IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Има си статистики.

Германия средно нетно възнаграждение за първото полугодие (2017-06) - €2,270

В-тин-а си е точно на средната заплата както пише.

Само тоя наем от 350 Евро ми се вижда нисък, но предполагам че зависи от населеното място/района, етц. Пък и поддръжката от 90 Евро + 25 Евро паркинг - си го докарват на едни нормални нива. Явно там са предпочели да разбият плащанията до последния детайл. Няма лошо - нямаш кола, не плащаш паркинг.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Това е при 198 часа за месеца, за този месец- септември са 1000
      Ами браво , да си жив и здрав по дълго време , щото ако не си във вредно производство / най вероятно/ ...сменната работа също убива . Коментарите ми не бяха породени от завист , всеки с късмета си ...аз моето си го вземах .

Коментар

• Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

Вальо ти сигурно си зъболекар в Германия ...1200 евро удръжки !
        Това е при 198 часа за месеца, за този месец- септември са 1000

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Замислих се и от един друг ъгъл,за тия 2500 ,дето да ги получава обикновеният работник...Значи ,и жена му ще докарва едни 2000...И какво излиза - 4500 доход на обикновено семейство...!Пък "необикновените семейства"?!?!...Пази Боже!Населението на България много рязко ще се удвои ,та и утрои ,и то няма да е за сметка на българите....
          4500 ние не ги достигаме, но сме редовно над 4000, но например наема ми е 350 калт, отделно ток- 70 евро, газ- 90евро, телефони- 60евро, за блока- 90 евро/поддръжка/ , паркинг 25 евро. Така че не си мисли че тук е щракам си със пръсти

Пропуснах за разходите- това са твърди суми на месец, в края на годината може да доплащам или да ми върнат пари- преди плащах 88 евро за ток, но бях изразходвал по малко- върнаха ми около 300 евро, за газта е същото
          Last edited by v_tin; 15.10.2017, 13:23.

Коментар

А бе той, неначинащият зъболекарят със сигурност взема и повече,ама да кажеш,че обикновен работник взема 3800 бруто....Некак не ми се вярва...
            Стига сте писали глупости- не знаете как са нещата- бачкера при мен започва на 15,60 на час, ако работиш на 3 смени получаваш 25% отгоре, нощна смяна получаваш 25% отгоре, ако работиш в неделя- 50% отгоре. Като събереш всичко и се получава нормалната заплата. Има хора които не искат да работят така- договарят се че ще работят само една смяна- няма тези проценти

Коментар

Нямаш тези проблеми, които имаш в бг. Най вероятно наистина е по добре ако живея в бг с 2500 след данъците, погледнах си фиша- 1200 евро удръжки. Но колко са хората които получават тези пари- когато най обикновения работник започне да ги получава, тогава бг ще се оправи
              Замислих се и от един друг ъгъл,за тия 2500 ,дето да ги получава обикновеният работник...Значи ,и жена му ще докарва едни 2000...И какво излиза - 4500 доход на обикновено семейство...!Пък "необикновените семейства"?!?!...Пази Боже!Населението на България много рязко ще се удвои ,та и утрои ,и то няма да е за сметка на българите....

Коментар

Би ли конкретизирал проблемите,дето ги нямаш в ДЕ ,а ги имаш в БГ....Финансовия аспект няма да го засягаме - другите проблеми...Да знаем, от какво ще се оттървем ,като дойдем в ДЕ ,не за друго....
                Например подпомагането- безработен си - държавата ти плаща сметките, ходенето до работа се заплаща по 15 цента на км- ако искаш ходи по 20км пеша или със самолет- 15 цента- жена ми всеки ден върти около 45км в двете посоки, за интеграционния и курс също плащат транспорта, газ, ток- избираш си доставчик например при мен има около 200 доставчика- цената на тока започва от 17 цента- има фирми искат по 1 евро/ КВ. Пътищата непрекъснато се ремонтират/ донякъде е дразнещо с тези задръствания и многото коли, не можеш да караш бързо, въобще много са нещата които са хубави тук, от друга страна става все по интернационално- чуваш непрекъснато френски, руски, полски, някакви други непонятни езици, донякъде това е лошо. Ако не те мързи и си малко по любознателен може да растеш съвсем спокойно в работата си/ след необходимото обучение, също трябва да си в подходяща възраст. Заплащането е добро- за същата работа -12 часа на ден в бг бих получил не повече от 1200-1400 лв- работих я и най интересното е че шефа тогава ни е водил на 1-2 /един- два/ часов работен ден и то по 4-5 дни в месеца- това около 2000г- преди да влязът в сила праговете.Тук такова нещо няма- миналата седмица българин обяснява че започва към една малка фирма за 9 евро- отива да запише договора в арбайтцамта- от там го връщат и казват не може да работиш на по малко от 9,20.

Това са малка част от нещата- навсякъде има добро и лошо- ама май тук повече е доброто. А да времето понякога е гадно- като започне дъжд вали по една седмица

Коментар

А бе той, неначинащият зъболекарят със сигурност взема и повече,ама да кажеш,че обикновен работник взема 3800 бруто....Некак не ми се вярва...

Коментар

Стига сте писали глупости

Коментар

Нямаш тези проблеми, които имаш в бг. Най вероятно наистина е по добре ако живея в бг с 2500 след данъците, погледнах си фиша- 1200 евро удръжки. Но колко са хората които получават тези пари- когато най обикновения работник започне да ги получава, тогава бг ще се оправи
                      Би ли конкретизирал проблемите,дето ги нямаш в ДЕ ,а ги имаш в БГ....Финансовия аспект няма да го засягаме - другите проблеми...Да знаем, от какво ще се оттървем ,като дойдем в ДЕ ,не за друго....

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

1200-1500 средно доколкото знам.

По добре изкарай 1500 лева тук , ще живееш по добре
                        Last edited by v_tin; 15.10.2017, 12:43.

Коментар

Чудеса няма . В най добрия случай човек с образование и професия може да се докопа максимум до към 2000 евро чисто , сетне за квартира, ток води , комунални и т.н падат 1000 , после застраховка на кола 50-60 , гориво /зависи колко далече работи...слагам средно 50 км ежедневно/...200 , ядене и други неща ...около 500 , за семейство и деца сметката хептен няма да излезе...хеле па недай Боже глоби и други от страна на държавата Германия ...
                          Стига сте писали глупости

Коментар

http://ruspravda.info/TSel-Evropi--n...bit-29249.html
                            Цель Европы — не нести цивилизацию. Цель Европы — грабить !
                            Един цитат от статията,която си постнал...То май трябваше да го "лепна" в темата "Бисери и вицове",ама и тука става :

".........Скоро, уверен, Европа разрешит браки матерей с сыновьями, дочерей с отцами, братьев с сестрами, бабушек с внуками и всех вместе взятых с дикими и домашними животными — от слонов до кроликов. А как же иначе? Ведь это же «права человека»! Свободу самовыражения истинного европейца нельзя запретить — иначе это будет насилием над его сверхценной личностью, которая служит примером для остального человечества......"

Коментар

• http://ruspravda.info/TSel-Evropi--n...bit-29249.html
                              Цель Европы — не нести цивилизацию. Цель Европы — грабить !

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Бе когнитивен дисонанс ли имаш или и на теб айкюто ти е като на мажната, 12-13?

Германците сигурно са прави, но това не променя факта че са избягали...
                                Има хора на които им е достатъчно да имат покрив над главата и да не са гладни. И понеже в България не е така, са си обрали крушите и беж.
                                Не на всички сестрите им дават пари за коли и къщи, и не на всички е позволено да имат нелегални или легални хотелчета по морето.
                                "Има хора на които им е достатъчно да имат покрив над главата и да не са гладни." Има ... пълно е с тарамбуки ...и още идат , за тебе място няма да има , побързай !

Коментар

Working...
                                X