Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика
Collapse
X
-
Може ли да ни насочите към източника, който ползвате за сметките? Инак някак си е голословно.Last edited by П.Ф.Изеров; 07.06.2018, 23:40.
Коментар
-
Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнениеМайната вече ти обясни, че щом смяташ думите на ван Белен за лъжа, питай последния; или обвини а-specto в лъжа, само че с факти, а не с голи думи.
Вашите факти, многознайко?
1.фиксирана съставна - около $3 за втечняване;
2.съставна която варира - между $2.60 - $3.20 през последната година (цена при Хенри Хъб в Луизиана);
2.2. около $1.00 за транспорт до Европа;
2.3. около $0.50 за регазификация преди да влезе в транспортната мрежа на Европа.
Това прави общо между $7.10 и $7.70. Това е себестойността/
Цената на която купува Европа е съвсем друго нещо и зависи от това на какво е съгласна.
В общия случай, когато руския газ е $5.00, Европа предлага на американците $5.00.
Когато руския газ е $6.00, Европа търси цена и от американците $6.00
В момента последните официални данни, които имам са за април 2018 и цената на руския газ за Европа е $7.81 за 1 милион британски термални единици.
П.С. смятал съм себестойността на американския газ в хиляди кубически фута, но разликата, която се появява е пренебрежима за целите на форумното ни събеседване.
Както виждате, терминалите за втечнен газ в Европа имат своето магическо влияние върху цената на руския газ, дори когато не са натоварени/Last edited by Tkilata; 07.06.2018, 23:27.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
Не ме интересува, кой е Белен. Да го мислят съотечествениците му. Кажи за себе си. Как стана това?
Да разбирам ли, че си се подвел от тази лъжа несъзнателно понеже не разбираш материята, но интуитивно си я почувствал, като истина?
Вашите факти, многознайко?
Коментар
-
Чудесно е, че ще има Северен поток 2.
Хайде майна, кажи ми просто, че си твърде глупав за да различиш истина от лъжа за да отхвърля по тежкото си съмнение.
Хайде моля те, че си имам и друга работа
http://epicenter.bg/article/Prof--Iv...a-/156165/11/0
Проф. Иво Христов: Ако няма промяна в плана, България ще бъде всмукана от Турция
Коментар
-
Сирийски партизани започнали война против САЩ
До неотдавна американските военни се чувстваха напълно уютно в Сирия. За официален Дамаск те „воюваха” с международния тероризъм, а с „умерената опозиция” бяха нещо повече от съюзници. Тогава ситуацията се промени и американските войски започнаха да дават загуби.
Причина станали сирийските партизани, които не са свързани поне официално с властта в Дамаск. Сирийската народна съпротива (СНС), както се идентифицират партизаните, воюва изключително с „окупаторите”, сиреч с американците. Първите инциденти станаха в края на март, когато на шосето се движеше колона по пътя за Ал-Хасеке. Военните загубиха 2 бронирани джипа, 6 души убити и 8 ранени.
По пътя за Ракка беше обстреляна колона джипове и загинаха 15 военнослужещи от САЩ. За виновни бяха обявени бедуините, които след нанасяне на удара максимално бързо се разпръскват.
На 1 април няколко диверсанти от СНС проникнаха в селището Ан-Шаддади, където хвърлиха гранати в сгради, където бяха разположени американски военни. В резултат загинаха 8 души и 10 бяха ранени.
На 2 април партизаните нанесоха няколко удара (ракетни или минохвъргачни) по американска военна база в района на Ракка. Не бяха разгласени понесените загуби. На 4 април партизани нападнаха колона с високопоставени американски военни. Щетите и човешките загуби бяха премълчани.
На 7 април беше нанесен ракетен удар по американска военна база, отново не бяха оповестени загубите. От този момент американското командване спря да публикува съобщения за инциденти с СНС, но новопоявилата се групировка с неизвестен състав и численост обяви в месинджър „Телеграм”, че ще нанася удари по американски военни „при всеки удобен случай”, докато не напуснат страната.
Тези събития бяха предсказуеми и американците трябваше да предвидят, че рано или късно подобни формирования ще се появят. Този проблем за тях остана нерешен например във Виетнам и Ирак.
Тук се сещам за оня стар виц:
Американски ветеран от Виетнам разказва:
Бяхме ги насгънали Виетнамците и яко ги бием , изведнъж от джунглата изскочиха един яки и високи пичове и кат ни заритаха с крака , голям бои ядохме , ритаха ни чак до океана.
Един от публиката се обажда: Ама само Ви ритаха ли , с ръце не Ви ли удряха ?
Ветерана: Само с крака ни биха , щото с ръце през това време си опъваха очите на страни......Last edited by markov; 07.06.2018, 22:58.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнениеИ Швеция даде разрешението си за газопровода "Северен поток" 2
Нещо не виждам никой да се натиска на американския газ ... що ли ...
Хайде майна, кажи ми просто, че си твърде глупав за да различиш истина от лъжа за да отхвърля по тежкото си съмнение.
Хайде моля те, че си имам и друга работа
Коментар
-
Не ме интересува, кой е Белен. Да го мислят съотечествениците му. Кажи за себе си. Как стана това?
Да разбирам ли, че си се подвел от тази лъжа несъзнателно понеже не разбираш материята, но интуитивно си я почувствал, като истина?
Нещо не виждам никой да се натиска на американския газ ... що ли ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
За конкретен отговор моеш да се обърнеш към Александър Ван дер Белен .
Коментар
-
Не се прави на разсеян;
Преди малко пусна лъжливата според мен новина, че руския газ е 2-3 пъти по-евтин от американския втечнен газ.
Сега ако обичаш, кажи кога и къде е било това?
Коментар
-
Виж кво , текила , за разлика от некои тукашни люде , дето се изхранват оплювайки Путин и Русия , аз изразявам само и единствено своето си виждане по въпроса и никак , ама никак не се срамувам от него . Честта и достойнството се крепят на отстояването на определена кауза , откритото презрение е за ветропоказателите ! Неслучайно в Русия ни смятат за предатели !
Коментар
-
Не се прави на разсеян;
Преди малко пусна лъжливата според мен новина, че руския газ е 2-3 пъти по-евтин от американския втечнен газ.
Сега ако обичаш, кажи кога и къде е било това?Last edited by Grosss; 07.06.2018, 22:37.
Коментар
-
Наистина е много интересно. Последния път когато проверявах американския втечнен газ беше долу горе на същата цена, като руския газ.
По принцип руския газ има интересното свойство да пада, когато американския пада и да расте, когато американския расте.
И не виждам нищо лошо в това. Така сме решили да е устроен света ни напоследък.
Хайде сега моля те кажи ти кога и къде руския се е продавал 2-3 пъти по-евтино от американския.
Коментар
-
Виж кво , текила , за разлика от некои тукашни люде , дето се изхранват оплювайки Путин и Русия , аз изразявам само и единствено своето си виждане по въпроса и никак , ама никак не се срамувам от него . Честта и достойнството се крепят на отстояването на определена кауза , откритото презрение е за ветропоказателите ! Неслучайно в Русия ни смятат за предатели !
Сега ако обичаш, кажи кога и къде е било това?
Коментар
Коментар