IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• вчера трима българи поискаха да си открият сметки в Банк Попюлер, една от големите банки тук.
    Придружавах ги като сертифициран преводач - това е дейността на моята фирма във Франция. Тази банка досега безпроблемно работеше с наши сънародници.
    До вчера.
    Помолихме за среща за откриване на сметки, искам да подчертая, че и тримата са на безсрочен постоянен договор, с нормална заплата, и ни беше отговорено, дословно, следното:
    "От днес, 14 и 30 ч., Банк Попюлер няма да открива нови сметки на БЪЛГАРСКИ граждани, КИПЪРСКИ граждани, МАЛТИЙСКИ граждани и РУСКИ граждани".
    Същото се повтори и в друга банка. Естествено, поисках обяснение и навсякъде ми отговориха:
    "Заради войната в Украйна ".
    Веднага се свързах с нашия консул в Париж, по всички френски закони това е незаконно спрямо българската диаспора.
    Г-жата от консулския отдел на нашето посолство ми отговори, че това, цитирам, "Не може да е вярно, объркала съм нещо /аз владея перфектно езика, писмено и говоримо/ и да се върнем в банката и да поискаме писмен отказ.
    Аз го бях направила вече и получих отказ да ми се даде атестация за отказ на отваряне на банкова сметка с ясно указана причина. Искам да поясня, че тук, както и в България, е подсъдно да се обосновава решение по расов, полов или признак за национална принадлежност..
    Естествено, ще се обърна към адвокат.
    Но няма да се учудя ако и адвокат не се намери.
    Явно за западния свят България е извън ЕС фактически, да не говорим за НАТО.
    В училище, по история ги учат, че България съществува от 1878 година !?!?!?!?
    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• "Борисов и Божков имаха комуникация през последните години. Виждал съм го да излиза от Министерски съвет, от резиденцията в Банкя", заяви още Цветанов

novini.bg
      Цветанов: Борисов винаги е обичал да взима решения за съдбата на хората - Политика - Новини Бг

Коментар

• Иззета е строителна техника за 6 млн. евро, претърсени са 25 адреса в областите София, Перник и Монтана.
        Най-вероятно разследването е свързано със закупуването на техника за изграждането на т.нар. турски поток.
        #строителство #прокуратура #ТурскиПоток #разследване #техника #Конкурентноспособност

mediapool.bg
        Европрокуратурата разследва 9 български фирми за измама - Mediapool.bg

Коментар

• Властите в Дубай ще решат дали искането е допустимо, твърди прокуратурата.

MEDIAPOOL.BG
          Прокуратурата склони да разпита Божков онлайн - Mediapool.bg
          Прокуратурата склони да разпита Божков онлайн -

Коментар

• Това заяви Божков
            https://www.actualno.com/…/bojko-se-obajdashe-i-kazvashe…

actualno.com
            Бойко се обаждаше и казваше: Севда ще дойде. Дай и толкова

Коментар

• Бойко Рашков :

Имам документ в мен, който доказва комунистическото минало на Бойко Борисов.
              За първи път показвам документ, в който пише, че той е напуснал органите на МВР, защото не е искал да се деполитизира.
              Той е бил член на БКП, защото това трябва да се знае. Може би Манфред Вебер не знае, че Борисов е гравитирал в България около т.нар. силови групировки, които се занимаваха с престъпления, включително и по улиците на София. В резултат на заграбване на материални ресурси управляват огромни имущество.
              Би било честно да напишем всичко, което е известно за инж. Бойко Методиев Борисов и да го изпратим на ЕНП, за да изпраща на такива като мен - безпартийни да им се прави европейски парламентарен контрол", коментира министърът.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                Радев: Оказва се, че изтребителите от САЩ ще ги чакаме поне 10 години, търсим опции да купим други F-16 - втора ръка на лизинг

А бе миналата година до юни-юли трябваше да дойдат две бройки, ако не неустойки, някой да е чул за такова животно- неустойка
                Твърди се че Стефан Янев докато беше военен министър не само бил чул, но и го бил казал. И сега вече не е военен министър.

Коментар

• Радев: Оказва се, че изтребителите от САЩ ще ги чакаме поне 10 години, търсим опции да купим други F-16 - втора ръка на лизинг

А бе миналата година до юни-юли трябваше да дойдат две бройки, ако не неустойки, някой да е чул за такова животно- неустойка

Коментар

• "Из ръка в ръка се дават парите. Половин един-милион могат да се съберат в джобовете на едно сако". Обвиняемият бизнесмен Васил Божков описа детайли за случаите, в които е плащал подкупи на политици.

svobodnaevropa.bg
                    "Влизаш вътре, палиш пурата, оставяш си нещата". Васил Божков разказа как е давал пари на политици
                    Обвиняемият бизнесмен Васил Божков описа детайли за случаите, в които е плащал подкупи на политици. От 2020 г. той твърди, че е бил изнудван от бившия премиер Бойко Бор...

Коментар

• Бойко Борисов зад решетките. Това нарисува графити майстор. Кой е EmircA и какво иска да каже на света с изкуството си?
                      Неговите графити изобразяват знакови политически лидери и хора от високите етажи на властта. Подписва се под псевдонима EmircA. Всички са чували за него, но никой не знае кой реално е той. Или пък тя.
                      https://vtorifront.bg/…/blgarskiyat-banksi-koy-narisuva…

VTORIFRONT.BG
                      Българският Банкси: Кой нарисува Бойко Борисов зад решетките?
                      Бойко Борисов зад решетките. Това нарисува графити майстор. Кой е EmircA и какво иска да каже на света с изкуството си?Неговите графити изобразяват знакови политическ....

Коментар

• BUDNAERA.COM
                        Бойко приключи: Пропя крадец от АМ „Хемус“ с милионите в сакове! Тенисистка довършва Борисов – дърпал я за Мата Хари | Budnaera.com

Коментар

• Бързоходко, наистина сме много прост народ за да търпим простака Мутра крадец 12 години..Щом мислиш, че бай Ставри е много добър смени се с твоята Мутра и се пиши ти в ОПГ за затвора..

offnews.bg
                          МВР започва да вади ''успешно застояли'' разследвания в прокуратурата, първото е за ''Хемус'' | Политика
                          Сега ще извадим всички случаи, в които от миналата година сме изпратили материали, които отлежават успешно в прокуратурата и по тях няма никакво решение. Първата та...

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                            Бързоходко, накрая бай Ставри ще прецени колко е прозорлив твоя Бойко и Горанов..
                            Ако бай Ставри е прозорлив поне наполовина колкото Мика Зайкова, сигурно отдавна е отписал Продължаваме Провалите и е минал към някаква форма на самозадоволяване.
                            Впрочем прави ми впеатление, че днескашния празничен ден нещо не се посреща с особен ентусиазъм във форума.
                            Имам чувството, че хората не само, че не се гордеят от това, което са правили на 14.11.2021 ами май се и срамувата.
                            Е аз лично не съм изненадан чак толкоз много. По принцип съм забеязал през годините, че ние българите понеже сме малак но много прост народ, то винаги се придържаме към Worst Case Scenario. То затова още миналия Април месец ви препоръчах да гледате гениалната анимация на Доньо Донев "Умно Село". Не толкоз защото смятах, че някой на нещо ще се поучи от филмчето, а по-скоро зада сте готови психически и емоционално за сценария по който ще се развият събитията.

Коментар

• Като гледам какво са на път да сътворят в централната банка, работата доста издиша откъм кадрови потенциал... Или просто той отстъпва на политически назначения и договорки.

Коментар

• В началото на февруари вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че е започнала активна проверка на ПАВЕЦ "Чаира".

dnevnik.bg
                                Заради авария в ПАВЕЦ "Чаира" ще бъде проверен сключен от ГЕРБ договор за ремонт

Коментар

Working...
                                X