IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НДС2 - ГОЛЯМАТА ОПАСНОСТ за БГ икономика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• НДС2 - ГОЛЯМАТА ОПАСНОСТ за БГ икономика

Е айде сега. Дайте да бъдем обективни. Не е 2,000 лева, а 5,000.

Коментар

Мисля, че мин. номинал за покупка на Брейдита е 250 000$ .

Коментар

"Глупак", върви в ING Bank и няма да имаш проблем. По принцип има някои ограничения за валутни преводи в зависимост от сумата. Съгл. Валутния закон нямаме право да превеждаме повече от валутната равностойност на 2 000 лв. по лична сметка в чужбина, без да имаме някакво основание за това (примерно плащане на някакви такси, услуги и т.н.).
        Така поне знам... Наистина, в България много лесно можеш да изнесеш 1 млн $ като юридическо лице, но като физическо лице си пълен крепостен селянин.
        Все пак СДС едва ли си изнася парите чрез физ. лица)

Коментар

За твое сведение, няма да си купя BG brady поради следните причини:

(1) Новината вече е изконсумирана. И ако малко разбираш от финансови пазари ще знаеш, че тези които купуват на лоши новини и продават на добри (разбира се има изключения от правилото) правят най-много пари. Така че сега наистина има опасност да падне малко цената, защото нищо не върви право нагоре. Това да не ти е балона на Nasdaq от есента на 1999 до пролетта на 2000.
          (2) Не играя на дълговите пазари, където политическия фактор е много ясно изразен. Задоволявам се само с американските фондови пазари, които са ми предостатъчни като възможност за правене на пари.
          (3) Колко мислиш, че е минималната сума за инвестиране в brady?

Коментар

"Ами то там повечето са спекуланти" - mudur izvod )
            Ot tova koeto pishesh razbiram, che voobste ne si shvanal za kakvo stava vupros. Kazvam, che situazijata na brady pazara e chista spekulazija, hajde da go nareka konjunktura, dano razberesh za kakvo ide rech, i njama nisto obsto s njakakva tendenzija, kojto ti se opitvash da tulkuvash, kato podkrepa i doverie v horata na zarja.
            Takova tvurdenie e kato da tursish pod vola tele. Tova koeto si napravih truda da izdirja i kopiram za teb se naricha tendenzija (dulgosrochna)

godina zena v zentove
            92q1 18 23.281
            92q2 17 23.021
            92q3 16 22.636
            =>92q4 13 24.492
            =>93q1 14 26.522
            =>93q2 2126.681
            =>93q3 2628.026
            =>93q44132.711
            =>94q13564.942
            =>94q24853.650
            94q34561.201
            МНЕНИЕТО МИ НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

"Terminatore" az ti preporuchvam da si ponapazaruvash sega hubavo, breidita,da si gi podurjish njakolko meseza, da se utochnish sus investitorite, koj ot tjah sa spekulanti, koj sa dulgosrochni investitori, te sus sigurno ste nauchat nesto novo ot teb za sebe si, i ste mi se iska da ti vidja usmivkata sled njakolko meseza.

Коментар

Като чета коментарите тук, както и навсякъде по българските медии, се чудя къде живея. Още малко и ще повярвам, че в България, благодарение на последователното управление на червените и сините социалисти, има пазарна икономика и капиталов пазар. Защо всички, които критикувате НДС2 имате сметки в чужбина, а не в България? Опитват се да ни убедят, че приходите от данък печалба са толкова големи, че ако има 0-ва ставка ще се "продъни" бюджета?! Някой освен мен да си плаща осигуровките? Ако не сте чували за микрокредитиране, мога да ви обясня. То няма нищо общо с раздаването на пари. Накратко - всеки народ си заслужава Командира.

Коментар

"Косъма", може само да ме кара да се смея... Отиди кажи участниците на пазара за брейдита, че са спекуланти и те ще ти се изсмеят, защото са малко тези, които ги купуват да си ги държат до падежа. Ами то там повечето са спекуланти.

Коментар

Tova, che temata e politicheska, a ne ikonomicheska sum suglasen, no che tochno tazi politicheska tema, bukvalno sled broeni mesezi ste reshava ikonomikata v BG i tova nikoj ne moje da go otrece. V tazi vruzka: 100% podkrepjam Petur i izkazvanijata mu. Tova otosno breiditata si e chista spekulazija) Jalko za tezi koito ne mogat da go razberat ili ne iskat. Prognozata mi za breiditata e nadolu v dulgosrochen plan, pri mnozinstvo na NDS II, i eventualno koalizionno pravitelstvo.
                    P.S. Jalko za natrupanija rezerv v BNB, ste bude izpapkan, kato topul hjab, toba ste ni se sluchi za treti put sled 10, i posle pak SDS trjabva da go pulni.

Коментар

МАЙ СДС Е ОЩЕ ПО ГОЛЯМА ЗАПЛАХА.
                      ПОЗВОЛЯАВАМ СИ ДА НАПИША КОМЕНТАР, ПОРАДИ ЕДНА ИЗУМИТЕЛНА СЛУЧКА ДНЕС:
                      ОТИВАМ АЗ В БАНКАТА СИ И ДАВАМ НАРЕЖДАНЕ ЗА ПРЕВОД ЗА USA , И ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ - НЯМАЛ СЪМ ПРАВО ДА ПРЕВЕЖДАМ ПАРИ ПО МОЯ СМЕТКА В ЧУЖБИНА ??? И ТАЗИ ЗАБРАНА Е ОТ СКОРО МАКС. 1 МЕСЕЦ.
                      ЕТО ДОКЪДЕ НИ ДОКАРА КОСТОВ С НЕГОВОТО УПРАВЛЕНИЕ. ЧОВЕК ДА НЕ МОЖЕ ДА РАЗПОЛАГА СЪС СОБСТВЕНИТЕ СИ ПАРИ ???
                      ДНЕС ВЗЕХ РЕШЕНИЕ НИКОГА , АМА НИКОКА ПОВЕЧЕ ДА НЕ ГЛАСУВАМ СА СДС. ПЪК АКО ЩЕ И НДС2 ДА НАЙ ГОЛЯМАТА ЗАПЛАХА ЗА БГ.

Коментар

Хеджър също ми предлагаха взаимните фондове на Framlington, но не съм сигурен, че това е най-големия портфейлен инвеститор в България.
                        А и честно казано, не знам какви консултации дават на посочения фонд, капацитети като Р.А.
                        Много е лесно да се "съветва" като се ползват протекции (знаем къде беше Маским Димов и кой го сложи там..., а и М. Севлиевски кога смогва да се занимава и с финанси и наблюдения на изборите в съседските държави).
                        Като финал искам да попитам: с чия протекция Е. Кошлуков замина преди години да учи в САЩ и чий глашатай беше той? СДС ли беше или се бъркам...
                        Не искам да отричам НДС2, но мисля, че с хората, които влязоха в него, българите ще изгубят вярата си в тази последна алтернатива на досегашният политически модел в страната.
                        И че изобщо може да има алтернатива на СДС или БСП, имайки предвид, че във всяка нова формация се намесват хора, които или са изхвърлени от своите партии или са се компрометирали навремето и очакват да са забравени. Но не са...

Коментар

Да опитаме така:
                          Жена се обръща към мъжа си:
                          Мили ,щяхме да бъдем идеална двойка ...ако теб те нямаше! :-)

Коментар

Наивник, и аз също искам да намаля безмислиците. Затова започнах за JDSU.

Коментар

Просто се опитвам да направя нещо за спирането на безмислените спорове тук. Всички много добре знаем, че тази дискусия нито ще повлияе на USD/EUR, нито ще повлияе на NASDAQ, е може би Нафтата ще се раздвижи нанякъде, но то и днес си имаше сериозно движение, но никой не му обърна внимание в този сайт.

Коментар

Влади, нямам идея какво е работила въпросната Брисби. Може да е била вицепрезидент, може да е била чистачка, а може и просто да лъже че е била в Лондон- не я познавам и не съм чувал за нея. Просто коментара и ми се видя разумен и го препоръчах за размисъл. Иначе съл съгласен, че е крайно време да намерим и някой не-българин в Ситито и да престанем да си "мерим" експертите, кой е по-велик.

Коментар

Working...
                                X