IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Като вземем предвид обективния факт, че след 12-годишния мутренски авторитаризъм, държавата ни е материално и морално опустошена като след война (войната на корумпарите срещу устоите на българските държавност и народ) и че, уморени от тази война, половината от българските избиратели са се затворили обезверени, маргинализирани и изтормозени в черупките си, моят скромен опит за страничен поглед върху изборните резултати и пътят напред е следният:
    КОНСТАТАЦИИ
    1. Въпреки целенасочено планираното и систематично упражнено десетилетно издевателство и тормоз над българското гражданско общество, парламентаризма и държавността от депесаро-гербаджийската олигархична група за обир и грабеж на публично богатство и кореняща се дълбоко в комунистическата държавна сигурност, жизнените фибри на гражданското общество устояха и макар силно фрагментирани и измъчени не са разрушени. Гражданското общество не само смогна да се съпротивлява през последното десетилетие, но и се окопити, възпроизведе и нарасна и вече е твърдо решено да вземе съдбата на България в свои ръце, чрез свои представители.
    https://www.lentata.com/page_23886.html

lentata.com
    Какво ни казват изборните резултати? Опит за трезв поглед отстрани

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

И ще има нови избори и славчууу у учиндол. Ма те май и там не го щът
      Е да де ама за тия три месеца друг ще назначава властта и Бойко Рашков няма да е министър а клиент на Гешев.А Тиквун мое да спечели следващите избори и заедно с Каракачанов и Валерката да сберат 130 депутати

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Не съм гласувал и не знам как изглежда такава бележка.
        Но както споменах, това може да има малка или никаква връзка с това което остава като запис. Тоест ако си гласувал за итн например, на бележката може да пише че си гласувал за итн. Но какво всъщност остава като запис няма как да знаеш. Нито пък знаеш какво е било преди теб.
        Още повече че ги броят, което означава че ти я вземат на излизане.
        Еми как ше гласуваш като Бойко Рашков те дебне...

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение

На мен много неща не ми харесват.Но след дъжда от оставки тия дни, идва цяло едно ново поколение от политици.От ДСБ та чак до БСП.Мислиш ли, че хора родени след 85-та да кажем, които през 90-те са били деца ще робуват на червени линии от онова време?Промяната идва не само под формата на нова партия, която печели властта.Промяната идва и под формата на смяна на чугунените глави в "старите" партии.Е няма да стане за месец-два, но ще стане.
          А старите чугунени глави само попа ги оправя особено комунистическите

Коментар

• ПЕТЪР БОЯДЖИЕВ

Чувам днес една журналистка да казва, че имало опасност Гешев да поиска имунитета на Кирил Петков, и това можело да му попречи за евентуалното заемане на поста премиер. Абе момиче. Премиерът няма имунитет за разлика от депутатите. Така, че ако мисли малко това момиче ще разбере, че с желанието си Кирил да стане премиер, той автоматично си снема имунитета и тогава няма пречка Гешев да внесе своят обвинителен акт и съдът е този който ще реши. Няма сериозен човек, който да допусне друго наказание за Кирил, освен да му се наложи една глоба, която Кирил ще си плати с удоволствие. Така че Гешев по-добре да си вдигне чукалата, защото той и да остане още малко време главен прокурор, предстои да бъде много бързо неутрализиран, поне в сферата да тормози хората. Опората му в компи отива на кино. Специализираният съд изчезва. В МВР вече не е Марим Младенов, в НАП не е човекът на ГЕРБ, както и в ДАНС. Със стоенето си на този пост му остава само възможноста да слага чадър над бандитите, като Борисов, Пеевски и други. А Пеевски при един нов прокурор е вътре с двата крака, защото ще има мнозинство което при първото поискване ще му свали имунитета.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Е защо до сега не го правеха. Защо до сега познаваха криво ляво с 1-2% разлика. Единствено не хванаха Април месец Слави че ще има толкоз много. Юли месец познаха сравнително точно.

Как да не са го правили бе човек. Постоянно имаше големи разминавания на социологическите изследвания с резултатите.
              И говорим за предварителните сондажи на социолозите, а не за екзитполовете в деня на изборите.

Нека да ти припомня едно изследване през април направено по поръчка на БСП. То изкара че БСП бие ГЕРБ и е първа политическа сила, а БСП стана трета.
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                Замислих се за възможните машинации чрез машините.

Реално са сравнително лесно възможни. Колко хора си гледат разписките?

Аз моята не е разглеждах. Гласувах за един, но машината може да отчита за друг и на разписката да пише тоя другия. Съответно и да броиш разписките те излизат и всичко е наред.

Как може машината да отчита това, да кажем ако има последователно гласуване в рамките на малко минути - машината знае че има опашка и може да фейква някои от тези вотове на случаен принцип и да разчита че няма да си четеш разписката, щото нали има опашка и не искаш да се моташ излишно и да забавяш хората след теб.

Другия вариант е да фейква в някои секции по селата, за които знае, че хората не са много грамотни, ползват очила и не разбират много.

Как не те домързя да изпишеш толкова глупости.
                Машината ВИНАГИ отпечатва това, за което си гласувал. Защото има избиратели, които си гледат разпечатката. Не са много, може би 5-10%, но има. И ако машината "излъже", ще я хванат на всяка двайста лъжа, например.
                Софтуерното решение за изборна измама е друго. Машината ти разпечатва за каквото си гласувал, обаче в паметта слага гласа за друга партия. А пък ти си гледай разписката колкото искаш. Съответно и финалния протокол ще е неверен. Затова е броенето на контролните разписки.
                На два избора лично съм броил и не съм забелязал нито една грешка.
                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Венецуелският модел

След въвеждането на машините нито Чавес, нито Мадуро губят избори

Бивш разузнавач разказва как се манипулира вот по системата на “Смартматик”

Софтуерът променя информацията електронно

Това е конспирация неправомерно да се спечелят и задържат власт и богатство. Началото на тази конспирация бе дадено преди повече от десетилетие във Венецуела, след което тя се разпространи по цял свят.

Това разказва за машинното гласуване бивш венецуелски военен разузнавач, чието име се пази в тайна. Шокиращите разкрития той прави в клетвена декларация, изготвена в Далас, щата Тексас, на 15 ноември 2020 г. Поводът за нея са президентските избори в САЩ същия месец м. г., за които той твърди, че са фалшифицирани и така се е стигнало до победата на Джо Байдън над Доналд Тръмп.

Бившият висш военен нарича въвеждането на гласуване с машини “конспирация”, която “включва политически лидери, мощни компании и други лица, чиято цел е да се спечели и задържи властта посредством промяна на свободната воля на хората и подкопаване устоите на управлението”.

Заради квалификацията си в областта на специалните операции разузнавачът бил избран да бъде част от националната охрана на президента на Венецуела. “По време на различни срещи, на които присъствах, станах свидетел на създаването и оперирането на сложна електронна система за гласуване, позволяваща на лидерите на венецуелското правителство да манипулират отчитането на гласовете от национални и местни избори и да избират победителя в тези избори с цел да задържат властта си”, разказва той.

И допълва: “Бях пряк свидетел на създаването и оперирането на електронна система за гласуване в

завера между компанията “Смартматик” и лидерите на конспирацията

във венецуелското правителство. Тази конспирация включваше президента Уго Чавес, лицето, ръководещо Националния изборен съвет - Хорхе Родригес, и шефове, представители и персонал на “Смартматик”.

По думите му целта на тази конспирация била “да се създаде и оперира система за гласуване, в състояние да променя гласове на избори от едни кандидати и партии за други, така че да се задържи контрола върху управлението”.

В декларацията си разузнавачът пише още: “Президентът Чавес ме инструктира да подготвя негова среща с Хорхе Родригес, председателя на Националния изборен съвет и трима високопоставени ръководители на “Смартматик”. На първата от четирите срещи Родригес предложи идеята да се създаде софтуер, който да манипулира избори. Чавес бе много ентусиазиран и даде да се разбере, че ще предостави всичко необходимо на “Смартматик”. Той поиска от тях незабавно да създадат система за гласуване, която да гарантира, че всеки път, когато се гласува, ще има резултати по желание на Чавес”.

Чавес предложил на “Смартматик” различни бонуси, включително големи суми пари, за да създадат или модифицират системата за гласуване, така че той да печели всички избори. А екипът на “Смартматик” се съгласил и направил точно това.

“Аз организирах и присъствах на още три срещи между Чавес и представители на “Смартматик”, на които се обсъждаха подробности за новата система за гласуване. Участниците

нарекоха проекта си “Революцията Чавес”.

От този момент нататък, Чавес не изгуби нито едни избори. Всъщност, успя да осигури победи за себе си, партията си, лицата в Националното събрание и кметове на общини”, разкрива още бившият военен.

Изборната технология на “Смартматик” била наречена “Система за управление на гласуването”. “Смартматик” станала първопроходец в тази сфера на компютърните системи.

“Системата им позволяваше предаването на изборни данни по интернет до централен компютъризиран отчитащ център. Самите машини за гласуване бяха с дигитален дисплей, система за пръстови отпечатъци, с която да се идентифицира гласоподавателят, и разпечатваха бюлетината за всеки глас. “Смартматик” създаде и оперира цялата система”, разказва разузнавачът.
                  ......................................
                  https://trud.bg/венецуелският-модел/

Коментар

На мен много неща не ми харесват.Но след дъжда от оставки тия дни, идва цяло едно ново поколение от политици.От ДСБ та чак до БСП.Мислиш ли, че хора родени след 85-та да кажем, които през 90-те са били деца ще робуват на червени линии от онова време?Промяната идва не само под формата на нова партия, която печели властта.Промяната идва и под формата на смяна на чугунените глави в "старите" партии.Е няма да стане за месец-два, но ще стане.
                    Може да се изненадаш, но съм съгласен с основната рамка която казваш.
                    Но ще отговоря с въпрос:
                    Мислиш ли например че хора родени след '85 и възпитани в ислям ще са различни от сегашните? Или хора възпитани със комунистически или социалистически възгледи ще са различни от възпитателите си? Ами че дори в момента има млади хора социалисти?
                    Според мен няколко неща трябваше да се направят отдавна, но не се направиха и сега се носят последствията от това.
                    А за месец-два нищо няма да стане. То от трийс години нищо не става, та сега ли?
                    За месец-два обаче могат да се подготвят нови избори...

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                      Много е вероятно да има измама.Още преди изборите всички социолози предвиждаха около 15% за Кирчо, обаче той в едно интервю каза "а, ние ги виждаме по-скоро около 30%". Откъде знаеше, след като всички социолози му даваха около 15%.
                      А измами с машините, като не знаеш пряко какъв код е написал програмиста са напълно възможни.
                      Сещам се поне за два практични начина как и бележката да е вярна, да си я гледа човек като гласува преди да я пусне в кутията... В същото време и "тотал" разпечатката на машината да е "вярна" с бележките от кутиите. И накрая при това резултата да е манипулиран. Оттам нататък флашките със записите заминават към ЦИК, но те вече са записани "правилните". И изборите са изопачени и никой не е разбрал как.
                      Достатъчно е да се плати на програмистите. Броенето на листчетата внушава доверие, че измама не може да е имало. Но може да има!
                      Тези дни по международните новини обърнах внимание на една някак странна за мен:
                      От Държавния департамент на САЩ (на английски: The United States Department of State), също така наричан неформално Министерство на външните работи на САЩ, са уверили Северна Македония, че до края на годината ще получат покана за влизане в ЕС.

Коментар

• Много е вероятно да има измама.Още преди изборите всички социолози предвиждаха около 15% за Кирчо, обаче той в едно интервю каза "а, ние ги виждаме по-скоро около 30%". Откъде знаеше, след като всички социолози му даваха около 15%.
                        А измами с машините, като не знаеш пряко какъв код е написал програмиста са напълно възможни.
                        Сещам се поне за два практични начина как и бележката да е вярна, да си я гледа човек като гласува преди да я пусне в кутията... В същото време и "тотал" разпечатката на машината да е "вярна" с бележките от кутиите. И накрая при това резултата да е манипулиран. Оттам нататък флашките със записите заминават към ЦИК, но те вече са записани "правилните". И изборите са изопачени и никой не е разбрал как.
                        Достатъчно е да се плати на програмистите. Броенето на листчетата внушава доверие, че измама не може да е имало. Но може да има!

Коментар

Ами поставете я. За мен проблемът не е че искате да ги сменяте, а това с което ще ги сменяте.
                          А това което видях досега ич не ми харесва.
                          Ти казваш че паметта ти е дълга, но помниш ли как ицо измамния определяше кой статукво и кой не?
                          Ще донапомня, че последните месеци поставяше ту ДПС, ту БСП извън статуквото?
                          И сега какво излиза? Оказва се, че най-старите партии, съществуващи от самото начало на прехода вече не са статукво?
                          А дали помниш чие правителство беше беровото, наричано 'безвремието на Беров'?
                          За Глиста няма да питам, за него знаеш.
                          Е - засега остана само бсп извън статуквото, но явно е приемливо за теб?

Не ме разбирай грешно, но се оказва че някои червени линии май избледняват, а това никак не е добре.
                          Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

Много конспиративно ми идва това.
                            Сори.
                            Всъщност е много лесно, и няма никаква конспирация.
                            Мисълта ми е че подобни манипулации много лесно се правят при липсата на контрол.
                            А контрол няма никакъв, защото "софтуерът" с който работят тези машини не е публичен. И могат да правят каквото си искат.

Факт е че има огромно разминаване между прогнозите на всички агенции и резултатите.

Факт е че същите тези агенции познаха за президент.

Факт е, че тези които са участвали в екзит пуловете и за парламент и за президент са едни и същи хора, по едно и също време.

Коментар

Прави си.Досегашната власт показа, че трябва да бъде поставена под съмнение, че даже и под запрещение....Бъдещата ще я видим. Спечелиха си шанса младежите и ще ги видим. Аз лично им желая успех.
                              Ами поставете я. За мен проблемът не е че искате да ги сменяте, а това с което ще ги сменяте.
                              А това което видях досега ич не ми харесва.
                              Ти казваш че паметта ти е дълга, но помниш ли как ицо измамния определяше кой статукво и кой не?
                              Ще донапомня, че последните месеци поставяше ту ДПС, ту БСП извън статуквото?
                              И сега какво излиза? Оказва се, че най-старите партии, съществуващи от самото начало на прехода вече не са статукво?
                              А дали помниш чие правителство беше беровото, наричано 'безвремието на Беров'?
                              За Глиста няма да питам, за него знаеш.
                              Е - засега остана само бсп извън статуквото, но явно е приемливо за теб?

Не ме разбирай грешно, но се оказва че някои червени линии май избледняват, а това никак не е добре.

Коментар

Не съм гласувал и не знам как изглежда такава бележка.
                                Но както споменах, това може да има малка или никаква връзка с това което остава като запис. Тоест ако си гласувал за итн например, на бележката може да пише че си гласувал за итн. Но какво всъщност остава като запис няма как да знаеш. Нито пък знаеш какво е било преди теб.
                                Още повече че ги броят, което означава че ти я вземат на излизане.
                                Много конспиративно ми идва това.

Коментар

Working...
                                X