Деспина Ангелова
16 ч. ·
Задача за закоравели енергетици!
Условие:
- Един ТЕЦ произвежда ток за 300 лв / мВч.
- От тези 300 лв, 250 са за въглеродни емисии (Цената за 1 тон въглеродни емисии е 100 Евро, а за производството на 1 мВч се отделят 1,3 тона).
- Средната борсова цена на тока е 200 лв /мВч.
- Токът от АЕЦ Козлодуй е на цена от около 70 лв / мВч
В задачата се пита:
- Кой и защо трябва да плаща скъп ток, гарантирайки нечии работни места?
- Защо не мен не ми дават 36 заплати, за да напусна по собствено желание работата си?
Взето от Orlin Denchev
И още по темата - знайте, че когато в България се клати демократично избрано правителство, провеждащо категорично прозападен курс - зад протестите винаги стоят Кремъл и неговите български агенти - Радев, Йотова, Копейкин, Нинова, Волгин, Дачков, Шивиков и останалите боклуци от руската пета колона...
16 ч. ·
Задача за закоравели енергетици!
Условие:
- Един ТЕЦ произвежда ток за 300 лв / мВч.
- От тези 300 лв, 250 са за въглеродни емисии (Цената за 1 тон въглеродни емисии е 100 Евро, а за производството на 1 мВч се отделят 1,3 тона).
- Средната борсова цена на тока е 200 лв /мВч.
- Токът от АЕЦ Козлодуй е на цена от около 70 лв / мВч
В задачата се пита:
- Кой и защо трябва да плаща скъп ток, гарантирайки нечии работни места?
- Защо не мен не ми дават 36 заплати, за да напусна по собствено желание работата си?
Взето от Orlin Denchev
И още по темата - знайте, че когато в България се клати демократично избрано правителство, провеждащо категорично прозападен курс - зад протестите винаги стоят Кремъл и неговите български агенти - Радев, Йотова, Копейкин, Нинова, Волгин, Дачков, Шивиков и останалите боклуци от руската пета колона...
Коментар