допринесло за това мнение вероятно все пак е свързано донякаде и с презряното ти отечество.
- 1 like
Коментар
Коментар