IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• А Укрия цъфти и върже като американски протекторат:

Около 100 хил. души напускат Украйна всеки месец.
    Това обяви министърът на външните работи на Украйна Павло Климкин, цитиран от украинските медии.
    "Само през миналата година Украйна беше напусната от минимум 1 млн. украинци.
    Вижте: когато 100 хил. украинци напускат Украйна ежемесечно, въпросът далеч не е само в това, че там, където отиват, има по-високи заплати. Това е свързано изобщо с бъдещето и качеството на живот", коментира украинският първи дипломат.
    Според министъра безвизовият режим на Украйна с Европейския съюз насърчава миграцията. Освен това по думите на Климкин много украински деца учат полски и мечтаят да се преместят в Полша.

"Спомням си как веднъж посетих полско училище в Ивано-Франковск, в което има 24 полски класа и почти нито един поляк", разказа министърът.

По данни на Държавната статистическа служба на Украйна през 2017 г. на 100 починали е имало 63 новородени, което е много сериозен отрицателен прираст.

Тоест тези юнаци намаляват с по 2 000 000 на година минимум......един милион имиграция и един милион отрицателен прираст.

Де са реките от мед и масло ?
    Last edited by markov; 21.02.2018, 20:31.
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
      Колега Начев, благодаря за възпитания отговор.
      Има нещо обаче което ме изгаря вътрешно и не ми дава покой...
      Казвате че в зависимост от ситуацията да можете да си изпратите автобиографията където трябва. В зависимост кои сили победят. Ето това е поведение на истински мъж, който отстоява позицията си и е готов да се жертва за убежденията си...

На основа на тази семпла размяна на мнения мога да напиша роман, без преувеличение.
      Знам, че не си струва, обаче! И няма да го направя защото ако в рамките на първия ред не включа попържня, обида или жълтевина, малцина ще преминат на втория. Пък после ще има намеци и претенции, че им ангажирам капацитета с четене, при условие че те са писатели.
      В това сме се превърнали основно - в писатели без аудитория, в агитатори без слушатели.

Мааалко ескизи, обаче. Нали все пак трябва да отговоря на вътрешните ти терзания. Споменавайки думата терзания оставам с разочарование, че не мога да се позова на думите метафора и алегория. Покрай гафовете на г-н Иво Христов и двете думи девалвираха и се превърнаха в забранено слово.

За да опитам да предам нещо, с надежда да бъда донякъде разбран, ще припомня едно изказване на виден представител на твоя отбор (няма да се сочим с пръст сега, я), което се случи в рамките на последните 10-тина дни и смислово звучеше примерно така: Ние (визираха се филите и фобите) сме се определили и заявили ясно, мразим се в червата, но сме се определили. Достигнахме върховните слоеве на реализация! Определянето е станало на основание на факта, че сме истински мъже - с ей такива големи топки, дето никой слип не може да побере, потури си требат. За разлика от нас - големотопковците и големопишковците, има една друга малобройна, жалка, окаяна групичка от хора, които не им стиска да се определят и по тази причина го играят патриотично настроени. Горкичките, те не знаят колко хубав ще стане животът, колчем се определят, ама то за тази работа топки си трябват, не стафиди. Идиоти нещастни, мислят си, че може да има и нещо друго освен филство и фобство.

Ей на, за такива работи пишеш и ти в последния си пост: Отстояване на мнение, жертва за убеждения! Мъжественост! За кого, за какво?! Да не забравяме, че в космогонията на "истинския" българин имало място само за филство и фобство - американско, руско, няма значение. Важното е филството и фобството и да се определим. Може да ни струва отказ от собствения ни живот, но ако сме фили и фоби - тогава всичко е наред.
      И ти сега - какво?! Ще ме убеждаваш, че съм объркан и нещастен, ще ми апологетстваш?!
      Баста, Не става!

Моят път - вярвания и убеждения и емоция са други. Лошото е, че за да ме разбереш, ще трябва да го нарека третия път. А той си е отвсякъде първи, ама на, дотам го докарахме.
      Разбирам донякъде, че човек не може да се бори с емоцията и след като твоята те е стиснала за гърлото и не пуска, трудно е да се съпротивляваш. Тогава го приеми по друг начин. Може да има първи, втори, трети път, но по наследство сме станали притежатели на едни акции и при определени обстоятелства, туй може да остане единственото ни притежание. Сещаш ли се как му се вика на АД-то. България АД.
      Прости ме Господи, прости ме, Апостоле, ама какво ли не съм опитал - не разбират. А дано сега нещо вдянат.
      Сганта този път е напипал нещо, но го изказва по един леко циничен начин. Аз винаги съм му казвал, че има нюх за бизнес и интереси, но емоцията го подвежда.

Стига и лека
      Last edited by nachev; 21.02.2018, 20:12.

Коментар

• "Благодаря на Меркел": Германците са разярени заради бежанец безделник с две съпруги и 6 деца

Немските медии обсъждат историята на 32-годишен сирийски бежанец, който благополучно се установил да живее с неговите 6 деца и две жени в град Пинеберг, Шлезвиг-Холщайн. На журналистите Ахмед въобще не се колебае да разказва колко много е благодарен на канцлера Ангела Меркел, която е изпълнила мечтата му: той живее в добре поддържана и безопасна европейска страна със семейството си на държавни пари. "Тя е единственият човек, който искрено почувства страданията на сирийците.

Благодаря и на всички германци за проявеното състрадание към моя народ ", цитира мигранта онлайн изданието GERMANIA.one. Според "Ди Велт" , тази история "предизвика вълнение в Германия в края на януари, когато стана известно, че на Ахмед му е било позволено да си доведе втората съпруга, въпреки че полигамията е забранена в Германия."

Германската държава предлага на сириеца безплатни курсове по немски език и възможности за работа, но главата на семейството не бърза да работи - паричните средства за голямо семейство, които получава, му позволяват да живее без никакви лишения. В родината си Ахмед работел като неквалифициран работник, освен това е неграмотен.

Ситуацията е още по-особена и поради факта, че втората му съпруга Лина, чийто брак според законите на Германия не може да бъде признат от държавата, е само на 13 години, когато се жени. Първата жена по време на встъпване в брака е на 14 години. Ахмед нарича себе си правоверен мюсюлманин и се позовава на нормите на Шариата.

Сириецът не плаща за къщата, местната християнска общност му предоставя безплатно жилището. От луксозните стоки в безплатния дом на Ахмед и семейството му има камина и голям плосък телевизор. Мебелите са доста евтини, но огромно легло с възглавници под формата на сърца привлича вниманието.

Не е изключено семейството да се увеличи по време на престоя си в Германия: Ахмед казва, че иска четири съпруги и десет деца.

Аферим, машала ....
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение

Защо се изненадваш? От определена гледна точка, това си е работа и дали ще играеш за Барса или Реал, зависи от това, КОЙ плаща повече...и има ли шанс да спечели ШЛ.
          Това, че ние като фенове върло мразим другия отбор и подкрепяме нашия си е за сметка на празни джобове и излишни емоции в повечето случаи.
          Разплака ме. Ами сега?!? Гладен, жаден...

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
            Колега Начев, благодаря за възпитания отговор.
            Казвате че в зависимост от ситуацията да можете да си изпратите автобиографията където трябва. В зависимост кои сили победят. Ето това е поведение на истински мъж, който отстоява позицията си и е готов да се жертва за убежденията си...

Защо се изненадваш? От определена гледна точка, това си е работа и дали ще играеш за Барса или Реал, зависи от това, КОЙ плаща повече...и има ли шанс да спечели ШЛ.
            Това, че ние като фенове върло мразим другия отбор и подкрепяме нашия си е за сметка на празни джобове и излишни емоции в повечето случаи.

Коментар

• Колега Начев, благодаря за възпитания отговор.

Last edited by Имхотеп; 21.02.2018, 17:27.
              Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

Колега Имхотеп,
                Тук фриволен език не се толерира и аз обещавам да съм благ и кротък като бяло агънце. След старите ми банове бях успешно опитомен от домакините и ето на, вече виждаш колко съм кротък и добричък.
                Е, понякога ме пробвате - ти и други от отбора и бивам докарван почти до положение да почна да приказвам, но един удар с бухалката обикновено ме вкарва в правия път. С или без причина Алекс ми думна един преди малко и сега съм отново за пример.

Аз като по-запознат мога да потвърдя, че съм си предплатил три годишни абонамента за хард-копито на аспекто и като го пипам се чувствам като в храм.
                В медияпул и епицентър съм само прост донор, че в зависимост от развитието на политическата обстановка, да мога да си включвам в автобиографията единия или другия факт, според изгодата.
                Толкоз можем да обадим ние по-започнатите
                Колега Начев, лека корекция: Фриволен език се толерира...ако е от "правилните" хора. По другите точки, имаш своите основания, които уважавам.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                  На всеки бостан му трябва плашило все пак.
                  The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение

Не, смятам Стоянов за по-читав от Рошко. Всъщност смятам Стоянов за най-свестния до сега. Ти друг фаворит ли имаш? Ако ще визираш настоящия, изобщо не ми отговаряй.
                    От Рошко беше /с много малко/ по-читав. Съгласен. Беше ли Рошко "червен плужек"? Ами...Не знам, дали пък не се е пребоядисал?
                    Last edited by Pyramid; 21.02.2018, 17:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп
                      Начев кажете моля като по-запознат, имат ли печатни издания аспекто и епицентър?

Колега Имхотеп,
                      Тук фриволен език не се толерира и аз обещавам да съм благ и кротък като бяло агънце. След старите ми банове бях успешно опитомен от домакините и ето на, вече виждаш колко съм кротък и добричък.
                      Е, понякога ме пробвате - ти и други от отбора и бивам докарван почти до положение да почна да приказвам, но един удар с бухалката обикновено ме вкарва в правия път. С или без причина Алекс ми думна един преди малко и сега съм отново за пример.

Аз като по-запознат мога да потвърдя, че съм си предплатил три годишни абонамента за хард-копито на аспекто и като го пипам се чувствам като в храм.
                      В медияпул и епицентър съм само прост донор, че в зависимост от развитието на политическата обстановка, да мога да си включвам в автобиографията единия или другия факт, според изгодата.
                      Толкоз можем да обадим ние по-започнатите

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Ей, и чувство за хумор си имал. Стоянов - "ххх пъти пи-свестен президент". ПрАти ми, пор фавор, една снимка на лични. Да си я забода на стената, 'га ми донъчнее, да я поглеждам, да си оправям настроението.
                        ...е, освен, ако не смяташ и Рошко Смешното за червен. Евалла ти и машалла. Ашколсун!
                        Не, смятам Стоянов за по-читав от Рошко. Всъщност смятам Стоянов за най-свестния до сега. Ти друг фаворит ли имаш? Ако ще визираш настоящия, изобщо не ми отговаряй.

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение

Да го беше направил агент Гоце, разбирам.. ама да се кефите на Стоянов?!.. Който е 272373789 пъти по свестен президент от червените плужеци, заемали и заемащи тази длъжност..
                          Ей, и чувство за хумор си имал. Стоянов - "ххх пъти пи-свестен президент". ПрАти ми, пор фавор, една снимка на лични. Да си я забода на стената, 'га ми донъчнее, да я поглеждам, да си оправям настроението.
                          ...е, освен, ако не смяташ и Рошко Смешното за червен. Евалла ти и машалла. Ашколсун!

Коментар

• Станишев кани лидера на Еврогрупата в София

Странно нещо е животът и отношението на хората. Понякога нещата изглеждат гранитно-темелни и не помръдват заогромни периоди от време, а друг път се въртят като панаирджийска въртележка. Помните ли времената на правителството Борисов 1. От отваряне на очите сутрин до заспиване ни облъчваха с вайканията му, че Станишев е демон, сатана, велзевул - разрушил и минирал всичко, а на него е оставено да изгради страната от нищото, с милЪони, които трябва да извади като фокусник от джобовете си.
                            Мина време и сега между двамата цари пълна хармония и съвпадане на възгледите по всевъзможни въпроси. Не само единомислие, но и видимо единодействие. Както показва и горната статия.
                            Върви после приказвай, че хората не се променят.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                              Анкета

Трябва ли Валери Жаблянов да напусне поста зам.-председател на Народното събрание?
                              Да Гласа: 2350
                              95.76%
                              Не Гласа: 87
                              3.55%
                              Нямам мнение Гласа: 17
                              0.69%

А това, че има още жабляновци, които необезпокоявани от прокурватура и съд, оправдават един престъпен (по закон) режим и неговите главорези си е просто доказателство, че 89-та бе голяма грешка.
                              Стига с тоя Жаблянов бе.Че е отвратителен няма спор ама за Народният съд е прав.Благодарение на този съд днеска разните му криминални престъпници се правят на политически репресирани

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение

Още една умна мисъл. Добре че си самопризнаваш.
                                Да, признавам, че концентрацията на неадекватни на реалността социализмолюби, байтошовисти и путинисти е доста по висока от средната за страната. За руските и пеефските тролове също признавам, че ги има. Такъв е форума, да.

Коментар

Working...
                                X