IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• "Смут в Германия: Де Мезиер искал мюсюлмански празници?
    Вътрешният министър предложил въвеждане на ислямски празници"

Хахаха...ново двайсет ! "На следващите избори десните ще спечелят еднолично! И пътят към Босфора ще се задръсти...еднопосочно."

Прочети още на: http://www.dnes.bg/world/2017/10/14/...raznici.356244

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

Верно ли бе?

Вчера четох една Германска статистика за Българските имигранти там:

49 % Българските имигранти работят нещо в Германия / разбира се болшинството на най-непривлекателните професии /
      30 % са на социални помощи !!!
      Останалите до 100 % не се знае от какво живеят -----или чиста престъпност или сива икономика.
      Бе когнитивен дисонанс ли имаш или и на теб айкюто ти е като на мажната, 12-13?

Германците сигурно са прави, но това не променя факта че са избягали...
      Има хора на които им е достатъчно да имат покрив над главата и да не са гладни. И понеже в България не е така, са си обрали крушите и беж.
      Не на всички сестрите им дават пари за коли и къщи, и не на всички е позволено да имат нелегални или легални хотелчета по морето.
      Last edited by Имхотеп; 14.10.2017, 22:00.
      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Бе и до повече може да се докопа човек ,ама процента на "докопващите" се , не е много висок...
        От друга страна,ти сега се опитваш да развалиш една илюзия ,която битува у 90 % от българите,че в Германия се стартира с поне 2000 нето...Недей така! То и процента немци,дето страртират с 2000 не е много голям....
        1200-1500 средно доколкото знам.

По добре изкарай 1500 лева тук , ще живееш по добре
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

Чудеса няма . В най добрия случай човек с образование и професия може да се докопа максимум до към 2000 евро чисто , сетне за квартира, ток води , комунални и т.н падат 1000 , после застраховка на кола 50-60 , гориво /зависи колко далече работи...слагам средно 50 км ежедневно/...200 , ядене и други неща ...около 500 , за семейство и деца сметката хептен няма да излезе...хеле па недай Боже глоби и други от страна на държавата Германия ...
          Бе и до повече може да се докопа човек ,ама процента на "докопващите" се , не е много висок...
          От друга страна,ти сега се опитваш да развалиш една илюзия ,която битува у 90 % от българите,че в Германия се стартира с поне 2000 нето...Недей така! То и процента немци,дето страртират с 2000 не е много голям....

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

Верно ли бе?

49 % Българските от имигрантите работят нещо в Германия / разбира се болшинството на най-непривлекателните професии /
            Останалите до 100 % не се знае от какво живеят -----или чиста престъпност или сива икономика.
            Чудеса няма . В най добрия случай човек с образование и професия може да се докопа максимум до към 2000 евро чисто , сетне за квартира, ток води , комунални и т.н падат 1000 , после застраховка на кола 50-60 , гориво /зависи колко далече работи...слагам средно 50 км ежедневно/...200 , ядене и други неща ...около 500 , за семейство и деца сметката хептен няма да излезе...хеле па недай Боже глоби и други от страна на държавата Германия ...
            Last edited by RUBLA; 14.10.2017, 21:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Ми с право се обиждаш. От друга страна не можеш да кажеш на кривото право. Факт е, че по-инициативните, които се чувстват недооценени и в даден момент и не виждат развитие за себе си в дългосрочен план по-лесно вземат решение да емигрират........
              Верно ли бе?

49 % Българските имигранти работят нещо в Германия / разбира се болшинството на най-непривлекателните професии /
              Last edited by markov; 14.10.2017, 21:39.
              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

И на мене ми е смешен изразът , смисълът му два пъти ... Импотехът го ползва , иска да се "оправи " и той ...

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Малко е извън темата ,но ми е меко казано странен този нашенски израз :"Тоя си оправи живота" ,т.е. смисълът ,който много често (да не кажа и винаги) се влага е ,че въпросният човек си е решил всички проблеми.....За мен лично,човек си е решил всички проблеми,когато потропа на портите на Свети Петър... Навсякъде и по всяко време животът е куп от проблеми....Някои приемат проблемите,като нещо съвсем нормално,"хващат" ги и ги решават по някакъв начин....А други,просто се оплакват,че имат проблеми..... Явно ми е скучно и си философствам....
                  И на мене ми е смешен изразът , смисълът му два пъти ... Импотехът го ползва , иска да се "оправи " и той ...

Коментар

Мхм , сега кажи как се "оправят" навън ...щото с малки изключения никой не разказва колко и как "се е оправил навън"...единствено redcretin е пичага и ни разказа какво бинго е ударил в Германия ...
                    Малко е извън темата ,но ми е меко казано странен този нашенски израз :"Тоя си оправи живота" ,т.е. смисълът ,който много често (да не кажа и винаги) се влага е ,че въпросният човек си е решил всички проблеми.....За мен лично,човек си е решил всички проблеми,когато потропа на портите на Свети Петър... Навсякъде и по всяко време животът е куп от проблеми....Някои приемат проблемите,като нещо съвсем нормално,"хващат" ги и ги решават по някакъв начин....А други,просто се оплакват,че имат проблеми..... Явно ми е скучно и си философствам....

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                      Потвърждавам! След като чух приказката за "посредствените", последва сепване, което беше гарнирано и с реторичен въпрос, дали съм чул правилно. Оказа се, че грешка няма. Моментално превключих. Присъствието на Лечева от другия отбор предизвестяваше тъпа и безсъдържателна дискусия, което беше напълно достатъчно да ме загубят за зрител.
                      Интересно, че до момента на употребата на тази дума, Горанов говореше с подчертано самочувствие, завързваше сложни фрази с доста подчинени изречения и ползваше претенциозен понятиен апарат. Всичко поднесено по-скоро гладко, което стана повод да се усетя леко изненадан. Е, аз по принцип не приемам дебелоокото му и дисокомерно излъчване, презрително свитите устнички, пък и нито един представител на тази партия не ми вдъхва дори минимално доверие, може би с изключение на Дончев, който внимава в приказката, знае значението на думите, пък и изглежда, че има някакъв срам от Бога.
                      Дано поне младежът Горанов, който едно време изплака, че се маха от политиката защото не може да стане милионер, както на млади години са сторили най-успешните му състуденти, поне е постигнал удовлетворителни постижения на фронта на парите! Защото за политик очевидно не става! Думите му за кюстендилската череша породиха известни съмнения, но тогава беше още твърде млад и неопитен и му се налагаше да се изявява в просташка среда, която лесно подвежда по-податливите индивиди. Настоящият гаф с пореден напълно неприемлив изказ е достоен за бърза и категорична оставка. Срам и позор за партия, която се бие в гърдите, че се бори за чуждестранни инвестиции, пък дава подобни публични оценки на народа си.
                      Поради все още напълно непонятни за мен причини, гафовете на тази групичка по интереси се подминават напълно безкритично. То какво и да очакваш след онзи лаф за "матриЯла" на патрона. След онези думи всичко е постно, бледо, беззъбо.
                      .
                      Е, аз го хванах на повторението в късните новини, та въведението и продължението на мисълта му великодушна не съм проследил, но и това, дето чух, ме накара да зяпна. Управляващите си признават колко постно им управлението откъм талант. Аз това си го знам за един силов министър, но той не би извършил такова самопризнание дори като езикова грешка.

Коментар

Ми с право се обиждаш. От друга страна не можеш да кажеш на кривото право. Факт е, че по-инициативните, които се чувстват недооценени и в даден момент и не виждат развитие за себе си в дългосрочен план по-лесно вземат решение да емигрират.
                        Но пък не съм несъгласен с тънкия намек че стремежът към Европа а не към Азия е причина за това.
                        Още от началото на '90те се почна само с грабеж. От училището та до армията. И не са седерастите причината.
                        Едни други, които работеха само от директор нагоре.
                        Ако сравниш с Чехия и Полша, дори Румъния в последно време, може би ще видиш съществени разлики в законодателството...
                        Докато в България... помниш ли какъв закон си гласуваха тройната коалиция малко преди изтичането на мандата им?
                        Така че това е положението, няма мърдане.
                        Поне според мен за да се разчупи този кръг, трябват радикални мерки. Някой генерал или полковник...
                        И не става въпрос за политически виждания - леви или десни - а да се пречупи гръбнака на мафията, която си има държава.
                        Ама, аз не съм се обидил. На мен от 40 години кадесаарчетата се опитват да ми внушат, че не съм ли в някоя от техните банди, съм никой. Но въпреки това седя тук и влача живота доколкото смогвам. Но не влача като тях откъде докопат. Обаче ме учуди, че и Черешко се тури в потока на посредствеността. Като самопризнание за провала на целия преход, който посредствените момчета от да не казвам къде оформиха като мазно, лепкаво, вонящо, кафеникаво да не казвам какво. А той генералът си е тук, на мястото, но нищо не върши, освен да се огъва в различни посоки. Дипломат!!!

Коментар

Гросс то само това да е проблема. Ами приватизацията, мутрите, заменките, корупцията в митниците... Поставянето над закона на компании които са "структуроопределящи", откровенното нежелание на държавата да се справи с тези мафиоти... 27 години.
                          А някои се чудят защото хората бягат. Ми живота е един.
                          Ако си бил на 30 '90 година, сега си на 57. И поне 90% от тези хора, не са видяли нищо положително за всичките тези години. Но голяма част от тях си мислят - поне децата да се оправят - а опита им показва, че е по- добре да отидат навън... То и децата сами го виждат, и сами го искат.
                          Няма го генерала, или поне полковника.
                          Мхм , сега кажи как се "оправят" навън ...щото с малки изключения никой не разказва колко и как "се е оправил навън"...единствено redcretin е пичага и ни разказа какво бинго е ударил в Германия ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Големият проблем е,че тук за каквато и да е държавна служба да те назначат трябва да си платиш на когото трябва,освен ако не си
                            му роднина.Сумите са доста сериозни и първите две години се мъчиш да ги избиеш къде с кражби,къде с рекет на тия под тебе и
                            вторите две години вече излизаш на печалба.Чудим се защо нормални хора като влязат във властта се превръщат в боклуци,
                            дайчовци ,които само искат и нищо не дават на обществото.
                            Гросс то само това да е проблема. Ами приватизацията, мутрите, заменките, корупцията в митниците... Поставянето над закона на компании които са "структуроопределящи", откровенното нежелание на държавата да се справи с тези мафиоти... 27 години.
                            А някои се чудят защото хората бягат. Ми живота е един.
                            Ако си бил на 30 '90 година, сега си на 57. И поне 90% от тези хора, не са видяли нищо положително за всичките тези години. Но голяма част от тях си мислят - поне децата да се оправят - а опита им показва, че е по- добре да отидат навън... То и децата сами го виждат, и сами го искат.
                            Няма го генерала, или поне полковника.

Коментар

Ми с право се обиждаш. От друга страна не можеш да кажеш на кривото право. Факт е, че по-инициативните, които се чувстват недооценени и в даден момент и не виждат развитие за себе си в дългосрочен план по-лесно вземат решение да емигрират.
                              Но пък не съм несъгласен с тънкия намек че стремежът към Европа а не към Азия е причина за това.
                              Още от началото на '90те се почна само с грабеж. От училището та до армията. И не са седерастите причината.
                              Ако сравниш с Чехия и Полша, дори Румъния в последно време, може би ще видиш съществени разлики в законодателството...
                              Докато в България... помниш ли какъв закон си гласуваха тройната коалиция малко преди изтичането на мандата им?
                              Поне според мен за да се разчупи този кръг, трябват радикални мерки. Някой генерал или полковник...
                              И не става въпрос за политически виждания - леви или десни - а да се пречупи гръбнака на мафията, която си има държава.
                              Големият проблем е,че тук за каквато и да е държавна служба да те назначат трябва да си платиш на когото трябва,освен ако не си
                              му роднина.Сумите са доста сериозни и първите две години се мъчиш да ги избиеш къде с кражби,къде с рекет на тия под тебе и
                              вторите две години вече излизаш на печалба.Чудим се защо нормални хора като влязат във властта се превръщат в боклуци,
                              дайчовци ,които само искат и нищо не дават на обществото.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
                                Вчера Черешко казал по Панорама, че в новия бюджет ще се отделят повече средства за децата. Защото талантливите напускали България. Тук сме били останали посредствените. Сигурно е имал предвид правителството, в което участва. След 28 години простотия и бандитизъм откриха, че са съсипали собствения си народ и закриват държавата наред с огромните й успехи на международното поприще. Успехи вероятно състоящи се от примера на пропаднала страна, въпреки включването й в зоната на Златния милиард, а може би именно поради това. Боже, колко мъка има по тоя свят!

Коментар

Working...
                                X