IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• През юни 2017 г. промишленото производство в Русия е нарастнало с 3,5% в сравнение с юни 2016 г., сочат данните на Федералната статистическа служба (Росстат). Дори в селското стопанство, въпреки неблагоприятните природни явления, ръстът достигна 3,6%!

А бе тези какво правят бе, нали щяха да фалират

Коментар

• В стремежа си да завладеят пазара на газ в Европа САЩ ще оставят без газ Европа,на студено.Техните шистаци изобщо не могат да
      задоволят търсенето в ЕС.

Коментар

• новият американски законопроект за ожесточаване на санкциите към Русия може да нанесе удар и върху газовото находище „Шахдениз-2 и преноса на добивания там газ към Европа. Той казва, че под американските санкции може да попадне всеки енергиен проект, в който участват руски компании. Това застрашава и проекта за „Южния газов коридор, тъй като „Лукойл притежава 10% от акциите на консорциума в проекта „Шахдениз-2.Като изход от ситуацията експосланикът сочи модела, който е бил приложен в конфликта със закона при налагане на санкциите срещу Иран. Съгласно този закон, всички енергийни компании на иранска територия попадат в обхвата на санкциите. Обаче с допълнително направена поправка в текстовете на закона се прави изключение за американската компания NIOC, която по това време притежава 10% от акциите в проекта „Шахдениз.Морнингстар обяснява, че „това изключение” е направено с цел да не попадне също така и „Шахдениз” под ударите на законовите санкции, което да нанесе удар по дългогодишната политика за енергийна сигурност на САЩ.

Изявлението на Морнингстар създава впечатлението, че бившият посланик се опитва да спаси активите на руския „Лукойл”, макар че той по-скоро е загрижен за стабилността на политическия режим в Баку. Работата е там, че с находището „Шахдениз-2”, което по думите на президента Алиев е „основната ресурсна база на проекта „Южен газов коридор”, има тежки проблеми. Неотдавна заместник председателят на „Газпром” Александър Медведев заяви, че има сериозен риск капацитетът на „Трансадриатическия газопровод” (ТАР) да не може да бъде запълнен. Оказва се, че единственият вариант да бъдат прокарани по суша ТАР и газопровода „Посейдон, е само като продължение на газопровода „Турски поток. Освен това, Медведев съобщи, че за този проблем „Газпром” е говорил на Петербургския международен икономически форум с акционерите в ТАР, SOCAR-AG, Snam, Fluxys, Enagas и др. По думите на Медведев: „При днешната ситуация Азербайджан е изправен пред нуждата да нагнетява газ, за да може да поддържа добива на нефт в пласта на основното нефтено находище. Този факт не е за пренебрегване. Това не е въпрос на избор, а въпрос на необходимост. Не може да се каже, че е нормална ситуацията, в която тръбите по изградено трасе остават незапълнени. Теоретично е възможно в реализацията на проекта „Посейдонда се използват мощностите на газопровода ТАР. Но ние нямаме никакво намерение да правим компромиси. Тук главоболие трябва да имат собствениците на газопровода ТАР. Ние този етап вече сме го минали в други проекти, в други страни. Това е въпрос на избор на азербайджанската страна. И ако при тази ситуация тръбите на ТАР се окажат празни, това пак е избор на участниците в ТАР. Те ще решат дали ще ги държат незапълнени или ще пробват да намерят някакво компромисно решение, например заедно с нас. Теорията си е теория, а практиката – практика. Ние сме отворени за всички варианти на развиване бизнеса в Европа и считаме, че сътрудничеството би било идеално решение. Но не заставяме никого насила да сътрудничи." Такова е авторитетното заключение на един компетентен специалист, а не на някакъв външен експерт.

Тук възниква въпроса, какво има намерение да експортира Азербайджан през Турция в Европа и как мисли да гарантира енергийната сигурност на Европа. Излиза, че така построената енергийна логистика, свързана с реализацията на „Южния газов коридор”, е геополитически блъф, който някой трябва да „покрие”. Но кой ще бъде той? Русия отказва. Иран си има свои амбициозни енергийни проекти, които заобикалят Азербайджан. Туркмения, като потенциален газов донор отдавна разпродаде своите газови запаси.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Само това ли измисли?

То имаше една катастрофа с военен камион в мирно време в България, при което загинаха 14 войничета. До колкото знам и до ден днешен не стана ясна причината. Може да питаш техните майки какво си мислят за тогавашните управници.

Според това тук - не знам до колко е достоверно. В цялата мисия в Ирак загиват 13 български военни от тях 4 в Кербала.

http://svodka.start.bg/%D0%91%D1%8A%...B0%D0%BA-17858
          Казах че не съм сигурен- но дори и един да е загинал е загинал за чужди интереси, да не говорим че бойко продаде омразния дълг и взе за бг само 200 милиона

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение

Кои ортаци от СДС, тези с произход от БКП или някакви, за които не зная?

И никой не е бил прогонен, ако имаше прогонени, ти щеше да си такъз.-..

Хората избягаха след падането на завесата. Никой не е бягал от СДС.
            Може да ме броиш мен първи

Коментар

това доброволна служба ли беше, тази която коментираш?????

Я попитай майките на застреляните българи по границата????
              Не не е било доброволна служба, и сега когато ги пращат на мисия пак не е доброволно. А за майките си има закони- опит за незаконно пресичане на границата- по цял свят се стреля на такива места, само у бг ги галят

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                Ти още ли не си разбрал, че това, което наричате ту социализъм, ту капитализъм
                и в Русия, и в България,
                винаги си е било диктатура на мафиотския кретенизъм
                - Вярно, 'баси, много сте. Язък за което. :-(

Коментар

Само това ли измисли?

То имаше една катастрофа с военен камион в мирно време в България, при което загинаха 14 войничета. До колкото знам и до ден днешен не стана ясна причината. Може да питаш техните майки какво си мислят за тогавашните управници.

Имаше и една злополука през 84та, след това и една през 86та...

Имаше доста трупове по време на диктатурата на Живков.

Този Живков, на които хора от форума се кланят открито.
                  The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Ами понеже си много ербап да попиташ майките на войничетата от кербала- май 28 човека бяха/ не съм сигурен/ избити. Попитай майките им какво си мислят за нато
                    Само това ли измисли?

Според това тук - не знам до колко е достоверно. В цялата мисия в Ирак загиват 13 български военни от тях 4 в Кербала.

http://svodka.start.bg/%D0%91%D1%8A%...B0%D0%BA-17858
                    Last edited by mathematician; 19.07.2017, 17:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Я питай майките на два милиона българи прогонени от Родината след като ортаците ти от СДС разграбиха и унищожиха страната
                      Кои ортаци от СДС, тези с произход от БКП или някакви, за които не зная?

И никой не е бил прогонен, ако имаше прогонени, ти щеше да си такъз.-..

Хората избягаха след падането на завесата. Никой не е бягал от СДС.

Коментар

Я питай майките на два милиона българи прогонени от Родината след като ортаците ти от СДС разграбиха и унищожиха страната

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Ами понеже си много ербап да попиташ майките на войничетата от кербала- май 28 човека бяха/ не съм сигурен/ избити. Попитай майките им какво си мислят за нато

Коментар

Така го каза, като че ли присъединяването към ЕС и НАТО е донесло само беди.

Аз си мисля, че повече беди са ни донесли нашите собствени управници, отколкото ЕС и НАТО. Щото и Чехия, Полша, Унгария и те са в НАТО и ЕС, ама не съм чул да се оплакват от това.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

Тия същите мафиоти последните 28 години ни присъединиха към ЕС и НАТО , не са ни присъединили към Евразийския съюз .........или съм в грешка ?

Да не би да живееш в някаква друга реалност ?
                              хахаха +10000000000

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

Тия същите мафиоти последните 28 години ни присъединиха към ЕС и НАТО , не са ни присъединили към Евразийския съюз .........или съм в грешка ?
                                Така го каза, като че ли присъединяването към ЕС и НАТО е донесло само беди.

Аз си мисля, че повече беди са ни донесли нашите собствени управници, отколкото ЕС и НАТО. Щото и Чехия, Полша, Унгария и те са в НАТО и ЕС, ама не съм чул да се оплакват от това.

Коментар

Working...
                                X