https://www.youtube.com/watch?v=GMEZfSC66PY - Какво се случва в България, Европа и света? Разговор с Григор Сарийски и Боян Чуков
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика в България
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнениеето нещо заради което 85% ненавиждат демоНкраДцията.
ТЕЛЕНАТА ОГРАДА ПО ГРАНИЦАТА СЕ ОКАЗА ЗЛАТНА. И КОРПУЛЕНТНА…
водстрой на шиши печели търговете с оферти по 650лв метъра, подподизпълнителите строят на 130лв
Коментар
-
Горещо проучване: Българите оцениха 33-те години преход, резултатът е изненадващ!
Цели 82.25% от читателите на медията ни, които са участвали в анкетата на сайта са отговорили, че оценяват демократичния преход "отрицателно"
София, България 12 Ноем. 2022, 16:15 20818 прочита 25 коментара Автор: БЛИЦ
3
Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ
Насред сериозната политическа криза, в която се намира страната ни в момента, БЛИЦ попита читателите си "Как оценявате 33 години преход и демокрация?".
Резултатите от анкетата са повече от любопитни.
Цели 82.25% от читателите на медията ни, които са участвали в анкетата на сайта са отговорили, че оценяват демократичния преход "отрицателно: бедност, престъпност, обезлюдяване, срив на здравеопазването, медицината и т.н.".
14.49% са оценяват прехода "положително". Само 1.24% от читателите на БЛИЦ, участвали в анкетата, нямат мнение по въпроса.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бъpзоходко Разгледай мнениеИ откъде следва че Иванчева е набедена? Впрочем тази история с искането президента да я помилва понеже била станала майка на невръстно детенце, докато се развиваха всички тези събития, ми напомня за случая с Цола Драгойчева, която отървава въжето, понеже междувремено забременява, след като и е издадена присъдата.
Та излиза че Иванчева е верна следовница на Цола Дргойчева.
НЕ ИСКАМ ДА СЪДЯТ ХОРА каквито и да са без НИКАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА а съмнения, подмятания и лъжесвидетелства.
А за тези смешни 50к ли бяха. Всеки втори депутат е взел повече. Само за говорене за поръчка вземат по 10-20к. Такива има НАД 1000 годишно, а тез по 1-2к са поне 10000.
Last edited by bota156; 11.11.2022, 23:39.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение„Делта Гард“ в Съда на Чудесата: Обвинението на Митко Каратиста е свалено тихомълком.
A гешефтурата вкара набедената иванчева в затвора.
Та излиза че Иванчева е верна следовница на Цола Дргойчева.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Та конкретно този ВЕФ го включих в контакта, цъкнах го и той заработи. радио на над 33 години си тръгна от раз. Не бях го пускал от петнадесет години. Звукът му свеж и силен, както и спомените от онова време.
Та си спомням, че банани имаше и при комунизма. Но ни ги пускаха като подарък за празниците ( 9.9, 7.11, 31.12, 01.5) А за Коледа и Великден ни пусаха по телевизора - и по двете програми, готини филми и концерти, зада не ходим по църквите.
Ето този свят загърбихме, а не изгубихме, преди 33 години. Днес децата ми и те не са много наясно какво е било тогава и защо е било така. И съм доволен, че са толкоз далеч от времето на горе споменатия ВЕФ.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Днес е Десети Ноември!
Никой нищо не каза по въпроса. Какво следва от този факт?
Следва, че прехода е завършил! Вече на никой не му пука за това какво е било преди 33 години.
Даже нещо повече много хора незнаят че някога през 1989г. на десети ноември се случи нещо което стартира най-значимия, за днешните български поколения, икономически и политически процес.
Тези мисли ме налазиха днес по обяд когато в апартамента на дъщеря ми докараха една фурна и една миялня за вграждане. Т бабанките които ги донесоха ми дадоха да подписвам каквото се полага за подписване и ми казаха да напиша датата. За да не сбъркам ги попитах дали е тоно десети ноември и те потвърдиха. След което подхвърлих че дтата е историческа. Това ги озадачи и те се поинтерисуваха какво точно се е случило. Споменах Тодор Живков, комунизма, и как си е отишъл. Гледаха смутени и недоумяващи.
Най-накрая ги попитах дали знаят какво е станало на девети Септември. Слава богу незнаеха - явно си бяха политически индеферентни.
Ок, не са длъжнид а ги знаят тези неща, но след като не ги знаят значи за тях те вече не са важни. А това са хората които избират в парламента партии които после ни чучват бивши комунистически следователи за вътрешни министри. Ето затова за мен е важно че те тези неща не ги знаят.
И сега малко опитмизъм за накрая. Майсторите, които монтират доставените фурна и миялна, знаеха за десети Ноември.
И накрая да не забравя да напомня, че утре е друга историческа дата. Единадесети Ноември!
На Единадесети Ноември в Единадесет Часа и Единадесет минути в Компиенската гора....
Ей то вече станало 11.11.2022
- 2 Харесвания
Коментар
-
Bulgarien: Wenn Obst und Gemüse zum Luxus werdenVORLESEN
von Vessela Vladkova, Sofia
Stand: 09. November 2022, 18:37 Uhr
Auf dem Markt zeigt sich der Herbst von seiner schönsten, bunten Seite: Äpfel, Birnen und Trauben schmiegen sich an Tomaten, Gurken und Paprika. Ging man früher in Bulgarien einkaufen, dann stammten Obst und Gemüse aus einheimischem Anbau. Mittlerweile sieht das ganz anders aus: Die Produktion geht Jahr für Jahr zurück, denn die bulgarischen Bauern können der Konkurrenz aus dem EU-Ausland nicht standhalten. Dabei galt Bulgarien einst als der "Garten des Ostblocks".
Schlechte Zeiten für Bulgariens Obst- und Gemüsebauern: Sie bekommen noch bis 2027 reduzierte EU-Subventionen und können mit der Konkurrenz aus den anderen EU-Ländern nicht mithalten. Immer mehr schmeißen hin, weil sich die Produktion nicht lohnt.Bildrechte: IMAGO / YAY ImagesAuf dem kleinen Obst- und Gemüsemarkt in einem der Sofioter Stadtbezirke tummeln sich die Kunden vor einem Verkaufstand mit roten, grünen und gelben Äpfeln. Auf den Preisschildern wirbt die Bäuerin mit der Herkunft ihrer Ware: "Äpfel aus Bulgarien". Die Gärten seien in Petritsch, Perustitza und Kjustendil. Der Preis – etwas höher als im Supermarkt nebenan...................................
Коментар
Коментар