IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• FAKTI.BG
    Близо 28 млрд. долара изнесени от България през офшорки за 10 г.
    Истината е, че от години само се приказва, а нищо не се прави, включително ЕС. Санкции н

Коментар

• 6-и октомври, в "Честно казано с Люба Кулезич":
      • Модерната световна война, наречена „енергийна политика“. Може ли Европа да излезе от капана, в който сама влезе с нескопосани политически решения? Ще се удави ли в цените на базови суровини, които чупят рекорди? За безпрецедентната ситуация на прага на предстоящата зима и за спешната стратегия, която ни трябва, говори енергийният експерт Димитър Иванов.
      • „Терабайтите на Пандора“ - данъчните изкушения и данъчни нарушения. Къде водят следите на укритите милиарди в офшорните кътчета по света, според международното журналистическо разследване. От Париж се включва главният редактор на „Bird.bg“ Атанас Чобанов - българският участник в Консорциума на разследващите журналисти. А в студиото в София влиза Катя Илиева - главен редактор на „Фрогнюз“ с разяснения кой трябва да се размърда в България след скандалните разкрития.
      • Денят, в който „окупация“ стана неудобна дума в България. Гостуват сценаристът проф. Евелина Келбечева и режисьорът проф. Светослав Овчаров с филма си „Второто освобождение“. В него авторите илюстрират с документи мародерстването на Съветската армия в периода след 1944-а година.
      • В студио влиза и авторът на най-новата акция срещу едноименния паметник - финансистът Мартин Заимов. Мисия „независим граждански кандидат“ в кампания за избори „2 в 1“. Възможна ли е?„
      • БОЕЦ“ с нова провокация към властта, на която трябва все да й пари под краката. Гостуват Георги Георгиев - лидер на сдружението, както и непримиримият следовател и критик на статуквото във ВСС - Бойко Атанасов. Ще съберат ли необходимите подписи на масичката си в София, за да направят „прощапулник в политиката“?

Коментар

• ЕВГЕНИ КЪНЕВ

Гледах интервюто на Лозан Панов по БТВ. Като оставим настрана хъса, с който водещите се опитаха да го хлъзгат на негов терен с “уличаващи” въпроси (ОК, такава трябва да е журналистиката, но спрямо ВСИЧКИ гости), още един интерес детайл ми се набива на очи.
        То е когато някой гост сподели някоя “публична тайна”, а интервюиращите се опитват да го оборят с формални аргументи за липсващи факти или доказателства.
        Така например, когато Лозан Панов твърди за кандидата на ГЕРБ, че е свързан с ДПС, водещите се втурнаха в негова защита - ама как, той е бил заместник-министър от НДСВ. А когато Лозан попита - а с кого управлява НДСВ, водещият наивно-простовато се изтърва: “Е, ако почнем да търсим чак такава далечна връзка”.
        Да, не е работа на Лозан да ограмотява журналистите, които случайно или неслучайно не са си свършили работата. Ами просто с два клика в Интернет щяха да разберат, че г-н Герджиков е бил не просто от НДСВ, а от Новото време, като част от НДСВ, дори по-късно оглавява изборния щаб на НВ за изборите през 2005 г.
        А кои са Новото време - тази история започва още в старозагорския затвор преди 10.11. 1989 г. И става най-явна, когато Новото време заедно с ДПС иска да свали самото правителство на НДСВ заради сделката с Булгартабак. А цената е провалена сделка с Бритиш Американ Тобако ( уж с факс от Русия до земеделския министър Дикме), освободена е Шулева като вицепремиер , а нововремец става министър на енергетиката. А Русия отново се връща в АЕЦ Белене.
        Ето липсващата Му далечна връзка на водещия.

Коментар

• ИЛИЯН ВАСИЛЕВ

Режим на ток за 100 милиона китайци и това само началото. Светът попадна в капана на политиците и на глобалните лобисти, които прокарват политики, за които никой не е гласувал. Случайно да са ви питали вашите политици дали да подписват "Зелената сделка" и ако да, при какви условия?
          И не, господа зелени, нямате идея и отговорност как се управлява сложни енергийни и социални системи, защото се държите като хора под наркоза, без идея за щетите и болката, която причинявате.
          И няма да стане със соларите и електромобилите, не само защото няма достатъчно суровини и енергия за това, а защото за всеки киловат инсталирана мощност от солари, са нужни 3-4 киловата от балансираща мощност на фосилни горива или ВЕЦ, които са на стандбай, които също имат разходи, амортизация. За това скоро ще видите, че правителството ще ограничат соларните инсталации и привилегиите за тях, защото няма кой да ги балансира или цената на балансирането им ще отлети /като в Германия/ до небесата. Номерът със съхранението на енергия от солари през батерии и водоров не се вмества в понятията за разходи-ползи.
          Основният проблем на климатичните политики е, че се опитаха да ги вкарат през задния двор директно на равнище ЕС, с помощта на манипулативни кампании и пропаганда тип Тунберг, без задължителния процес на идентификация и балансиране на интереси в демократичен процес, без оценка за въздействие и рискове. Урбулешката, по болшевишки.
          Ако зелените и Борисов не бяха изгонили Шеврон преди 10 години, сега България можеше да има собствен газ и да не трепери. Можеше и да има соларни панели по покривите, но с малки изключения, всички са собственост на "близки" до властта олигарсти, политици - бизнесмени.

Коментар

• Казваме "да" на Скопие за членство в ЕС само при твърди гаранции

NEWS.BG
            Радев: Загуба на време е РСМ да чака смяна на българското правителство

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

а дано ама надали. Онея ще напечатат малко трилиони и "няма проблем". 2-ра година "бизнеса" е на помощи. Планини от пари и пак всичко е в киреча
              Печатането само ще отложи с няколко месеца неизбежното.Но ще го направи изключително зрелищно.Аз вчера засях 70 декара пшеница.Чакам да завали за да изора още 140.Дърва имам достатъчно имам и малко кимур...Мазата е пълна с какво ли не тази година сложих и в буркани щото с фризерите не се знае....Мазето е пълно с компоти лютеници чушки картофи олио...При тая суша слънчогледа направо ме изненада....Мислете му гражданята дето си продадохте дядовите ниви да си купуете кимизаеници у София....Големото зрелище дойде...Пак казвам не мислете как ще си плащате тока мислете защо няма да ходите на работа и от там няма папо няма топло няма светло.....Честити ви евроатлантически ценности и пазар на тока....Леле леле като знам какво направиха от лакомия молете се Бог да е милостив със зимата и АЕЦ да работи безаваийно.....

Коментар

• Първоначално изпратено от chan_tura_naga Разгледай мнение

Пък Орбан на срещата на лидерите на ЕС оня ден им каза на останалите неокомунисти, че е точно заради Зелената сделка–Зелената мафия и е време да се свършва с тази простотия (sic!). Мисля да повярвам на него, вероятно знае повече от форумните мегаспицялисти по сичко?

Абе, хора, и по времето на комунизма имаше некадърни управници, слагащи идеологията над реалността, но чак пък толкоз малоумни като сегашните неокомунисти от Запада, и то на най-високо ниво, нямаше.
                И идеологията на предишните комунисти касаеше обществените отношения, а сегашните се бъркат с малоумните си идеологии в материалната реалност, в технологиите и науката. Тея са още в децката градина по акъл, те са психиатрични случаи...
                О вече имам съмишленици.Внимавай ще бъдеш обявен за куманиС и Путинофил....Аз от години им разправям тука какво ще се случи те ми се подиграваха викаха ми комунист и какво ли не.Пак им казвам.Зелена сделка няма да има.ЕС ще бъде раздрусан здраво и ще капитулира...2022 ще е ужасна и можем да видим фалит на Запада а защо не и на целият свят....От ляттото им говоря да се запасяват с дърва пак не ми вярват.700 кинта мегавата през ноември..Първо заводите ще хлопнат кепенци после хората вземат сопите и почват евроатлантическите педали.Предусещам как наши политици ще се молят на Путин да ги приеме.Същия Путин на когото налагаха санкции и му викаха убиец....От личен опит знам че гладът и зимата са много сурови и добри учители....През годините модераторите триеха всичките мои писания по въпроса и следваше бан.Народа го е казал лойто се смее последн най добре се смее....И сега ако искат нека ме баннат...По трудния начин ще научат че професионалистите трябва да се ценят и уважават.Аз не се радвам че ще се смея последен напротив плаче ми се...Още не е късно купувайте печки на дърва щото зимъска ще плачете.И да питам къде са тия идиоти дето фалиргаха Русия ха ха ха.Зимъска ще си светят с фейсбук и ще се топлят с гугъл.А ще ядат майкрософт....Идиотията винаги свършва зле.....
                Last edited by X_Y; 07.10.2021, 09:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                  Vladimir Tanev:

"ВЪПРОСИ КЪМ АНАСТАС ГЕРДЖИКОВ
                  1.Защо излъгахте, че не сте политик, след като сте учредител на „Новото време“?
                  2.Какво е мнението на Аристотел за т.н. политическо номадство на хора, които ще искат подкрепа от всички партии?
                  3.След като сте направили договор в университета с вашата майка, ще сторите ли същото и в президентството?
                  4.Имало ли е, според вас, турско робство у нас?
                  5.Мълчите за списъка „Магнитски“ и досиетата „Пандора“...
                  6.Това ли мълчание ще ви отвори път към сараите?
                  7.Какво е мнението ви за политици с обратна сексуална ориентация?
                  8.Ще приемете ли финансиране на кампанията ви от чекмеджето и кюлчетата на Борисов?
                  9.Нормално ли е върховният главнокомандващ да не е служил в казармата?
                  10.Коя ще бъде вашата първа дама?
                  11.Последен въпрос. Борисов и Доган ли ви накараха да твърдите, че не е нужна промяна, а подмяна?
                  Още като млад репортер в БНР бях научен да задавам прями и преки въпроси..."

Отлични въпроси ама няма да отговори.Тези въпроси трябва да бъдат зададени на всички кандидати

Коментар

• Vladimir Tanev:

"ВЪПРОСИ КЪМ АНАСТАС ГЕРДЖИКОВ
                    1.Защо излъгахте, че не сте политик, след като сте учредител на „Новото време“?
                    2.Какво е мнението на Аристотел за т.н. политическо номадство на хора, които ще искат подкрепа от всички партии?
                    3.След като сте направили договор в университета с вашата майка, ще сторите ли същото и в президентството?
                    4.Имало ли е, според вас, турско робство у нас?
                    5.Мълчите за списъка „Магнитски“ и досиетата „Пандора“...
                    6.Това ли мълчание ще ви отвори път към сараите?
                    7.Какво е мнението ви за политици с обратна сексуална ориентация?
                    8.Ще приемете ли финансиране на кампанията ви от чекмеджето и кюлчетата на Борисов?
                    9.Нормално ли е върховният главнокомандващ да не е служил в казармата?
                    10.Коя ще бъде вашата първа дама?
                    11.Последен въпрос. Борисов и Доган ли ви накараха да твърдите, че не е нужна промяна, а подмяна?
                    Още като млад репортер в БНР бях научен да задавам прями и преки въпроси..."

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                      Приказките за Нероден Петко - зелен ток и неща които се случват само по телевизията дори не са фактор и нищо не са объркали
                      Пък Орбан на срещата на лидерите на ЕС оня ден им каза на останалите неокомунисти, че е точно заради Зелената сделка–Зелената мафия и е време да се свършва с тази простотия (sic!). Мисля да повярвам на него, вероятно знае повече от форумните мегаспицялисти по сичко?

Абе, хора, и по времето на комунизма имаше некадърни управници, слагащи идеологията над реалността, но чак пък толкоз малоумни като сегашните неокомунисти от Запада, и то на най-високо ниво, нямаше.
                      И идеологията на предишните комунисти касаеше обществените отношения, а сегашните се бъркат с малоумните си идеологии в материалната реалност, в технологиите и науката. Тея са още в децката градина по акъл, те са психиатрични случаи...
                      Last edited by chan_tura_naga; 07.10.2021, 08:16.

Коментар

• Я, наш Асенча и той имал офшорка.... Ха така....

https://trud.bg/само-в-труд-асен-вас...строви/

https://afera.bg/асен-василев-с-офшорка-на-британските/
                        Last edited by d333; 07.10.2021, 00:05.

Коментар

• Защо да е в киреча, ето сега ще ги вложат на борсата в поскъпването на енергоносителите.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                            Германия ток 310 евро мегаватчас.....Къде са галфоня и запорожеца бе къде са енергийните идиоти????Ах каква зима се задава истинска феерия.....ЕС ще се тресе по шевовете и ще приключим със зелената простотия.
                            а дано ама надали. Онея ще напечатат малко трилиони и "няма проблем". 2-ра година "бизнеса" е на помощи. Планини от пари и пак всичко е в киреча
                            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Германия ток 310 евро мегаватчас.....Къде са галфоня и запорожеца бе къде са енергийните идиоти????Ах каква зима се задава истинска феерия.....ЕС ще се тресе по шевовете и ще приключим със зелената простотия.

Коментар

• https://www.youtube.com/watch?v=1JwsMH_zgBo - Тази сутрин: Финансов експерт за Досиетата „Пандора“: 24 млрд. долара са изнесени от България

Коментар

Working...
                                X