If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ъхъ, проста е тиквата ама е премиер в три правителства, а вие такива едни умни, освен да зяете по форумите какво друго направихте за десет години?
Аз съм направил повече от тиквата. Колкото и нескромно да е. Спестил съм стотици милиони, шефа взе 12млн$ годишен бонус. Аз съм дал предложение за програмата, аз съм я развил, аз съм я имплементирал, аз съм отчел резултатите. Шефа разписа бюджета. Даде ми картбланш и 4-ма помощници. Аз си ги интервюирах, аз ги обучих, аз ги набутах да работят, че нищо не взехме - 1 ниво нагоре и 500лв. Сега сме 200-300 души и по малко работа вършим
По едни други страни, издигат един лозунг, който, ще цитирам:
СМЪРТ НА ДИКТАТОРА!
Не съм наивен да вярвам че, система, зидана с години, пада след само един удар. От години, и аз, опитвам, обяснявам и твърдя, че е необходим жесток, много тесен филтър за входящ контрол относно морал, мотивация и намерения на кандидатите за народни представители, още преди самите избори.
Та, кое от двете, ВИЕ ЛИЧНО, намирате, в случая, за по-бързо, по-ефикасно и по-лесно приложимо?
Стига е тва злато и пачки...накиснат беше, макар че си е тиква, и тиквите така не постъпват. В чекмедже се държи подкупче от вчера и то не в такъв размер. Играч и да не е от класа, подобни пари не се появяват при него, нито той ги взема. Че и злато кюлчета на съхранение. Абе нали сте светнати, как може да се доверявате на такива плоски и евтини номера. За бабите и матряла е достатъчно, но вие разбирате как се правят тези неща и съшитото с бели конци злато и пари от такъв размер не попадат в спалнята.
Това не означава че премиер и всички останали не са корумпирани и не вземат от едри риби, просто не се прави така. Тва ти не е дивия запад с Лий ван Лиф, Ийстууд и Клаус Кински в главните роли.
Няма да има промени в конституцията нито Велико народно събрание ...
Всичко си остава по старому ...
Кервана си върви,, кучетата си лаят, кражбите продължават, далаверите - тоже ...
Чакай малко бре ти май и сметка на златото на премиера от чекмеджетата ще търсиш.Кой беше ти че не се сещам точно?Всеки е свободен да си купува каквото иска с пари откъдето намери,нали така ?Ти си купувай каквото искаш с твоите пари,какво си взел да се вреш на всички в делата,то като гледам май себе си не мож оправи.
Стига е тва злато и пачки...накиснат беше, макар че си е тиква, и тиквите така не постъпват. В чекмедже се държи подкупче от вчера и то не в такъв размер. Играч и да не е от класа, подобни пари не се появяват при него, нито той ги взема. Че и злато кюлчета на съхранение. Абе нали сте светнати, как може да се доверявате на такива плоски и евтини номера. За бабите и матряла е достатъчно, но вие разбирате как се правят тези неща и съшитото с бели конци злато и пари от такъв размер не попадат в спалнята.
Това не означава че премиер и всички останали не са корумпирани и не вземат от едри риби, просто не се прави така. Тва ти не е дивия запад с Лий ван Лиф, Ийстууд и Клаус Кински в главните роли.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
А бе какво е станало в руско-китайско-японско море, някакви бегали пак от руснаците, а уж отишли да установяват международното право
Извинявам се че пропуснах- вчера хусите пак са треснали саудитите с руски ракети, ноооооооооооо първо са предупредили различни компании че ще има атака, след нея отново са се обадили и са казали че такива атаки ще има и за в бъдеще, ако искат да си обират крушите. https://business.dir.bg/kompanii/ata...iyna-sigurnost Аз се чудя защо се покачи цената на бензина
Ауууу, колко страшно!
Страшната ракетка пробила дупка 2м х 2м в покрива над една цистерна,
а покрива на цистерната почернял от огъня на покрива, който бързо бил загасен
Saudi Aramco a subi des dégâts suite à une frappe des rebelles Houthis du Yémen, soutenus par l'Iran. Le géant pétrolier - une des principales entreprises du monde par la valeur en Bourse - a rapporté un "grand trou" dans le toit d'un réservoir de pétrole de son usine de Jeddah, suite à un tir de missile déclenchant une explosion et un incendie. "Il y a des dégâts importants sur le toit lui-même, c'est un grand trou de presque deux mètres sur deux mètres", a déclaré le directeur de l'usine, Abdallah al-Ghamdi, lors d'une visite avec la presse organisée par l'entreprise.
Le bord supérieur du réservoir a été noirci par le feu et les rampes déformées par la chaleur, a constaté un correspondant de l'AFP présent sur place. "Le feu a été éteint en très peu de temps
А бе какво е станало в руско-китайско-японско море, някакви бегали пак от руснаците, а уж отишли да установяват международното право
Извинявам се че пропуснах- вчера хусите пак са треснали саудитите с руски ракети, ноооооооооооо първо са предупредили различни компании че ще има атака, след нея отново са се обадили и са казали че такива атаки ще има и за в бъдеще, ако искат да си обират крушите.
То в тази връзка, саудити и московци, имат еднакъв интерес, повишаване цената на петрола. Какво им пречи дори, да са продали нарочно едни ракети на правилните хора, дори, платени от Рияд?
Извинявам се че пропуснах- вчера хусите пак са треснали саудитите с руски ракети, ноооооооооооо първо са предупредили различни компании че ще има атака, след нея отново са се обадили и са казали че такива атаки ще има и за в бъдеще, ако искат да си обират крушите.
2 часа ·
Това не е парламент, това е кочина. Депутатите на ГЕРБ и Борисов са открито „срещу“ интересите на народа. В перфектно подготвена схема първо отмениха забраната държавните чиновници да получават бонуси в бордове на държавни фирми, а сега през закона за железопътния транспорт позволяват същото и на главните секретари във всички институции. Очакваме третата стъпка с бонусите в бордовете да бъде лично за Борисов. Така всички те ще могат да получат парче от баницата броени месеци преди редовните избори, докато обикновените хора остават без работа по време на новото затваряне на държавата. Позор!
2 часа ·
Това не е парламент, това е кочина. Депутатите на ГЕРБ и Борисов са открито „срещу“ интересите на народа. В перфектно подготвена схема първо отмениха забраната държавните чиновници да получават бонуси в бордове на държавни фирми, а сега през закона за железопътния транспорт позволяват същото и на главните секретари във всички институции. Очакваме третата стъпка с бонусите в бордовете да бъде лично за Борисов. Така всички те ще могат да получат парче от баницата броени месеци преди редовните избори, докато обикновените хора остават без работа по време на новото затваряне на държавата. Позор!
Pan.bg24 авг 2016 | 15:09 (5172) (1) През първите години след Студената война бяха създадени уникални условия за достъп до редица масиви с документи на секретните служби в страните от Централна и Източна Европа. Това позволи да се разкрият и голям брой детайли за тайните операции на КГБ – разузнавателната служба на едната от двете водещи сили в следвоенния свят, включително за дейността на КГБ в и с България (1). Същевременно, резултатите от дейността и намеренията към България от страна на разузнавателните служби на другата свръхсила САЩ останаха извън полезрението на експерти и учени. През 90-те години на ХХ век Центърът за изследване на разузнаването към ЦРУ публикува няколко документални сборници, които съдържаха колекции с информационно-аналитично съдържание (т. нар. „Национални разузнавателни анализи“ – NIE), но не и оперативни материали. Неколкократните искания за декласифициране на този вид документация на ЦРУ, в съответствие със Закона за свобода на информацията (FOIA), бяха отклонявани поради съображения за „нанасяне на евентуални щети на националната сигурност на САЩ”. По силата на друг законодателен акт от 1998 обаче, в периода 1999-2005 бяха разсекретени над осем милиона страници с документи за тайните операции на ЦРУ и предшестващите разузнавателни служби на САЩ (2) за периода 1941-1955. В последните няколко години (2007-2015) допълнително бе предоставен достъп до редица нови материали по тази тематика (3). От особен интерес за нас е колекцията с документи за първата тайна операция на ЦРУ срещу България (1950-1955), която стана достъпна за ползване на 18 май 2013. В сравнение с колекцията от документи за операцията срещу Албания BGFIEND, която се състои от 31 тома с общо 2300 страници, достъпните засега материали за България са общо 48 документа.
Някои допълващи и уточняващи данни за тази операция се откриват в по-общи архивни материали, какъвто е например работният дневник на директора на ЦРУ ген. Уолтър Бедел Смит за 1951 или отделни персонални досиета на свързани с американското разузнаване лица. Всички тези нови документални свидетелства предоставят ценна автентична информация по важни теми, за които до сега имаше оскъдни сведения, основаващи се главно на спомени и периодични издания на дейци от българската политическа емиграция или на донесения от архивите на Държавна сигурност. Важността на новите източници се повишава от техния характер – строго секретни анализи и отчети
Пускам статията в противовес на статията на барби че видиш ли разузнаването на бг сътрудничило с разузнаването на русия, то като че ли сега не сътрудничим с едно друго разузнаване, ама хайде от мен да мине. Апропо имаме ли въобще разузнаване
Колко добре се справя Ципрас личи и от Договора за името на Македония. На пръв поглед той прилича на нашия Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество с Македония, но всъщност единствената реална прилика е, че и в двата случая става въпрос за документи. А разликите – те са ключови. Например – за разлика от нашия договор, гръцко-македонският не може да се прекрати просто ей така, с писмено уведомление от едната страна. Нещо повече – в гръцко-македонския договор е записано, че той е окончателен, при това още в чл. 1. Договореното име – Република Северна Македония, се вписва в македонската конституция! Освен това – термините "Македония" и "македонски" означават различни неща от гръцка и от (северно)македонска гледна точка. От гръцка гледна точка „Македония“ и „македонски“ се отнасят само до гръцката култура, както и до провинция Македония в Северна Гърция, това е изрично посочено. За Македония термините се отнасят само относно нейната територия и нейната история, не и гръцката. А съгласно договора македонският език е от групата на южнославянските. Има дори изрични текстове относно различни видове кодове – да речем за автомобилни номера, или абревиатури в официални документи. Освен това – според чл. 3, Гърция и (Северна) Македония се задължават да не действат или подкрепят действа в ущърб на суверенитета и териториалната цялост на другата държава. Изрично е посочено, че и в гръцката, и в македонската конституция не може да има поправки, които могат да бъдат тълкувани като предявяване на териториален иск извън настоящите международни граници. Изрично е посочено и, че нито една от двете държави не може да се меси във вътрешните работи на другата страна под каквато и да е форма, включително "защита на статут и права на които и да е хора, които не са ѝ граждани". На английски език е изписано "persons", но това има значение както на "хора", така и на "народ"! Много важно що се отнася до всякакви претенции за "македонско малцинство" ... Относно историята и културата – в чл. 8 е записано, че в срок от 6 месеца след влизането в сила на договора, Македония трябва да "ревизира статута" на всички свои паметници, обществени сгради и инфраструктура, за да отговарят на "античната гръцка история". В същия период от време Македония ще премахне символа "слънце" от флага си, защото напомня за Звездата от Вергина - онази звезда, която е "македонска". А месец след влизането в сила на договора, трябва да бъде създадена постоянна съвместна комисия от експерти по исторически, археологични и образователни въпроси. Работата на комисията ще бъде надзиравана от външните министерства на двете държави. Тя ще проучи всички учебници и помагала в двете държави и в специално уточнен предварителен срок ще ги ревизира – при това така, че да се използват още от първата учебна година след влизане в сила на договора (чл. 8). И още – тази комисия ще проучва всяко ново издание на учебник и ще се събира регулярно на заседание поне два пъти годишно. За сравнение, в нашия Договор за приятелство се предвижда създаване на мултидисциплинарна експертна комисия, която веднъж годишно представя експертен доклад. Усещате ли разликите? Мнения: Новото име на Македония - уж за България нищо не се променя Въпросът с името на Македония все още не е решен, сблъскват се два национализма – стар и млад, а предвид външните интереси нещата... Прочети повече За финал – ако има спор между Гърция и (Северна) Македония, арбитър ще е генералният секретар на ООН. Ако и това не помогне – може да се стигне до съдебно дело пред Международния съд на ООН (чл. 19, т. 3). Цялото сравнение между нашия и гръцко-македонския договор ми напомня на споразумението между Доналд Тръмп и Ким Чен Ун. КНДР ще се разоръжава на ядрения фронт, но няма условие докога. Голяма победа, велики неща, тръбеше американският президент след срещата в Сингапур. И за нашия Договор за приятелство и добросъседство с Македония така се говореше ...
Коментар