IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнение
    Може ли да ни насочите към източника, който ползвате за сметките? Иначе някак си е голословно.
    Мога, но не желая. Можеш да приемеш, че аз заставам зад достоверността на данните, и мога да поема отговорност за тях.

Коментар

• Може ли да ни насочите към източника, който ползвате за сметките? Инак някак си е голословно.
      Last edited by П.Ф.Изеров; 07.06.2018, 23:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнение
        Майната вече ти обясни, че щом смяташ думите на ван Белен за лъжа, питай последния; или обвини а-specto в лъжа, само че с факти, а не с голи думи.
        Вашите факти, многознайко?
        Себестойността на американския втечнен газ в момента се определя най-общо от:
        1.фиксирана съставна - около $3 за втечняване;
        2.съставна която варира - между $2.60 - $3.20 през последната година (цена при Хенри Хъб в Луизиана);
        2.2. около $1.00 за транспорт до Европа;
        2.3. около $0.50 за регазификация преди да влезе в транспортната мрежа на Европа.
        Това прави общо между $7.10 и $7.70. Това е себестойността/

Цената на която купува Европа е съвсем друго нещо и зависи от това на какво е съгласна.
        В общия случай, когато руския газ е $5.00, Европа предлага на американците $5.00.
        Когато руския газ е $6.00, Европа търси цена и от американците $6.00

В момента последните официални данни, които имам са за април 2018 и цената на руския газ за Европа е $7.81 за 1 милион британски термални единици.

П.С. смятал съм себестойността на американския газ в хиляди кубически фута, но разликата, която се появява е пренебрежима за целите на форумното ни събеседване.

Както виждате, терминалите за втечнен газ в Европа имат своето магическо влияние върху цената на руския газ, дори когато не са натоварени/
        Last edited by Tkilata; 07.06.2018, 23:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение

Не ме интересува, кой е Белен. Да го мислят съотечествениците му. Кажи за себе си. Как стана това?
          Да разбирам ли, че си се подвел от тази лъжа несъзнателно понеже не разбираш материята, но интуитивно си я почувствал, като истина?
          Майната вече ти обясни, че щом смяташ думите на ван Белен за лъжа, питай последния; или обвини а-specto в лъжа, само че с факти, а не с голи думи.
          Вашите факти, многознайко?

Коментар

Чудесно е, че ще има Северен поток 2.
            Хайде майна, кажи ми просто, че си твърде глупав за да различиш истина от лъжа за да отхвърля по тежкото си съмнение.
            Хайде моля те, че си имам и друга работа
            Ами върши си "важната" работа , пък за лека нощ ето ти още малко материал за размисъл ...

http://epicenter.bg/article/Prof--Iv...a-/156165/11/0
            Проф. Иво Христов: Ако няма промяна в плана, България ще бъде всмукана от Турция

Коментар

• Сирийски партизани започнали война против САЩ

До неотдавна американските военни се чувстваха напълно уютно в Сирия. За официален Дамаск те „воюваха” с международния тероризъм, а с „умерената опозиция” бяха нещо повече от съюзници. Тогава ситуацията се промени и американските войски започнаха да дават загуби.

Причина станали сирийските партизани, които не са свързани поне официално с властта в Дамаск. Сирийската народна съпротива (СНС), както се идентифицират партизаните, воюва изключително с „окупаторите”, сиреч с американците. Първите инциденти станаха в края на март, когато на шосето се движеше колона по пътя за Ал-Хасеке. Военните загубиха 2 бронирани джипа, 6 души убити и 8 ранени.

По пътя за Ракка беше обстреляна колона джипове и загинаха 15 военнослужещи от САЩ. За виновни бяха обявени бедуините, които след нанасяне на удара максимално бързо се разпръскват.

На 1 април няколко диверсанти от СНС проникнаха в селището Ан-Шаддади, където хвърлиха гранати в сгради, където бяха разположени американски военни. В резултат загинаха 8 души и 10 бяха ранени.

На 2 април партизаните нанесоха няколко удара (ракетни или минохвъргачни) по американска военна база в района на Ракка. Не бяха разгласени понесените загуби. На 4 април партизани нападнаха колона с високопоставени американски военни. Щетите и човешките загуби бяха премълчани.

На 7 април беше нанесен ракетен удар по американска военна база, отново не бяха оповестени загубите. От този момент американското командване спря да публикува съобщения за инциденти с СНС, но новопоявилата се групировка с неизвестен състав и численост обяви в месинджър „Телеграм”, че ще нанася удари по американски военни „при всеки удобен случай”, докато не напуснат страната.

Тези събития бяха предсказуеми и американците трябваше да предвидят, че рано или късно подобни формирования ще се появят. Този проблем за тях остана нерешен например във Виетнам и Ирак.

Тук се сещам за оня стар виц:

Американски ветеран от Виетнам разказва:

Бяхме ги насгънали Виетнамците и яко ги бием , изведнъж от джунглата изскочиха един яки и високи пичове и кат ни заритаха с крака , голям бои ядохме , ритаха ни чак до океана.

Един от публиката се обажда: Ама само Ви ритаха ли , с ръце не Ви ли удряха ?

Ветерана: Само с крака ни биха , щото с ръце през това време си опъваха очите на страни......
              Last edited by markov; 07.06.2018, 22:58.
              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
                И Швеция даде разрешението си за газопровода "Северен поток" 2

Нещо не виждам никой да се натиска на американския газ ... що ли ...
                Чудесно е, че ще има Северен поток 2.
                Хайде майна, кажи ми просто, че си твърде глупав за да различиш истина от лъжа за да отхвърля по тежкото си съмнение.
                Хайде моля те, че си имам и друга работа

Коментар

Не ме интересува, кой е Белен. Да го мислят съотечествениците му. Кажи за себе си. Как стана това?
                  Да разбирам ли, че си се подвел от тази лъжа несъзнателно понеже не разбираш материята, но интуитивно си я почувствал, като истина?
                  И Швеция даде разрешението си за газопровода "Северен поток" 2

Нещо не виждам никой да се натиска на американския газ ... що ли ...

Коментар

За конкретен отговор моеш да се обърнеш към Александър Ван дер Белен .

Коментар

• Факт , прочее: Щатите трескаво опитват да изкарат реален продукт срещу зелени хартийки от своите, че нещо, дефицитецът притиска, а санкциите клатят и техния кораб.

Коментар

Не се прави на разсеян;
                        Преди малко пусна лъжливата според мен новина, че руския газ е 2-3 пъти по-евтин от американския втечнен газ.
                        Сега ако обичаш, кажи кога и къде е било това?
                        За конкретен отговор моеш да се обърнеш към Александър Ван дер Белен .

Коментар

Виж кво , текила , за разлика от некои тукашни люде , дето се изхранват оплювайки Путин и Русия , аз изразявам само и единствено своето си виждане по въпроса и никак , ама никак не се срамувам от него . Честта и достойнството се крепят на отстояването на определена кауза , откритото презрение е за ветропоказателите ! Неслучайно в Русия ни смятат за предатели !
                          Ако у нас неотйлонно, се защитаваха Първо родните икономически и политически интереси, ТОВА не би се случило. Ама са се струпали предател до предателя та, ни броят за такива, каквито току им се мотат из краката, за какви още, да ни броят?

Коментар

Не се прави на разсеян;
                            Преди малко пусна лъжливата според мен новина, че руския газ е 2-3 пъти по-евтин от американския втечнен газ.
                            http://www.duma.bg/node/148559
                            Last edited by Grosss; 07.06.2018, 22:37.

Коментар

Наистина е много интересно. Последния път когато проверявах американския втечнен газ беше долу горе на същата цена, като руския газ.
                              По принцип руския газ има интересното свойство да пада, когато американския пада и да расте, когато американския расте.
                              И не виждам нищо лошо в това. Така сме решили да е устроен света ни напоследък.
                              Хайде сега моля те кажи ти кога и къде руския се е продавал 2-3 пъти по-евтино от американския.
                              Покитиците имат навика системно да злоупотре яват с фактите. И отсам, и оттатък Атлантика. Щото са политици. Колко пъти,на всички разбиратели, казвам: Вие доставете по-евтин газ от оня руския, дето иде по тръбите, и само ще ви се радваме. Какво им става на тези хора, току от същината, превключват на нелепи спорове, едва ли не, чий газ би по-демократичен, кой биел негрите и т.н. Редно е янките, като искат да доставят с кораби, да си построят терминалите, па тогава, да победи по-добрият.

Коментар

Виж кво , текила , за разлика от некои тукашни люде , дето се изхранват оплювайки Путин и Русия , аз изразявам само и единствено своето си виждане по въпроса и никак , ама никак не се срамувам от него . Честта и достойнството се крепят на отстояването на определена кауза , откритото презрение е за ветропоказателите ! Неслучайно в Русия ни смятат за предатели !
                                Не се прави на разсеян;

Коментар

Working...
                                X