If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Да предлагаш Николай Василев като ново лице на генерална промяна означава няколко неща.
Че си скъсал тотално връзката си с реалността.
Че презираш публиката и пет пари не даваш за мнението ѝ.
Че в действителност нямаш никакво намерение да променяш нещо.
Вече виждам как проблясват усмивките на едни 40-50-годишни добре костюмирани момчета, винаги готови за поредната каскада от далавери на ползу роду.
Борисов доволно да потрива ръце. Правителство на ИТН изглежда няма да има. Слави сам наля масло в огъня. Дали и избирателите няма да го накажат, ако за втори път не състави правителство? Или сметките му ще излязат верни? https://p.dw.com/p/3wRZ8
Димитър Манолов."Аз лично не съм изненадан. Макар че продължавам на чисто човешко ниво да се изненадвам на тази човешка метаморфоза - как от съвсем обикновен човек, който дори е продавал мартеници в подлеза пред ЦУМ, изведнъж ставаш някакъв страшен капиталист и мизантроп и почваш да се отнасяш дори с някаква степен на омраза към бедните хора", обяви той.
Ако останалите партии отхвърлят предложението на Слави за правителство е много вероятно да обърнат хората срещу тях самите и Слави да ги отвее на следващите избори. Всички опозиционни партии искаха промяна и я получават от партията с най-голяма подкрепа, сега не могат да тръгват назад. А оправдания като "друг реди кабинета", "този е работил еди-къде си", "онзи е завършил еди-къде си" не са много сериозни.
Ако обаче го подкрепят и след това чакат първата грешна стъпка, за да го свалят с вот на недоверие, това е по-хитро. Защото тогава на следващите избори Слави ще е от позицията на неуспешен управляващ.
Вчера развиха една конспирация.
Герб уж не го подкрепя и НЕ се регистрира, ДПС подкрепя експертен кабинет(и как иначе, те са го редили) и си минава с 65+30=95гласа.
а бсп+дб+мая имат 85 и духат супата заедно с целия БГ народ
Според омайната ни конституция и според Георги Маркож, за одобряване на правителство от народното събрание са нужни само 62 гласа. За кворум са нужни 121. След това от тези 121 едни 62-ма (50%+1) трябва да подкрепят правителството.
Така че при тобро желание И Т.Н. могат да си го прокарат това правителство и сами. Достатъчно е някой да им осигури кворум. А според мен все ще се намерят достатъчно зевзеци за тая работа. Само и само сеир да става.
Всичко си е в ръцете на Бай Чалга. Зтегнете коланите и не се насладете на предстоящия екшън.
Новото мнозинство ще се види при гласуването на кабинет, ако се стигне дотам.
Иначе аз след април написах, че е по-добре от избори до дупка - до 121 депутата за някоя формация...
Точно "изборите до дупка" могат да се окажат реалната възможност, независимо кое точно е бъдещото мнозинство.
Да не се плашим от нови 100 милиона за нови избори. С това темпо можем да правим избори в следващите години, особено, след като се върнат 8-те милиарда в хазната.
Първо си от ДПС, после от ГЕРБ, накрая - от "Демократична България". Във всеки от трите случая си "вървиш" заедно с гласовете на избирателите. Така е в община Хитрино. Единственото, което не се променя в общината при избори през последните 18 години, е кметът. Genka Shikerova.
Вчера развиха една конспирация.
Герб уж не го подкрепя и НЕ се регистрира, ДПС подкрепя експертен кабинет(и как иначе, те са го редили) и си минава с 65+30=95гласа.
а бсп+дб+мая имат 85 и духат супата заедно с целия БГ народ
Новото мнозинство ще се види при гласуването на кабинет, ако се стигне дотам.
Иначе аз след април написах, че е по-добре от избори до дупка - до 121 депутата за някоя формация...
Реално по-малко от 10% от населението е гласувало за славчо, та защо реши, че сте мнозинство?
И наистина, това е продължение на Царя и БХ като поведение и политика
Не нося отговорност за това, че Пешо не гласува. Той се е доверил на тия, които гласуват.
Болшинството от гласувалите води, с над 15 600 гласове.
Това е причината, за да мисля, че има ново групирани гласове от гласоподавателите. Другите не са интересни.
И на теб ще кажа, че Новото правителство ще бъде зависимо от Парламентарния контрол, който се упражнява индиректно от гласоподавателите (в едно с контрола на Европа).
Който не е доволен - има си законни методи за това в една правова държава.
Както повтаряха много тук при протестите: чакате новите избори. Демокрация, брат!
Коментар