IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

Наистина не виждаш по-далеч от носа си!

"Боко им докараЛ водата..." Самият Господ Бог не би могъл да им докара водата, но Боко! Легендарният!

"Ама водопроводната мрежа в Перник е стара..." Колко па да е стара? От Турско, ли е?

И - като е стара - как МЕСТНАТА ВЛАСТ да я поднови? Имаше навремето работещи предприятия. Откъде да се финансира подобна дейност, ако приходите на общината са нищожни?

И, КОЙ ще даде парите? Боко, или ДАНЪКОПЛАТЕЦА?

Ей, я да се вземате в ръце!

"Боко /бил/ докарал водата!" Данъкоплатецът е докарал водата! Данъкоплатецът /суверен!/ - е избрал и Боко!

Стига сте фаворизирали каруцаря министър-председател!
    Специално за водопреносната мрежа мисля че е най-удачно да се финансира чрез цената на водата.

Т.е. местното ВИК да е общинско дружество, което да събира таксите и да акумулира приходи за такива генерални ремонти или съответно да вземе заем, което да го изплаща после с години.

Демек според моите разбирания това е местен проблем, а не на централното правителство в София.

Само че това никоя партия или организация няма да го допусне. Никой не иска да даде повече власт на кметовете и общините. Всеки иска да стиска и ножа и хляба в София.

Ако някои подеме реформа в тази насока веднага ще гласувам за него.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

На мен ми пука, дотолкова доколкото че ще има по-нисък растеж и ще се чудите що аджеба растежа е нисък.

И второто за което ми пука най-много, че следващите няма да строят инфраструктура, нито ще я ремонтират. Баце поне прави нещо там.

Много хора приемат, че метрото в София, магистралите и ремонтите на пътищата се случват сами. Ми не се строят сами. Трябва да има някой да ги бута - политическа воля или предизборни обещания или квото искаш му викай. Като няма кой да ги бута и строежите по тях ще спрат.
      И ти самият не си вярваш, чак ми е чудно как ги пишеш тези неща. Защо смяташ че например слави или пинокио ще крадат като байхуй- тоест като за световно. Ами че според джурналята той има 4 милиарда- излезе в панама лийкс с 3,600 милиарда, явно ги е увеличил. Защо смяташ че ниновица няма да развие по бурна строителна дейност от байхуй, само защото е от бсп или защото е жена. Няма абсолютно нито една дума относно магистрали, метро, тунел под шипка- нито една дума никой не е казал, само ти повтаряш като папагал - ще спрат европарите, няма да се достроят магистралите. Кога си чул или видял документ че ще стане нещо такова. Или си приказваш като папагал- тоест повтаряш опорните точки, спуснати от централата

Коментар

• Такаааа, четем по-назад че имало 50% неграмотни в един пост и разни други работи под него.
        Другите работи под него са следствие на това. Вчера пуснах едни снимки на протестиращи, това бяха катуни роми
        Всъщност малка част от тези 50% неграмотни и протестират. Лесно е да завъртиш главите на такива със "сполька за бльгария". Но само дотам.

А сега да се върнем отново на истинските причини за протеста:
        Баневи, арабаджиеви, бобокови са в ареста, Василев се укрива в Сърбия, а Чери ръководи протестите от Дубай.
        Ето следващата част от записи на разговорите на Чери с метежници:
        _________

На 10 юли 2020 г. обвиняемият Васил Божков провежда разговор с лице, за което според справка на ДАНС има вероятност да е Александър Паунов:

Мъж: Да.

Божков: Здрасти, Сашо. Снощи ти звънях, ама не се чухме.

Мъж: Ами, не съм те чул, щото гледах тоя мач и съм хвърлил телефона в спалнята, а аз бях в хола и не съм те чул.

Божков: Какво ще кажеш за протеста? Но въпросът ми е друг. Тоя сега, тоя лумпен Влади ще дойде или писмено ще отговаря?

Мъж: Ами, мисля, че ще отговори писмено.

Божков: Да, значи да не пращам десетина хиляди души пред Парламента?

Мъж: Не, не, не, не, не. Аз ще ти кажа защо.

Божков: (Не се разбира) затова ти звъня.

Мъж: До, днес десети, а, десети трябваше да даде писмено. Щото аз гледам парламентарния контрол още вчера (не се разбира).

Божков: Да, бе и аз четох какво пише и няма да дойде.

Мъж: Няма. Не, той го няма просто, нали. На базата на това, което той ще даде днеска във писмен вид, ние тогава вече ще направим питания да продължим. Така че няма смисъл. Няма смисъл днеска. Според мен, трябва да продължат протестите.

Божков: Да, бе, ще продължат. Даже сега създаваме Щаб на протеста малко да ги обединя, че, нали, (не се разбира) всякакви лумпени.

Божков: И виж какво направиха днеска. Всеки иска да го яхне. Едни ги викат (не се разбира), други с такова.

Мъж: Да, да.

Божков: Ако не им бях налял десет-петнадесет хиляди,

Божков: Протеста ще се сведе до, до две хиляди и разни политици да минат, да ги поздравят, да (не се разбира) до тях и това е.

Мъж: Така е. Така е. Те и да дойдат, ние тука много рано приключваме и Парламента ще е празен. По-хубаво да отидат пред Министерски съвет.

Божков: Аз щях да ти ги пратя. След половин час щяха да почнат да се (не се разбира).

Мъж: Да, да. Няма го, няма го.

Божков: Ако го няма Влади, няма смисъл.

Мъж: Няма, няма смисъл.

Божков: Да.

Мъж: По-хубаво това да стане пред Министерския съвет.

Божков: Ми, той Бойко постъпи педерастки също, ама.

Мъж: Да, затова.

Божков: (Не се разбира) пресконференцията, каза, че ще дава пресконференция. Добре. Правим Щаб на протеста.

Мъж: Така е. Така е.

Божков: Каквото и да е.

Мъж: Няма леви, няма десни тука, става дума за спасяване на България. За това става дума. От тия кръвопийци. Ами, ще поддържаме връзка тогава.

Божков: Не, това е добър, по - добър слоган да кача в "Туитър" и във "Фейсбук". Няма леви, няма десни, всички сме бесни.

Мъж: Да, да. Да. Така. Ха-ха. Ами, добре, ще поддържаме контакти и ще координираме нещата да ти кажа.

Божков: Но ме изкефи как се управлява тълпата по това, по мрежите.

Мъж: Нали? Е това е.

Божков: Да. Отидете там, отидете там, и те вървят. Малко бавно става, нали, щото' тя е тълпа, не може да се затичва.

Мъж: Е, трябва все пак да се координират нещата.

Божков: Реакцията се вижда до петнадесет-двадесет минути, половин час, тълпата почва да реагира.

Мъж: Така е, така е. Обаче все пак реагира. Реагира малко със закъснение, защото има загуба на енергия по трасето.

Божков: Да, естествено.

Мъж: Това го има и в електротехниката.

Божков: Докато се получи информация, докато се разпространи навсякъде.

Мъж: Така е.

Божков: Мхм.

Мъж: А ако имаш ти още нещо да пуснеш, да хвърлиш малко бензин в огъня.

Божков: Е-е, сега насъсквам.

Мъж: Помисли. Помисли.

Божков: Насъсквам хората, те ще извадят и ще пуснат.

Мъж: Мхм. Ами.

Божков: Вече няма смисъл. Ceгa трябва да имаме координация.

Мъж: Добре.

Божков: Координирани действия.

Мъж: Добре. Е, ми, каквото можеш, ти ще действаш от там, ние от тук.

Божков: Е, ми, малко съм дистанционно далеч, така че разчитам на хора като тебе.

Мъж: Еми, добре. Ти знаеш, че, на мен винаги може да се разчита. Познаваме се отдавна и знаеш, че съм твърдо, твърдо зад теб.

Божков: Аз съм сигурен, че е твърдо, и че ти се удава също съм сигурен.

Мъж: Ха-ха-ха.

Чери не ще да дава повече пари, сега насъсква.
        Ами вие насъсканите прочетете пак, повече пари няма да има. Затова вече и в новините не пишат за метежа. Няма бензин да се хвърли в огъня.

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

.................................................

И щото никой не си мръдна пръста, се наложи чак министър председателя да се намесва. Той си свърши неговата работа - докара им вода от друг язовир. Ама водопроводната мрежа в Перник е стара, пука се често и ефект нулев.

.................................

Наистина не виждаш по-далеч от носа си!

"Боко им докараЛ водата..." Самият Господ Бог не би могъл да им докара водата, но Боко! Легендарният!

"Ама водопроводната мрежа в Перник е стара..." Колко па да е стара? От Турско, ли е?

И - като е стара - как МЕСТНАТА ВЛАСТ да я поднови? Имаше навремето работещи предприятия. Откъде да се финансира подобна дейност, ако приходите на общината са нищожни?

И, КОЙ ще даде парите? Боко, или ДАНЪКОПЛАТЕЦА?

Ей, я да се вземате в ръце!

"Боко /бил/ докарал водата!" Данъкоплатецът е докарал водата! Данъкоплатецът /суверен!/ - е избрал и Боко!

Стига сте фаворизирали каруцаря министър-председател!

Коментар

Именно - нещо такова ще стана, ама в цялата държава

Колко кмета смени Перник - някой мръдна ли си пръста да направи нещо за водоснабдяването на града?

И щото никой не си мръдна пръста, се наложи чак министър председателя да се намесва. Той си свърши неговата работа - докара им вода от друг язовир. Ама водопроводната мрежа в Перник е стара, пука се често и ефект нулев.

Така че виждаш като на местната власт не и пука - какви са последствията. Като и на централната почне да не и пука - така ще стане и с инфраструктурата.

Какво да им пука на местната власт - ТЯ НЯМА ЕДИН ЛЕВ. ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ БЛАГОВОЛЕНИЕТО НА ТИКВАТА.
            https://www.facebook.com/10000018527...76078619074942

Ето ви още един уникален БОКЛУК
            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

......................

БХ за момента няма алтернатива. Като се появи - хората ще я разпознаят и ще гласуват за нея.

.............................

Борисов - с неговите, НАД 60 години нямаЛ алтернатива! Това наистина е трагедия! Твоята трагедия.

Каруцарският жаргон нямаЛ алтернатива! Трагедия! Твоята!

/да не би да сте били заедно в пожарникарското?/

))

...........................................

"Като се появи..." - КОЕ да се появи: алтернативата, или самият Борисов? ВЕрно, че него го няма, но кога ще се появи?

Емисарите му нали са тук - за какво ни е да се появява този?

61 годишен каруцар, който нямаЛ алтернатива!

КОЙ внушава подобни помисли у верните на партията ГЕРБ?

Коментар

• В очакване на полезния ход на Борисов

Много смислен анализ на Смилов. Правдиво е описал драмата и възможностите за изход, който няма да се случи.

Има едно класическо произведение на Гьоте - Страданията на младия Вертер.
                Още от 18-ти век е, но е от типа, който винаги е актуален.
                Уж става дума за лична драма, за любов, но в последна сметка става ясно, че обществените условия така жестоко и безмилостно впримчват индивидите, които често са оставени без никаква смислена алтернатива, без изход. Приликите с действителни герои и събития са случайни.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Мерси като водопровода за Пелник. Изпука и малкото здрави тръби и похарчи 75млн с НУЛА ефект.
                  Или па за ТОЛ-а. 200млн или повече и ОТРИЦАТЕЛЕН ефект, ама па някои се нагушиха с 1/2млрд че и повече
                  Именно - нещо такова ще стана, ама в цялата държава

Колко кмета смени Перник - някой мръдна ли си пръста да направи нещо за водоснабдяването на града?

Така че виждаш като на местната власт не и пука - какви са последствията. Като и на централната почне да не и пука - така ще стане и с инфраструктурата.

Коментар

На мен ми пука, дотолкова доколкото че ще има по-нисък растеж и ще се чудите що аджеба растежа е нисък.

И второто за което ми пука най-много, че следващите няма да строят инфраструктура, нито ще я ремонтират. Баце поне прави нещо там.

Много хора приемат, че метрото в София, магистралите и ремонтите на пътищата се случват сами. Ми не се строят сами. Трябва да има някой да ги бута - политическа воля или предизборни обещания или квото искаш му викай. Като няма кой да ги бута и строежите по тях ще спрат.
                    Мерси като водопровода за Пелник. Изпука и малкото здрави тръби и похарчи 75млн с НУЛА ефект.
                    Или па за ТОЛ-а. 200млн или повече и ОТРИЦАТЕЛЕН ефект, ама па някои се нагушиха с 1/2млрд че и повече
                    Last edited by bota156; 11.09.2020, 13:55.
                    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

Картината е ясна!

От едната страна са мъдреците, а от другата са наивниците и баламурниците.

Изборът не е труден, къф ти е проблемът тогава?!
                      Загрижил си се за моята съдба ли?
                      Че то вече на мен не ми пука, та на теб ли!

Лъжеш ме!

Коментар

62% са твърде малко. Излезлите реално да протестират са също много малко.

А това че ако управляващите правят глупости "и на всеки 6 месеца суверенът ще излиза на улицата и ще казва категорично: ВИЕ СЪЩО ВЪН!"

Просто нямам думи да опиша тази наивност.

На всички е ясно че това няма как да стане - не може вечно да се виси по площадите. И отделно протестите трябва да са масови, за да тръгне някой да си подава оставката. Така че това са приказки за лека нощ деца за наивни баламурници.

БХ за момента няма алтернатива. Като се появи - хората ще я разпознаят и ще гласуват за нея.

А следващото управление петорно или експертно или каквото се пръкне там - ще бъде по-ужасно от БХ. И най-много да го върне пак на власт, ако не се е пенсионирал до тогава.

Картината е ясна!

От едната страна са мъдреците, а от другата са наивниците и баламурниците.

Изборът не е труден, къф ти е проблемът тогава?!
                        Загрижил си се за моята съдба ли?
                        Че то вече на мен не ми пука, та на теб ли!

Лъжеш ме!

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

Цитираш това, което обслужва тезата ти!
                          Оценявам, че си ми написал толкова дълъг пост, но аз пиша още по-дълги, които очевидно си чел, та защо да се повтарям.
                          Погледни пак цитираното от теб проучване.
                          62 % от хората подкрепят протестите!
                          Виж какво иска протестът!

Виж после, два много кратки, но ясни и безкрайно съдържателни постинга от Съни по-долу. Житейска истина от първа инстанция. Не падай на нивото на Матвее, който директно каза: Знам, че БХ въобще не става, но понеже АЗ не харесвам другите на терена, да си оставим БХ!

Аз съм с дълъг прицел.
                          Не чакам нищо от това управление - провалено, безсъдържателно, безпътно, вредно!
                          Не чакам нищо и от следващото, може би дори и от по-следващото!

Последната надежда на нашето общество се съдържа в това, че не повече от 6 месеца след поредната смяна и при ясни предпоставки, суверенът ще излиза на улицата и ще казва категорично: ВИЕ СЪЩО ВЪН!
                          Лош път е това, но е единственият възможен!
                          Иначе всички - в канализацията!
                          62% са твърде малко. Излезлите реално да протестират са също много малко.

А това че ако управляващите правят глупости "и на всеки 6 месеца суверенът ще излиза на улицата и ще казва категорично: ВИЕ СЪЩО ВЪН!"

Просто нямам думи да опиша тази наивност.

На всички е ясно че това няма как да стане - не може вечно да се виси по площадите. И отделно протестите трябва да са масови, за да тръгне някой да си подава оставката. Така че това са приказки за лека нощ деца за наивни баламурници.

А следващото управление петорно или експертно или каквото се пръкне там - ще бъде по-ужасно от БХ. И най-много да го върне пак на власт, ако не се е пенсионирал до тогава.

Коментар

• На евродепутатите са предоставени копия и преводи на откровенията на БХ в изтеклите записи, снимки, видеа и др. артефакти, които принадлежат на съкровищницата на човешкото културно наследство.

Основателно е да си мислим, че оттук нанатък те ще са особено внимателни, защото вече стана ясно, че под аплодисментите на каскета, вече е имало случаи, при което западняците са карани с 200, пък дори не са се усещали.

Което пък от своя страна ме провокира да попитам гепаджийте за някои дискретни физиологически подробности по отношение на шофьорлъка на БХ.

Абе, гепаджии, какъв е този майсторлък, че някого го карат с 200, пък той дори не усеща?!
                            Ами, очевидно БХ не е от този груб, щурмовашки тип карачи, който с излезли от орбитата очи, бърза ... бърза ...!

Аз не съм напълно сигурен, но като няма западняци под ръка, той какво прави с вас?
                            Има ли бонус? Да не е 200, а на родния пазар да е 100?

А, също отдавна се каня да ви питам: Това 200 с ддс ли е или е само нето?

Коментар

Начев, откъде е тоя патос де го вадиш?

Да кажеш че си на 20, ама не ми звучиш като на 20

Никой не му пука за България. Има корона вирус, има сериозна икономическа криза - това в момента заема 90% от новините и умовете на разни политици, а и на обикновените хора из ЕС и Света.

Е Франция от 1-2 седмици прави по 7000+ нови заразени, вчера минава 10 000+ нови заразени за ден. Обмислят пак затваряне. Испания и там се наблюдава сериозен ръст. Безработицата на рекордни нива, спад на икономиката над 15% средно за ЕС, туризма в киреча. И той горкия си мисли че Макрон и Меркел и разни брюкселски бюрократи само за България си мислят.

А иначе в ЕС Радан Йончева и Елена Кръстев дигнаха шум, ама само до там.

Резултатът от всичката патардия днес излезе едно социологическо проучване.

ГЕРБ и БСП почти наравно. После за изненада Слави, а след това ДПС и там някъде преДай България.

И как точно ще се разберат да управляват - петорна коалиция, експертно правителство, дръжки и бубонки алтернатива та дрънка отвсякъде.

И за капак 42% не искат предсрочни избори, 48% искат, останалите не знаят какво искат.
                              Цитираш това, което обслужва тезата ти!
                              Оценявам, че си ми написал толкова дълъг пост, но аз пиша още по-дълги, които очевидно си чел, та защо да се повтарям.
                              Погледни пак цитираното от теб проучване.
                              62 % от хората подкрепят протестите!
                              Виж какво иска протестът!

Виж после, два много кратки, но ясни и безкрайно съдържателни постинга от Съни по-долу. Житейска истина от първа инстанция. Не падай на нивото на Матвее, който директно каза: Знам, че БХ въобще не става, но понеже АЗ не харесвам другите на терена, да си оставим БХ!

Аз съм с дълъг прицел.
                              Не чакам нищо от това управление - провалено, безсъдържателно, безпътно, вредно!
                              Не чакам нищо и от следващото, може би дори и от по-следващото!

Последната надежда на нашето общество се съдържа в това, че не повече от 6 месеца след поредната смяна и при ясни предпоставки, суверенът ще излиза на улицата и ще казва категорично: ВИЕ СЪЩО ВЪН!
                              Лош път е това, но е единственият възможен!
                              Иначе всички - в канализацията!

Коментар

Working...
                              X